Στηρίξτε μας

Καταδικάστηκε με αναστολή κυνηγός που βασάνιζε μαζί με άλλους αγριογούρουνο στην Ασφάκα Ιωαννίνων & ανέβασε βίντεο στο διαδίκτυο

3 Νοεμβρίου 2017 15:44 | Καταγγελίες
Καταδικάστηκε με αναστολή κυνηγός που βασάνιζε μαζί με άλλους αγριογούρουνο στην Ασφάκα Ιωαννίνων & ανέβασε βίντεο στο διαδίκτυο

Της Ελένης Ηλιοπούλου

Με ποινή φυλάκισης ενός έτους - με αναστολή - και 5.000 ευρώ χρηματική ποινή καταδικάστηκε σήμερα από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης ο κυνηγός και διοργανωτής των παράνομων αγώνων ικανοτήτων σκυλιών ράτσας Dogo Argentino που διοργανώθηκαν στις 11 Νοεμβρίου του 2012 στην Ασφάκα Ιωαννίνων. Το δικαστήριο καταδίκασε τον κατηγορούμενο για τη δημοσιοποίηση τριών βίντεο στο Youtube και σε ιστοσελίδα της διοργάνωσης, τα οποία αποδεικνύουν ότι οι κυνηγοί έβαζαν τα σκυλιά τους να δαγκώνουν ζωντανό ένα αγριογούρουνο που οι ίδιοι το κρατούσαν από τα πόδια.

dogoargentinoagriogourounoasfakasioanninon-2Τρία Dogo Argentino υπό την επίβλεψη των κυνηγών - ιδιοκτητών τους ξεσκίζουν ένα αγριογούρουνο εκτροφής το οποίο δεν έχει καν τα μακριά δόντια του για να αμυνθεί...

Ο κατηγορούμενος - που δεν παρουσιάστηκε στο δικαστήριο καθώς σύμφωνα με τον δικηγόρο του πλέον διαμένει στην Στουτγκάρδη της Γερμανίας - αθωώθηκε για την κατηγορία του βασανισμού του ζώου λόγω αμφιβολιών, καθώς από τα τρία βίντεο δεν ήταν δυνατόν να εντοπιστεί αν ήταν εκείνος που κρατούσε το ζώο από τα πόδια κατά τη διάρκεια του βασανιστηρίου. Ο Μάνθος Αρμπελιάς, ο οποίος είχε κάνει την καταγγελία στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος τον Νοέμβριο 2012, είχε ενημερώσει για το έγκλημα την Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (Π.Φ.Π.Ο.) και εξήγησε στο www.zoosos.gr ότι μόλις η απόφαση καθαρογραφεί θα ζητήσουν να ασκηθεί δίωξη σε βάρος και των υπόλοιπων εμπλεκόμενων - τουλάχιστον 5 κυνηγών - που συμμετείχαν στο βασανιστήριο του ζώου και στους συγκεκριμένους αγώνες...

dogoargentinoagriogourounoasfakasioanninon-3Το ήδη τραυματισμένο ζώο το κρατάει από τα πόδια ο κυνηγός για να το βρουν αμέσως και να το ξεσκίσουν τα σκυλιά...

Ο κ. Αρμπελιάς μας εξήγησε ότι στο δικαστήριο παρουσιάστηκε ο γαμπρός του κυνηγού, ο οποίος είπε ότι ο κατηγορούμενος είναι πολύ καλός άνθρωπος και αγαπάει τα ζώα και τον σκύλο του και δεν τον έβαζε σε τέτοια δοκιμασία... Τους ισχυρισμούς του όμως διέψευσε η Σάντρα Πυροβέτση, κάτοικος Θεσσαλονίκης, η οποία αναγνώρισε από τις φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν στο διαδίκτυο τον διοργανωτή καθώς και τον σκύλο του, και βοήθησε εξ αρχής ώστε να γίνει η ταυτοποίηση των στοιχείων του.

Το χρονικό της υπόθεσης

Οι κυνηγοί - δράστες τότε για να δείξουν τις ικανότητες των σκυλιών τους κρατούσαν από τα πόδια τουλάχιστον ένα αγριογούρουνο και άφηναν τα εκπαιδευμένα Dogo Argentino, τα οποία φορούσαν και ειδικά γιλέκα προστασίας, να επιτίθενται στο ανυπεράσπιστο στο ζώο (που δεν είχε ούτε τα μακριά δόντια τα οποία έχουν τα αγριογούρουνα) ξανά και ξανά κατά παράβαση της νομοθεσίας που τονίζει ξεκάθαρα ότι βασανισμός κάθε ζώου (άρθρο 16 4039/2012) ακόμα και του θηράματος είναι παράνομος.  Παράνομη όμως είναι και η εκπαίδευση σκύλων σε μονομαχία (άρθρο άρθρου 12 παρ. 3 του νόμου 4039/2012) αλλά παράνομη είναι και η διοργάνωση έκθεσης - αγώνα χωρίς άδεια και με την συμμετοχή ακρωτηριασμένων ζώων, καθώς τα σκυλιά όλα είχαν κομμένα αυτιά.

dogoargentinoagriogourounoasfakasioanninon-1Τρία βίντεο ανέβασαν τότε στο Youtube οι διοργανωτές για να δείξουν το κατόρθωμα τους...

