Στηρίξτε μας

Ανδρεία δεν είναι να καμαρώνεις δίπλα στα πτώματα των ζώων!

20 Δεκεμβρίου 2013 20:42 | Καταγγελίες
Ανδρεία δεν είναι να καμαρώνεις δίπλα στα πτώματα των ζώων!

Η δημόσια έκθεση και μεταφορά θηράματος απαγορεύεται

Αν και ο Δασικός Κώδικας στις γενικές διατάξεις του περί θήρας ξεκάθαρα απαγορεύει τη δημόσια έκθεση των θηραμάτων, τη μεταφορά τους σε κοινή θέα, και τον βασανισμό των ζώων εντούτοις καθημερινά διαπιστώνουμε κυρίως μέσω facebook ότι οι κυνηγοί παρανομούν συστηματικά χωρίς ποτέ ή σχεδόν ποτέ να διώκονται.


KinigoiEllinesDiapompefsiThiramatos 1
Είναι χιλιάδες οι φωτογραφίες που αποδεικνύουν ότι οι κυνηγοί στην Ελλάδα όχι μόνο σκοτώνουν ό,τι περπατάει και ό,τι κολυμπάει είτε επιτρέπεται το κυνήγι τους είτε όχι αλλά και συνηθίζουν να φωτογραφίζονται μαζί με τα θύματα τους πουλώντας μαγκιά και αντρειοσύνη…

KinigoiEllines (9)

Πολλοί είναι εκείνοι που όχι μόνο φωτογραφίζονται οι ίδιοι αλλά βάζουν και τα παιδιά τους δίπλα στα σκοτωμένα ζώα για να απαθανατίσουν τη στιγμή και καμαρώνουν μάλιστα γι’ αυτό.

KinigoiEllinesDiapompefsiThiramatos 6Οι κυνηγοί δημοσιοποιούν συστηματικά στο διαδίκτυο τις φωτογραφίες, που βγάζουν μαζί με τα θύματα τους, ενώ το αίμα των ανυπεράσπιστων ζώων στάζει ακόμα ζεστό… Το κάνουν για να έχουν ενθύμια των φρικαλεοτήτων που διαπράττουν.

KinigoiEllines (11)

Συχνά δημοσιεύουν ακόμα και βίντεο, τα οποία αποδεικνύουν ότι εξόφθαλμα παρανομούν, αφού σε αυτά φαίνονται να πρωταγωνιστούν και να βασανίζουν σαδιστικά τα θηράματα τους (είτε για πλάκα, είτε για να εκπαιδεύσουν τα κυνηγόσκυλα) πριν τα αποτελειώσουν σκοτώνοντας τα.

KinigoiEllines (3)

Τέτοιες περιπτώσεις έχουμε φέρει στη δημοσιότητα στο www.zoosos.gr και έχουν σχηματιστεί δικογραφίες εις βάρος των πρωταγωνιστών, οι οποίοι εκ των υστέρων δηλώνουν ότι λάθεψαν, δεν γνώριζαν πως απαγορεύεται ή ότι αυτά τα έκαναν στο μακρινό παρελθόν…

KinigoiEllines

Δεν απαιτούμε οι κυνηγοί να καταλάβουν στις μέρες μας ότι η ανδρεία τον 21ο αιώνα μετριέται αλλιώς. Θα θέλαμε όμως πραγματικά κάποια στιγμή κάποιος από όλους αυτούς, που παριστάνουν τους μάγκες περιφέροντας στα χωριά πάνω στα αγροτικά και τζιπ τους τα αγριογούρουνα και τα άλλα είδη ζώων, που σκοτώνουν, να λογοδοτήσουν.

KinigoiEllines (8)

Πως γίνεται ενώ παντού στην Ελλάδα οι κυνηγοί περιφέρουν τα θύματα τους, για να δείξουν τι κατάφεραν με τα όπλα, ποτέ κανείς να μην έχει συλληφθεί για τη δημόσια έκθεση θηράματος;

Η δημόσια έκθεση θηράματος απαγορεύεται από το 1969. Στον Δασικό Κώδικα (Νομοθετικό Διάταγμα 86/1969 - Φ.Ε.Κ. 7/Α/69 - άρθρο 258 παράγραφος 2) αναφέρεται ξεκάθαρα ότι απαγορεύεται «ε)Η μεταφορά, η έκθεσις εις κοινήν θέαν και ο καθ' οίονδήποτε τρόπον βασανισμός συλληφθέντων θηραμάτων».

