Στηρίξτε μας

Π.Φ.Π.Ο.: «Σπαρμένο» με σκυλιά - σκιάχτρα το νησί της Σκύρου

14 Ιουνίου 2016 22:35 | Καταγγελίες
Π.Φ.Π.Ο.: «Σπαρμένο» με σκυλιά - σκιάχτρα το νησί της Σκύρου

Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χαλκίδας, στο Α.Τ. Σκύρου και στον Δήμο Σκύρου απευθύνεται με επιστολή της η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (Π.Φ.Π.Ο.) καθώς η συστηματική κακοποίηση σκυλιών κυρίως από τους κτηνοτρόφος του νησιού είναι ένα δράμα χωρίς τέλος, που στην κυριολεξία ντροπιάζει τον πολιτισμό μας και μας δυσφημεί στο εξωτερικό καθώς εικόνες όπως αυτές τις οποίες καταθέτει στις αρχές ο φιλοζωικός φορέας κάνουν ταχύτατα τον γύρο του κόσμου μέσω του διαδικτύου.

Στην επιστολή, που κοινοποιήθηκ σήμερα και στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, στον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, στον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. και στην Αστυνομική Διεύθυνση Εύβοιας η Π.Φ.Π.Ο. ζητάει από τις αρχές το αυτονόητο, δηλαδή να προστατέψουν τα ζώα, να εφαρμόσουν τη νομοθεσία, να μην κάνουν τα στραβά μάτια, να οδηγήσουν τους ενόχους στη Δικαιοσύνη για να σταματήσει επιτέλους το μαρτύριο των σκυλιών τα οποία αλυσοδένονται και αφήνονται να πεθάνουν – από την δίψα και την ασιτία – αφού πρώτα λειτουργήσουν ως ζωντανοί συναγερμοί καθώς αυτός είναι ο «ρόλος» των βαρελόσκυλων…

 

Η Π.Φ.Π.Ο. περιγράφει ως εξής το τι συμβαίνει στην Σκύρο: «Στόχος αυτής της επιστολής δεν είναι βέβαια να δυσφημήσουμε το νησί της Σκύρου αλλά να συμβάλλουμε στο να αλλάξει προς το καλύτερο αφενός η ζωή των ζώων εκεί αφετέρου η γενικότερη εικόνα του νησιού.

Χρόνια τώρα  η φιλοζωική οικογένεια τόσο τοπικά όσο και κεντρικά προσπαθεί να αφυπνίσει τις αρμόδιες αρχές, αστυνομικές, εισαγγελικές, αυτοδιοικητικές κυρίως όσον αφορά τις συνθήκες διαβίωσης των σκύλων των κτηνοτρόφων αλλά εις μάτην. Κανείς δεν τους ακουμπά, κανείς δεν ενδιαφέρεται, οι όποιες δε ενέργειες γίνονται διεκπεραιωτικά χωρίς να λύνουν το θέμα, ενώ οι κτηνοτρόφοι της Σκύρου συνεχίζουν να βασανίζουν τα ποιμενικά σκυλιά τους, χειμώνα καλοκαίρι. Στις πιο δύσβατες περιοχές  θα συναντήσει κανείς τέτοια ζώα καταδικασμένα σε μοναξιά, καύσωνα, παγετό, χωρίς καμία κτηνιατρική φροντίδα, όπως θα δείτε από τις πολύ πρόσφατες φωτογραφίες ζώων σπαρμένων παντού και στο πουθενά.

Τα περισσότερα από αυτά πεθαίνουν μαζί με την αλυσίδα τους ως να πρόκειται για άδεια σακιά ή  άψυχα αντικείμενα. Σαν το σκυλί της φωτογραφίας που τυχαία εντόπισε κάποιος περιπατητής και έτσι ενημερωθήκαμε και εμείς και οι τοπικές αρχές.

SkyrosVareloskylo2016-2Σκυλιά χωρίς τροφή, χωρίς νερό για όσο αντέξουν με τις «ευλογίες» της τοπικής κοινωνίας... Το νεκρό ζώο είναι έτσι για πολλές εβδομάδες...

ATSITSA - SKYROSΑίσχος! Νεκρό σκυλί βρίσκεται ακόμη δεμένο στον τόπο του "καθήκοντος"...Η ιστορία συνεχίζεται και...

Posted by SKYROS ROAD DOGS on 2016 m. gegužė 30 d.

Πόσα άλλα νεκρά ζώα δεν τα παίρνει κανείς είδηση και πεθαίνουν αργά και βασανιστικά αφού τα θερίζουν οι αρρώστιες και οι καιρικές συνθήκες; Απαιτούμε από τις καθ’ ύλην αρμόδιες αρχές, Δήμο, Αστυνομία, Εισαγγελία:

α. να σταματήσουν τώρα αυτό το αίσχος στην Σκύρο και να επιβληθούν οι κυρώσεις ποινικές και κυρίως διοικητικές σε όλους τους ιδιοκτήτες τέτοιων ζώων.

