Στηρίξτε μας

Ηγούμενος Θήρας Δαμασκηνός: Κερδοφόρος επιχείρηση η Ένωση Ζωοφίλων Σαντορίνης

12 Οκτωβρίου 2015 23:30 | Επικαιρότητα
Ηγούμενος Θήρας Δαμασκηνός: Κερδοφόρος επιχείρηση η Ένωση Ζωοφίλων Σαντορίνης

Με το www.zoosos.gr επικοινώνησε ο ηγούμενος Ι.Μ. Προφήτη Ηλία Θήρας Δαμασκηνός ο οποίος στην μακροσκελή επιστολή του ως απάντηση στο δημοσίευμα μας «Ηγούμενος Θήρας Δαμασκηνός: Σκοτώστε τα ζώα και ασχοληθείτε με τις γυναίκες που κάνουν εκτρώσεις!» ουσιαστικά χαρακτηρίζει την Ένωση Ζωοφίλων Θήρας (S.A.W.A.) ως μια εμπορική επιχείρηση με απροσδιόριστα κέρδη - από το εσωτερικό και το εξωτερικό - που δεν ελέγχονται.

Ο ηγούμενος παραδέχεται στο κείμενο που δημοσίευσε και στο ιστολόγιο της μονής ότι προέτρεψε την πρόεδρο της Ε.Ζ.Θ. Χριστίνα Καλούδη να ασχοληθεί με τις γυναίκες που κάνουν εκτρώσεις όπως επίσης παραδέχεται ότι ζήτησε ενοίκιο 5.000 ευρώ για το κτήμα αλλά όχι για να εισπράττει η μόνη τα χρήματα αλλά για να τα δωρίζει στον Σύλλογο Προστασίας αγέννητου παιδιού «Η ΑΓΚΑΛΙΑ».

Ο ηγούμενος – που δεν παραδέχεται ότι προέτρεψε στην εξόντωση των ζώων με ευθανασία αλλά εξηγεί ότι απλά ρώτησε τι κάνουν σε άλλες χώρες – κλείνοντας την επιστολή - απάντηση του επισημαίνει «Όταν οι άνθρωποι προβάλλουν τα ζώα & παραβλέπουν τον Συνάνθρωπο, τότε γίνονται οι ίδιοι “άλογοι & παράλογοι”....».

Ολόκληρη η απάντηση του ηγούμενου Δαμασκηνού

ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΠΡΟΦΗΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΘΗΡΑΣ π. ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΥ ΓΑΒΑΛΑ ΣΤΟΥΣ ΑΝΩΝΥΜΟΥΣ(!) ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥΣ «ΦΙΛΟΖΩΟΥΣ»

«Μετά πολλής λύπης ανέγνωσα αναρτήσεις που αφορούσαν την Μονή μας & το πρόσωπό μου, σχετικά με αίτημα του συλλόγου (φιλοζωική ένωση Σαντορίνης SAWA), για παραχώρηση αγροκτήματος ιδιοκτησίας της Μονής πλησίον του αρχαιολογικού χώρου Ακρωτηρίου, με σκοπό την μεταφορά του καταφυγίου αδέσποτων ζώων από τον Καρτεράδο στο συγκεκριμένο ακίνητο.

Οι αναρτήσεις έγιναν ανώνυμα & απροσδιόριστα από μέλη του εν λόγω συλλόγου & εγώ απαντώ επωνύμως, έχοντας πλήρη ευθύνη των λόγων μου & των πράξεών μου, ως ηγούμενος, κυρίως όμως ως ιερεύς - Λειτουργός & μοναχός που αφιέρωσα τήν ζωή μου στην διακονία του Θεού της Εκκλησίας Του & του λαού Του.

Διακονώ ως ηγούμενος επί 18 έτη τήν Μονή του Προφήτου Ηλία, η οποία έχει 40 μετόχια, αμπελώνες & κτήματα. Όλα αυτά ανήκουν στην Μονή & όχι σε εμένα, πράγμα που σημαίνει ότι για όλα αυτά & για κάθε ενέργεια δεν αποφασίζω μόνος μου, αλλά οι όποιες αποφάσεις του Ηγουμενοσυμβουλίου εγκρίνονται από τον οικείο Μητροπολίτη & την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος, διότι η Μονή ως Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου (Ν.Π.Δ.Δ.) υπόκειται σε όλους τους ελέγχους & διαδικασίες που αφορούν τό δημόσιο.

