Στηρίξτε μας

Καταγγέλλουν κακοποίηση και εγκλεισμό αδέσποτων σκυλιών από τον Δήμο Σκύρου

9 Νοεμβρίου 2021 08:00 | Καταγγελίες
Καταγγέλλουν κακοποίηση και εγκλεισμό αδέσποτων σκυλιών από τον Δήμο Σκύρου

Φιλόζωοι της Σκύρου, μέλη της αρμόδιας Πενταμελούς Επιτροπής και η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (Π.Φ.Π.Ο.) καταγγέλλουν την κακοποίηση των αδέσποτων σκυλιών από τον Δήμο Σκύρου καθώς οι συνθήκες κάτω από τις οποίες διαβιούν έγκλειστα - σε ακατάλληλο χώρο Δημοτικό Κυνοκομείο στην περιοχή Διαπόρι - μόνο με όσα ορίζει η νομοθεσία δεν συμβαδίζουν.

 

Η Νατάσα Μπομπολάκη, πρόεδρος της Π.Φ.Π.Ο., με ανάρτηση της στο facebook επισημαίνει τις εγκληματικές και ξεκάθαρα παράνομες ενέργειες της δημοτικής αρχής. Είχαν προηγηθεί και η επιστολή διαμαρτυρίας, που υπογράφουν τρία μέλη της Πενταμελούς Επιτροπής (Άννα Ντόντενχοφ, Άννα Βαρσάμου, Lisa Van Dijken) για την κατασπατάληση τόνων ζωοτροφών και σκυλόσπιτων που ποτέ δεν έφτασαν στα αδέσποτα αλλά δόθηκαν σε «γνωστούς» και η δημόσια καταγγελία στο facebook στη σελίδα «Σκυριανές ουρίτσες-Skyros furry tails» σχετικά με τον ακατάλληλο χώρο εγκλεισμού των σκυλιών, στον οποίο δεν υπάρχει ούτε ρεύμα, ούτε παροχή νερού, ενώ τα σκυλιά μένουν αστείρωτα και όσα άρρωστα είναι χωρίς περίθαλψη.

Η μοναδική εθελόντρια που πηγαίνει να βάλει τροφή και νερό στα ζώα και να καθαρίσει τον χώρο αναγκάζεται να απομακρύνει μόνη της και τα σκουπίδια ενώ από τον Δήμο Σκύρο, αν και το έχουν υποσχεθεί τελικά αρνούνται να τη βοηθήσουν με τη μετακίνηση. Έτσι πρέπει με δικό της μέσο και έξοδα να καλύπτει καθημερινά πολλά χιλιόμετρα για να φτάσει ως εκεί ώστε τα έγκλειστα σκυλιά να μη μείνουν νηστικά.

Τι επισημαίνει η πρόεδρος της Π.Φ.Π.Ο

Η κα Μπομπολάκη στις 8 Νοεμβρίου επισήμανε τα εξής χαρακτηρίζοντας τον χώρο εγκλεισμού των αδέσποτων σκυλιών ως «Γκουαντάναμο»:

«8 Νοεμβρίου στις 8:26 μ.μ.  ·

ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ ΚΑΙ ΟΡΓΗ -ΓΚΟΥΑΝΤΑΝΑΜΟ

Εγκληματικές ενέργειες  του Δήμου Σκύρου εις βάρος των αδέσποτων καταγγέλλουν οι φιλόζωοι του νησιού

Ζώα στο πουθενά  και εγκαταλελειμμένα, 4 τόνοι τροφή για τα αδέσποτα ,προσφορά ιδιωτών, μοιράστηκαν από Αντιδήμαρχο σε φίλους για ιδιόκτητα ζώα , αυθαιρεσίες , ασυδοσία , ειρωνείες και χλευασμός και 20.000 πρόστιμα σε εθελόντρια που  φρόντιζε και σίτιζε αδεσποτα  απο το Α.Τ Σκύρου .