SkyrosVareloskylo2016

β. στον ιδιοκτήτη του νεκρού ζώου της φωτογραφίας, τον οποίο αναγνωρίζει και ο Δήμαρχος του νησιού σε συνομιλία  του με μάρτυρα, κατά του οποίου ασκήθηκε ποινική δίωξη να βεβαιωθούν και ακολούθως επιβληθούν τώρα όλα τα διοικητικά πρόστιμα, όπως για θανάτωση - κακοποίηση ζώου, έλλειψη ηλεκτρονικής σήμανσης, έλλειψη βιβλιαρίου υγείας, έλλειψη κατάλληλου καταλύματος, έλλειψη συνθηκών ευζωίας στην δε αντίθετη περίπτωση θα υποχρεωθούμε να προβούμε στα νόμιμα κατά των συγκεκριμένων αρμοδίων αρχών.

γ. να ελεγχθεί η πιθανότητα παράνομης εκτροφής σκύλων.

δ. άμεση απομάκρυνση του δεύτερου σκυλιού που βρίσκεται στο ίδιο σημείο με το νεκρό   καθώς και του νέου σκυλιού και εν δυνάμει νέου υποψήφιου θύματος, με το οποίο αντικατέστησαν το νεκρό και βεβαίωση όλων των διοικητικών προστίμων και για τα δυο αυτά σκυλιά, παρακολούθηση της ευζωίας τους, τα οποία και θα πρέπει να μεταφερθούν στην οικία του ιδιοκτήτη τους με όλες τις νόμιμες συνθήκες ευζωίας τους.

ε. στην περίπτωση που δεν μπορούν να εντοπιστούν οι ιδιοκτήτες των διάσπαρτων παντού   σκυλιών, ώστε  να υποστούν  τις προβλεπόμενες κυρώσεις  και να τα  μεταφέρουν με τις νόμιμες συνθήκες ευζωίας στα σπίτια τους και  χωρίς ποτέ να τοποθετήσουν ξανά ζώο στο πουθενά, τότε  να απομακρυνθούν τα σκυλιά ως αδέσποτα βάσει και του άρθρου 1 του νόμου 4039/12 και τον ορισμό του δεσποζόμενου και αδέσποτου ζώου συντροφιάς και ο Δήμος σε συνεργασία με τους πολίτες του νησιού αλλά και τα φιλοζωικά σωματεία και την Ομοσπονδία μας, να μεριμνήσει για την τύχη αυτών των ζώων.

στ. Η Δημοτική Αρχή οφείλει να μεριμνήσει επίσης για την ενημέρωση των πολιτών για τις υποχρεώσεις τους απέναντι στα ζώα και η Αστυνομία για τον έλεγχο της μη τοποθέτησης ξανά τέτοιων σκύλων σκιάχτρων.

ζ . συνημμένα αποστέλλουμε λίστα την οποία κατάρτισε ο ίδιος ο Δήμος Σκύρου παλαιότερα με τους ιδιοκτήτες και τα σημεία, όπου βρίσκονται ζώα κτηνοτρόφων.

Καλούμε και  παρακαλούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. και την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου να δράσουν άμεσα και αποτελεσματικά στην Σκύρο αλλά και στην υπόλοιπη χώρα, όπου σε πλείστες όσες περιοχές παρατηρούμε τέτοιες εικόνες τραγικές. Επιτέλους κάποιος πρέπει να βάλει ένα τέλος στις συνθήκες αυτές διαβίωσης των ζώων» καταλήγει η επιστολή της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας.

Διαβάστε επίσης:

Σκύλος αλυσοδεμένος ακόμα και νεκρό στην Σκύρο

Εξαθλιωμένα πρόβατα χωρίς τροφή και νερό σ’ ένα χωράφι στην Σκύρο

Σκύρος: Μαρτυρική και εκεί η ζωή για τα «βαρελόσκυλα» των κτηνοτρόφων

Καταγγελίες στους βοσκούς της Σκύρου που κακοποιούν τα σκυλιά τους

Σκύρος: Ταΐζουν τα τσοπανόσκυλα με νεκρά ζώα

Σκύρος: Αλλιώς αντιμετωπίζονται τα σκυλιά - τουρίστες

Σκύρος: Ενημέρωσαν τους βοσκούς για τα «βαρελόσκυλα»

Σκύρος: Τα ζώα βασανίζονται και ο Δήμος κινείται με ρυθμούς χελώνας

Σκύρος: Τα «βαρελόσκυλα» ζουν εκεί αλλά δεν «βασιλεύουν»

Ποινή «σταθμός» για να σταματήσει το μαρτύριο των «βαρελόσκυλων»

Σκύρος: Συνεχίζεται η συστηματική κακοποίηση των σκυλιών και ο Δήμος αδιαφορεί

Η πρώτη σύλληψη βοσκού για κακοποίηση σκύλου στη Σκύρο!

 

 

 

 

 

Tagged: , , , , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.