Στηρίξτε μας

Περιφερειακή Οδός Αιγάλεω: Καρμανιόλα για τα ζώα

6 Μαρτίου 2013 13:36 | Καταγγελίες
Περιφερειακή Οδός Αιγάλεω: Καρμανιόλα για τα ζώα

Η Περιφερειακή Οδός του Αιγάλεω είναι μια λεωφόρος ταχείας κυκλοφορίας η οποία συνδέει μεταξύ άλλων και την περιοχή του Ασπρόπυργου (Λίμνη Κουμουνδούρου) με την Αττική Οδό. Και εκεί στο Όρος Αιγάλεω συνηθίζεται κάποιοι να εγκαταλείπουν τα ζώα τους για να τα ξεφορτωθούν.

Έτσι τα καταδικάζουν ή σε σύντομο θάνατο από τροχαίο είτε σε μια μαρτυρική ζωή και ένα τέλος που θα έρθει αργά και βασανιστικά εξαιτίας της ασιτίας. Καθώς όπως πολύ καλά γνωρίζουμε τα σκυλιά δεν τρέφονται ούτε με χόρτα, ούτε με πέτρες, ούτε με χώμα αλλά ούτε και με άσφαλτο. Ο αναγνώστης του www.zoosos.gr Γιώργος Κουντούρης επικοινώνησε μαζί μας για να μας πει για όλα όσα βλέπει να συμβαίνουν εκεί, επειδή διασχίζει τη λεωφόρο με το αυτοκίνητο του καθημερινά.

AigaleoPerifereiakiSkylos (1)

Όχι μόνο τα ζώα εγκαταλείπονται πάνω στη λεωφόρο από τους ασυνείδητους αλλά επειδή τα φώτα το βράδυ δεν ανάβουν, τα ζώα που προσπαθούν να διασχίσουν το δρόμο πολτοποιούνται και βέβαια μπαίνει σε κίνδυνο και η ζωή των εποχούμενων.

Διαβάστε τα όσα καταγγέλλει ο κ. Κουντούρης

«Ο λόγος που επικοινωνώ μαζί σας είναι για ένα θέμα που εξελίσσεται εδώ και 3-4 χρόνια, το οποίο με ενοχλεί και με προβληματίζει ταυτόχρονα. Χρησιμοποιώ καθημερινά τον περιφερειακό δρόμο του Αιγάλεω, που συνδέει το ρεύμα προς Ελευσίνα από την λίμνη Κουμουνδούρου με την Αττική Οδό, πρωί και βράδυ πηγαίνοντας στην εργασία μου.

Τα τελευταία 3-4 χρόνια, και εξαιτίας της οικονομικής κρίσης (θέλω να πιστεύω), και όχι απλά από αδιαφορία, ο εν λόγω δρόμος που διασχίζει το βουνό, μήκους 11 περίπου χιλιομέτρων, παραμένει σκοτεινός, ενώ υπάρχουν κολώνες φωτισμού, που άναβαν τα πρώτα χρόνια λειτουργίας του σχετικά νέου δρόμου. Εκεί λοιπόν σε καθημερινή βάση, γίνεται μια σφαγή στα αδέσποτα και δεσποζόμενα ζώα της περιοχής.

Στο δρόμο αυτό που έχει ιδιαίτερη κίνηση τις πρώτες πρωινές ώρες με νταλίκες και Ι.Χ., και τα οχήματα αναπτύσσουν πολύ μεγάλες ταχύτητες, βλέπει κανείς σε καθημερινή βάση σκυλιά και γατιά πολτοποιημένα. Ζώα που προσπαθούσαν να διασχίσουν τον δρόμο στο σκοτάδι και παρασύρθηκαν από τα διερχόμενα αυτοκίνητα.

Μου είχε δε κινήσει την περιέργεια, πώς βρίσκονται τόσα πολλά ζώα εκεί. Η απορία μου λύθηκε, όταν μια μέρα το προπορευόμενο αυτοκίνητο από το δικό μου σταμάτησε ξαφνικά μπροστά μου και πέταξε έξω ένα τρομοκρατημένο σκυλάκι. Στην συνέχεια εξαφανίστηκε με ιλιγγιώδη ταχύτητα.

