Στηρίξτε μας

Μια γυναίκα «έσωσε» τους αστυνομικούς από τα «επικίνδυνα» Ροτβάιλερ που μπήκαν στο Α.Τ. Σούδας

5 Αυγούστου 2016 19:20 | Επικαιρότητα
Μια γυναίκα «έσωσε» τους αστυνομικούς από τα «επικίνδυνα» Ροτβάιλερ που μπήκαν στο Α.Τ. Σούδας

Την άγνοια πολλών στα θέματα διαχείρισης των ζώων αλλά και την απουσία κοινής λογικής αποδεικνύει το περιστατικό που συνέβη το πρωί της Παρασκευής 5 Αυγούστου και φέρνει στη δημοσιότητα ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χανίων «Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ» μέλη του οποίου που ενημερώθηκαν για «επιθετικά» Ροτβάιλερ που είχαν «εισβάλλει» στο Αστυνομικό Τμήμα Σούδας.

SoudaRotvailer (2)Στα ζώα μόλις δόθηκε τροφή και νερό χαλάρωσαν και μπόρεσαν να τα δέσουν μέχρι να εντοπιστείο ο ιδιοκτήτης τους.

Τελικά στα ζώα, που δεν ήταν αδέσποτα ούτε επιθετικά, μόλις δόθηκε τροφή και νερό χαλάρωσαν και έτσι η εθελόντρια μέλος του Φιλοζωικού Συλλόγου Χανίων «Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ» κατάφερε να τους περάσει λουρί και να τα δέσει στην σκιά μέχρι να εντοπιστεί ο ιδιοκτήτης τους.

Η Νατάσα Μπομπολάκη ιδρυτικό μέλος του συλλόγου και πρόεδρος της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας περιγράφει ως εξής τα γεγονότα: «Ειδοποιηθήκαμε το πρωί γύρω στις 11 πμ από το αστυνομικό τμήμα Σούδας, ότι μέσα στο τμήμα είχαν μπει και "αράξει" δύο μεγαλόσωμα rotweillers , τα οποία δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν και να τα βγάλουν έξω ενώ είχε  κλείσει η είσοδος για να μην εισέρχονται πολίτες...

Αρχικά προσπαθήσαμε με  το scaner να ελέγξουμε αν τα δύο σκυλιά είχαν τσιπ, ώστε να ειδοποιηθεί ο ιδιοκτήτης τους να τα παραλάβει και να  συνεχίσει τους ρυθμούς της καθημερινότητας  το αστυνομικό τμήμα Σούδας. Το ένα σκυλί δεν είχε τσιπ ενώ το άλλο δεν η εθελόντρια που πήγε δεν μπόρεσε να το "σκανάρει" .

Στη συνέχεια ήλθαν  ενισχύσεις, όχι από την αστυνομία ή από τον δήμο, όπως θα συμπέρανε κανείς, αλλά από τον φιλοζωικό σύλλογο. Τα δύο σκυλιά, το ένα περίπου 50 κιλά και το άλλο 40 βρίσκονταν ξαπλωμένα στη δροσιά του χώρου υποδοχής   του αστυνομικού τμήματος ενώ οι αστυνομικοί είχαν κλειστεί στα διάφορα δωμάτια του τμήματος. Τα ζώα, όπως ήταν φυσικό ήταν εξαντλημένα, πεινασμένα και διψασμένα από την περιπλάνησή τους.

Στην αρχή προσπαθήσαμε να τα πλησιάσουμε για να δούμε τις αντιδράσεις τους. Το πιο μεγαλόσωμο και αρσενικό ήταν πάρα πολύ φιλικό και αμέσως μας άφησε να το χαϊδέψουμε κάτω από τον λαιμό αφού πρώτα  του δώσαμε το χέρι για να μας μυρίσει, ήταν δε πολύ φιλικό και πολύ ήρεμο. Εύκολα του βάλαμε την αλυσίδα στο περιλαίμιο και το απομακρύναμε λίγο ώστε να πλησιάσουμε και το δεύτερο για το οποίο οι πληροφορίες έλεγαν, ότι είναι επιθετικό .