Η κυρία Χριστίνα Καλούδη ως πρόεδρος του ως άνω συλλόγου εζήτησε συνάντηση μαζί μου για το συγκεκριμένο θέμα. Η συνάντηση έγινε προ ολίγων ημερών στον Δήμο Θήρας. Παρόντες ήταν οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Γεώργιος Κυριαζής & Μάρκος Καφούρος, την μαρτυρία των οποίων επικαλούμαι για τα όσα ελέχθησαν υπ’ εμού & της κυρίας Καλούδη. Ως όφειλα να πράξω πριν από την συνάντηση, ενημερώθηκα από τις αναρτήσεις του ιστολογίου για τις «δράσεις» (!) του συλλόγου.

Τα ερωτήματα τα οποία υπέβαλλα στην κ. Καλούδη, (βάσει των στοιχείων που συγκέντρωσα), Σας τα δημοσιοποιώ & καλώ τον καθένα από Σας να εξάγει τα συμπεράσματά του:

* Ο συγκεκριμένος σύλλογος είναι Μη Κυβερνητική Οργάνωση Μ.ΚΥ.Ο. & ως εκ τούτου δέχεται προσφορές ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΑ από Ελλάδα & εξωτερικό.

* Στο ερώτημά μου προς την κ. Καλούδη για το πού λογοδοτούν για τα έσοδά τους, τα οποία ξεπερνούν τις 180.000€ ετησίως, μου απήντησε αμήχανα ότι έχουν Α.Φ.Μ.???

* Ο Δήμος Θήρας για τον συγκεκριμένο σύλλογο λόγω της Ευρωπαϊκής νομοθεσίας για τά αδέσποτα ζώα καταβάλλει ετησίως από 80.000 έως 100.000€, για αγορά ζωοτροφών, στειρώσεις των ζώων, μισθούς υπαλλήλου κ.λ.π.

* Από αυτά τα έσοδα 30.000€ ετησίως εισπράττει η συνεργαζόμενη κτηνίατρος για τις στειρώσεις (150€ για κάθε ζώο)!!!

* Στο ερώτημά μου τί γίνεται στην υπόλοιπη Ευρώπη, η ίδια η κ.Καλούδη μου είπε ότι λ.χ. στην Γαλλία εάν τα αδέσποτα σκυλιά δεν υιοθετηθούν σε ένα μήνα, τότε τα ΚΟΙΜΙΖΟΥΝ!!

* Όταν της έδειξα αντίγραφο της αναρτήσεώς τους ως συλλόγου, ξαφνιάστηκε & αντέδρασε λέγοντάς μου ότι δεν είναι αληθής.

* Παρακαλώ δείτε την ανάρτηση & μετά συνεχίζω:
Φιλοζωική Ένωση Σαντορίνης (SAWA)
Φιλοζωική Ένωση Σαντορίνης (SAWA) έχει διεύθυνση:
Τ.Θ. 108, 84700, Μεσσαριά, Σαντορίνη
Φιλοζωική Ένωση Σαντορίνης (SAWA) απαντά στο τηλ:
286031482
Φιλοζωική Ένωση Σαντορίνης (SAWA) έχει e-mail:
[email protected]
Σκύλος
Διατροφή
Συμπεριφορά & εκπαίδευση
Ασθένειες σκύλου
Κούρεμα σκύλου
Κουτάβια
Ράτσες σκύλων
Ράτσες σκύλων Βίντεο
Video
Youtube channels
Ερωτησεις απο Petzoo
Σπιτάκια σκύλου
Κρεβατάκια & στρωματάκια σκύλου
Πορτάκια σκύλων
Κολώνιες για σκύλους
Αρώματα σκύλων
Κολάρα γαυγίσματος
Παιχνίδια για σκύλους
Περιλαίμια σκύλου
Οδηγοί σκύλου
Βρακάκια για σκύλους
Κουρευτικές μηχανές
Κοπτικά κουρευτικών μηχανών
Κλικερ σκύλων
Κλουβιά μεταφοράς
Kλουβια για σκύλους
Κολάρα εντοπισμού
Φίμωτρα για σκύλους
Συσκευές εκπαίδευσης
Τροφές για σκύλους
ROYAL
PROPLAN
BLUE
Eukanuba
Hills
Φάρμακα για ψύλλους
Βιταμίνες για σκύλους
Χαπάκια για σκουλήκια
ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΠΑΡΑΣΙΤΩΝ
Βιβλία για σκύλους
Μεταφορά σκύλου με αυτοκίνητο
Τσάντες μεταφοράς σκύλων
ΑΝΤΙΠΑΡΑΣΙΤΙΚΑ ΦΑΡΜΑΚΑ & ΠΕΡΙΛΑΙΜΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΚΥΛΟ
Ρούχα
Αξεσουάρ σκύλων
Κλουβιά IATA
ΑΝΤΙΠΑΡΑΣΙΤΙΚΑ ΠΕΡΙΛΑΙΜΙΑ
ΖΩΝΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΣΚΥΛΟΥΣ
ΚΟΛΑΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
Βούρτσες & χτένες για σκύλους
Σαμπουάν για σκύλους
Γάτα
Διατροφή
Ρωτα τον κτηνίατρο
Συμπεριφορά & εκπαίδευση
Φροντίδα & υγεία
Γατάκια
Ψυχολογία γάτας
Φυλές γάτας
Video
Σπίτια για γάτες
Πορτάκια γάτας
Ονυχοδρόμια γάτας
Τροφές γάτας
Στρωματάκια & κρεβατάκια γάτας
Κλουβιά μεταφοράς
Τουαλέτες γάτας
Βιβλία για γάτες
Φιλοζωική Ένωση Σαντορίνης (SAWA) Φιλοζωική Ένωση Σαντορίνης (SAWA)