Απελπισία ,απογοήτευση , οργή .Αυτή η κατάσταση , παρόμοια ή και χειρότερη ,σε πάρα πολλούς , τους περισσότερους  Δήμους δεν πρόκειται να αλλάξει .

Ο νέος νόμος αφήνει στο απυροβόλητο τους Δήμους ,επιτρέπει τα ζωα στα ορη και τα βουνά  λες κι είναι σκουπίδια που τα κρύβουμε να μην φαίνονται ,,αδυνατίζει ακόμη περισσότερο το ρόλο των 5μελών επιτροπών , προσωπικό ανύπαρκτο ,υποχρηματοδότηση κοκ  , παρά τις προσπάθειες που έγιναν και από την Ομοσπονδία μας και από άλλους φιλοζωικούς φορείς .Ολες έπεσαν στο κενό

Και η ζωή με τα αδέσποτα συνεχίζεται ίδια και απαράλλαχτη.

Η παρακάτω επιστολή κοινοποιήθηκε στην ΠΦΠΟ , στο Εσωτερικών , στις Εισαγγελικές και Αστυνομικές Αρχές.

Προς κ. Νικόλαο Μαυρίκο,

Δήμαρχο Σκύρου

Σκύρος, 4 Νοεμβρίου 2021

ΘΕΜΑ:  ΕΓΚΛΕΙΣΜΟΣ ΖΩΩΝ ΣΤΟ ΔΙΑΠΟΡΙ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

ΓΓ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΥΒΟΙΑΣ

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΦΙΛΟΖΩΙΚΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ & ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΖΩΟΦΙΛΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

Κύριε Δήμαρχε,

Σε συνέχεια της από 26 Οκτωβρίου 2021 επιστολής μας, σας κοινοποιούμε επιστολή μας προς την Εισαγγελία Εφετών Ευβοίας, βάσει της οποίας ζητάμε την άμεση παρέμβαση των αρμόδιων αρχών για την προστασία των αδέσποτων ζώων που αυθαίρετα μεταφέρθηκαν σε απομακρυσμένη τοποθεσία στο Διαπόρι.

Φθινόπωρο του 2020 μερικοί εθελοντές, 3 για την ακρίβεια ,αποφασίσαμε να ζητήσουμε συνάντηση μαζί σας και να απαιτήσουμε, όπως προέβλεπε κι ο νόμος, σύσταση πενταμελούς επιτροπής διαχείρισης αδέσποτων ζώων.

Σε προηγούμενες πιέσεις μας, να αναλάβει ο Δήμος τις ευθύνες του απέναντι στα αδέσποτα με πρόγραμμα σίτισης και στειρώσεων, διαπιστώσαμε άγνοια νόμου, οπότε κάθε φορά αναγκαζόμασταν να τον επικαλούμαστε.

Στις συναντήσεις που κάναμε, είχαμε ζητήσει διάφορα πράγματα. Ταΐστρες, ποτίστρες, αφισάκια στα σημεία σίτισης, υπάλληλο να γεμίζει τις ταΐστρες. Τίποτα από αυτά δεν έγινε, έτσι ο κάθε εθελοντής τάιζε τις γατοαποικίες που είχε αναλάβει με δικά του έξοδα, καθώς επειδή την περίοδο που συστάθηκε η επιτροπή, το πρόγραμμα σίτισης ήταν ανενεργό.

Μας ενημέρωσαν πως, ήδη, είχαν τελειώσει τα χρήματα (15.000 ευρώ) για σίτιση και στειρώσεις γι΄αυτό το λόγο κάναμε εκκλήσεις για προσφορά τροφής σε ιδιώτες διότι αδυνατούσαμε να τα βγάλουμε πέρα.

