Στηρίξτε μας

Χανιά: Η αδιαφορία της Αστυνομίας οδήγησε στην εξαφάνιση των σκελετωμένων ζώων

27 Ιανουαρίου 2014 15:40 | Καταγγελίες
Χανιά: Η αδιαφορία της Αστυνομίας οδήγησε στην εξαφάνιση των σκελετωμένων ζώων

Την περασμένη Παρασκευή μια δασκάλα κάτοικος των Χανίων πήγε στο Αστυνομικό Τμήμα της πόλης και κατήγγειλε, αυτό που έβλεπε. Σε κεντρικό σημείο της περιοχής στην αυλή ενός ιδιόκτητου χώρου υπήρχε μια σκυλίτσα σκελετωμένη, δεμένη που ζούσε μέσα στα περιττώματα της και γύρω της υπήρχαν τα ετοιμοθάνατα του κουτάβια της.

Το σκυλί προφανώς ζούσε έτσι για μήνες με ελάχιστο ή καθόλου φαγητό και νερό. Τρία κουτάβια ήταν ήδη νεκρά, δύο ήταν ετοιμοθάνατα και δύο ακόμα ήταν σε λίγο καλύτερη κατάσταση. Η δασκάλα πήρε τα δύο μικρά που ήταν μεταξύ ζωής και θανάτου και τα πήγε για νοσηλεία στον κτηνιατρείο του Γιώργου Βιζυράκη, όμως τελικά ούτε αυτά επέζησαν.

Οι αστυνομικοί – μετά την καταγγελία – έσπευσαν στο σημείο, διαπίστωσαν τι συμβαίνει, αλλά καθώς δεν βρήκαν τον ιδιοκτήτη του ζώου έφυγαν άπραγοι. Όμως στο μεταξύ ο ιδιοκτήτης και βασανιστής της σκυλίτσας ενημερώθηκε είτε από τους γείτονες - είτε και από την ίδια την Αστυνομία - και φρόντισε εγκαίρως να εξαφανίσει το ζώο και τα δύο κουτάβια και να καθαρίσει τον χώρο από τις ακαθαρσίες!

Σύμφωνα με τη Νατάσα Μπομπολάκη, πρόεδρο του Φιλοζωικού Συλλόγου Χανίων «Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ» το περασμένο Σάββατο μια μέρα μετά δεν υπήρχε εκεί πια τίποτα κάποιος είχε ήδη καθαρίσει. Η κα Μπομπολάκη εξήγησε στο www.zoosos.gr: «ο αστυνομικός υπηρεσίας του Α.Τ. Χανίων μας διαβεβαίωσε, όταν πήραμε τηλέφωνο για να δούμε τι συμβαίνει, ότι κάνουν τα δέοντα, ότι ξανά εκεί αλλά πάλι αλλά χωρίς αποτέλεσμα».

Όμως όπως επισημαίνει η πρόεδρος του φιλοζωικού «προφανώς δεν πήγαν ξανά επί τόπου για να αναζητήσουν τον ιδιοκτήτη γι’ αυτό και καταγγείλαμε την ολιγωρία ή και αδιαφορία των αστυνομικών στην Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης αμέσως. Επίσης καταγγείλαμε και το γεγονός ότι η αστυνομικός, που πήρε την καταγγελία από την αυτόπτη μάρτυρα, την φόβισε τόσο πολύ λέγοντας της για τη μήνυση, που θα μπορούσε να της κάνει ο ιδιοκτήτης των ζώων κακοποιημένων ζώων!

Αντί να βοηθήσει τη γυναίκα, ώστε τα ζώα να σωθούν, κατάφερε να την τρομάξει. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η δασκάλα να μην καταθέτει τώρα το φωτογραφικό υλικό που έχει στα χέρια της αν και αυτό είναι απαραίτητο για το δικαστήριο, που θα γίνει. Η μάρτυρας σκέφτεται ακόμα και να αποσύρει την καταγγελία για να μην έχει συνέπειες το γεγονός ότι υπερασπίστηκε τα ζώα!».

Σύμφωνα με τη Νατάσα Μπομπολάκη η συγκεκριμένη αξιωματικός υπηρεσίας έχει διαπιστωθεί ξανά ότι αντιμετωπίζει υποτιμητικά τους πολίτες, που καταγγέλλουν τέτοιου είδους εγκλήματα και παραβλέπει το τι ορίζει η νομοθεσία. Μάλιστα εις βάρος της ο φιλοζωικός σύλλογος «Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ» έχει καταθέσει και παλιότερα γραπτή καταγγελία, αλλά η αστυνομικός συνεχίζει να τηρεί αυτή την απαράδεκτη στάση. Αν και αποτελεί εξαίρεση – ανάμεσα στους συναδέλφους της στο Α.Τ. Χανίων – εντούτοις κάνει αρκετή ζημιά στο θέμα της υπεράσπισης εκείνων, που πασχίζουν για την σωτηρία των ζώων στα Χανιά.