* Μήπως αρχίζετε να καταλαβαίνετε περί τίνος πρόκειται???

* Εζήτησα από τον Αντιδήμαρχο κ. Κυριαζή (είμασταν στο γραφείο του) να αναζητήσει επι τόπου την ανάρτηση & πράγματι την βρήκε ακριβώς έτσι.

* Στο ερώτημά μου εάν αληθεύει η διεύθυνση & το τηλέφωνο, η κ. Καλούδη μου απήντησε ότι ανήκουν στην κτηνίατρο που συνεργάζονται & όχι στον σύλλογο!!!

* Στο ερώτημά μου γιατί η ανάρτηση δεν αναφέρει (Ιδωτικό κτηνιατρείο pet shop κυρίας τάδε...) εάν πρόκειται για διαφήμηση της κτηνιάτρου & όχι του συλλόγου, η απάντηση ήταν σιωπή!!!

* Αίφνης λέγοντας ότι όλα αυτά έχουν αναρτηθεί εν αγνοία της & κοιτώντας την ανάρτηση στον υπολογιστή η κ. Καλούδη εντόπισε ένα παράθυρο με τηλέφωνο Αθηνών & αμέσως μας είπε ότι από εκεί προέρχονταν οι διαφημίσεις.

* Εζήτησα από τον κ. Κυριαζή να καλέσει με ανοικτή ακρόαση τον συγκεκριμένο αριθμό ως ενδιαφερόμενος προκειμένου να αγοράσει από εκεί ζωοτροφές & να σταλούν στην Σαντορίνη. Η απάντηση ήταν ότι μπορούν νά αποτανθούν στήν συγκεκριμένη διεύθυνση ζωοφίλων Σαντορίνης!!!

* Μετά την συνάντησή μας η συγκεκριμένη ανάρτηση εξαφανίστηκε!!!

* Τότε λοιπόν αφού η κ. Καλούδη κυριολεκτικώς «κατάπιε την γλώσσα της», την προέτρεψα πρωτίστως να γίνει φιλάνθρωπη & μετά φιλόζωη... Όταν στην Ελλάδα ετήσιως γίνονται τριακόσιες χιλιάδες εκτρώσεις!!! & σβήνει το γένος των Ελλήνων, να βοηθήσουμε προσπάθειες όπως αυτή του Συλλόγου Προστασίας αγέννητου παιδιού «Η ΑΓΚΑΛΙΑ», ο οποίος τελεί υπό την εποπτεία & καθοδήγηση του πανάξιου ιερέως & Πανεπιστημιακού Καθηγητού Πατρός Γεωργίου Μεταλληνού & της πρεσβυτέρας του Βαρβάρας!!!

