Στηρίξτε μας

Αναβλήθηκε ξανά η δίκη του διοργανωτή των αγώνων βασανισμού αγριογούρουνων από κυνηγούς με σκυλιά Dogo Argentino στην Ασφάκα Ιωαννίνων

7 Νοεμβρίου 2016 23:16 | Καταγγελίες
Αναβλήθηκε ξανά η δίκη του διοργανωτή των αγώνων βασανισμού αγριογούρουνων από κυνηγούς με σκυλιά Dogo Argentino στην Ασφάκα Ιωαννίνων

Της Ελένης Ηλιοπούλου

Αναβολή δόθηκε σήμερα από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης στον δικηγόρο του διοργανωτή των παράνομων αγώνων ικανοτήτων σκυλιών ράτσας Dogo Argentino που διοργανώθηκαν στις 11 Νοεμβρίου του 2012 στην Ασφάκα Ιωαννίνων. Ο συνήγορος του κατηγορούμενου, κατοίκου Θεσσαλονίκης, παρουσιάστηκε στο δικαστήριο με φωτοτυπία του πληρεξούσιου και παρ’ όλα αυτά το δικαστήριο δεν του χάλασε το χατίρι ζητώντας το πρωτότυπο και όρισε νέα δικάσιμο για τις 7 Ιουνίου 2017 όπως εξήγησε στο www.zoosos.gr ο Μάνθος Αρμπελιάς, ο οποίος ταξίδεψε από την Αθήνα για να παραστεί στη δίκη πέντε χρόνια μετά την διάπραξη του εγκλήματος και την σχετική καταγγελία στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

dogoargentinoagriogourounoasfakasioanninon-2Τρία Dogo Argentino υπό την επίβλεψη των κυνηγών - ιδιοκτητών τους ξεσκίζουν ένα αγριογούρουνο εκτροφής το οποίο δεν έχει καν τα μακριά δόντια του για να αμυνθεί...

Θυμίζουμε ότι διοργανωτής και συμμετέχοντες διαφήμιζαν τον βασανισμό τουλάχιστον ενός αγριογούρουνου ανεβάζοντας φωτογραφίες στο facebook και στο Youtube εντούτοις και παρά το γεγονός ότι στην Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εστάλησαν όλα τα στοιχεία από τα προφίλ των δραστών τελικά διώκεται ποινικά μόνο ο διοργανωτής αν και στους αγώνες συμμετείχαν τουλάχιστον 5 άνδρες.

Το χρονικό της υπόθεσης

Οι κυνηγοί - δράστες τότε για να δείξουν τις ικανότητες των σκυλιών τους κρατούσαν από τα πόδια τουλάχιστον ένα αγριογούρουνο και άφηναν τα εκπαιδευμένα Dogo Argentino, τα οποία φορούσαν και ειδικά γιλέκα προστασίας, να επιτίθενται στο ανυπεράσπιστο στο ζώο (που δεν είχε ούτε τα μακριά δόντια τα οποία έχουν τα αγριογούρουνα) ξανά και ξανά κατά παράβαση της νομοθεσίας που τονίζει ξεκάθαρα ότι βασανισμός κάθε ζώου (άρθρο 16 4039/2012) ακόμα και του θηράματος είναι παράνομος.  Παράνομη όμως είναι και η εκπαίδευση σκύλων σε μονομαχία (άρθρο άρθρου 12 παρ. 3 του νόμου 4039/2012) αλλά παράνομη είναι και η διοργάνωση έκθεσης - αγώνα χωρίς άδεια και με την συμμετοχή ακρωτηριασμένων ζώων, καθώς τα σκυλιά όλα είχαν κομμένα αυτιά.

dogoargentinoagriogourounoasfakasioanninon-3Το δαγκωμένο ζώο το κρατάει από τα πόδια ο κυνηγός για να το βρουν αμέσως και να το ξεσκίσουν τα σκυλιά...

Τα βίντεο και τις φωτογραφίες που δημοσίευσαν οι κυνηγοί - διοργανωτές στην επίσημη σελίδα τους και στο facebook συγκέντρωσε τότε ο Μάνθος Αρμπελιάς και ενημέρωσε την Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (Π.Φ.Π.Ο.) η οποία έκανε και την σχετική καταγγελία.

dogoargentinoagriogourounoasfakasioanninon-1Τρία βίντεο ανέβασαν τότε στο Youtube οι διοργανωτές για να δείξουν το κατόρθωμα τους...

Αυτοί οι αγώνες είχαν μάλιστα και «επίσημο» χαρακτήρα αφού συμμετείχε και διεθνής κριτής μέλος της Διεθνούς Κυνολογικής Ομοσπονδίας (F.C.I.) από την Βουλγαρία ενώ ο Κυνολογικός Όμιλος Ελλάδος δήλωσε άγνοια για το θέμα. Μετά την καταγγελία που έγινε τότε στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος από την Π.Φ.Π.Ο. ενημερώθηκε και η Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος και ο Κ.Ο.Ε. ενώ ενημερώθηκε και ο F.C.I. για την παράβαση στην οποία υπέπεσε ο κριτής της και ο Κυνολογικός Όμιλος Βουλγαρίας κάλεσε τον κριτή σε απολογία και δέχτηκε επίπληξη.

Η επιστολή που είχε στείλει τότε στην Εισαγγελία η Π.Φ.Π.Ο.