Τελικά και αφού τα παράπονα για την απαράδεκτη συμπεριφορά της εν λόγω αξιωματικού υπηρεσίας έφτασαν μέχρι τους ανωτέρους το Α.Τ. Χανίων επέβαλε πρόστιμο 1.900 ευρώ για την κακοποίηση του σκυλιού και των κουταβιών στον ιδιοκτήτη τους. Άλλωστε αστυνομικοί του τμήματος είχαν δει με τα μάτια τους το μαρτύριο του ζώου όταν πρωτοπήγαν στο σημείο. Πλέον αναμένεται πλέον να οριστεί τακτική δικάσιμος για το ποινικό μέρος του εγκλήματος. Ελπίζουμε μόνο η αυτόπτης μάρτυρας να παραδώσει το υλικό που έχει στα χέρια της.

Φωτογραφία: ΑΡΧΕΙΟΥ

Διαβάστε επίσης:

Μαθήτρια Δημοτικού εντόπισε κρεμασμένο σκύλο στις Μουρνιές Χανίων και επέμενε να το καταγγείλει στην Αστυνομία!

Νέα Χώρα Χανίων: Κατήγγειλαν άνδρα που κακοποιούσε τον σκύλο του πατώντας του το κεφάλι & δένοντας τον σε φωταγωγό χωρίς τροφή – νερό

Συνελήφθη ο άνδρας που κατηγορείται για την δηλητηρίαση 2 σκυλιών των γειτόνων του στα Περιβόλια Χανίων

Βρήκαν τον σκύλο χτυπημένο και πυροβολημένο έξι φορές με αεροβόλο στην Μαλάξα Χανίων

Χρυσή Ακτή Χανίων: Η σκυλίτσα προσπαθούσε να βγάλει από τον κάδο τα κουτάβια της που κάποιος πέταξε στα σκουπίδια ζωντανά

Βρήκε τον σκύλο κρεμασμένο μέσα σε φρεάτιο στη Σούδα Χανίων

Βρήκαν δύο σκυλιά νεκρά πνιγμένα σε γούρνα στην Αγία Κυριακή Χανίων

Το σκυλί «έδειξε» ποιος το είχε εγκαταλείψει στο Νοσοκομείο Χανίων

Δεν τα κατάφερε ο σκύλος που χτυπήθηκε από αυτοκίνητο και βρέθηκε πεταμένος στον δρόμο στα Κεραμειά Χανίων

Βρήκαν τον άνδρα που εγκατάλειψε τα 6 κουτάβια του στην Χρυσή Ακτή Χανίων και τον κατήγγειλαν στην Αστυνομία

Βρήκαν εγκαταλελειμμένη την σκυλίτσα με τον τεράστιο όγκο στην κοιλιά στον Γαλατά Χανίων

Σκότωσε σκόπιμα τον σκύλο που ήταν στο πεζοδρόμιο με το αυτοκίνητο του στο Πάνω Δαράτσο Χανίων

Κατήγγειλε τον ηλικιωμένο που προσπάθησε να πετάξει κουτάβια στις Βρύσες Χανίων

Σκότωσε τον σκύλο συνθλίβοντας το κεφάλι του μ’ ένα βράχο στο Θέρισο Χανίων

Χανιά: Έκοψαν και κρέμασαν κεφάλι σκύλου σε τουριστική περιοχή

Τι είδε η Φινλανδή στην Κρήτη και αγανάκτησε;

Χανιά: Κρέμασε τρία αρνιά για να εκδικηθεί τον γείτονα του

Χανιά: Αλυσόδεσε νέα θύματα ο βασανιστής των σκυλιών

Χανιά: Οι Σουηδοί τουρίστες νοιάστηκαν για τα γατάκια

Χανιά: Συστηματική η εξόντωση των αδέσποτων ζώων

Χανιά: Έφριξαν οι τουρίστες βλέποντας τα κουτάβια να χαροπαλεύουν!

Χανιά: Δηλητηριάζουν τ’ αδέσποτα και ξεφτιλιζόμαστε στους τουρίστες!

Χανιά: Συνελήφθη επειδή κατήγγειλε εκείνον που κακοποιεί τα σκυλιά του!

Βρετανοί υιοθέτησαν τον σκύλο που κακοποιήθηκε βάναυσα στα Χανιά και γλύτωσε χάρη στην 28χρονη κτηνίατρο

Χανιά: Πρωτοποριακή χειρουργική επέμβαση έσωσε τον σκύλο που κάποιος χτύπησε διαλύοντας του τη γνάθο

Tagged: , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

1 Σχόλιο

  1. akiden

    Γιατι δεν παραλαμβανει το υλικο η ΠΦΠΟ ΝΑ γινει ο καταγγελων;Ενας συλλογος ως γνωστον εχει αλλη βαρυτητα σε σχεση με εναν απλο συγχισμενο πολιτη.Νομιζω οτι δεν εχει σημασια ποιος προσκομιζει τις φωτο,αφου οι αστυνομικοι στεκονται ως μαρτυρες.Φιλικα.Αγγελικη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.