Βοήθεια που ήρθε από Αθήνα για τα αδέσποτα κάποια στιγμή, πριν προλάβουμε να την ταξινομήσουμε και να μοιραστεί στους εθελοντές, ο αντιδήμαρχος που ήταν στην πενταμελή επιτροπή εκείνη την περίοδο, φρόντισε να την σκορπίσει σε διάφορους γνωστούς και φίλους που δεν σίτιζαν αδέσποτα αλλά είχαν 1-2 ζώα δεσποζόμενα ο καθένας. Μέσα σε δέκα μέρες, μια βοήθεια 4 τόνων είχε εξαφανιστεί.

Φυσικά, ζητήσαμε συνάντηση αμέσως επειδή είχαν προηγηθεί και κάποια άσχημα περιστατικά με άλλο αντιδήμαρχο, ο οποίος μας είχε καθυβρίσει. Τότε αναγκαστήκατε να πάψετε από τα καθήκοντά του τον αντιδήμαρχο που σπατάλησε τη βοήθεια και κάπου προς το τέλος της άνοιξης ξεκίνησε το πρόγραμμα σίτισης και στειρώσεων.

Με τις στειρώσεις είχαμε πάντα πρόβλημα διότι κάθε φορά που θέλαμε να πάμε ένα ζώο για στείρωση ή να πάρουμε τροφές, έπρεπε να αποδείξουμε πως το ζώο ήταν αδέσποτο κι ότι δεν είμαστε οι ιδιοκτήτες του. Μας έλεγαν από το Δήμο ότι τα αδέσποτα που έρχονται και σιτίζονται στην αυλή μας είναι δεσποζόμενα, κάτι που φυσικά δείχνει την παντελή άγνοια του νόμου για το τί είναι αδέσποτο και τί δεσποζόμενο ζώο.

Στα μέσα του καλοκαιριού, μαθαίνουμε πως στη μητέρα της εθελόντριας που σίτιζε και φιλοξενούσε σκυλιά που είχε διασώσει και που κάποια ήταν στειρωμένα και τσιπαρισμένα στο όνομα του Δήμου, κόπηκαν συνολικά  πρόστιμα αξίας 20.000  ευρώ από την αστυνομία. Ο πατέρας της κοπέλας έκανε μήνυση  στο Δήμο, απαιτώντας να φύγουν τα σκυλιά από το χώρο του και να βρει ο Δήμος  χώρο να τα φιλοξενήσει.

Μετά από αυτό, δεν είχαμε άλλη ενημέρωση διότι λόγω τουριστικής σεζόν, μαθαίναμε από το τηλέφωνο ότι ήσασταν τρομερά απασχολημένος.

Από την εθελόντρια ,που τα φρόντιζε σε κτήμα της, όμως, μάθαμε πως χωρίς καν να ενημερωθούμε, τα σκυλιά μεταφέρθηκαν στην περιοχή Διαπόρι, μακριά από τον οικισμό και σε εντελώς ακατάλληλες εγκαταστάσεις, χωρίς να πληρούνται οι προϋποθέσεις που απαιτούνται από το νόμο. Στις φωτογραφίες που επισυνάπτουμε μπορείτε να το διαπιστώσετε.

Νερό, ρεύμα δεν υπάρχουν. Σκέπαστρα χαλασμένα. Οι εγκαταστάσεις αυτές προορίζονταν για αλογάκια. Γύρω γύρω κτηνοτρόφοι που απειλούν. Πτώματα κατσικιών, λάσπες και δύσκολη πρόσβαση, ενώ δεν υπάρχει κανένας αρμόδιος υπάλληλος.

Η εθελόντρια πηγαίνει, παρακαλώντας κάθε φορά κάποιον να την μεταφέρει, για να τα ταΐσει, να τα καθαρίσει και να τα βγάλει να γυμναστούν. Σε περίπτωση που δεν βρει μέσο για να μεταβεί στο σημείο, τα σκυλιά θα μείνουν νηστικά. Επίσης, μόλις χειμωνιάσει για τα καλά θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να τα προσεγγίσει.