Αυτοί οι αγώνες είχαν μάλιστα και «επίσημο» χαρακτήρα αφού συμμετείχε και διεθνής κριτής μέλος της Διεθνούς Κυνολογικής Ομοσπονδίας (F.C.I.) από την Βουλγαρία ενώ ο Κυνολογικός Όμιλος Ελλάδος δήλωσε άγνοια για το θέμα. Μετά την καταγγελία που έγινε τότε στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος από την Π.Φ.Π.Ο. ενημερώθηκε και η Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος και ο Κ.Ο.Ε. ενώ ενημερώθηκε και ο F.C.I. για την παράβαση στην οποία υπέπεσε ο κριτής της και ο Κυνολογικός Όμιλος Βουλγαρίας κάλεσε τον κριτή σε απολογία και δέχτηκε επίπληξη.

Η επιστολή που είχε στείλει τότε στην Εισαγγελία η Π.Φ.Π.Ο.

«Κύριε Εισαγγελέα,

Σε παράνομη έκθεση εργασίας σκύλων της φυλής Dogo Argentino που διοργανώθηκε στις 11 Νοεμβρίου 2012 στην Ελλάδα, οι διοργανωτές έβαλαν τα σκυλιά τους να ξεσκίσουν ζωντανό ένα αγριογούρουνο. Καθώς ο κριτής της έκθεσης ήταν Βούλγαρος, οι φωτογραφίες και τα βίντεο, έχουν αναρτηθεί στη δική του σελίδα, και έχουμε ελλιπή ενημέρωση για τον τόπο διεξαγωγής της έκθεσης, και τα στοιχεία αυτών που συμμετείχαν σε αυτήν. Παρ’ όλα αυτά, μέσα από το facebook βρήκαμε το όνομα του ενός από τους εικονιζόμενους. Σύμφωνα με τα λεγόμενά του λέγεται Γ.Κ.

dogoargentinoagriogourounoasfakasioanninon-8Μόνο ένας εκ των δραστών διώκεται ποινικά ενώ τουλάχιστον 5 άνδρες συμμετείχαν στους αγώνες βασανισμού αγριογούρουνων όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες των διοργανωτών και των κριτών...

Παρακαλούμε να δώσετε εντολή να βρεθεί ο εν λόγω παραβάτης, να συλληφθεί και να υποδείξει και τους υπόλοιπους της φωτογραφίας. Σύμφωνα με την νομοθεσία, η δίωξή τους ασκείται βάσει των ακόλουθων παραβάσεων:

α) Παράβαση του άρθρου 16 του Ν.4039/2012 για κακοποίηση ζώου. Τόσο το γουρούνι υπέφερε μέχρι τη θανάτωσή του, όσο και τα ίδια τα σκυλιά που εκπαιδεύτηκαν γι’ αυτή την εργασία, χωρίς αυτό να προβλέπεται από καμία νόμιμη διαδικασία διεξαγωγής εκθέσεων στην χώρα μας.

β) Παράβαση του άρθρου 12 παρ. 3 του Ν.4039/2012 βάσει του οποίου απαγορεύεται η εκτροφή, η εκπαίδευση και η χρησιμοποίηση ζώων για οποιοδήποτε είδος μονομαχίας.

γ) Παράβαση για τη διοργάνωση παράνομης έκθεσης ζώων βάσει του Ν.4039/2012, άρθρο 7 παρ.1.

δ) Παράβαση για συμμετοχή ακρωτηριασμένων ζώων βάσει του Ν.4039/2012 άρθρο 7 παρ.4.

Όλες οι ανωτέρω παραβάσεις συνιστούν βαριά πλημμελήματα με πολύ αυστηρές ποινές. Δια τούτο, παρακαλούμε άμεσα για τις ενέργειές σας» καταλήγει στην επιστολή της η Π.Φ.Π.Ο.