KinigoiEllinesDiapompefsiThiramatos 11Η σιωπή στα εγκλήματα είναι ξεκάθαρη συνενοχή

Το κυνήγι είναι περιττό για το ανθρώπινο είδος και μόνο επιζήμιο για τη φύση στη σημερινή εποχή. Αν και αποτέλεσε αποτελεσματική μέθοδο εξασφάλισης τροφής για την επιβίωση των ανθρώπων για χιλιάδες χρόνια, το κυνήγι πλέον δεν είναι τώρα τίποτα περισσότερο από μια βίαια μορφή «αναψυχής» την οποία η μεγαλύτερη πλειοψηφία των κυνηγών δεν χρειάζεται, ούτε για την κάλυψη των ζωτικών της αναγκών, ούτε για τη διαβίωσή της.

KinigoiEllinesDiapompefsiThiramatos 4Φόρεσαν στο σκοτωμένο αγριογούρουνο στρινγκ και το φωτογράφισαν για να καμαρώνουν!

Το να σκοτώνεις άλλα πλάσματα για πλάκα και όχι π.χ. γιατί δεν έχεις να φας είναι έγκλημα και μάλιστα είναι ένα νομιμοποιημένο έγκλημα. Η ελληνική Πολιτεία αντιμετωπίζει τους κυνηγούς ως αμιγές εκλογικό σώμα, γι’ αυτό και δεν περιορίζει ποτέ την φριχτή δράση τους.

KinigoiEllines (16)

Η ανδρεία των ανθρώπων και ειδικότερα των ανδρών στην εποχή μας, αποδεικνύεται αλλιώς, και όχι με όπλα, φυσίγγια και θηράματα. Βοηθήστε ουσιαστικά κάποιον, που έχει την ανάγκη σας, είτε είναι άνθρωπος είτε είναι ζώο και τότε σίγουρα θα νιώσετε πραγματικά ανδρείος…

KinigoiEllines (10)

Τις φωτογραφίες που βλέπετε τις αντλήσαμε από το διαδίκτυο και από τις προσωπικές σελίδες ελλήνων κυνηγών…

Διαβάστε επίσης:

Καταδικάστηκε με αναστολή κυνηγός που βασάνιζε μαζί με άλλους αγριογούρουνο στην Ασφάκα Ιωαννίνων & ανέβασε βίντεο στο διαδίκτυο

Ναύπακτος: Κυνηγοί – κτήνη βασανίζουν συστηματικά μωρά αγριογούρουνα (βίντεο) 

Γιάννενα: Κυνηγοί - σαδιστές βασανίζουν με τα σκυλιά τους γουρούνια (βίντεο)

Δράμα: Έτσι βασανίζουν οι κυνηγοί τα αγριογούρουνα για να εκπαιδεύσουν τα σκυλιά τους (βίντεο)

Κυνηγοί στην Καβάλα βασανίζουν με τα σκυλιά τους το αλυσοδεμένο αγριογούρουνο

Κυνηγοί βασανίζουν μέχρι θανάτου αγριογούρουνο και ανεβάζουν το κατόρθωμα τους στο facebook (βίντεο)

Δράμα: Έτσι βασανίζουν οι κυνηγοί τα αγριογούρουνα για να εκπαιδεύσουν τα σκυλιά τους (βίντεο)

Πυροβόλησε σκυλί και πέτυχε δύο παιδιά στη Βλαχέρνα Αρκαδίας!

Πρόεδρος Κυνηγετικού Συλλόγου στον Έβρο σκοτώνει προστατευόμενα είδη και τα δημοσιεύει στο facebook

Λασίθι: Αθώωσαν τον κυνηγό που βασάνιζε τον λαγό (βίντεο)

Περιέφερε το κομμένο κεφάλι του λύκου πάνω στη μοτοσυκλέτα του!

Ατιμώρητοι οι δράστες που σκότωσαν και κρέμασαν τον λύκο στους Στάβλους Ευρυτανίας

Ανέβασε στο facebook φωτογραφία με το κομμένο κεφάλι λύκου!