Κάποια φορά , που η εθελόντρια ήταν στο χώρο και ήταν και ο Αντιδήμαρχος   ο οποίος σε ερώτησή της γιατί δεν μαζεύουν τουλάχιστον τα κουφάρια από εκεί, αστειεύτηκε κιόλας λέγοντας πως τα αφήνει να σιτέψουν και να τα μαζέψει μετά! Ο ίδιος μάλιστα είπε πως αν θέλουμε καταφύγιο, να έρθουμε οι εθελοντές να το φτιάξουμε…

Αφού δημοσιεύτηκε το θέμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μας ζητούσαν από το Δήμο ονόματα διαχειριστών φιλοζωικών σελίδων που δημοσιεύθηκαν οι φωτογραφίες και μας εκφόβιζαν ότι άμεσα και με παρουσία δικηγόρου (άγνωστο για ποιο λόγο) θα γίνει συνάντηση της πενταμελούς.

Όταν ζητήσαμε όμως, να μας παρουσιάσουν την απόφαση Δημοτικού συμβουλίου για να χρησιμοποιηθεί ο χώρος σαν καταφύγιο, την αίτηση από το Δήμο για άδεια λειτουργίας καταφυγίου και την άδεια από την αρμόδια υπηρεσία που επιτρέπει τη λειτουργεία του, μας είπαν ότι θα μας καλέσουν για να κανονιστεί η μέρα κι η ώρα της συνάντησης κι ακόμα περιμένουμε…

Έχει περάσει μία εβδομάδα από τότε, δεν έχει γίνει τίποτα και τα ζώα παραμένουν στην ερημιά και τα χαλάσματα!

Χτες, καλέσαμε εμείς στο Δημαρχείο κι η απάντηση που πήραμε από την γραμματέα ήταν, πως δεν είναι στη δικαιοδοσία της να μας δώσει τα έγγραφα που ζητήσαμε, να προσλάβουμε εμείς πρακτικογράφο για τη συνάντηση της πενταμελούς γιατί δεν διαθέτει ο Δήμος, απόρησε μάλιστα γιατί να κρατηθούν πρακτικά ,ενώ ο νόμος προβλέπει να κρατούνται πρακτικά  και  μια φορά το χρόνο να γράφεται επίσημο πρακτικό στις συναντήσεις με τα έργα της πενταμελούς και τέλος, πως εσείς απουσιάζετε και δεν έχει οριστεί ουδεμία συνάντηση για το θέμα των ζώων.

Πραγματικά αυτό που συμβαίνει από μεριάς του Δήμου είναι ανεπίτρεπτο, παράνομο κι εγκληματικό για την ευζωία των ζώων αυτών. Πρόκειται ξεκάθαρα για παθητική κακοποίηση. Σαν ανεξάρτητοι εθελοντές και μέλη, προς το παρόν, της πενταμελούς, ζητάμε να απομακρυνθούν άμεσα τα ζώα από εκεί και υπάλληλοι του Δήμου να εκπαιδευτούν επιτέλους για το θέμα ζώα. Δεν γίνεται συνεχώς ο Δήμος να επικαλείται άγνοια νόμου και να του στέλνουμε εμείς άρθρα κάθε φορά.

Έχουμε αντιμετωπίσει χλευασμό κι απαξίωση. Ζητάμε την άμεση εφαρμογή του νόμου και τη βοήθεια της φιλοζωικής κοινότητας για να φύγουν τα ζώα από εκεί. Από τη μεριά μας, θα ακολουθήσουμε τις οδηγίες της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας στο χειρισμό του θέματος και θα προωθούμε τα ζώα για φιλοξενία ή υιοθεσία.

Συνολικά πρόκειται για 11 σκυλιά. Τα τρία τα φιλοξενεί η εθελόντρια και τα οκτώ είναι στο Διαπόρι. Τα έξι είναι αστείρωτα και μερικά γέρικα, κι ο χειμώνας στην ερημιά θα τα τσακίσει.