Αφού το πλησιάσαμε με πιο μεγάλη προσοχή του δώσαμε μια νόστιμη κονσέρβα που με μεγάλη όρεξη άρχιζε να καταβροχθίζει. Στο διάστημα αυτό εύκολα του περάσαμε την άλλη αλυσίδα από το περιλαίμιο και έτσι με ασφάλεια τα οδηγήσαμε στον προαύλιο χώρο του τμήματος.

Εκεί πλέον τους παρείχαμε  τροφή και νερό, τα δέσαμε στην σκιά ενώ  εν τω μεταξύ είχαν έλθει και εκπαιδευτές σκύλων της αστυνομίας, οι οποίοι έξω από τον περίβολο παρακολουθούσαν την προσπάθειά μας με τα δύο ζώα. Στην συνέχεια κατέφθασε και ο Αστυνομικός Διευθυντής Χανίων και άλλοι αστυνομικοί, ο οποίος και μας συνεχάρη. Τα δυο σκυλιά ήταν απόλυτα φιλικά, συνεργάσιμα και  μάλλον χαίρονταν την ενασχόληση τόσων ανθρώπων  μαζί τους. Έτσι και οι αστυνομικοί άνοιξαν τις πόρτες αφού ο "κίνδυνος" είχε πια περάσει.

Στο διάστημα αυτό ενημερώσαμε τους ραδιοφωνικούς σταθμούς της πόλης να  αναζητήσουν τον ιδιοκτήτη τους, ο οποίος μετά από μία ώρα περίπου εμφανίστηκε στο αστυνομικό τμήμα  για να δώσει κατάθεση κλπ. Μιλήσαμε μαζί του και θα επισκεφθούμε τον χώρο που βρίσκονται τα δυο σκυλιά και τις συνθήκες που διαβιούν.

Οφείλουμε να πούμε, ότι ήταν σε πολύ καλή φυσική κατάσταση , το ένα δε εξ αυτών  φορούσε το ειδικό κολλάρο  κατά της λεϊσμανίωσης. Τονίσαμε στον Διοικητή του Τμήματος, ότι θα πρέπει να βεβαιώσουν τα διοικητικά πρόστιμα για  την έλλειψη  τσιπ. Για μία ακόμη φορά να πούμε ότι τα ζώα, αν δεν τα εκπαιδεύσεις να είναι επιθετικά και τα κοινωνικοποιήσεις τότε είναι  φιλικά, προσεγγίσιμα και ακίνδυνα. Τα δυο αυτά υπέροχα Ροτβάιλερ  απέδειξαν για μια ακόμη φορά πόσο  φιλικά είναι, εκτός κι αν ο ανεύθυνος ανθρώπινος παράγοντας τα "εκπαιδεύσει" με απίστευτη βία, ώστε να τα κάνει δολοφόνους.

Συνειρμικά μας έρχεται στο νου η άδικη δολοφονία  των 4  αθώων και ακίνδυνων Ροτβάιλερ από τον Δήμαρχο Κοζάνης. Απευχόμαστε  να συνέβαινε αυτό το περιστατικό στη Κοζάνη γιατί και τα δύο αυτά  υπέροχα σκυλιά το πιθανότερο  θα ήταν να μη υπήρχαν, κρίνοντάς τα  ανεύθυνα όπως και τα άλλα 4, ως επιθετικά.

Τέλος με αφορμή αυτό το περιστατικό και ακούγοντας τον διοικητή του τμήματος στις δηλώσεις του να αναφέρει, ότι κάλεσαν τις αρμόδιες υπηρεσίες, δηλαδή την πρόεδρο της ομοσπονδίας, να δηλώσουμε ότι δεν είμαστε υπηρεσία κανενός, υπηρετούμε μόνο την συνείδησή μας, δεν χρηματοδοτούμαστε από πουθενά, αιμορραγούμε οικονομικά με τους αρμόδιους πραγματικά φορείς να ξοδεύουν πενταροδεκάρες.

Εντύπωση μας  έκανε το επιτακτικό ύφος του αστυνομικού, που επικοινώνησε μαζί μας, να πάμε τώρα εκεί για να τους σώσουμε ενώ και στις δηλώσεις στα τοπικά ΜΜΕ , δήλωσαν ότι ήθελαν να προστατεύσουν τους αστυνομικούς και τους πολίτες που πήγαιναν στο τμήμα για διάφορες συναλλαγές.

