Ο Δήμος Ηρακλείου Κρήτης στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του για τη σωστή διαχείριση αλλά και τη μείωση του αριθμού των αδέσποτων ζώων, έχει προχωρήσει σε μία ολοκληρωμένη καμπάνια η οποία ξεκινάει την Τετάρτη 20 Απριλίου. Στην καμπάνια προβλέπονται εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης, προληπτικοί έλεγχοι από μικτά κλιμάκια της Αστυνομίας, της Δημοτικής Αστυνομίας και Φιλοζωικών Οργανώσεων καθώς και προβολή σχετικών ενημερωτικών σποτ στα ηλεκτρονικά μέσα της Κρήτης.
Στόχος μέσα από την προβολή των σποτ, που δημιούργησε το 2015 η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία, με τη συνδρομή γνωστών ηθοποιών είναι να μειωθεί η εγκατάλειψη ζώων συντροφιάς που αποτελεί τελευταία μεγάλο πρόβλημα για ολόκληρη την Κρήτη και όχι μόνον, αλλά είναι και μία από τις χειρότερες μορφές κακοποίησης των ζώων.
Καθημερινά στο www.zoosos.gr δεχόμαστε παράπονα (και υβριστικά σχόλια) από τους κατοίκους των περιοχών στις οποίες γίνονται εγκλήματα εις βάρος των ζώων. Μας κατηγορούν – ενίοτε μας βρίζουν – ή μας χαρακτηρίζουν και ως «ανθέλληνες» επειδή θίγονται. Αυτό κάνουν π.χ. οι Κρητικοί, το ίδιο και οι Ναξιώτες, οι Παριανοί και οι Χιώτες. Έτσι αντιδρούν οι κάτοικοι της Λέσβου, της Ικαρίας, της Καστοριάς, της Αλεξανδρούπολης, της Κομοτηνής, του Αγρινίου, της Ναυπάκτου, της Λαμίας, της Πάτρας, του Πύργου, κ.ο.κ.
Το πελαργάκι της φωτογραφίας έπεσε χθες από τη φωλιά του στο Λιανοκλάδι Φθιώτιδας και έσπασε τη φτερούγα του. Κάτοικοι της περιοχής ενημέρωσαν αρχικά την Πυροσβεστική Υπηρεσία και η Πυροσβεστική με τη σειρά της τον Φιλοζωικό Σύλλογος Φθιώτιδας.
Στο Saanen της Ελβετίας συναντήθηκαν μερικές ημέρες πριν, ειδικοί από όλη την Ευρώπη οι οποίοι συμμετέχουν στην Πρωτοβουλία για τα Μεγάλα Σαρκοφάγα στην Ευρώπη (Large Carnivore Initiative for Europe-LCIE), που υπάγεται στην IUCN (Διεθνή Ένωση για την Διατήρηση της Φύσης) ως ειδική Ομάδα Εργασίας (working group).