Στηρίξτε μας

Πτώματα και σκελετούς σκύλων πέριξ του Δημοτικού Κυνοκομείου Βόλου βρήκαν οι φιλόζωοι (βίντεο)

18 Οκτωβρίου 2015 23:07 | Καταγγελίες
Πτώματα και σκελετούς σκύλων πέριξ του Δημοτικού Κυνοκομείου Βόλου βρήκαν οι φιλόζωοι (βίντεο)

Της Ελένης Ηλιοπούλου

Νέα πτώματα και σκελετούς σκύλων πέριξ του Δημοτικού Κυνοκομείου Βόλου βρήκαν σήμερα οι φιλόζωοι που ταξίδεψαν από την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη μέχρι τα Γλαφυρά Μαγνησίας για να διαπιστώσουν με τα μάτια τους τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ζουν τ' αδέσποτα τα οποία έκλεισε εκεί ο Αχιλλέας Μπέος για να κάνει πράξη την προεκλογική του δέσμευση, δηλαδή να «καθαρίσει» την πόλη για να κάνει την «το Μονακό της Ελλάδας».Οι φιλόζωοι, ιδιώτες και εκπρόσωποι σωματείων από την Αττική και την Μαγνησία βρήκαν εντός του «καταφυγίου» σκελετωμένα και άρρωστα σκυλιά και πέριξ αυτού πεταμένα πτώματα, κομμένα μέλη, σάρκες σε προχωρημένη σήψη αλλά και σορούς ζώων που είχαν πεθάνει πρόσφατα, τουλάχιστον ένα εκ των οποίων αποδεδειγμένα βρισκόταν εντός του «καταφυγίου» πριν από μερικές ημέρες.

Και ασφαλίτες είχε στείλει ο Μπέος για να αντιμετωπίσει τους φιλόζωους

Οι φιλόζωοι όμως βρήκαν όμως και άνδρες των Μ.Α.Τ. καθώς ασφαλίτες που είχαν πάει εκεί μετά από αίτημα του Δήμου Βόλου - αλλά δεν επενέβησαν όπως οι ίδιοι δήλωσαν στους παρευρισκόμενους. Ο υπεύθυνος του καταφυγίου ο Νικόλαος Πολύζος, ο οποίος ανέλαβε μετά από διαγωνισμό την διαχείριση του, ήταν απών. Αλλά όπως εκ των πραγμάτων αποδεικνύεται εκείνοι που αμείβονται από τους δημότες του Βόλου για την διαχείριση των ζώων ούτε επαρκή ποσότητα τροφής παρέχουν στα σκυλιά αλλά ούτε και περίθαλψη, ενώ δεν προχωρούν ούτε στην ταφή όσων πεθαίνουν και μάλιστα σωρηδόν. Προτιμούν απλά να ξεφορτώνονται τα κουφάρια όπως - όπως.

VolosKynokomeio18-10-2015-8Οι φιλόζωοι αναζήτησαν τον Μολοσσό που γνώριζαν ότι βρισκόταν εντός του κυνοκομείου και τελικά τον βρήκαν νεκρό πεταμένο στα χωράφια.

Οι 40 φιλόζωοι από την Αθήνα που ταξίδεψαν με πούλμαν ως εκεί μετέφεραν 200 κιλά σκυλοτροφής καθώς επίσης φάρμακα και κουβέρτες - όπως εξήγησε στο www.zoosos.gr η Βιβή Λευκαδίτη εκ των διοργανωτών αυτού του ταξιδιού αλληλεγγύης προς αυτά τα πλάσματα - καθώς τα περισσότερα σκυλιά που βρίσκονται στον εξωτερικό χώρο του κυνοκομείου είναι απροστάτευτα από τις καιρικές συνθήκες.

VolosKatafygioDanos10-2015Οι υπεύθυνοι του κυνοκομείου προφανώς και δεν προσπάθησαν να σώσουν αυτόν τον υπέροχο γίγαντα...

Μέλη του συλλόγου «Φιλοζωική Ομάδα Βόλου» πήραν από το κατ' επίφαση κυνοκομείο κάποια άρρωστα ζώα για να τα μεταφέρουν σε κτηνίατρο για φροντίδα, ενώ ένα κουτάβι - που είναι σκελετωμένο και εκεί θα είχε βέβαιο θάνατο - μεταφέρθηκε στον Γέρακα Αττικής, όπως μας είπε η κα Λευκαδίτη, για νοσηλεία. Άλλωστε όπως διαπιστώθηκε τα λιγοστά φάρμακα που υπήρχαν για τα ζώα ήταν και αυτά ληγμένα!

Μέσα στο Δημοτικό Κυνοκομείο σήμερα εντοπίστηκαν 56 σκυλιά ενώ στις 9 Οκτωβρίου τα σκυλιά που είχε καταμετρήσει κατά την αυτοψία το Κλιμάκιο της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας ήταν 70 και το 40% από αυτά μάλιστα υποσιτισμένα ενώ βρίσκονται εκεί αρκετές εβδομάδες έως και μήνες.