Για την  πολίτη εθελόντρια, ουδεμία αναφορά ή προστασία. Αυτή κατ’ αυτούς ήταν υποχρεωμένη. Κακώς σας ενημέρωσαν ή  απαράδεκτα θεωρείτε τους εθελοντές υποχρεωμένους. Καμία υποχρέωση δεν έχουν. Τέρμα και τελεία και να το καταλάβουν.

Ακούστε και τις δηλώσεις στην αρχή του Διοικητή , "τα βγαλάμε" , "τα απομακρύναμε", "προσπαθήσαμε". Όλα στον πληθυντικό κι ας ήταν κρυμμένοι μέσα στα γραφεία τους. Στην συνέχεια, προφανώς του έκανε σχετική ερώτηση η δημοσιογράφος και άρχισε καλυμμένα να λέει, ότι δεν τα έβγαλαν, δεν προσπάθησαν, δεν, δεν, αλλά ένα μόνο άτομο, πολίτης και εθελόντρια και μάλιστα γυναίκα. Λίγη αιδώς δεν βλάπτει. Να ευχαριστήσω όμως τον Διευθυντή Χανίων κ. Λυμπινάκη μόνο και μόνο γιατί είναι ανθρώπινος» καταλήγει η κα Μπομπολάκη.

Διαβάστε επίσης:

Χρυσή Ακτή Χανίων: Η σκυλίτσα προσπαθούσε να βγάλει από τον κάδο τα κουτάβια της που κάποιος πέταξε στα σκουπίδια ζωντανά

Βρήκε τον σκύλο κρεμασμένο μέσα σε φρεάτιο στη Σούδα Χανίων

Βρήκαν δύο σκυλιά νεκρά πνιγμένα σε γούρνα στην Αγία Κυριακή Χανίων

Το σκυλί «έδειξε» ποιος το είχε εγκαταλείψει στο Νοσοκομείο Χανίων

Δεν τα κατάφερε ο σκύλος που χτυπήθηκε από αυτοκίνητο και βρέθηκε πεταμένος στον δρόμο στα Κεραμειά Χανίων

Βρήκαν τον άνδρα που εγκατάλειψε τα 6 κουτάβια του στην Χρυσή Ακτή Χανίων και τον κατήγγειλαν στην Αστυνομία

Βρήκαν εγκαταλελειμμένη την σκυλίτσα με τον τεράστιο όγκο στην κοιλιά στον Γαλατά Χανίων

Σκότωσε σκόπιμα τον σκύλο που ήταν στο πεζοδρόμιο με το αυτοκίνητο του στο Πάνω Δαράτσο Χανίων

Κατήγγειλε τον ηλικιωμένο που προσπάθησε να πετάξει κουτάβια στις Βρύσες Χανίων

Σκότωσε τον σκύλο συνθλίβοντας το κεφάλι του μ’ ένα βράχο στο Θέρισο Χανίων

Χανιά: Έκοψαν και κρέμασαν κεφάλι σκύλου σε τουριστική περιοχή

Τι είδε η Φινλανδή στην Κρήτη και αγανάκτησε;

Χανιά: Κρέμασε τρία αρνιά για να εκδικηθεί τον γείτονα του

Χανιά: Κοπάναγε συστηματικά τα σκυλιά του με σιδηρολοστό

Χανιά: Αλυσόδεσε νέα θύματα ο βασανιστής των σκυλιών

Χανιά: Σκύλος πέθανε αλυσοδεμένος κάτω από τον καυτό ήλιο!

Χανιά: Ενημέρωσαν και το BBC για την εξόντωση των 30 σκυλιών της Βρετανίδας (βίντεο)

Χανιά: Οι Σουηδοί τουρίστες νοιάστηκαν για τα γατάκια

Χανιά: Συστηματική η εξόντωση των αδέσποτων ζώων

Χανιά: Έφριξαν οι τουρίστες βλέποντας τα κουτάβια να χαροπαλεύουν!

Χανιά: Δηλητηριάζουν τ’ αδέσποτα και ξεφτιλιζόμαστε στους τουρίστες!

Χανιά: Συνελήφθη επειδή κατήγγειλε εκείνον που κακοποιεί τα σκυλιά του!

Χανιά: Αφού τον συνέλαβαν αναγκάστηκε να δεχτεί την εγχείριση!

Tagged: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.