Στηρίξτε μας

Λασίθι: Αθώωσαν τον κυνηγό που βασάνιζε ζωντανό τον λαγό (βίντεο)

19 Σεπτεμβρίου 2015 16:20 | Καταγγελίες
Λασίθι: Αθώωσαν τον κυνηγό που βασάνιζε ζωντανό τον λαγό (βίντεο)

Το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Νεάπολης Λασιθίου αθώωσε χθες 18/9 τον κυνηγό που βασάνισε ζωντανό έναν λαγό τον οποίο κρατούσε με τα χέρια του για να τον δαγκώνουν τα σκυλιά του αποδεχόμενο τους ισχυρισμούς του κατηγορούμενου ότι όχι μόνο δεν το βασάνισε το ζώο αλλά το έσωσε το από τα κυνηγόσκυλα του!

Η έδρα αν και είδε το βίντεο, που δημοσίευσε ο ίδιος ο δράστης στη σελίδα του στο facebook για να δείξει το «κατόρθωμα» του στους φίλους του, το οποίο ξεκάθαρα αποδεικνύει ότι ο συγκεκριμένος άνδρας επί τουλάχιστον 01:23’’ – όσο δηλαδή διαρκεί το βίντεο – κρατάει σκόπιμα το θήραμα ζωντανό με τα χέρια του και αφήνει τα κυνηγόσκυλα να το δαγκώνουν επανειλημμένα για να εκπαιδευτούν όπως ο ίδιος γράφει σε σχετικά σχόλια θεώρησε ότι αυτή η πράξη δεν είναι παράνομη.

Δείτε στο βίντεο που δημοσιεύουμε πως ο κυνηγός «σώζει» και δεν βασανίζει τον λαγό!

 

Το δικαστήριο παρέκαμψε ακόμα και το γεγονός ότι αυτό το βίντεο δημοσιεύτηκε στη σελίδα του δράστη στο facebook δηλαδή στο διαδίκτυο κάτι που η νομοθεσία απαγορεύει. Η πλημμελής από την πλευρά της έδρας διαχείριση της υπόθεσης οδήγησε σε αυτή την απόφαση ενώ η Δέσποινα Κουνελάκη πρόεδρος του Φιλοζωικού Σωματείου Σητείας που είχε καταθέσει καταγγελία στο Αστυνομικό Τμήμα Σητείας στις 14 Σεπτεμβρίου δεν κλήθηκε να καταθέσει!

KinigosSiteiaNikosKamilakisSxolia2Η συζήτηση κάτω από το βίντεο στην οποία ο δράστης γράφει ότι το κάνει ΕΠΙΤΗΔΕΣ.

Όπως είχαμε επισημάνει και στο αρχικό ρεπορτάζ μας επί του θέματος καθώς η ημερομηνία διάπραξης του εγκλήματος δεν μπορούσε να αποδειχτεί αφού το βίντεο δημοσιεύτηκε από τον δράστη στις 29 Σεπτεμβρίου 2013, για το μόνο που θα μπορούσε να διωχτεί ο κυνηγός είναι επειδή το ανέβασε στο διαδίκτυο, αλλά το δικαστήριο τελικά δεν τον καταδίκασε ούτε γι’ αυτό.

Τι ορίζει η νομοθεσία

Θυμίζουμε ότι στον Δασικό Κώδικα (Νομοθετικό Διάταγμα 86/1969 – Φ.Ε.Κ. 7/Α/69 – άρθρο 258 παράγραφος 2) αναφέρεται ξεκάθαρα ότι απαγορεύεται «ε) Η μεταφορά, η έκθεσις εις κοινήν θέαν και ο καθ” οίονδήποτε τρόπον βασανισμός συλληφθέντων θηραμάτων».

Ο νόμος 4039/2012 στο άρθρο 16, τονίζει ξεκάθαρα ότι: «α. Με την επιφύλαξη ειδικά προβλεπόµενων περιπτώσεων της ισχύουσας κοινοτικής και εθνικής νοµοθεσίας, καθώς και της διάταξης του τρίτου εδαφίου της παραγράφου 4 του άρθρου 9 απαγορεύεται ο βασανισµός, η κακοποίηση, η κακή και βάναυση µεταχείριση οποιουδήποτε είδους ζώου, καθώς και οποιαδήποτε πράξη βίας κατ’ αυτού, όπως ιδίως η δηλητηρίαση, το κρέµασµα, ο πνιγµός, το κάψιµο, η σύνθλιψη και ο ακρωτηριασµός. Η στείρωση του ζώου καθώς και κάθε άλλη κτηνιατρική πράξη µε θεραπευτικό σκοπό, δεν θεωρείται ακρωτηριασµός.

β. Απαγορεύεται, εξαιρουµένων των περιπτώσεων κινηµατογραφικών ταινιών και γενικότερα οπτικοακουστικού υλικού εκπαιδευτικού προσανατολισµού, η πώληση, εµπορία και παρουσίαση – διακίνηση µέσω διαδικτύου οποιουδήποτε οπτικοακουστικού υλικού, όπως βίντεο ή άλλου είδους κινηµατογραφικού ή φωτογραφικού υλικού στα οποία απεικονίζεται οποιαδήποτε πράξη βίας εναντίον ζώου, καθώς και σεξουαλική συνεύρεση µεταξύ ζώων ή µεταξύ ζώου και ανθρώπου µε σκοπό το κέρδος ή τη σεξουαλική ικανοποίηση ατόµων που παρακολουθούν ή συµµετέχουν σε αυτά. Στην ανωτέρω απαγόρευση συµπεριλαµβάνεται και η περίπτωση της µονοµαχίας µεταξύ ζώων».

