Στηρίξτε μας

Ο Δήμος Σερρών επιδιώκει την εξόντωση των αδέσποτων

20 Μαρτίου 2013 06:28 | Καταγγελίες
Ο Δήμος Σερρών επιδιώκει την εξόντωση των αδέσποτων

Παρανομούν και παραπληροφορούν για να φοβίσουν τους δημότες

Την κατάφωρη και προκλητική παραβίαση της νομοθεσίας για την προστασία των αδέσποτων από τον Δήμο Σερρών και την αρμόδια Κτηνιατρική Υπηρεσία καταγγέλλει με επιστολή της η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία.

Τα όσα αναφέρονται σχετικά με την επιδίωξη του Δήμου Σερρών να οδηγήσει σε εξόντωση σκυλιά, που πάσχουν από ιάσιμες ασθένειες και ζουν εγκλωβισμένα χωρίς περίθαλψη μέσα στο κυνοκομείο – που μόνο ως τέτοιο δεν λειτουργεί – κοινοποιούνται στον υπουργό και τον αναπληρωτή υπουργό του ΥΠ.Α.Α.Τ., στον επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, στην Εισαγγελία Σερρών, σε βουλευτές, κόμματα, ευρωβουλευτές και Μ.Μ.Ε..

Η δημοτική αρχή των Σερρών αν και έχει επικεφαλής κτηνίατρο (!), καθώς αυτή είναι η επαγγελματική ιδιότητα του δημάρχου Πέτρου Αγγελίδη, με τον οποίο έχουμε ασχοληθεί πολλές φορές στο www.zoosos.gr, επιδεικνύει φασιστική συμπεριφορά απέναντι στα αδέσποτα ζώα και θέτει διαρκώς εμπόδια σ’ εκείνους που εθελοντικά προσφέρουν έργο για να τα σώσουν επειδή νοιάζονται.

Αξίζει τον κόπο να διαβάσετε την επιστολή αυτή της Π.Φ.Π.Ο. που παραθέτουμε αυτούσια καθώς περιγράφει μια απαράδεκτη κατάσταση, που βασίζεται στην άγνοια, στην παραπληροφόρηση, στην αδιαφορία και στο μίσος που ο άνθρωπος ως «ανώτερο» είδος τρέφει προς άλλα «υποδεέστερα»…

Κατάφωρη και προκλητική παραβίαση της νομοθεσίας από τον Δήμο Σερρών

Κύριοι,

Το ποτήρι πλέον ξεχείλισε! Σταματήστε τώρα κάθε παράνομη δραστηριότητα και έγκλημα σε βάρος των ζώων στο «κρεματόριο» που κατ’ ευφημισμό ονομάζεται  κυνοκομείο Σερρών. Σταματήστε τώρα τις αντιεπιστημονικές και αντιευρωπαϊκές και σκοταδιστικές δράσεις σας  κατά των  αδέσποτων ζώων. Σταματήστε τώρα την αντιφιλοζωική σας υστερία, μην προσβάλλετε άλλο τον πολιτισμό της χώρας μας, πριν  είναι πολύ αργά.

Χρόνια προσπαθούμε οι φιλοζωικές οργανώσεις με τον διάλογο, την πειθώ αλλά και με κάθε θεμιτό μέσο να βάλουμε ένα τέλος στην επικίνδυνη κατηφόρα του Δήμου σας, ο οποίος κινείται εκτός των ορίων της νομιμότητας. Έχετε ξεκινήσει έναν πόλεμο κατά της φιλοζωικής κοινότητας όχι μόνο της πόλης σας, αλλά και όλης της χώρας με θύματα πολλές δεκάδες ή και εκατοντάδες ζώων.

Συνεχίζετε να παρανομείτε σε βάρος των αδέσποτων ζώων, είτε με τη μέθοδο της εξαφάνισής τους, θέμα για το οποίο έχει κατατεθεί μήνυση εις βάρος σας, είτε με την μέθοδο της στοίβαξης μέσα στο άθλιο κυνοκομείο σας άρρωστων αλλά ιάσιμων ζώων, που τα αφήνετε να αργοπεθαίνουν.

Άλλοτε με τη στείρα άρνηση και τις παράνομες αποφάσεις σας να παράσχετε βοήθεια στα ζώα αυτά και άλλοτε  με την απαγόρευση  των υιοθεσιών εκ μέρους των φιλοζωικών συλλόγων κατά παράβαση  του Ν. 4039/2012 και των ευρωπαϊκών οδηγιών και νόμων για  την προστασία τους, πράττετε κατά το δοκούν ορμώμενοι από την αντιφιλοζωική σας κουλτούρα. Περισυλλέγετε συνεχώς ζώα, τα οποία χωρίς να τα στειρώνετε, τα εξαφανίζετε και μάλιστα εγκαταλείποντας τα έκθετα σε άλλους νομούς και στις εθνικές οδούς με αποτέλεσμα τον θάνατό τους.