Ευελπιστούμε ότι με την παρέμβασή τόσο τη δική σας όσο και των άλλων αρμόδιων αρχών, η κατάσταση αυτή θα αλλάξει άρδην προς το καλύτερο.

Με εκτίμηση,

Οι εθελοντές και μέλη της 5μελούς επιτροπής διαχείρισης αδέσποτων ζώων Σκύρου

(αναφέρονται τα ονοματεπώνυμα)».

Που δόθηκαν οι τέσσερις τόνοι ζωοτροφών; 

Στις 7 Μαΐου λάβαμε στo www.zoosos.gr την ακόλουθη επιστολή αναφορικά με το πως ο Δήμος Σκύρου σύμφωνα με τους καταγγέλλοντες διαχειρίζεται τα αδέσποτα και προκαλούνται πολλά ερωτήματα σχετικά με το που πήγαν οι τέσσερις τόνοι ζωοτροφών, οι οποίοι δόθηκαν ως χορηγία προς τη δημοτική αρχή.

«Σκύρος 6 / 5 / 2021

Υπόψιν Δημάρχου και Προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου.

Εμείς, μέλη της πενταμελούς επιτροπής διαχείρισης των αδέσποτων του Δήμου Σκύρου, θέλουμε να σας ενημερώσουμε για τα εξής:

Σε συνάντηση που είχαμε το φθινόπωρο και ξέροντας την αδυναμία του Δήμου να στηρίξει οικονομικά τη διαχείριση των αδέσποτων, για τα οποία βάσει νόμου είναι υπεύθυνος, αποφασίσαμε να στείλουμε έκκληση για χορηγία στον κύριο Ματζουρανάκη, ιδιοκτήτη της αλυσίδας καταστημάτων Pet City.

Το γράμμα, το συνέταξε μέλος της επιτροπής μας, εγκρίθηκε από τους υπόλοιπους κι ανέλαβε ο επικεφαλής της πενταμελούς να το στείλει από το μέιλ του Δήμου.

Επειδή ο καιρός περνούσε και δεν είχαμε απάντηση, ήρθαμε οι ίδιοι σε επαφή με την εταιρεία, απ'την οποία μας απάντησαν πως δεν είχαν λάβει ποτέ μέιλ.

Στη συνέχεια και μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με τη γραμματέα του κ.Ματζουρανάκη, δώσαμε το τηλέφωνο του υπεύθυνου της επιτροπής για την παραλαβή των  ειδών που θα έστελναν.

(Στο αρχείο μας βρίσκονται όλα τα μέιλ για κάθε ενδιαφερόμενο)

Ήρθαν λοιπόν 4 τόνοι είδη.

Πριν καν πάμε τα μέλη της επιτροπής να καταγράψουμε και να τα μοιράσουμε βάσει λίστας, ανοίχτηκαν κι άρχισε το σκόρπισμα σε ανθρώπους που δεν έχουν ουδεμία σχέση με αδέσποτα ή εθελοντισμό.

Σήμερα, που δύο μέλη της πενταμελούς επισκεφτήκαμε το χώρο για να κάνουμε καταμέτρηση, ένας αντιδήμαρχος επιδεικνύοντας υπερβάλλοντα αυταρχισμό, μας εμπόδισε  να πάρουμε τα εναπομείναντα 5 μικρά χαρτόκουτα, (όλα τα υπόλοιπα έλειπαν…) με την δικαιολογία ότι δεν είναι εκεί ο υπεύθυνος της πενταμελούς.  Σε τηλεφωνική συνομιλία με τον υπεύθυνο της πενταμελούς, μας είπε ότι πρέπει να είναι εκείνος εκεί, διότι κρατάει σχολαστικά λίστα και καταγράφει τα προϊόντα που διανέμονται σε κάθε έναν που ταΐζει και περιθάλπει αδέσποτα.

