Στηρίξτε μας

Ο Δήμος Αιγάλεω επιμένει ότι τα σκυλόσπιτα είναι αυθαίρετες κατασκευές & πως προστατεύει τη δημόσια Υγεία καταστρέφοντας τα

27 Ιανουαρίου 2017 13:02 | Επικαιρότητα
Ο Δήμος Αιγάλεω επιμένει ότι τα σκυλόσπιτα είναι αυθαίρετες κατασκευές & πως προστατεύει τη δημόσια Υγεία καταστρέφοντας τα

Ο Δήμος Αιγάλεω με σημερινή ανακοίνωση του τονίζει ότι αδίκως τον κατηγορούν αν και πρόσφατα πέταξε σκυλόσπιτα που προστάτευαν αδέσποτα ζώα από τον χιονιά γιατί τα χαρακτήρισε αυθαίρετες κατασκευές (!), που τοποθετήθηκαν σε δημόσιο χώρο ενώ τονίζει το «σπουδαίο» φιλοζωικό του έργο καθώς στειρώθηκαν το 2016 στο ΔΙ.ΚΕ.Π.Α.Ζ. με το οποίο είναι συμβεβλημένος 30 αδέσποτα...

Ο Δήμος Αιγάλεω παρουσιάζει το άσπρο - μαύρο καθώς δεν εξηγεί ότι η αποζημίωση για τα τρία σκυλόσπιτα που ιδιώτες πλήρωσαν από την τσέπη τους, για την προστασία τριών σκύλων ώστε να είναι προφυλαγμένοι σ’ ένα παρτέρι, πράγματι δόθηκε στις 19 Ιανουαρίου μετά την καταστροφή τους που έγινε στις 13/1 και μετά τη δημοσιοποίηση του γεγονότος από το www.zoosos.gr στις 17/1 και αφού προηγήθηκε σχετική διαμαρτυρία και συναντήσεις από τους φιλόζωους με εκπροσώπου της δημοτικής αρχής... Το να χαρακτηρίζει ένας δήμος τα σκυλόσπιτα «αυθαίρετες» κατασκευές είναι τουλάχιστον γελοίο και μη επιχείρημα και φυσικά η καταστροφή αυτών δεν έχει καμιά σχέση με τη δημόσια Υγεία που ο Δήμος Αιγάλεω επικαλείται...

Τι λέει ο Δήμος Αιγάλεω

Στην ανακοίνωση του τονίζει τα εξής: «Επειδή το τελευταίο διάστημα υπήρξαν συκοφαντικές και ανακριβείς αναφορές στο διαδίκτυο, σχετικά με τη συμπεριφορά της Διοίκησης του Δήμου μας απέναντι στα αδέσποτα ζώα που κυκλοφορούν στην πόλη μας, οφείλουμε να ενημερώσουμε τους δημότες μας και κυρίως τους ζωόφιλους για τα εξής:

Η ευαισθησία του Δήμου μας σ’ αυτό το θέμα αποδεικνύεται από την όλη δράση μας απέναντι στα αδέσποτα, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και συγκεκριμένα: Μόνο κατά το διάστημα του έτους 2016 μεριμνήσαμε μέσω του Περιβαλλοντικού Συνδέσμου Δήμων Αθήνας - Πειραιά, του οποίου είμαστε μέλος, να προβούμε σε 34 εμβολιασμούς, 30 στειρώσεις, 48 περιθάλψεις και 37 ελέγχους επιθετικότητας σε σύνολο 121 περιπτώσεων αδέσποτων σκύλων (αναλυτικά στοιχεία στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου).

Επειδή όμως ως Διοίκηση υποχρεούμαστε και οφείλουμε να προστατεύουμε το περιβάλλον και να μεριμνούμε για τη δημόσια υγεία, είναι κατανοητό ότι δεν μπορούμε να επιτρέπουμε σε δημόσιους χώρους να τοποθετούνται αυθαίρετες, χωρίς καμιά συνεννόηση με τις αρμόδιες υπηρεσίες, κατασκευές για την “προστασία” των αδέσποτων.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση σχετικά με την απομάκρυνση των τριών “σπιτιών” σκύλων από δημόσιους χώρους στην περιοχή του Άνω Λιούμη, βεβαίως και κατανοούμε την ευαισθησία συμπολιτών μας να προστατευθούν αδέσποτα κατά τις ημέρες του παγετού, όμως δεν μπορούμε να επιτρέψουμε τη μόνιμη εγκατάσταση αυτών και πιθανόν και άλλων σε δημόσιους χώρους. Και ενώ υπήρξαν αλλεπάλληλες ειδοποιήσεις να τα απομακρύνουν, αφού πέρασαν οι μέρες του παγετού και δεν υπήρξε ανταπόκριση, τότε μόνο προβήκαμε στην απομάκρυνσή τους.

Δυστυχώς η αντίδρασή τους στην ενέργειά μας αυτή είναι αδικαιολόγητη, τόσο γιατί αποζημιώθηκαν για την καταστροφή των “σπιτιών” όσο και γιατί συμφωνήσαμε στη συνάντηση που έγινε, ότι ο Νόμος δεν επιτρέπει την τοποθέτηση κατασκευών σε δημόσιους χώρους και ο Δήμος αναλαμβάνει σε έκτακτες συνθήκες, μέσω της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας, να τα μεταφέρει με ίδια μέσα σε προφυλαγμένο χώρο μετά από ειδοποίησή τους».

Διαβάστε επίσης:

Ο Δήμος Αιγάλεω πέταξε τα 3 σκυλόσπιτα που προστάτευαν αδέσποτα γιατί τα χαρακτήρισε «αυθαίρετες κατασκευές»

Βρήκαν 5 γατάκια κλεισμένα σε σακούλα πεταμένα στα σκουπίδια στο Αιγάλεω

Σκύλος δεμένος και εγκαταλελειμμένος στο Δημοτικό Άλσος Αιγάλεω (Μπαρουτάδικο)

400 νέες πινακίδες ενημερώνουν τους φιλόζωους στον Δήμο Αιγάλεω

Έκκληση για την σωτηρία του σκύλου που ζει 6 χρόνια χωρίς φροντίδα σ’ ένα μπαλκόνι στο Αιγάλεω

Καθημερινά σκοτώνονται ζώα και στην Περιφερειακή Οδό του Αιγάλεω

Περιφερειακή Οδός Αιγάλεω: Καρμανιόλα για τα ζώα

Ο σκύλος βρέθηκε στο Αιγάλεω τραυματισμένος με ανοιγμένο το κεφάλι

Tagged: , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.