 

Αύριο το πρωί οι εκπρόσωποι των σωματείων της Αττικής (Πικερμίου «Πήγασος», Μοσχάτου – Ταύρου, Νίκαιας, ο Ζωοφιλικός Σύλλογος Περάματος και του Λαυρίου) θα καταθέσουν μήνυση στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών ζητώντας την δίωξη του υπευθύνου ενώ θα απευθυνθούν και στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για το ίδιο θέμα.

Σήμερα στο Α.Τ. Βελεστίνου η Φλωρίκα Τσιρογιάννη πρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου «Κόσμος και Φύση» κατέθεσε ξανά καταγγελία ζητώντας την δίωξη του Νικόλαου Πολύζου και παντός υπευθύνου ενώ αύριο η Μελπομένη Ευθυμιάδου θα προσκομίσει εκεί το σχετικό υλικό που αποδεικνύει την αδιαφορία των αρμοδίων γι’ αυτά τα πλάσματα.

Πορεία διαμαρτυρίας στην παραλία του Βόλου

Μετά την επίσκεψη στο «καταφύγιο» οι φιλόζωοι από την Αθήνα και τον Βόλο, περίπου 70 άτομα, έκαναν πορεία διαμαρτυρίας από το Δημαρχείο Βόλου μέχρι τον Άγιο Κωνσταντίνο κρατώντας πλακάτ, φωνάζοντας συνθήματα και ενημερώνοντας τους διερχόμενους πως η σιωπή είναι συνοχή και ότι και τα ζώα έχουν δικαιώματα.

Δείτε το βίντεο που τράβηξε η Λίτσα Καραγιάννη.

Η πορεία κατέληξε στις 18:00 εκεί που η δημοτική αρχή έχει στήσει το περίπτερο για την παρουσίαση της υποψηφιότητας του Βόλου με σκοπό την ανάληψη του θεσμού της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης το 2021. Προφανώς για τον Αχιλλέα Μπέο – που είναι γνωστός για την «πολιτισμένη» συμπεριφορά του – το μπουντρούμιασμα και η θανάτωση των αδέσποτων είναι άλλη μια πράξη πολιτισμού και δικαίως ο Βόλος διεκδικεί την φιλοξενία του θεσμού και τον αντίστοιχο χαρακτηριστικό τίτλο…

Δείτε το βίντεο που τράβηξε η Λίτσα Καραγιάννη.

Αύριο το μεσημέρι στις 13:00 έχει προγραμματιστεί στο Δημαρχείο Βόλου σύσκεψη της αρμόδιας Πενταμελούς Επιτροπής για την διαχείριση των αδέσποτων κάτι που έχει ζητήσει από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο ο Νικόλας Λιανός διευθυντής της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής της Περιφέρειας και αναμένεται να υπάρξουν εξελίξεις για το θέμα.

Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι αυτά που συμβαίνουν στο Δημοτικό Κυνοκομείο Βόλου δεν είναι η εξαίρεση αλλά ο κανόνας που επικρατεί σε νόμιμα δημοτικά ή μη παράνομα ή μη κυνοκομεία σε όλη την Ελλάδα.

Διαβάστε επίσης:

Συνελήφθη ο διαχειριστής του Δημοτικού Κυνοκομείου Βόλου

Πορεία διαμαρτυρίας στον Βόλο για την κακοποίηση των έγκλειστων σκυλιών στο Δημοτικό Κυνοκομείο

Αχιλλέας Μπέος: Δεν είναι δικό μου πρόβλημα αν τα σκυλιά δεν έχουν τροφή! (Βίντεο)

Πάνε στο Βόλο μεταφέροντας τροφές και φάρμακα για τα σκυλιά του Δημοτικού Κυνοκομείου

Φιλοζωικοί Σύλλογοι Βόλου: ΟΧΙ στον εγκλεισμό των αδέσποτων

Π.Φ.Π.Ο: Γιατί επιτρέπετε την ασυδοσία του δημάρχου Βόλου εις βάρος των αδέσποτων;

Δήμος Βόλου: Ζημιώνουν τη φήμη της πόλης όσοι διαμαρτύρονται για τα σκυλιά του κυνοκομείου!

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον Βόλο για την κακοποίηση των σκύλων εντός του Δημοτικού Κυνοκομείου

Σε ιδιωτικό κυνοκομείο εκτός του Δήμου Βόλου συγκεντρώνει τα αδέσποτα ο Μπέος

Τον παράνομο εγκλεισμό των αδέσποτων σκυλιών θέλει ο δήμαρχος Βόλου

Τα αδέσποτα σκυλιά του Βόλου μαζεύει ο Μπέος αδιαφορώντας για το τι ορίζει ο νόμος

Τμήμα Οικολογίας ΣΥ.ΡΙΖ.Α.: Αχιλλέας Μπέος, δήμαρχος και μπόγιας!

Διαμαρτύρονται για τις παρανομίες του Μπέου εις βάρος των αδέσποτων σκυλιών του Βόλου

Π.Φ.Π.Ο.: Ασυλοποίηση των αδέσποτων ζώων συζητά ο Δήμος Βόλου;

Tagged: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

3 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.