Στηρίξτε μας

Κυνηγός δαγκώνει τη μουσούδα του νεκρού αγριογούρουνου! (Βίντεο)

28 Δεκεμβρίου 2013 14:13 | Καταγγελίες
Κυνηγός δαγκώνει τη μουσούδα του νεκρού αγριογούρουνου! (Βίντεο)

Στις 29 Νοεμβρίου 2012 ο χρήστης του youtube με το όνομα «THELELEKAS» ανέβασε ένα βίντεο που αποδεικνύει την απύθμενη βλακεία που δέρνει κυρίως τους κυνηγούς… Οι πρωταγωνιστές αυτού φωτογραφίζονται δίπλα σ’ ένα νεκρό αγριογούρουνο μέσα στα χιόνια, πάγια τακτική των «ανδρείων» τυφεκιοφόρων.

KinigoiThelekas4

Όμως ένας εξ αυτών πρωτοτυπεί… Δεν αρκείται σε μια απλή πόζα δίπλα από το νεκρό πλάσμα, γι’ αυτό και δαγκώνει τη μουσούδα του νεκρού αγριογούρουνου για να κρατήσει ως ενθύμιο ανδρείας το στιγμιότυπο!

KinigoiTHELELEKAS (1)

Μάλιστα ζητάει να τον φωτογραφίσουν ξανά και ξανά και από άλλη γωνία για να είναι καλύτερο το αποτέλεσμα. Έτσι το θήραμα δαγκώνεται ταυτόχρονα για τις ανάγκες της φωτογράφησης από τον κυνηγό στη μουσούδα και από το κυνηγόσκυλο στο πόδι.

Αυτά και πολλά άλλα συμβαίνουν καθημερινά παντού στην Ελλάδα τον 21ο αιώνα. Και όλα αυτά είναι εξόφθαλμες αποδείξεις του ανύπαρκτου πολιτισμού μας...

Η δημόσια έκθεση και μεταφορά θηράματος απαγορεύεται από το 1969

Αν και ο Δασικός Κώδικας στις γενικές διατάξεις του περί θήρας ξεκάθαρα απαγορεύει τη δημόσια έκθεση των θηραμάτων, τη μεταφορά τους σε κοινή θέα, και τον βασανισμό των ζώων εντούτοις καθημερινά διαπιστώνουμε κυρίως μέσω facebook ότι οι κυνηγοί παρανομούν συστηματικά χωρίς ποτέ ή σχεδόν ποτέ να διώκονται.

KinigoiThelekas2

Είναι χιλιάδες οι φωτογραφίες που αποδεικνύουν ότι οι κυνηγοί στην Ελλάδα όχι μόνο σκοτώνουν ό,τι περπατάει και ό,τι κολυμπάει είτε επιτρέπεται το κυνήγι του είτε όχι αλλά και συνηθίζουν να φωτογραφίζονται μαζί με τα θύματα τους πουλώντας μαγκιά και αντρειοσύνη…

KinigoiThelekas1

Πολλοί είναι εκείνοι που όχι μόνο φωτογραφίζονται οι ίδιοι αλλά βάζουν και τα παιδιά τους δίπλα στα σκοτωμένα ζώα για να απαθανατίσουν τη στιγμή και καμαρώνουν μάλιστα γι’ αυτό.

Οι κυνηγοί δημοσιοποιούν συστηματικά στο διαδίκτυο τις φωτογραφίες, που βγάζουν μαζί με τα θύματα του, ενώ το αίμα των ανυπεράσπιστων ζώων στάζει ακόμα ζεστό… Το κάνουν για να έχουν ενθύμια των φρικαλεοτήτων που διαπράττουν.

Συχνά δημοσιεύουν ακόμα και βίντεο, τα οποία αποδεικνύουν ότι εξόφθαλμα παρανομούν, αφού σε αυτά φαίνονται να πρωταγωνιστούν και να βασανίζουν σαδιστικά τα θηράματα τους (είτε για πλάκα, είτε για να εκπαιδεύσουν τα κυνηγόσκυλα) πριν τα αποτελειώσουν σκοτώνοντας τα.

