Στηρίξτε μας

Κλείνει προσωρινά το Ε.Κ.Π.Α.Ζ. στην Αίγινα και δεν θα δέχεται νέα ζώα προς περίθαλψη

25 Ιουνίου 2018 21:40 | Επικαιρότητα
Κλείνει προσωρινά το Ε.Κ.Π.Α.Ζ. στην Αίγινα και δεν θα δέχεται νέα ζώα προς περίθαλψη

Με ανακοίνωση τους οι διαχειριστές του Ελληνικού Κέντρου Περίθαλψης Άγριων Ζώων που εδρεύει στην Αίγινα ανακοινώνουν ότι ο χώρος θα κλείσει προσωρινά και δεν θα δέχεται νέα περιστατικά με τραυματισμένα ή άρρωστα ζώα προς περίθαλψη καθώς η κατάσταση που επικρατεί σε αυτό για ανθρώπους και ζώα είναι κακή.

Ο Παύλος Μπήτρος, ο Νίκος Μαυρομάτης, ο Άγγελος Καραγιάννης και ο Κωνσταντίνος Κουζούπης δηλώνουν ότι θα εξυγιάνουν το Ε.Κ.Π.Α.Ζ. οικονομικά και όχι μόνο. Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση του επισημαίνουν τα εξής: «Την Κυριακή 24 Ιουνίου, ο βάσει δικαστικής αποφάσεως διαχειριστής της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρίας με την επωνυμία Ελληνικό Κέντρο Περίθαλψης Άγριων Ζώων (ΕΚΠΑΖ) Παύλος Μπήτρος, συνοδευόμενος από αστυνομικό υπάλληλο και τον κτηνίατρο Τάσο Ματζιαβά, ανέβηκαν στον χώρο που διαχειρίζεται το ΕΚΠΑΖ στο Μετόχι Αίγινας προς εκτέλεσιν δικαστικής αποφάσεως.

Πρόκειται για το τέλος μιας μακράς διαδικασίας μηνύσεων, καταγγελιών και δικών, με την τελική έκβαση της οποίας οι υπογράφοντες πήραμε στα χέρια μας τη διοίκηση της εταιρίας με σκοπό την εξυγίανση του κέντρου.

Το ΕΚΠΑΖ είναι το πρώτο κέντρο περίθαλψης στην Ελλάδα, και το πρώτο που πήρε άδεια το 2002. Δυστυχώς βρήκαμε άθλιες συνθήκες διαβίωσης των ζώων και ανθρώπων.

Η κατάσταση είναι χειρότερη από αυτή που κατήγγειλαν οι τρεις οργανώσεις Αλκυόνη, ΑΝΙΜΑ και Διώνη τον περασμένο Δεκέμβριο, καθώς οι παραμένοντες μέχρι σήμερα στον χώρο συνέχισαν να παραλαμβάνουν όλο αυτό το διάστημα ζώα χωρίς τις στοιχειώδεις συνθήκες φροντίδας και περίθαλψης.

Μάλιστα, κατά τη διερεύνηση των οικονομικών στοιχείων της εταιρίας, διαπιστώθηκε διασπάθιση χρημάτων δωρεών που είναι προς διερεύνηση. Τα τελευταία χρόνια και κυρίως από το 2013 υπάρχει μια προϊούσα παρακμή, που οφείλεται στην κακή διαχείριση και σε διάφορες νομικές διαμάχες.

Κατόπιν αυτών,
Οι υπογράφοντες και μέλη του ΕΚΠΑΖ δηλώνουμε ότι είμαστε αποφασισμένοι να εξυγιάνουμε και να ξαναστήσουμε το κέντρο στα πόδια του.

Για αυτούς τους λόγους:
Ενημερώνουμε το κοινό ότι δεν θα δεχτούμε κανένα καινούριο ζώο μέχρι νεωτέρας,

Επίσης, δηλώνουμε ότι πρόθεσή μας είναι να απευθυνθούμε σε φορείς υγιείς που διαθέτουν την απαραίτητη τεχνογνωσία ώστε να μπορέσουμε να δώσουμε τις καλύτερες λύσεις για την τύχη των υπαρχόντων στον χώρο του ΕΚΠΑΖ ζώων και να διαχειριστούμε τον τομέα της περίθαλψης και επανένταξης στο μέλλον σε καινούργιες και σωστές βάσεις

Παύλος Μπήτρος
Νίκος Μαυρομάτης
Άγγελος Καραγιάννης
Κωνσταντίνος Κουζούπης».

Διαβάστε επίσης:

Ζητούν παρέμβαση Σ. Φάμελλου και Γ. Τσιρώνη για τη διάσωση άγριων ζώων λόγω άθλιων συνθηκών διαβίωσης στο Ε.Κ.Π.Α.Ζ. Αίγινας (βίντεο)

Τι απαντά ο Γ. Πουλόπουλος για την κατάσταση στο Ε.Κ.Π.Α.Ζ. και τη διαβίωση των άγριων ζώων εκεί

Τι απαντάει ο αντιπεριφερειάρχης Νήσων Αττικής Π. Χατζηπέρου για το Ε.Κ.Π.Α.Ζ. στην Αίγινα

Τι επισημαίνει η Π.Φ.Π.Ο. για το Ε.Κ.Π.Α.Ζ. και τις καταγγελίες περί κακοποίησης ζώων εκεί

Τι απαντούν για το Ε.Κ.Π.Α.Ζ. στην Αίγινα και τον Γ. Πουλόπουλο πρώην μέλη του

Εξώδικο στο «Έθνος Κυνήγι» από το Ε.Κ.Π.Α.Ζ. για συκοφαντικό δημοσίευμα

Tagged: , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

1 Σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.