* Και επειδή πλέον όλα είχαν αποκαλυφθεί είπα στην κ.Καλούδη ότι εάν θέλει το κτήμα της Μονής για τον Σύλλογο των ζώων(!) ζητούμε μίσθωμα 5.000€ μηνιαίως & τα χρήματα αυτά θα πηγαίνουν στον Σύλλογο Προστασίας αγέννητου παιδιού «Η ΑΓΚΑΛΙΑ» & όχι σε μένα όπως ψευδώς δημοσιεύθηκε....

Οι άνθρωποι του Θεού όταν αγαπούν τον Συνάνθρωπο, τότε αγαπούν όλη την «Λογική Κτίση του Θεού» & τα «άλογα ζώα»! Όταν οι άνθρωποι προβάλλουν τα ζώα & παραβλέπουν τον Συνάνθρωπο, τότε γίνονται οι ίδιοι «άλογοι & παράλογοι».... Σ’ αυτόν τον παράλογο κόσμο που είναι κυριευμένος από κτηνώδη πάθη & διαστροφές, ζητούμε κοινωνία με τα ζώα & κλείνουμε τα μάτια και την ψυχή μας στον ανθρώπινο πόνο που έχει πλημμυρίσει τήν κοινωνία μας.

Η Εκκλησία του Χριστού οφείλει να λέγει λόγον αληθείας & εγώ ως διάκονος της Εκκλησίας μας αυτό θα συνεχίσω να κάμω.

Εν τη Ιερά Μονή 12 Οκτωβρίου 2015».

Διαβάστε επίσης:

Παραπληροφορεί τον κόσμο και λασπολογεί εις βάρος της Ένωσης Ζωοφίλων Θήρας ο ηγούμενος Δαμασκηνός

Ηγούμενος Θήρας Δαμασκηνός: Σκοτώστε τα ζώα και ασχοληθείτε με τις γυναίκες που κάνουν εκτρώσεις!

Σαντορίνη: Πετούν στον δρόμο τα σκυλιά του καταφυγίου και διώκουν εκείνους που φροντίζουν τα γαϊδούρια

Έφτιαξαν τον δρόμο που μπάζωσε ο πρόεδρος του Δ.Δ. Καρτεράδου για να βλάψει τα ζώα

Σαντορίνη: Ο πρόεδρος του Δ.Δ. Καρτεράδου μπαζώνει τον δρόμο και αποκλείει την πρόσβαση στο καταφύγιο

Σαντορίνη: Δεν θέλουν το καταφύγιο αλλά εκεί εγκαταλείπουν τα ανεπιθύμητα ζώα τους

Αποκλεισμένο το καταφύγιο στη Σαντορίνη επειδή κάτοικοι δεν θέλουν τα ζώα εκεί

Σαντορίνη: Ο πρόεδρος του Δ.Δ. Καρτεράδου μπαζώνει τον δρόμο και αποκλείει την πρόσβαση στο καταφύγιο

Σαντορίνη: Ο υποψήφιος δήμαρχος μεθυσμένος έσερνε τον σκύλο που χτύπησε με το Ι.Χ. του

Γιατί η Αστυνομία δεν επέβαλε διοικητικό πρόστιμο στον δημ. σύμβουλο που έσερνε τον σκύλο στη Σαντορίνη;

Επιλεκτική η αντίδραση της ΕΛ.ΑΣ. και προς τους δράστες που κακοποιούν ζώα

80χρονος Έλληνας πυροβόλησε και σκότωσε ποιμενικό σκύλο στη Σαντορίνη

 

Tagged: , , , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

6 Σχόλια

 1. Βασίλης

  Άκου θέλει 5.000 ευρώ το μήνα για το σύλλογο αγένητου παιδιού. Θα τρελαθούμε με τους λωποδύτες. Και για την ζωή που έχει γεννηθεί ηγούμενε? Τα πλάσματα του θεού που πιστεύεις όπως αυτά τα ζωάκια που έχεις βγάλει όλο το σαδισμό πάνω τους?

  Λοιπόν, τελειώσαν τα ψέμματα. Αφού ο δήμαρχος Ζώρζος αποφάσισε να πάρει το μέρος του αρχιαπατεώνα Ρούσσου, ήλθε η ώρα να ανοίξουν όλες οι υποθέσεις για το νησί σας. Και για τις επιχειρήσεις, και για τις οργανώσεις αγγένητων παιδιών που θέλουν 5 χιλιάρικα το μήνα, και για του κοινοτάρχες στυλ Ρούσσου που νομίζουν ότι είναι ιδιοκτήτες του νησιού και καταστρέφουν δρόμους, και για τον ίδιο τον δήμαρχο.