Τέτοιες περιπτώσεις έχουμε φέρει στη δημοσιότητα στο www.zoosos.gr και έχουν σχηματιστεί δικογραφίες εις βάρος των πρωταγωνιστών, οι οποίοι εκ των υστέρων δηλώνουν ότι λάθεψαν, δεν γνώριζαν πως απαγορεύεται ή ότι αυτά τα έκαναν στο μακρινό παρελθόν…

Δεν απαιτούμε οι κυνηγοί να καταλάβουν στις μέρες μας ότι η ανδρεία τον 21ο αιώνα μετριέται αλλιώς. Θα θέλαμε όμως πραγματικά κάποια στιγμή κάποιος από όλους αυτούς, που παριστάνουν τους μάγκες περιφέροντας στα χωριά πάνω στα αγροτικά και τζιπ τους τα αγριογούρουνα και τα άλλα είδη ζώων, που σκοτώνουν, να λογοδοτήσουν.

Πως γίνεται ενώ παντού στην Ελλάδα οι κυνηγοί περιφέρουν τα θύματα τους, για να δείξουν τι κατάφεραν με τα όπλα, ποτέ κανείς να μην έχει συλληφθεί για τη δημόσια έκθεση θηράματος;

Η δημόσια έκθεση θηράματος απαγορεύεται από το 1969. Στον Δασικό Κώδικα (Νομοθετικό Διάταγμα 86/1969 - Φ.Ε.Κ. 7/Α/69 - άρθρο 258 παράγραφος 2) αναφέρεται ξεκάθαρα ότι απαγορεύεται «ε)Η μεταφορά, η έκθεσις εις κοινήν θέαν και ο καθ' οίονδήποτε τρόπον βασανισμός συλληφθέντων θηραμάτων».

Τι απαγορεύει ο νόμος 4039/2012

Σχετικά με τη δημοσιοποίηση βίντεο ο νόμος 4039/2012 «Για τα δεσποζόμενα και τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς και την προστασία των ζώων από την εκμετάλλευση ή τη χρησιμοποίηση με κερδοσκοπικό σκοπό» στο άρθρο 16, που αναφέρεται στην κακοποίηση των ζώων, τονίζει ότι:

«β. Απαγορεύεται, εξαιρουµένων των περιπτώσεων κινηµατογραφικών ταινιών και γενικότερα οπτικοακουστικού υλικού εκπαιδευτικού προσανατολισµού, η πώληση, εµπορία και παρουσίαση – διακίνηση µέσω διαδικτύου οποιουδήποτε οπτικοακουστικού υλικού, όπως βίντεο ή άλλου είδους κινηµατογραφικού ή φωτογραφικού υλικού στα οποία απεικονίζεται οποιαδήποτε πράξη βίας εναντίον ζώου, καθώς και σεξουαλική συνεύρεση µεταξύ ζώων ή µεταξύ ζώου και ανθρώπου µε σκοπό το κέρδος ή τη σεξουαλική ικανοποίηση ατόµων που παρακολουθούν ή συµµετέχουν σε αυτά. Στην ανωτέρω απαγόρευση συµπεριλαµβάνεται και η περίπτωση της µονοµαχίας µεταξύ ζώων».

Η σιωπή στα εγκλήματα είναι ξεκάθαρη συνενοχή

Το κυνήγι είναι περιττό για το ανθρώπινο είδος και μόνο επιζήμιο για τη φύση στη σημερινή εποχή. Αν και αποτέλεσε αποτελεσματική μέθοδο εξασφάλισης τροφής για την επιβίωση των ανθρώπων για χιλιάδες χρόνια, το κυνήγι πλέον δεν είναι τώρα τίποτα περισσότερο από μια βίαια μορφή «αναψυχής» την οποία η μεγαλύτερη πλειοψηφία των κυνηγών δεν χρειάζεται, ούτε για την κάλυψη των ζωτικών της αναγκών, ούτε για τη διαβίωσή της.

