Ο Δήμος Ηρακλείου Κρήτης στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του για τη σωστή διαχείριση αλλά και τη μείωση του αριθμού των αδέσποτων ζώων, έχει προχωρήσει σε μία ολοκληρωμένη καμπάνια η οποία ξεκινάει την Τετάρτη 20 Απριλίου. Στην καμπάνια προβλέπονται εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης, προληπτικοί έλεγχοι από μικτά κλιμάκια της Αστυνομίας, της Δημοτικής Αστυνομίας και Φιλοζωικών Οργανώσεων καθώς και προβολή σχετικών ενημερωτικών σποτ στα ηλεκτρονικά μέσα της Κρήτης.
Στόχος μέσα από την προβολή των σποτ, που δημιούργησε το 2015 η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία, με τη συνδρομή γνωστών ηθοποιών είναι να μειωθεί η εγκατάλειψη ζώων συντροφιάς που αποτελεί τελευταία μεγάλο πρόβλημα για ολόκληρη την Κρήτη και όχι μόνον, αλλά είναι και μία από τις χειρότερες μορφές κακοποίησης των ζώων.
Ποια πλάσματα χαρακτηρίζονται ως «ζώα συντροφιάς»;
Η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (Π.Φ.Π.Ο.) και η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Ζωοφιλικών Σωματείων (Π.Σ.Ε.Ζ.Σ.) θέτουν αυτό το καθόλου ρητορικό ερώτημα στον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στη Γενική Διεύθυνση Κτηνιατρικής και στη Διεύθυνση Κτηνιατρικής Αντίληψης Φαρµάκων και Εφαρµογών του ΥΠ.Α.Α.Τ. ζητώντας να ξεκαθαριστεί ποια ζώα η πολιτεία χαρακτηρίζει ως «ζώα συντροφιάς».
9 εκατ. χρόνια πριν ρινόκεροι, καμηλοπαρδάλεις και αντιλόπες στη Δράμα
Ρινόκεροι, καμηλοπαρδάλεις, γαζέλες, ιππάρια και αντιλόπες μας φέρνουν στο μυαλό εικόνες από την Αφρική. Κι όμως πριν από 9 εκατομμύρια χρόνια όλη αυτή η πανίδα υπήρχε στη Δράμα καθιστώντας μια ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μακεδονίας σε μια απέραντη σαβάνα.
Τρεις εκπρόσωποι φιλοζωικών φορέων των Χανίων επώνυμα και με κοινή ανακοίνωση τους καταγγέλλουν τον αντιδήμαρχο Χανίων, που είναι αρμόδιος για τα αδέσποτα, Ευτύχιο Κονταξάκη για…