Στηρίξτε μας

Χανιά: Εγκατέλειψε τον σκύλο του και κανείς δεν τον κατήγγειλε

17 Οκτωβρίου 2014 12:58 | Καταγγελίες
Χανιά: Εγκατέλειψε τον σκύλο του και κανείς δεν τον κατήγγειλε

Ο θηλυκός σκύλος που βλέπετε βρέθηκε στο Γεράνι των Χανίων της Κρήτης πριν από περίπου τέσσερις μήνες, χτυπημένος από αυτοκίνητο, παρατημένος μπροστά από ένα ξενοδοχείο. Το ζώο αργοπέθαινε και ο ξενοδόχος πήρε τηλέφωνο τον αρμόδιο Δήμο Πλατανιά για να τον απαλλάξει από το «αποτρόπαιο» θέαμα που σόκαρε τους τουρίστες...

Ο Δήμος Πλατανιά αν και αρμόδιος απευθύνθηκε στους εθελοντές του Φιλοζωικού Συλλόγου Χανίων «Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ». Όμως οι εθελοντές – και σωστά ζήτησαν από τη δημοτική αρχή να αναλάβει τις ευθύνες της.

BrounaGeraniChania1

Έτσι ένα υπάλληλος από την Υπηρεσία Καθαριότητας περισυνέλεξε την χτυπημένη σκυλίτσα και επί ώρες την περιέφερε με το αυτοκίνητο, περιμένοντας την ανύπαρκτη δομή του Δήμου για τα αδέσποτα να αναλάβει το ζώο ή να του οδηγίες… Όμως το μεσημέρι ο υπάλληλος έπρεπε να σχολάσει... και η σκυλίτσα αν δεν την αναλάμβανε ο φιλοζωικό σύλλογος θα βρισκόταν σε κάποιο κάδο σκουπιδιών ή κάτω από ένα δέντρο να περιμένει τον θάνατο.

Κανείς από εκείνους οι οποίοι γνωρίζουν δεν κατήγγειλε τον ιδιοκτήτη του ζώου που το εγκατέλειψε για να το ξεφορτωθεί.

Ο κτηνίατρος στον οποίο μεταφέρθηκε εξετάζοντας την διαπίστωσε το ανοικτό κάταγμα στο μπροστινό πόδι και την εξάρθρωση στο πίσω. Το ζώο μόλις είχε γεννήσει, το στήθος της ήταν γεμάτο γάλα. Το κόστος των δύο επεμβάσεων θα ξεπερνούσε το ποσό των 500 ευρώ. Οι εθελοντές του Φιλοζωικού Συλλόγου Χανίων «Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ» απευθύνθηκαν στον Δήμο Πλατανιά.  Η δημοτική αρχή υποσχέθηκε ότι θα αναλάβει την ευθύνη και θα καλύψει το κόστος όμως όλα τα θα δεν πραγματοποιήθηκαν.

Η σκυλίτσα έπρεπε να υποβληθεί σε επέμβαση για να σωθεί το πόδι της. Εθελοντής του συλλόγου που ανέλαβε το περιστατικό δεν μπορούσε να περιμένει τα χρήματα του Δήμοτ Πλατανιά. Η σκυλίτσα υπεβλήθη τελικά σε επέμβαση ανοιχτής οστεοσύνθεσης και σηκώθηκε στα πόδια της μια μέρα μετά! Σιγά - σιγά, άρχισε να ανακτά τις δυνάμεις της, να απαλλάσσεται από τον πόνο, να εμπιστεύεται τους ανθρώπους.

Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χανίων με αφορμή την περιπέτεια της Μπρούνα εξηγεί: «Περάσαμε δύσκολους μήνες: αγωνία, φροντίδα, συνεχείς επισκέψεις στον κτηνίατρο, ακτινογραφίες, αντιβιώσεις, φιλοξενία σε κλειστό χώρο για να αποφύγουμε την μόλυνση… και έξοδα... πολλά έξοδα... τα οποία όμως έπρεπε να καταβληθούν, για να γίνει καλά η σκυλίτσα και να μην πεθάνει ή να μείνει ανάπηρη περιμένοντας τον Δήμο Πλατανιά να εγκρίνει το κονδύλι.

Μάθαμε εκ των υστέρων την ιστορία της. Είχε οικογένεια, ο κηδεμόνας της, μετά την γέννα είχε δηλώσει ότι θα την παρατήσει, όπως και έκανε. Στην προσπάθειά της να επιστρέψει στο σπίτι της χτυπήθηκε από αυτοκίνητο. Αυτοί που μας είπαν την ιστορία της, δεν έδωσαν ονόματα.

Γιατί τελικά, αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς με τον εαυτό μας, και οι ίδιοι, οι φερόμενοι ως φιλόζωοι και ευαισθητοποιημένοι, αξιολογούμε αυτά τα εγκλήματα ως ήσσονος σημασίας. Δεν ονομάζουμε τους εγκληματίες, δεν προφυλάσουμε τα ζώα από το επόμενο έγκλημα σε βάρος τους... σιωπούμε και τους αφήνουμε να δρουν ανενόχλητοι... Γινόμαστε συνένοχοι. Το επεσήμανε πρόσφατα και η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου: η συμπεριφορά μας προς τα ζώα καταδεικνύει τον πολιτισμό μας..

