Στηρίξτε μας

Κυνηγοί βασανίζουν τραυματισμένα αγριογούρουνα στην Πελοπόννησο & δημοσιεύουν τα  βίντεο στο facebook

11 Φεβρουαρίου 2020 00:49 | Καταγγελίες
Κυνηγοί βασανίζουν τραυματισμένα αγριογούρουνα στην Πελοπόννησο & δημοσιεύουν τα  βίντεο στο facebook

Της Ελένης Ηλιοπούλου

Στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έστειλε το www.zoosos.gr στις 15 Ιανουαρίου όλα τα στοιχεία των κυνηγών που συμμετείχαν στον βασανισμό αγριογούρουνων και φαίνονται στα βίντεο τα οποία δημοσιεύτηκαν στο facebook καθώς εκεί διακρίνονται καθαρά ποιοι βασανίζουν μαζί με τα σκυλιά τους τραυματισμένα θηράματα.

 

Αφορμή για τον εντοπισμό των δραστών στάθηκε το βίντεο που δημοσίευσε στις 15 Ιανουαρίου 2020 στο προφίλ του ένας πυροσβέστης (ίσως συνταξιούχος) ο οποίος δηλώνει κάτοικος Ζήριας Αχαΐας. Από τις αντιδράσεις που προκάλεσε η ανάρτηση του συγκεκριμένου βίντεο ο Γ.Τ. το διέγραψε για να καλύψει τα ίχνη του, αλλά οι φιλόζωοι είχαν προλάβει να κρατήσουν αντίγραφο του.

Έτσι βλέπουμε τα κυνηγόσκυλα εκτελώντας τις εντολές των αφεντικών τους να επιτίθενται επανειλημμένα στο τραυματισμένο αγριογούρουνο, που έχουν ήδη οι κυνηγοί πυροβολήσει και τραυματίσει σοβαρά, και μάταια αυτό προσπαθεί να ξεφύγει. Το βίντεο που τραβάει ο πυροσβέστης είναι ενδεικτικό της συμπεριφοράς αυτών των ανδρών στα θηράματα τους…

Όμως στο συγκεκριμένο προφίλ του πυροσβέστη, δεν ήταν αυτό το μοναδικό βίντεο με βασανισμό αγριογούρουνου όπως θα διαπιστώσετε και εσείς.

Βρήκαμε αρκετά δημοσιευμένα σε διαφορετικά έτη, γιατί ο σαδισμός τους έχει συστηματικότητα. Σ’ ένα από αυτά διακρίνεται ένα ζώο το οποίο είναι πιθανότατα αγριογούρουνο, έγκλειστο σε περιφραγμένο χώρο, να το τρομάζει ένα σκυλί. Φυσικά και γνωρίζουν οι κυνηγοί ότι η αιχμαλωσία θηράματος απαγορεύεται εντούτοις θέλουν να εκπαιδεύουν τα σκυλιά τους και βρίσκουν τη λύση...

Σ’ ένα άλλο βίντεο βλέπουμε ένα πιτσιρίκι, ένα αγόρι περίπου 12 ετών να πυροβολεί επανειλημμένα με κυνηγετικό όπλο στην αυλή ενός σπιτιού ενώπιον πολλών ενηλίκων.

Σ' ένα ακόμα βίντεο τους βλέπουμε να τραβάνε με σχοινί το αγριογούρουνο που καταδίωκαν το οποίο έπεσε στον γκρεμό. Στον γκρεμό έπεσε και σκοτώθηκε και το ένα από τα σκυλιά τους και όπως επισημαίνουν στα σχόλια αυτό έχει ξαναγίνει στο ίδιο σημείο... Άλλωστε για εκείνους τα κυνηγόσκυλα είναι αναλώσιμα εργαλεία που είναι δεν πειράζει αν ξεκοιλιαστούν ή αν πέσουν στον γκρεμό, γι' αυτό τα έχουν άλλωστε...

Όλα αυτά συνθέτουν την εικόνα των αδίστακτων αυτών ανθρώπων που αντιμετωπίζουν τα άλλα πλάσματα μόνο ως εργαλεία για τη διασκέδαση τους και φροντίζουν να τα βασανίσουν μέχρι θανάτου.

Φυσικά το οπτικοακουστικό υλικό είναι αδιάψευστος μάρτυρας των εγκλημάτων τους και η μαγκιά τους σταματάει εδώ, μόλις έρθουν αντιμέτωποι με τις ευθύνες και τις ποινικές συνέπειες των πράξεων τους.

Δυστυχώς αποδεδειγμένα παντού στην Ελλάδα όσο διαρκεί η περίοδος του κυνηγιού, ειδικά του αγριογούρουνου, εντοπίζουμε τέτοια βίντεο – αποδείξεις «ανδρείας» παντού στο διαδίκτυο… παρά τις... φιλότιμες προσπάθειες που κάνουν οι κυνηγετικές ομοσπονδίες οι οποίες δίνουν συχνά συμβουλές για την ηθική του κυνηγού και λένε στα μέλη τους να μη δημοσιεύουν φωτογραφίες και υλικό  στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που θα τους οδηγήσει στις αίθουσες των δικαστηρίων.