Πυροβόλησε τον 1 από τους 3 μοναδικούς ψαραετούς που ξεχειμωνιάζουν στην Κρήτη

Tagged: , , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

11 Σχόλια

  1. Αγγελος

    Μα τι ανοησίες λέει ο δασικός κώδικας, αν πράγματι αυτό εννοει; "Απαγορεύεται Η ΜΕΤΑΦΟΡΑ... συλληφθέντων θηραμάτων"; Δηλαδή τι θα τα κάνει ο κυνηγός, θα τα ψήσει να τα φάει επί τόπου; Υποπτεύομαι, χωρίς να έχω δει ολόκληρο το κείμενο, πως εννοεί "ΖΩΝΤΩΝ συλληφθέντων θηραμάτων", και γί αυτό λέει "συλληφθέντων" και όχι "φονευθέντων"· μ´άλλα λόγια, άμα πιάσεις αλεπού στο δόκανο, σκότωσέ την επί τόπου, μην την ταλαιπωρείς κουβαλώντας την στο χωριό και κάνοντας το γύρο των σπιτιών για να σε τρατάρουν τ´αβγά που θα έτρωγε, ούτε να τη γδάρεις ζωντανή. Αλλωστε ο "βασανισμός" μόνο σε ζωντανό συλληφθέν θήραμα μπορεί να παραπέμπει.

  2. Πολύβιος

    Μία έρευνα που έκανα στο διαδίκτυο περί ισχύουσας νομοθεσίας περί θύρας διαπίστωσα πως!!! Είμαι γεννηθείς το 1968. Η ισχύουσα νομοθεσία και ο νόμος πέρι προστασίας των θηραμάτων έχει συνταχθεί και ψυφιστεί το 1969 και εώς την ώρα της έγγραφης απαντήσεως μου είναι γραμμένος εις την καθαρεύουσα. Τη στιγμή που σε αυτό το κράτος οι νόμοι που ενδιαφέρουν τους κυβερνώντες μας έχουν τροποποιηθεί και αλλάξει άπειρες φορές αυτός ο συγκεκριμένος για να παραμένει ως έχει σημαίνει πολλά. Φυσικά και με θλύβει το γεγονός μα δε μπορώ παρά να αποδεχθώ το γεγονός της όποιας προεκτάσεως αποτελεί μία τέτοιου είδους ενέργεια σε ανεγκέφαλα όντα. Ίσως το 1969 και να υπήρχαν μερικοί λόγοι περί θήρας μα σήμερα είναι ανούσιο και μάλιστα επιβραβέυει αυτούς που το ασκούν. Η κοινωνία μας πάσχει από πολλά καλό και πρέπων θα ήταν να δούμε προσωπικά πως θα γίνουμε καλύτεροι και ας αφήσουμε τα (ζώα) να πράξουν κατά ασυνειδησίας.

  3. ΕΛΕΝΗ

    ΟΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΟΝ ΑΡΡΩΣΤΗΜΕΝΟ ΨΥΧΙΣΜΟ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ "ΟΝΤΩΝ".ΠΟΥ ΜΗ ΜΠΟΡΟΝΤΑΣ ΝΑ ΕΚΔΗΛΩΘΕΙ ΜΕ ΑΛΛΟ ΤΡΟΠΟ ΕΚΔΗΛΩΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΒΙΑΣ ΣΕ ΑΝΥΜΠΟΡΑ-ΑΘΩΩΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ.ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ "ΟΝΤΑ"ΠΟΥ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ ΕΝΑΥΣΜΑ ΤΗΣ ΑΡΡΩΣΤΗΜΕΝΗΣ ΨΥΧΗΣ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΕ ΒΙΑΣΤΕΣ-ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΠΑΙΔΙΩΝ,ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ, ΚΛΠ ΑΝΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ.ΤΟ ΠΕΠΛΟ ΤΗΣ ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑΣ ΠΟΥ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΟΝ ΒΑΣΑΝΙΣΜΟ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΤΟΥΣ ΩΘΕΙ ΣΤΗΝ ΕΥΚΟΛΗ ΟΔΟ ΔΙΕΞΟΔΟΥ ΤΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΩΝ ΤΟΥΣ ΕΝΣΤΙΚΤΩΝ.Η ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΚΑΙ Η ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ ΑΝΑΛΟΓΟΥ ΒΑΡΥΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΕΓΛΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥΣ ΤΙΜΩΡΙΑ ΘΑ ΗΤΑΝ Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΥΓΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΩΝ ΕΓΛΗΜΑΤΩΝ.

  4. kostas

    dld re paidia gia na katalavo esas sas enoiakse oti ta fotografizoune?
    an einai etsi oute oi psarades tha eprepe na fotografizoune tis psaries tous kai einai kai polloi perisoteroi alla den leei kaneis tpt...
    apo ti stigmi pou to einai nomimo na piasei to sigekrimeno zoo kata ti gnomi mou den iparxei provlima na to fotografisei kai na to kanei oti thelei... an tora to zoo pou skotonei einai prostateuomeno i gia opoiodipote allo logo paranomo tote allazei to thema alla kai pali to provlima den einai i fotografisi tou... na sinelthoume ligo giati exoume ksefigei mou fenete...