KinigosSiteiaNikosKamilakisKaliArxiΕυχές για καλή αρχή με βασανισμούς ζώων!

Διαβάστε επίσης:

Σητεία: Συνελήφθη και απολογείται ο κυνηγός που βασάνισε τον λαγό για να εκπαιδεύσει τα σκυλιά του

Κυνηγός από τη Σητεία βασανίζει ζωντανό λαγό για να εκπαιδεύσει τα σκυλιά του (βίντεο)

Έριξαν φόλες την Πρωτοχρονιά πέριξ του αεροδρομίου Σητείας και σκότωσαν αδέσποτα & μη ζώα

Ιεράπετρα: Βρήκε την αδέσποτη γάτα να υποφέρει καμένη από καυτό λάδι!

Ιεράπετρα: Η Αστυνομία επέβαλε πρόστιμο 30.000 ευρώ στον άνδρα που δηλητηρίασε έναν σκύλο

Εξόντωσαν 4 στειρωμένα και εμβολιασμένα αδέσποτα στο Πάνω Χωριό Λασιθίου

Εκπαιδευμένα σκυλιά βρήκαν τον άνδρα που εξόντωνε ζώα με φόλες, παράνομα δηλητήρια, θηλιές, δόκανα στο Κουρτέσι Λασιθίου

Ιεράπετρα: Δηλητηρίασαν στην αυλή του σπιτιού του την σκυλίτσα με τα κουτάβια της

Έγδαραν το κουτάβι ζωντανό στην Ιεράπετρα της Κρήτης; (Βίντεο)

Βελτιώνεται καθημερινά η υγεία της σκυλίτσας που γδάρθηκε ζωντανή στην Ιεράπετρα

Ιεράπετρα: Έσπασε στο ξύλο το γατάκι επειδή ανέβηκε σε μια καρέκλα

Πέθανε το σκυλί που περιφερόταν σκελετωμένο και πολύ άρρωστο στην Ανατολή Λασιθίου (βίντεο)

Πυροβόλησε τον σκύλο στο κεφάλι στον Μύτρο Λασιθίου (βίντεο)

Ιεράπετρα: Δηλητηρίασαν στην αυλή του σπιτιού του την σκυλίτσα με τα κουτάβια της

Τι είδε η τουρίστρια στην Ιεράπετρα;

Συνέλαβαν τρεις κυνηγούς για παράνομη θήρα στο Λασίθι

Λασίθι: Συνέλαβαν τους κυνηγούς που θήρευαν λαγούς νύχτα με μηχανάκι

Tagged: , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

7 Σχόλια

 1. Silver wing

  Οι δικαστές προφανώς δεν εφαρμόζουν τη σχετική νομοθεσία (για φιλοζωία ούτε λόγος, μάλλον μισόζωοους θα τους έλεγα). Κατά συνέπεια κάτι πρέπει να γίνει: έλεγχος από ανωτέρους, επόμενος βαθμός, δημοσιεύσεις στο εξωτερικό (η διαπόμπευση είναι αποτελεσματικός τρόπος για όσους προκλητικά αρνούνται να καταλάβουν).

 2. ΠΠΠΟΥΦΦΦΦ

  Η ΗΘΙΚΗ ΚΑΙ Η ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΤΙΚΕς..........
  ΕΞΑΡΤΩΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΡΌΝΟ ΚΙΑ ΤΙ ΧΏΡΟ................
  ΣΤΗΝ ΚΡΉΤΗ (ΧΏΡΟς) ΚΥΡΙΑΡΧΕΙ Ο ΜΕΣΑΙΩΝΑς ( ΧΡΌΝΟς)....
  ΑΝΑΛΟΓΩς ΔΙΚΑΖΕΙ ΚΑΙ Ο ΔΙΚΑΣΤΗς ..
  .. ΑΣΕ ΠΟΥ Θ΄ΧΕΙ ΚΑΙ ΠΑΙΔΑΚΙΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟς.....

 3. Βασίλης

  Καθίκια δικαστές. Ρε το λέει καθαρά το καθίκι ό,τι το έκανε επίτηδες! Τί άλλο θέλετε;;;
  Κάντε έφεση να καταδικαστεί το καθίκι και ψάχτε να βρείτε τι συμβαίνει στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Νεάπολης Λασιθίου και έχουν το θράσος να καταπατούν τόσο κατάφωρα το ελληνικό σύνταγμα. Ποιός τους προστατεύει;

  Η υπόθεση χρήζει διεθνούς κατακραυγής, τόσο για τη θηριωδία του καθικιού όσο και για την ακραία παράλογη απόφαση του πλημμελειοδικείου. Ξεφτίλες...διαπόμπευση που χρειάζεστε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.