Σας ενημερώνουμε λοιπόν για πολλοστή φορά σε σχέση με την άρνησή σας να δώσετε για υιοθεσία στα φιλοζωικά σωματεία τα ζώα ότι ο Ν. 4039/2012 στο άρθρο 9, παρ. 4 είναι σαφής:

"Αν διαπιστωθεί ότι είναι επικίνδυνα ζώα συντροφιάς [...] και αρνηθούν τα φιλοζωικά σωµατεία της περιοχήςνα αναλάβουν τη φροντίδα, εποπτεία και τη διαδικασία υιοθεσίας τους, υποβάλλονται σε ευθανασία."

Εφόσον υπάρχει κάποια απόφαση η οποία αντίκειται σε αυτή την διάταξη να σας θυμίσουμε τι λέει το άρθρο 23:

"Από την έναρξη ισχύος του νόμου αυτού καταργούνται οι διατάξεις των άρθρων 1 έως 13 του Ν. 3170/2003 εκτός από την παράγραφο 6 του άρθρου 7, καθώς και κάθε άλλη γενική ή ειδική διάταξη, που ρυθμίζει με διαφορετικό τρόπο θέματα του νόμου αυτού ή αντίκειται στις διατάξεις του.

Σας υπενθυμίζουμε επίσης ότι τα συγκεκριμένα ζώα που πάσχουν από λεϊσμανίαση βάσει των αιματολογικών εξετάσεων είναι απολύτως ιάσιμα και ουδόλως επικίνδυνα, αλλά εσείς επιμένετε σε μια αντι-επιστημονική τακτική που διόλου δεν συνάδει με τις σύγχρονες επιστημονικές εξελίξεις.

Σας ενημερώνουμε, επίσης, για μια ακόμη φορά - ήδη σας έχει αποστείλει σχετική επιστολή από την αρμόδια Κτηνιατρική Διεύθυνση του ΥΠ.Α.Α.Τ. - ότι επίκειται μέσω των τροπολογιών  του νόμου κατάργηση του αντιεπιστημονικού πλέον Π.Δ. 400/83  βάσει του οποίου  ενεργείτε.

Καταγγέλλουμε τον Δήμο μας και ιδιαίτερα την Κτηνιατρική Υπηρεσία Σερρών για τα κροκοδείλια  και υποκριτικά δάκρυά τους για την δημόσια υγεία και ρωτάμε:

Εσείς τι μέτρα έχετε πάρει μέσα στο κυνοκομείο σας για τα ζώα αυτά; Ή μήπως έχετε απαγορεύσει στη σκνίπα να εισέρχεται στο κυνοκομείο;

Το κυνοκομείο σας είναι υπεράνω των μέτρων ασφαλείας που προτείνετε στους φιλοζωικούς συλλόγους;

Γιατί δεν βάζετε  τα ειδικά  κολάρα στα ζώα  αυτά  αφού κόπτεστε τόσο για την δημόσια υγεία;

Γνωρίζετε ότι εκτός από τους σκύλους η λεϊσμανίαση ενδημεί και σε πολλά άλλα είδη ζώων;

Γιατί αυτό το μένος κατά των αδέσποτων;

Γνωρίζετε ότι  η εν λόγω  σκνίπα στην Ελλάδα είναι το είδος της σκνίπας που μεταδίδει τον ιό  από ζώα σε ζώα και όχι στους ανθρώπους;

Έχετε αναλογιστεί γιατί έχουμε τόσα πολλά λεϊσμανιακά ζώα αλλά όχι ανθρώπους που πάσχουν από τη νόσο ακριβώς για τον ανωτέρω λόγο;

Επειδή λοιπόν τίποτα από τα ανωτέρω δεν έχετε κάνει, οδηγούμαστε ευλόγως στο συμπέρασμα ότι όντας ανίκανοι να ελέγξετε με σύννομους τρόπους καθώς και με τα εργαλεία της παιδείας και της ενημέρωσης, τον αριθμό των αδέσποτων, πανικοβάλετε στον πανικό σας και τους κατοίκους με τις διάφορες επαίσχυντες τηλεοπτικές σας εμφανίσεις και όχι μόνο, καλλιεργώντας μια αντιφιλοζωική υστερία.