Αυτό άλλωστε μαρτυρούν και τα λουράκια που φέρουν στον λαιμό πολλά από τα νεκρά σκυλάκια. Οι ανεγκέφαλοι "φιλόζωοι" παρατάνε τα ζώα τους στο βουνό νομίζοντας ότι αυτά θα επιβιώσουν στο βουνό και τη φύση!

Τα άμοιρα αυτά πλάσματα μη γνωρίζοντας τον κίνδυνο από την ασφάλεια του σπιτιού και έχοντας τρομοκρατηθεί από το άγνωστο γι’ αυτά περιβάλλον, πάνε να διασχίσουν τον δρόμο...

Επειδή αυτό είναι καθημερινό φαινόμενο στο δρόμο αυτό, πήρα την Αττική Οδό και τους ανέφερα το περιστατικό. Τους είπα μάλιστα ότι ακόμα και να αφήσουμε το θέμα των ζώων στην άκρη, η έλλειψη φωτισμού είναι πάρα πολύ επικίνδυνη για την ασφάλεια των οδηγών.

Όμως όμως με ενημέρωσαν - και μάλλον σωστά - η περιφερειακή δεν ανήκει στην αρμοδιότητά τους. Πήρα εν συνεχεία την Τροχαία και μου απάντησαν ότι είναι αρμοδιότητα του Δήμου Ασπροπύργου...

Καταλαβαίνετε, Ελλάδα… ο ένας στον άλλο... Μην έχοντας κάτι άλλο να κάνω, νιώθω ότι πρέπει να ενημερώσω και σας, που μετά από τόσο καιρό πιστής ανάγνωσης του site σας, γνωρίζω τις ευαισθησίες σας. Ακολούθει η φωτογραφία του σημερινού θύματος. Ένα λυκόσκυλο νεκρό, που προστίθεται στο προχθεσινό παρατημένο μαλτεζάκι, στο Πιτ Μπούλ της προηγούμενης βδομάδας και όλα τα αδεσποτάκια. Ευχαριστώ για το χρόνο σας. Κουντούρης Γιώργος».

Διαβάστε επίσης:

Ο Δήμος Αιγάλεω πέταξε τα 3 σκυλόσπιτα που προστάτευαν αδέσποτα γιατί τα χαρακτήρισε «αυθαίρετες κατασκευές»

Βρήκαν 5 γατάκια κλεισμένα σε σακούλα πεταμένα στα σκουπίδια στο Αιγάλεω

Σκύλος δεμένος και εγκαταλελειμμένος στο Δημοτικό Άλσος Αιγάλεω (Μπαρουτάδικο)

400 νέες πινακίδες ενημερώνουν τους φιλόζωους στον Δήμο Αιγάλεω

Έκκληση για την σωτηρία του σκύλου που ζει 6 χρόνια χωρίς φροντίδα σ’ ένα μπαλκόνι στο Αιγάλεω

Αιγάλεω: Πέθανε από ηλεκτροπληξία επειδή πάτησε σε λακκούβα με νερό

Σκελετωμένο στο Αιγάλεω! Μπορείτε να βοηθήσετε;

Καθημερινά σκοτώνονται ζώα και στην Περιφερειακή Οδό του Αιγάλεω

Περιφερειακή Οδός Αιγάλεω: Καρμανιόλα για τα ζώα

Ο σκύλος βρέθηκε στο Αιγάλεω τραυματισμένος με ανοιγμένο το κεφάλι

Tagged: , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

2 Σχόλια

  1. Αναστασης

    Δεν καταλαβαίνω τόσες κολονες έχει ο δρόμος της αιγαλεου και δεν καίει σχεδόν καμία προχθές σταμάτησαν να αναβουν μερικές κολονες 5 6 για ποιο λόγο μου λέτε είναι σωστό τώρα δρόμος τ αχαιας κυκλοφορίας και να μην έχει φώτα ενώ υπάρχουν κολονες μα τι είναι αυτά τα πράγματα δεν ντρέπονται λιγο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.