Ζητάμε λοιπόν, να μάθουμε πού έχουν διανεμηθεί όλα τα ογκώδη προϊόντα, όπως σπιτάκια σκυλιών που ήταν και αρκετά και τα οποία έχουν εξαφανιστεί, βάσει αυτής της λίστας που τόσο σχολαστικά κρατάει ο επικεφαλής της επιτροπής.

Επίσης, δεχτήκαμε λεκτική επίθεση και μπούλιγκ από τον συγκεκριμένο αντιδήμαρχο, ο οποίος φωνάζοντας και χειρονομώντας, μας έδιωχνε, λέγοντάς μας ότι επειδή το λέει αυτός, να φύγουμε τώρα! Μάλιστα , υποτιμητικά, μας έδειχνε τον δρόμο λέγοντας: «Πάρτε δρόμο, δεν έχετε καμία δουλειά εδώ, εγώ είμαι αντιδήμαρχος και θα κάνετε αυτό που σας λέω, εγώ!» Η έντασή του ήταν τόσο μεγάλη και οι χειρονομίες του τόσο έντονες, που νομίσαμε ότι θα χειροδικήσει.

Ο κύριος αυτός, δεν έχει ανήκει στην πενταμελή και δεν έχει καμία σχέση με το θέμα.

Κάποιος άλλος κύριος, γνωστός και φίλος του επικεφαλής της επιτροπής, διαχειρίστηκε την διανομή των προϊόντων, ισχυριζόμενος ότι οι τροφές είναι για όλους- μετά από προτροπή του υπεύθυνου της επιτροπής και αντιδημάρχου - με έντονο ύφος κι αυτός, χωρίς να ανήκει στην πενταμελή η να έχει οποιαδήποτε σχέση με το θέμα, επίσης!

Διαμαρτυρόμαστε εντονότατα, για απρεπή συμπεριφορά, εξύβριση εκφοβισμό και διασπορά παραπλανητικών πληροφοριών.

Διαμαρτυρόμαστε, διότι η χορηγία για τα αδέσποτα καταλεηλατήθηκε  και μοιράστηκε σε ανθρώπους που έχουν οικόσιτα ζώα.

Αυτό που έγινε ήταν ανεπίτρεπτο και απολίτιστο.

Δεν έχουμε αποφασίσει ακόμα αλλά ίσως θα ζητήσουμε νομική βοήθεια και θα ενημερώσουμε, Περιφέρεια, Υπουργείο Εσωτερικών, φιλοζωικές οργανώσεις, σωματεία και φιλοζωικές ιστοσελίδες.

Ευχαριστούμε για την υπομονή να διαβάσετε το κείμενο.

Ζητάμε επίσης συνάντηση με το δήμαρχο για να  εξηγήσουμε όλο το ιστορικό και θα θέλαμε οι αιρετοί να σέβονται τους δημότες.

Με εκτίμηση

Τα μέλη της πενταμελούς του δήμου Σκύρου:

Άννα Ντόντενχοφ

Άννα Βαρσάμου

Lisa Van Dijken».

Ακατάλληλος χώρος για τα σκυλιά καθώς δεν έχει ούτε παροχή νερού 

Στη σελίδα «Σκυριανές ουρίτσες-Skyros furry tails» για τις συνθήκες διαβίωσης των έγκλειστων σκυλιών που παράνομα τα εγκλώβισαν στο υπόστεγο το οποίο προοριζόταν για άλογα επισημαίνονται τα εξής:

«22 Οκτωβρίου στις 11:09 μ.μ.  ·

Διαμαρτυρίες στο EMAIL του Δήμου

[email protected]

Και στη σελίδα του https://m.facebook.com/.../%CE%94%CE%AE%CE%BC%CE%BF%CF.../

Αυτός είναι ο χώρος που ο δήμος φιλοξενεί τα σκυλιά του.