Τι απαγορεύει η νομοθεσία

Οι κυνηγοί, αυτοί οι «φιλεύσπλαχνοι» «οικολόγοι», που βασανίζουν ζώα - θηράματα και μη - με κάθε τρόπο είναι εξαιρετικά περήφανοι για αυτές τις πράξεις «ανδρείας» γι’ αυτό και εμείς θα συνεχίσουμε με κάθε τρόπο να αποκαλύπτουμε τι κρύβεται πίσω από το προσωπείο τους…

Θυμίζουμε ότι ο νόμος 4039/2012 (άρθρο 12) απαγορεύει τη «χρησιμοποίηση ζώων για οποιοδήποτε είδος μονομαχίας» καθώς και τη δημοσιοποίηση βίντεο με βασανισμό ζώων, παρά μόνο αν πρόκειται για εκπαιδευτικό σκοπό, κάτι που εν προκειμένω δεν ισχύει.

Η δημόσια έκθεση θηράματος απαγορεύεται από το 1969. Στον Δασικό Κώδικα (Νομοθετικό Διάταγμα 86/1969 - Φ.Ε.Κ. 7/Α/69 - άρθρο 258, παράγραφος 2, περ. ε) αναφέρεται ξεκάθαρα ότι απαγορεύεται «ε) Η μεταφορά, η έκθεσις εις κοινήν θέαν και ο καθ' οίονδήποτε τρόπον βασανισμός συλληφθέντων θηραμάτων». Επίσης απαγορεύεται και η αιχμαλωσία θηράματος.

Το τι κάνει το είδος μας στα υπόλοιπα είδη ζώων, όπως καθημερινά διαπιστώνουμε, είναι πραγματικά απερίγραπτο.

Διαβάστε επίσης:

Ημαθία: Κυνηγοί παραδέχτηκαν ότι έβαλαν 52 συρμάτινες θηλιές για να βασανίσουν αγριογούρουνα

Κυνηγός αιχμαλωτίζει μωρό αγριογούρουνο & εκπαιδεύει σκυλιά κακοποιώντας το (βίντεο)

Μέδουσα Ξάνθης: Κυνηγός βασανίζει με 3 κυνηγόσκυλα αγριογούρουνο & ανεβάζει στο facebook βίντεο

Κιλκίς: Κυνηγός βάζει τον σκύλο του να δαγκώνει το παράλυτο αλλά ζωντανό αγριογούρουνο που έχει πυροβολήσει (βίντεο)

Καταδικάστηκε με αναστολή κυνηγός που βασάνιζε μαζί με άλλους αγριογούρουνο στην Ασφάκα Ιωαννίνων & ανέβασε βίντεο στο διαδίκτυο

Κυνηγός αφήνει τα σκυλιά να βασανίζουν τραυματισμένο αγριογούρουνο και ανεβάζει το βίντεο στο facebook

Κυνηγοί κλωτσούν επανειλημμένα τραυματισμένο αγριογούρουνο & το βασανίζουν πετώντας ογκόλιθο στο κεφάλι του (βίντεο)

Γιάννενα: Κυνηγοί - σαδιστές βασανίζουν με τα σκυλιά τους γουρούνια (βίντεο)

Κυνηγοί στην Καβάλα βασανίζουν με τα σκυλιά τους το αλυσοδεμένο αγριογούρουνο

Κυνηγοί βασανίζουν μέχρι θανάτου αγριογούρουνο και ανεβάζουν το κατόρθωμα τους στο facebook (βίντεο)

Δράμα: Έτσι βασανίζουν οι κυνηγοί τα αγριογούρουνα για να εκπαιδεύσουν τα σκυλιά τους (βίντεο)

Ναύπακτος: Κυνηγοί – κτήνη βασανίζουν συστηματικά μωρά αγριογούρουνα (βίντεο)

Σχηματίστηκε δικογραφία για την κακοποίηση αγριογούρουνων από κυνηγούς (βίντεο)

Πυροβόλησε σκυλί και πέτυχε δύο παιδιά στη Βλαχέρνα Αρκαδίας!

Πρόεδρος Κυνηγετικού Συλλόγου στον Έβρο σκοτώνει προστατευόμενα είδη και τα δημοσιεύει στο facebook

Λασίθι: Αθώωσαν τον κυνηγό που βασάνιζε τον λαγό (βίντεο)

Περιέφερε το κομμένο κεφάλι του λύκου πάνω στη μοτοσυκλέτα του!

Ατιμώρητοι οι δράστες που σκότωσαν και κρέμασαν τον λύκο στους Στάβλους Ευρυτανίας

Συνέλαβαν 3 κυνηγούς που είχαν στήσει φάκα και συρμάτινες θηλιές - παγίδες για αγριογούρουνα στην Πέρδικα Θεσπρωτίας

Tagged: , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

1 Σχόλιο

  1. Μιχαήλ Τσολάκης

    Όπως έγραψα και άλλες φορές, κυνηγός = διεστραμμένος εγκληματίας !
    Ο μόνος λόγος που δεν τα κάνουν (?) σε ανθρώπους είναι ο φόβος του Νόμου αλλά αν .....βρουν την ευκαιρία......! Περιμένετε να δείτε τώρα πως οι ......κοθρ@δόμαγκες του βίντεο θα κλαψουρίζουν μπροστά στον δικαστή !

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.