Τα τρία βίντεο που αποδεικνύουν τον βασανισμό των αγριογούρουνων (μάλλον εκτροφής καθώς δεν είχαν ούτε καν τα μακριά δόντια για να αμυνθούν) έχει στο αρχείο του το www.zoosos.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αναβλήθηκε ξανά η δίκη του διοργανωτή των αγώνων βασανισμού αγριογούρουνων από κυνηγούς με σκυλιά Dogo Argentino στην Ασφάκα Ιωαννίνων

Αύριο η δίκη των κυνηγών που βασάνιζαν με τα σκυλιά τους αγριογούρουνα σε παράνομους αγώνες στην Ασφάκα Ιωαννίνων

Γιάννενα: Κυνηγοί - σαδιστές βασανίζουν με τα σκυλιά τους γουρούνια (βίντεο)

Κυνηγοί στην Καβάλα βασανίζουν με τα σκυλιά τους το αλυσοδεμένο αγριογούρουνο

Κυνηγοί βασανίζουν μέχρι θανάτου αγριογούρουνο και ανεβάζουν το κατόρθωμα τους στο facebook (βίντεο)

Δράμα: Έτσι βασανίζουν οι κυνηγοί τα αγριογούρουνα για να εκπαιδεύσουν τα σκυλιά τους (βίντεο)

Ναύπακτος: Κυνηγοί – κτήνη βασανίζουν συστηματικά μωρά αγριογούρουνα (βίντεο)

Σχηματίστηκε δικογραφία για την κακοποίηση αγριογούρουνων από κυνηγούς (βίντεο)

Πυροβόλησε σκυλί και πέτυχε δύο παιδιά στη Βλαχέρνα Αρκαδίας!

Πρόεδρος Κυνηγετικού Συλλόγου στον Έβρο σκοτώνει προστατευόμενα είδη και τα δημοσιεύει στο facebook

Στις 29-11-2016 η δίκη του κυνηγού που σκότωσε αλεπού σε παιδική χαρά μπροστά σε 7χρονο κοριτσάκι

Λασίθι: Αθώωσαν τον κυνηγό που βασάνιζε τον λαγό (βίντεο)

Περιέφερε το κομμένο κεφάλι του λύκου πάνω στη μοτοσυκλέτα του!

Ατιμώρητοι οι δράστες που σκότωσαν και κρέμασαν τον λύκο στους Στάβλους Ευρυτανίας

Ανέβασε στο facebook φωτογραφία με το κομμένο κεφάλι λύκου!

Πυροβόλησε τον 1 από τους 3 μοναδικούς ψαραετούς που ξεχειμωνιάζουν στην Κρήτη

Tagged: , , , , , , , , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

1 Σχόλιο

 1. venus

  Και μας έρχονται μετά κάποια συγγενεύοντα καθάρματα από τη συνομοταξία των δολοφόνων του δάσους (που αυτοαποκαλούνται κυνηγοί) και μας γράφουν ότι οι κυνηγοί σέβονται τη μητέρα φύση και τούς νόμους της πατρίδας τους, ότι είναι καλοί άνθρωποι κι ότι αυτοί που έχουν μετατρέψει τη φύση σε ζούγκλα είναι οι «άλλοι», αορίστως και γενικώς «οι άλλοι» πού όταν πιαστούν στα πράσσα αυτοί "οι άλλοι" εξοστρακίζονται μέσα σε μιά νύχτα απο την μπάντα των κυνηγών, όχι γιατί έκαναν κάτι κακό, αλλά επειδή τούς έπιασαν.

  Εξοστρακισμός σαν τιμωρία επειδή έφεραν στά μάτια τού κόσμου τό αληθινό προφίλ ενός τέτοιου καθάρματος και όχι την εξαίρεση.
  Εξοστρακιοσμός επειδή ξευτίλησαν ωμά και ολοφάνερα τη συμμορία των κυνηγών,αποτελούμενη μόνο απο μερικές χιλιάδες αδίστακτους δολοφόνους που κατακρεουργούν καθημερινά και με την ευλογία τού κράτους ανυπεράσπιστα πλάσματα στη φύση και το αποκαλούν κιόλας «αγάπη στο περιβάλλον».
  Αυτοί είναι οι καλοί ανθρωποι, καί εμείς είμαστε οι ηλίθιοι που δεν τόχουμε καταλάβει ακόμα, επειδή δεν έχουμε εμβαθύνει αναλόγως στην εγκληματική, σαδιστική, φασιστική φύση τού κυνηγού και γι αυτό συμβαίνουν αυτές οι «παρεξηγήσεις».

  Καταλήγουμε λοιπόν στο συμπέρασμα, ότι τό μόνο που χωρίζει τούς ευαίσθητους, τους συνειδητοποιημένους, τους ειρηνιστές αυτής της κοινωνίας απο τούς σαδιστές, τούς εγκληματίες, τούς τραμπούκους τού δάσους είναι μία μικρή παρεξήγηση που (κατα τη γνώμη των δεύτερων) θα λυθεί αν αποδεχτούμε όλοι τίς αρχές αυτού του φασιστικού κράτους εν κράτει και αποδεχτούμε τα εγκλήματα των κυνηγών σαν απόδειξη αγάπης στα ζωϊκά πλάσματα.
  Venus

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.