Δεν θα δεχθούμε να πέσουν στην πυρά τα ζώα που πάσχουν από λεϊσμανίαση μόνο και μόνο γιατί αρνείστε μετά μανίας να ακολουθήσετε τις εξελίξεις. Εάν προβείτε έστω και σε μία ακόμη (ευ)θανάτωση ζώου, κατά παράβαση κάθε κτηνιατρικής δεοντολογίας και νομοθεσίας, σε ζώα είτε με ερλειχίωση, είτε με λεϊσμανίαση, των οποίων λειτουργούν κανονικά τα ζωτικά τους όργανα και δεν  ξεκινήσετε άμεσα την θεραπεία τους ή αρνηθείτε να τα παραδώσετε στα φιλοζωικά  σωματεία, τότε:

α. Θα προβούμε σε επαναλαμβανόμενες δυναμικές διαμαρτυρίες έξωθεν του ΥΠ.Α.Α.Τ. και της Βουλής μέχρι να  αρθεί η παράνομη κατάσταση στο κυνοκομείο Σερρών.

β. Θα καταγγείλουμε στις Αρμόδιες Αρχές της Ε.Ε. και σε όλους τους Οργανισμούς  Προστασίας Ζώων,  τον Δήμο και την Κτηνιατρική Σερρών για τις πράξεις και παραλείψεις  τους, αλλά και το ΥΠ.Α.Α.Τ. - σε περίπτωση που το τελευταίο δεν επιβάλλει αμέσως την τάξη  και δεν προχωρήσει σε εξονυχιστικό έλεγχο των ενεργειών όσων διαχειρίζονται και είναι υπεύθυνοι για το κυνοκομείο - όχι μέσω της συγκαλύπτουσας τις παρανομίες του Δήμου Κτηνιατρικής Σερρών, αλλά από ανεξάρτητη επιτροπή, Πανεπιστημιακών, Φιλοζωικών Οργανώσεων, Εισαγγελικών Αρχών, του Δήμου και της Δημοτικής Αντιπολίτευσής του.

γ. Θα ξεκινήσουμε προσπάθεια συγκέντρωσης χιλιάδων υπογραφών από όλο τον κόσμο  για τα εγκλήματα κατά των αδέσποτων ζώων στις Σέρρες.

δ. Θα φέρουμε το ζήτημα προς συζήτηση στη Βουλή.

ε. Η Ομοσπονδία μας θα κινηθεί με κάθε νόμιμο μέσο εναντίων σας για παράβαση καθήκοντος.

Ζητάμε από το Υπουργείο, του οποίου τις γραπτές οδηγίες αγνοεί απαξιωτικά η Κτηνιατρική Σερρών, να βάλει ένα τέλος στην ασυδοσία  της και στις δολοφονίες ζώων.

ΣΤΑΜΑΤΕΙΣΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ. ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΖΩΩΝ.

Για την

Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία & την

Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Ζωοφιλικών Σωματείων».

Διαβάστε επίσης:

Σέρρες: Μαζικές δηλητηριάσεις αδέσποτων μέσα στο Σαββατοκύριακο

Σέρρες: Ο κτηνίατρος δήμαρχος αποφάσισε να «καθαρίσει» τον τόπο απ’ τα αδέσποτα

Σέρρες: Άφησαν τ' αδέσποτα έξω από το Δημαρχείο για να διαμαρτυρηθούν!

Ο δήμαρχος Σερρών καλύπτει την ανικανότητα του και την αλλεργική συνάδελφο του

Δήμαρχε Σερρών, έρχεται ο εισαγγελέας!

«Σταυροφορία» ενάντια στα αδέσποτα εφαρμόζει ο Δήμος Σερρών

Μας καθησυχάζει ο Δήμος Σερρών! Του θυμίζουμε ότι τα γραπτά μένουν!

Δήμαρχε Σερρών θα παρέμβει ο εισαγγελέας αν δεν σταματήσεις το πογκρόμ εις βάρος των ζώων

Η κτηνίατρος του Δήμου Σερρών έχει βάλει λουκέτο στο δημοτικό κτηνιατρείο!

Tagged: , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

2 Σχόλια

 1. ANNA

  ΓΙΑΤΙ δεν γίνεται μια κανονική καταγγελία- μήνυση ο,τι πρεπει τελος πάντων και οτι χρειάζεται. Αυτος ο κατάπτυστος ΑΝΑΞΙΟΣ δήμαρχος Αγγελίδης να εχει τη μεγαλύτερη δυνατή επίπτωση, αυτος προσωπικά. Φυσικά δεν πρόκειται να δει ξανα την ψηφο μας

 2. Θάνος

  Κατά τα άλλα γιορτάζουμε την ήττα του ναζισμού….
  Ο ναζισμός δεν έχει ηττηθεί ακόμα.

  Πώς λέγαμε κάποτε ΄΄Η ναζιστική Γερμανία….΄΄
  Το ζωικό βασίλειο θα λέει ΄΄Ή ναζιστική ανθρωπότητα….΄΄

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.