«Κύριε Εισαγγελέα,

Σε παράνομη έκθεση εργασίας σκύλων της φυλής Dogo Argentino που διοργανώθηκε στις 11 Νοεμβρίου 2012 στην Ελλάδα, οι διοργανωτές έβαλαν τα σκυλιά τους να ξεσκίσουν ζωντανό ένα αγριογούρουνο. Καθώς ο κριτής της έκθεσης ήταν Βούλγαρος, οι φωτογραφίες και τα βίντεο, έχουν αναρτηθεί στη δική του σελίδα, και έχουμε ελλιπή ενημέρωση για τον τόπο διεξαγωγής της έκθεσης, και τα στοιχεία αυτών που συμμετείχαν σε αυτήν.

Παρ’ όλα αυτά, μέσα από το facebook βρήκαμε το όνομα του ενός από τους εικονιζόμενους. Σύμφωνα με τα λεγόμενά του λέγεται Γ.Κ.

dogoargentinoagriogourounoasfakasioanninon-8Μόνο ένας εκ των δραστών διώκεται ποινικά ενώ τουλάχιστον 5 άνδρες συμμετείχαν στους αγώνες βασανισμού αγριογούρουνων όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες των διοργανωτών και των κριτών...

Παρακαλούμε να δώσετε εντολή να βρεθεί ο εν λόγω παραβάτης, να συλληφθεί και να υποδείξει και τους υπόλοιπους της φωτογραφίας. Σύμφωνα με την νομοθεσία, η δίωξή τους ασκείται βάσει των ακόλουθων παραβάσεων:

α) Παράβαση του άρθρου 16 του Ν.4039/2012 για κακοποίηση ζώου. Τόσο το γουρούνι υπέφερε μέχρι τη θανάτωσή του, όσο και τα ίδια τα σκυλιά που εκπαιδεύτηκαν γι’ αυτή την εργασία, χωρίς αυτό να προβλέπεται από καμία νόμιμη διαδικασία διεξαγωγής εκθέσεων στην χώρα μας.

β) Παράβαση του άρθρου 12 παρ. 3 του Ν.4039/2012 βάσει του οποίου απαγορεύεται η εκτροφή, η εκπαίδευση και η χρησιμοποίηση ζώων για οποιοδήποτε είδος μονομαχίας.

γ) Παράβαση για τη διοργάνωση παράνομης έκθεσης ζώων βάσει του Ν.4039/2012, άρθρο 7 παρ.1.

δ) Παράβαση για συμμετοχή ακρωτηριασμένων ζώων βάσει του Ν.4039/2012 άρθρο 7 παρ.4.

Όλες οι ανωτέρω παραβάσεις συνιστούν βαριά πλημμελήματα με πολύ αυστηρές ποινές. Δια τούτο, παρακαλούμε άμεσα για τις ενέργειές σας» καταλήγει στην επιστολή της η Π.Φ.Π.Ο.

Τα τρία βίντεο που αποδεικνύουν τον βασανισμό των αγριογούρουνων (μάλλον εκτροφής καθώς δεν είχαν ούτε καν τα μακριά δόντια για να αμυνθούν) είναι στη διάθεση του www.zoosos.gr.

Διαβάστε επίσης:

Καταδικάστηκε με αναστολή κυνηγός που βασάνιζε μαζί με άλλους αγριογούρουνο στην Ασφάκα Ιωαννίνων & ανέβασε βίντεο στο διαδίκτυο

Αύριο η δίκη των κυνηγών που βασάνιζαν με τα σκυλιά τους αγριογούρουνα σε παράνομους αγώνες στην Ασφάκα Ιωαννίνων

Γιάννενα: Κυνηγοί - σαδιστές βασανίζουν με τα σκυλιά τους γουρούνια (βίντεο)

Κυνηγοί στην Καβάλα βασανίζουν με τα σκυλιά τους το αλυσοδεμένο αγριογούρουνο

Κυνηγοί βασανίζουν μέχρι θανάτου αγριογούρουνο και ανεβάζουν το κατόρθωμα τους στο facebook (βίντεο)

Δράμα: Έτσι βασανίζουν οι κυνηγοί τα αγριογούρουνα για να εκπαιδεύσουν τα σκυλιά τους (βίντεο)

Ναύπακτος: Κυνηγοί – κτήνη βασανίζουν συστηματικά μωρά αγριογούρουνα (βίντεο)

Σχηματίστηκε δικογραφία για την κακοποίηση αγριογούρουνων από κυνηγούς (βίντεο)

Πυροβόλησε σκυλί και πέτυχε δύο παιδιά στη Βλαχέρνα Αρκαδίας!

Πρόεδρος Κυνηγετικού Συλλόγου στον Έβρο σκοτώνει προστατευόμενα είδη και τα δημοσιεύει στο facebook

Στις 29-11-2016 η δίκη του κυνηγού που σκότωσε αλεπού σε παιδική χαρά μπροστά σε 7χρονο κοριτσάκι

Λασίθι: Αθώωσαν τον κυνηγό που βασάνιζε τον λαγό (βίντεο)

Περιέφερε το κομμένο κεφάλι του λύκου πάνω στη μοτοσυκλέτα του!

Ατιμώρητοι οι δράστες που σκότωσαν και κρέμασαν τον λύκο στους Στάβλους Ευρυτανίας

Ανέβασε στο facebook φωτογραφία με το κομμένο κεφάλι λύκου!

Πυροβόλησε τον 1 από τους 3 μοναδικούς ψαραετούς που ξεχειμωνιάζουν στην Κρήτη

Tagged: , , , , , , , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.