  5. τοτα σακελλαριου

    Αν το σκεφτει κανεις λιγο περισσοτερο βλεποντας αυτες τις φωτο,διαπιστωνει πως προκειται για εξαιρετικα φοβισμενα και δειλα ατομα που εθιζονται στη διαρκη αυτοεπιβεβαιωση τους,χρησιμοποιωντας μεσω της βιας,την αφαιρεση ζωης!Ειναι αρρωστοι,θα χρειαζοντουσταν ψυχιατρικες υπηρεσιες μονο και μονο για τον ανωμαλο τροπο με τον οποιο αφηνουν τα παιδια τους να προσεγγιζουν ενα τετοιο ζητημα!!Πως θα μεγαλωσει ενα παιδι,οταν συχνα πυκνα,τα ανδραγαθηματα του πατερα του,το διδασκουν πως, ο,τι φοβαται κανεις,μπορει να το σκοτωσει!Η βια εχει πολλα προσωπα.Μπορει να ξεκινησει με μια σπρωξια,να συνεχισει με ενα βρισιμο,να επικυρωθει με ενα χαστουκι,να ζητησει να δικαιωθει με ενα ξυλοδαρμο και ουτω καθ εξης..!!!Το να σκοτωνεις ζωα,ειναι ασκηση ΔΙΑΙΩΝΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΒΙΑΣ.Λυπαμαι που στην ελλαδα,δε θα σταματησει ποτε αυτο,γιατι υπαρχει τεραστια ελλειψη παιδειας μεσα στα ιδια τα σπιτια των ανθρωπων!!Φανταστειτε πως θα δειχνει το παιδακι της φωτο στα δικα του παιδια,το ανδραγαθημα του σε μικρη ηλικια!!ΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ,ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΙΔΑΞΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ!!!!Και παει λεγοντας!!!Για τους νομους δε θα μιλησω,υπαρχουν καταλληλοτεροι!Για τα ιδια τα ζωα ΚΛΑΙΩ,γιατι τους ετυχε ο βιολογικος τους εταιρος να ειναι ΤΟ ΠΛΕΟΝ ΑΙΜΟΒΟΡΟ ΠΛΑΣΜΑ ΤΗΣ ΓΗΣ!ευχαριστω για τη φιλοξενια.

  6. Γεωργία Μ.

    Είναι πραγματικά αστείο να λέγονται αυτοί οι υπάνθρωποι "άντρες".Ούτε κατά διάνοια...Αυτό που δεν καταλαβαίνω - και δε θυμάμαι την εξήγηση γιατί κάπου την έχω διαβάσει - είναι το γιατί η Πολιτεία ή η Δικαιοσύνη ανέχεται το να μπαινουν αυτά τα "προστατευτικά" στα μάτια των θυτών,των δραστών,τη στιγμή που οι ίδιοι,ανέντιμα και αδιάντροπα,έχουν διαπράξει τόσο ειδεχθείς πράξεις.Νομίζω πως τουλάχιστον θα έπρεπε να έχουμε δημόσια τα πρόσωπά τους - θα λειτουργούσε σε ένα βαθμό αποτρεπτικά,πιστεύω,να κάνουν τα ίδια άλλοι,στο μέλλον - καθώς και τα ονόματά τους - εφόσον,όπως ειπώνεται παραπάνω - οι φωτογραφίες έχουν επιλεγεί από προσωπικές ιστοσελίδες.
    Δεν είναι κατηγορία προς το blog σας αυτό - ξέρω πως έτσι γίνεται παντού,σε όλα τα μέσα.Αναρωτιέμαι το γιατί.

    Με εκτίμηση,
    Μια φίλη αναγνώστρια.

    Γεωργία.

  7. Γιαγια

    Χοντροί μάγκες, που καμαρώνουν για τις γενοκτονίες θεωρώντας έτσι πως αποδεικνύουν το πέος τους πάτερο, ενώ αυτό είναι καλαμάκι από σουβλάκι. Βέβαια, η τιμωρία τους θα έρθει από τα παιδιά τους, που τα γαλουχούν ανάλογα, μιας και οι πιθανότητες το παιδί του κανίβαλου να προκύψει χορτοφάγος είναι μικρές.

  8. ελενη

    ανδριεα δεν ειναι να σκοτωνεις και να βριζεις ειναι να μην κυνηγας ζωα για να σκοτωνεις για να μην καταστραφει η πανιδα αλλα οι ανδρες δεν κανουν τιποτα γι'αυτο, συγκεκριμενα οι κυνηγοι που λεγονται αντρες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.