  Για να δούμε πόση δυσωδία θα βγεί.

  Να χαίρεστε τον δήμαρχο σας Σαντορινιοί. Ήδη μαζεύονται υπογραφές σε διεθνή μέσα για το αίσχος αυτό. Η δυσφήμηση και η ζημιά που συμβαίνει είναι ανεπανόρθωτη. Και θα συνεχιστεί γιατί μόνο από λεφτά καταλαβαίνουν κάποιοι. Να μου το θυμηθείτε ο δήμαρχός σας σας κατέστρεψε. Την λυπητερή ζητήστε την από τους υπεύθυνους που πια έχουν όνομα, Ζώρζος, Ρούσος, Δαμασκηνός και όσα ονόματα βγούν στη φόρα.

 2. Βασίλης

  Άκου θέλει 5.000 ευρώ το μήνα για το σύλλογο αγένητου παιδιού. Θα τρελαθούμε με τους λωποδύτες. Και για την ζωή που έχει γεννηθεί ηγούμενε? Τα πλάσματα του θεού που πιστεύεις όπως αυτά τα ζωάκια που έχει βγάλει όλο το σαδισμό πάνω τους?

  Λοιπόν, τελειώσαν τα ψέμματα. Αφού ο δήμαρχος Ζώρζος αποφάσισε να πάρει το μέρος του αρχιαπατεώνα Ρούσσου, ήλθε η ώρα να ανοίξουν όλες οι υποθέσεις για το νησί σας. Και για τις επιχειρήσεις, και για τις οργανώσεις αγγένητων παιδιών που θέλουν 5 χιλιάρικα το μήνα, και για του κοινοτάρχες στυλ Ρούσσου που νομίζουν ότι είναι ιδιοκτήτες του νησιού και καταστρέφουν δρόμους, και για τον ίδιο τον δήμαρχο.

  Για να δούμε πόση δυσωδία θα βγεί.

  Να χαίρεστε τον δήμαρχο σας Σαντορινιοί. Ήδη μαζεύονται υπογραφές σε διεθνή μέσα για το αίσχος αυτό. Η δυσφήμηση και η ζημιά που συμβαίνει είναι ανεπανόρθωτη. Και θα συνεχιστεί γιατί μόνο από λεφτά καταλαβαίνουν κάποιοι. Να μου το θυμηθείτε ο δήμαρχός σας σας κατέστρεψε. Την λυπητερή ζητήστε την από τους υπεύθυνους που πια έχουν όνομα, Ζώρζος, Ρούσος, Δαμασκηνός και όσα ονόματα βγούν στη φόρα.

 3. Θάνος

  Όλοι οι πεπεισμένοι ότι πρέπει να νοιαζόμαστε μόνο για το ανθρώπινο είδος, τον όρο ΄΄φιλόζωος΄΄ όταν αναφέρονται σ’ αυτούς που νοιάζονται για τα ζώα, τον βάζουν σε εισαγωγικά.

 4. Θάνος

  Για πείτε μας κύριε Δαμασκηνέ, γιατί να γίνει πρωτίστως φιλάνθρωπη & μετά φιλόζωη και όχι αντίστροφα; Ή γιατί να μην είναι και τα δυο ταυτόχρονα; Τι σας πειράζει στην πραγματικότητα; Που δεν είναι και φιλάνθρωπη, ή που είναι φιλόζωη;
  Σας φοβίζει μήπως κλέβει από τους αδύναμους και πεινασμένους και κατατρεγμένους όπως είναι τα ζώα, ή σας πειράζει που δεν τα δίνει στους ανθρώπους; Αν τα έκλεβε από τα ζώα και τα έδινε εκεί που λέτε, τότε θα ήταν εντάξει;

  Μια που μας διαβάζετε…

 5. Θάνος

  Καλός ο έλεγχος ηγούμενε, αλλά θα σου έλεγα μπράβο αν το κίνητρό σου ήταν το καλό των ζώων. Τώρα, σου λέω ότι οι θεωρίες σου και οι συμβουλές σου είναι εγωιστικές απαράδεκτες και κατάπτυστες.

 6. τομ

  Δεν εχουν τσιπα οι καλογεροι. Σαραντα μετόχια λεει εχουνε και δε διαθετουν το ενα για τα ζωντανα του θεου. Το μοναστηρι ειναι η κερδοφορα επιχειρηση. Χολερες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.