Το να σκοτώνεις άλλα πλάσματα για πλάκα και όχι π.χ. γιατί δεν έχεις να φας είναι έγκλημα και μάλιστα είναι ένα νομιμοποιημένο έγκλημα. Η ελληνική Πολιτεία αντιμετωπίζει τους κυνηγούς ως αμιγές εκλογικό σώμα, γι’ αυτό και δεν περιορίζει ποτέ την φριχτή δράση τους.

Η ανδρεία των ανθρώπων και ειδικότερα των ανδρών στην εποχή μας, αποδεικνύεται αλλιώς, και όχι με όπλα, φυσίγγια και θηράματα. Βοηθήστε ουσιαστικά κάποιον, που έχει την ανάγκη σας, είτε είναι άνθρωπος είτε είναι ζώο και τότε σίγουρα θα νιώσετε πραγματικά ανδρείος…

Διαβάστε επίσης:

Η διαπόμπευση νεκρών ζώων είναι αγαπημένη ασχολία των κυνηγών που εξοντώνουν οτιδήποτε ακόμα και για… πλάκα

Κυνηγοί κλωτσούν επανειλημμένα τραυματισμένο αγριογούρουνο & το βασανίζουν πετώντας ογκόλιθο στο κεφάλι του (βίντεο)

Κυνηγοί βασανίζουν μέχρι θανάτου αγριογούρουνο και ανεβάζουν το κατόρθωμα τους στο facebook (βίντεο)

Ναύπακτος: Κυνηγοί - κτήνη βασανίζουν συστηματικά μωρά αγριογούρουνα (βίντεο)  

Δράμα: Έτσι βασανίζουν οι κυνηγοί τα αγριογούρουνα για να εκπαιδεύσουν τα σκυλιά τους (βίντεο)

Λασίθι: Αθώωσαν τον κυνηγό που βασάνιζε τον λαγό (βίντεο)

Περιέφερε το κομμένο κεφάλι του λύκου πάνω στη μοτοσυκλέτα του!

Ατιμώρητοι οι δράστες που σκότωσαν και κρέμασαν τον λύκο στους Στάβλους Ευρυτανίας

Ανέβασε στο facebook φωτογραφία με το κομμένο κεφάλι λύκου!

Κάπως έτσι γιορτάζει ο Έλλην χριστιανός κυνηγός…

Ανδρεία δεν είναι να καμαρώνεις δίπλα στα πτώματα των ζώων!

Κυνηγοί στην Καβάλα βασανίζουν με τα σκυλιά τους το αλυσοδεμένο αγριογούρουνο

Tagged: , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

8 Σχόλια

  1. Γιαγια

    Βλαξ κοινός ο ελληνικός, χωρίς συγκεκριμένα βιολογικά και εξωτερικά αναγνωρίσιμα χαρακτηριστικά, ποικιλόμορφος δηλαδή, μα γενετικά εξοπλισμένος πάντα με ανυπέρβλητη μαλακία, εκδηλούμενη σε κάθε έκφανση του ενδιαφέροντος βίου του σε κοινωνία με άλλα μέλη της φυλής του, με τα οποία μοιράζεται κοινά ενδιαφέροντα αρμοδιότητας της ψυχιατρικής επιστήμης.

  2. flora

    ΕΓΩ ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΠΟΙΟΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΒΕΒΑΙΩΣΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΗΛΙΘΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΡΑΤΑΕΙ ΟΠΛΟ. ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΣΕ ΑΤΟΜΑ ΤΕΤΟΙΑΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ ΦΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΕΥΘΥΝΗ.ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ.ΤΥΧΑΙΑ Η ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΜΑΣ?ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ.

  3. parask. oliver

    με λύπη το λέω, ότι το μόνο που μας σώζει, είναι ένας εμφύλιος ανάμεσα στους νόμιμους (μάλλον λιγότεροι) και τους παράνομους.....κυνηγούς εννοώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.