Στηρίξτε μας

Σέρρες: Μαζικές δηλητηριάσεις αδέσποτων μέσα στο Σαββατοκύριακο

18 Μαρτίου 2013 08:03 | Καταγγελίες
Σέρρες: Μαζικές δηλητηριάσεις αδέσποτων μέσα στο Σαββατοκύριακο

Απροσδιόριστος είναι ο αριθμός των αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων που εντοπίστηκαν δηλητηριασμένα στην πόλη των Σερρών το περασμένο Σαββατοκύριακο, αφού άγνωστος ή άγνωστοι σκόρπισαν δηλητήρια για την εξόντωση σκυλιών και γατιών. Σύμφωνα με τον Φιλοζωικό Όμιλο Σερρών (Φ.Ο.Σ.), που ζητάει τη συνδρομή των κατοίκων της περιοχής - ώστε αυτά τα εγκλήματα να καταγγέλλονται - είχαν περάσει δύο χρόνια «ανακωχής» αλλά τώρα οι εγκληματίες επανήλθαν.

Ο Φ.Ο.Σ. για πολλοστή φορά επισημαίνει τις ευθύνες του Δήμου Σερρών, (έλλειψη ενημέρωσης, ουσιαστική φιλοζωική πολιτική), ο οποίος βάζοντας εμπόδια στην έλευση των εθελοντών κτηνιάτρων από το εξωτερικό σταμάτησε το πρόγραμμα των συστηματικών στειρώσεων, που βρισκόταν σε εξέλιξη.

Οι εκπρόσωποι του φιλοζωικού συλλόγου αναφέρουν και τους κινδύνους που ελλοχεύουν από αυτά τα δηλητήρια, αφού εκτός από τα ζώα (αδέσποτα και μη) θανάσιμα μπορεί να γίνουν και για τους ανθρώπους ειδικότερα για τα παιδιά.

Ο Φ.Ο.Σ. στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε τονίζει: «Είχαμε πολύ καιρό να συναντήσουμε κρούσματα μαζικών δηλητηριάσεων στην πολη. Σχεδόν δύο χρόνια. Δυστυχώς χθες και σήμερα σημειωθήκαν πολλά περιστατικά και είχαμε και πολλές απώλειες. Τα επικίνδυνα δίποδα έδρασαν και πάλι εις βάρος των ζώων αλλά και των ανθρώπων.

Γνωρίζουμε πλέον το ρίσκο δηλητηρίασης που πλήττει όχι μόνο τα αδέσποτα αλλά και τα δεσποζόμενα ζώα. Τώρα πλέον είμαστε ενήμεροι για το ότι κινδυνεύουν άμεσα και οι άνθρωποι (κυρίως τα παιδιά) από διάσπαρτα θανατηφόρα φάρμακα που μπορεί κανείς να έρθει σε επαφή, σε κάθε μεριά της πολύς. Η ανεπανόρθωτη μόλυνση όλου του οικοσυστήματος, καθώς οι ουσίες αυτές μεταφέρονται από παπούτσια και έντομα στο φαγητό μας, στο σπίτι μας (και οπού αλλού πιστεύαμε μέχρι τώρα ότι ήμασταν ασφαλείς), απειλεί τους πάντες.

Παρακαλούμε όποιον γνωρίζει κάτι να επικοινωνήσει με την αστυνομία ή τον φιλοζωικό όμιλο Σερρών για να μπορέσουμε να δώσουμε ένα τέλος στην ατιμωρησία των εγκληματιών. Συμφωνά με τον νέο νομό η δηλητηρίαση τιμωρείται με ΜΗ ΕΞΑΓΟΡΑΣΙΜΗ ΠΟΙΝΗ ΦΥΛΑΚΙΣΗΣ ΕΩΣ ΚΑΙ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΩΣ 30.000 ΕΥΡΩ. Επίσης, τα εγκλήματα αυτά ΔΙΩΚΟΝΤΑΙ ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΑ. Επισημαίνουμε ότι και αυτή τη φόρα οι δηλητηριάσεις έγιναν συντονισμένα και οργανωμένα σε πολλά σημεία της πολύς όπως και κάθε φόρα που ακόλουθου αργίες και γιορτές

Είναι λυπηρό εν έτει 2013 κάποιοι να περιφέρονται ανενόχλητοι και να σκορπούν το φόβο και τον θάνατο μέσα στις πόλεις μας. Ζητάμε από τον κόσμο να ενημερωθεί για το πρόβλημα με τα αδέσποτα έτσι ώστε να ξέρουμε όλοι πως μπορούμε να το καταπολεμήσουμε με τρόπο νόμιμο, ηθικό και πολιτισμένο. Ζητάμε από το Δήμο να πάρει στα σοβαρά το θέμα των στειρώσεων και της ουσιαστικής ενημέρωσης των πολιτών που είναι και οι μοναδικές λύσεις.

Όπως γνωρίζετε ο σύλλογος μας έκανε συστηματικά πολυάριθμες στειρώσεις με εθελοντές κτηνιάτρους για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των ανεξέλεγκτων γεννήσεων στην πολύ μας. Τα πράγματα πήγαιναν καλά μέχρι που η νυν δημοτική αρχή μας το απαγόρευσε πριν από ένα χρόνο. Το πρόγραμμα (που θέλει συνέπεια για να έχει αποτελέσματα) πάγωσε και τα αποτελέσματα είναι εμφαινόμενα μεγάλος αριθμός αδέσποτων και μαζικές δηλητηριάσεις.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΖΩΑ».

Διαβάστε επίσης:

Σέρρες: Ο κτηνίατρος δήμαρχος αποφάσισε να «καθαρίσει» τον τόπο απ’ τα αδέσποτα

Ο δήμαρχος Σερρών καλύπτει την ανικανότητα του και την αλλεργική συνάδελφο του

Σέρρες: Άφησαν τ' αδέσποτα έξω από το Δημαρχείο για να διαμαρτυρηθούν!

Ο δήμαρχος Σερρών καλύπτει την ανικανότητα του και την αλλεργική συνάδελφο του

Δήμαρχε Σερρών, έρχεται ο εισαγγελέας!

«Σταυροφορία» ενάντια στα αδέσποτα εφαρμόζει ο Δήμος Σερρών

Μας καθησυχάζει ο Δήμος Σερρών! Του θυμίζουμε ότι τα γραπτά μένουν!

Δήμαρχε Σερρών θα παρέμβει ο εισαγγελέας αν δεν σταματήσεις το πογκρόμ εις βάρος των ζώων

Η κτηνίατρος του Δήμου Σερρών έχει βάλει λουκέτο στο δημοτικό κτηνιατρείο!

Tagged: , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.