Την ονομάσαμε Μπρούνα, είναι υπέροχη, υπάκουη, μαμά με τα κουτάβια που κατά καιρούς συγκατοικούν μαζί της, φίλη με τα μεγαλύτερα σκυλιά, πιστή στους ανθρώπους που την φροντίζουν. Πριν από έναν μήνα έβγαλε επιτέλους τα σίδερα και περπατάει ελεύθερη! Θα ακολουθήσει και άλλο χειρουργείο εν καιρώ. Ποιος θα καλύψει τα έξοδα; Μάλλον όχι ο αρμόδιος Δήμος Πλατανιά. Μάλλον θα περιμένουμε μια ακόμα θητεία για να εγκρίνει το κονδύλι. Μέχρι τότε όμως, η Μπρούνα μας θα ζει και θα βασιλεύει. Σε πείσμα όλων.

Ο χειμώνας πλησιάζει, τα ξενοδοχεία κλείνουν το ένα μετά το άλλο και μια ολόκληρη γενιά αδέσποτων θα βιώσει ξανά το σοκ της ξαφνικής ερήμωσης, της έλλειψης της ανθρώπινης παρουσίας, της πείνας. Μέχρι την επόμενη σεζόν, τις επόμενες φόλες, τα επόμενα τροχαία ατυχήματα, τις επόμενες γέννες.

Αναμένουμε τους αρμόδιους να κάνουν το χρέος τους: εστίες σίτισης και νερού, στειρώσεις, έλεγχος των δημοτών για την μη αναπαραγωγή και εγκατάλειψη των κατοικίδιων τους, δημιουργία δημοτικού κτηνιατρείου... Και προπαντός συνεχείς ενημερωτικές δράσεις για αλλαγή της φιλοζωικής μας κουλτούρας... Και όλα αυτά να ξεφύγουν επιτέλους από τη σφαίρα του "θα" και να μπουν στη σφαίρα του "τώρα"...

Γιατί τα σπίτια μας είναι πλέον γεμάτα και το χρέος μας στα όρια του μη διαχειρίσιμου. Η επόμενη Μπρούνα θα πεθάνει στον δρόμο αβοήθητη και δεν θα είμαστε εμείς υπεύθυνοι γι' αυτό» καταλήγει η ανακοίνωση του φιλοζωικού συλλόγου.

Διαβάστε επίσης:

Συνελήφθη ο άνδρας που κατηγορείται για την δηλητηρίαση 2 σκυλιών των γειτόνων του στα Περιβόλια Χανίων

Κρέμασε τον σκύλο σε δέντρο στα Χανιά

Βρήκε τον σκύλο κρεμασμένο μέσα σε φρεάτιο στη Σούδα Χανίων

Βρήκαν δύο σκυλιά νεκρά πνιγμένα σε γούρνα στην Αγία Κυριακή Χανίων

Το σκυλί «έδειξε» ποιος το είχε εγκαταλείψει στο Νοσοκομείο Χανίων

Δεν τα κατάφερε ο σκύλος που χτυπήθηκε από αυτοκίνητο και βρέθηκε πεταμένος στον δρόμο στα Κεραμειά Χανίων

Βρήκαν τον άνδρα που εγκατάλειψε τα 6 κουτάβια του στην Χρυσή Ακτή Χανίων και τον κατήγγειλαν στην Αστυνομία

Βρήκαν εγκαταλελειμμένη την σκυλίτσα με τον τεράστιο όγκο στην κοιλιά στον Γαλατά Χανίων

Σκότωσε σκόπιμα τον σκύλο που ήταν στο πεζοδρόμιο με το αυτοκίνητο του στο Πάνω Δαράτσο Χανίων

Κατήγγειλε τον ηλικιωμένο που προσπάθησε να πετάξει κουτάβια στις Βρύσες Χανίων

Σκότωσε τον σκύλο συνθλίβοντας το κεφάλι του μ’ ένα βράχο στο Θέρισο Χανίων

Χανιά: Έκοψαν και κρέμασαν κεφάλι σκύλου σε τουριστική περιοχή

Τι είδε η Φινλανδή στην Κρήτη και αγανάκτησε;

Χανιά: Κρέμασε τρία αρνιά για να εκδικηθεί τον γείτονα του

Χανιά: Κοπάναγε συστηματικά τα σκυλιά του με σιδηρολοστό

Χανιά: Αλυσόδεσε νέα θύματα ο βασανιστής των σκυλιών

Χανιά: Ενημέρωσαν και το BBC για την εξόντωση των 30 σκυλιών της Βρετανίδας (βίντεο)

Χανιά: Οι Σουηδοί τουρίστες νοιάστηκαν για τα γατάκια

Χανιά: Συστηματική η εξόντωση των αδέσποτων ζώων

Χανιά: Έφριξαν οι τουρίστες βλέποντας τα κουτάβια να χαροπαλεύουν!

Χανιά: Δηλητηριάζουν τ’ αδέσποτα και ξεφτιλιζόμαστε στους τουρίστες!

Χανιά: Συνελήφθη επειδή κατήγγειλε εκείνον που κακοποιεί τα σκυλιά του!

Tagged: , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

1 Σχόλιο

  1. penny damianou

    Μέσα σε όλη αυτή τη φριχτή αλήθεια και πραγματικότητα που τόσο εύστοχα μεταφέρει ο Φιλοζωικός Χανίων, τουλάχιστον σώθηκε η Μπρούνα. ΄Όμως το πρόβλημα δεν τελειώνει αφού δεν έχουμε φιλοζωικές συνειδήσεις και είμαστε έτοιμοι ανά πάσα στιγμή να γίνουμε συνένοχοι κάποιων ανήθικων και ανεύθυνων συμπολιτών μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.