Είναι οκτώ σκυλάκια. Έξι αστείρωτα αρσενικά(κάποια σε μεγάλη ηλικία) και δύο στειρωμένα θηλυκά.

Αποφάσισαν λοιπόν οι αιρετοί του δήμου πως αυτό το περιβάλλον είναι το κατάλληλο για τούτα τα πλάσματα

Τον είχαν  ετοιμάσει πιο παλιά άλλοι για να υποδεχτούν αλογάκια ,δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ ,αν και κατασπαταλήθηκε  πολύ  δημόσιο χρήμα κι αφού ρήμαξε, είπαν να πάνε τα αδέσποτα εκεί για να ξεχαστούν.

Στέγες που μπάζουν νερά,λάσπες παντού,κουφάρια κατσικιών που τα καημένα εγκλωβίστηκαν και πέθαναν εκεί.

Τα σκυλιά μέσα στα κόπρανα και τα ούρα τους πολλές ώρες (επειδή φυσικά δεν υπάρχει υπάλληλος )χωρίς νερό ή ρεύμα.

Ένα σκυλάκι ήδη είναι άρρωστο .

Η εθελόντρια διανύει δεκαπέντε χιλιόμετρα από το σπίτι της για να φτάσει.

Για να καθαρίσει μόνη της ατελείωτες ώρες τα ζώα ,να τους κάνει παρέα ,να  τα βγάλει να παίξουν.

Το νερό σήμερα στο ντεπόζιτο  δεν έφτανε ούτε τα χέρια της να πλύνει.

Η ίδια κατεβάζει τις σακούλες με τις ακαθαρσίες των ζώων.

Δέχεται απειλές από κτηνοτρόφους.

Κανένας υπάλληλος  του δήμου

δεν πηγαίνει στο χώρο και πρέπει να ψάξει φίλους να την ανεβάσουν,να την περιμένουν γύρω στις έξι ώρες και να την κατεβάσουν.

Ναι, ο χώρος απέχει πέντε χιλιόμετρα από το τελευταίο ερειπωμένο σπίτι αλλά αυτό σε χωριά και σε νησιά δεν σημαίνει τίποτα.

Ναι, την τροφή την παρέχει ο δήμος αλλά  είναι το ελάχιστο που μπορεί να κάνει.

Τα ζώα πρέπει να απομακρυνθούν από κει άμεσα.».

Διαβάστε επίσης:

Σκύρος: Περιέφραξαν ποτίστρες σε δημόσια έκταση και σκυριανά άλογα πεθαίνουν από δίψα

Π.Φ.Π.Ο.: «Σπαρμένο» με σκυλιά - σκιάχτρα το νησί της Σκύρου

Σκύλος αλυσοδεμένος ακόμα και νεκρός στην Σκύρο

Εξαθλιωμένα πρόβατα χωρίς τροφή και νερό σ’ ένα χωράφι στην Σκύρο

Σκύρος: Μαρτυρική και εκεί η ζωή για τα «βαρελόσκυλα» των κτηνοτρόφων

Καταγγελίες στους βοσκούς της Σκύρου που κακοποιούν τα σκυλιά τους

Σκύρος: Ταΐζουν τα τσοπανόσκυλα με νεκρά ζώα (βίντεο)

Σκύρος: Αλλιώς αντιμετωπίζονται τα σκυλιά - τουρίστες

Σκύρος: Ενημέρωσαν τους βοσκούς για τα «βαρελόσκυλα»

Σκύρος: Τα ζώα βασανίζονται και ο Δήμος κινείται με ρυθμούς χελώνας

Σκύρος: Τα «βαρελόσκυλα» ζουν εκεί αλλά δεν «βασιλεύουν»

Σκύρος: Συνεχίζεται η συστηματική κακοποίηση των σκυλιών και ο Δήμος αδιαφορεί

Η πρώτη σύλληψη βοσκού για κακοποίηση σκύλου στη Σκύρο!

Tagged: , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.