Στηρίξτε μας

Χανιά: Αποφασισμένοι να βάλουν τέλος στο αίσχος των «βαρελόσκυλων»

21 Οκτωβρίου 2012 07:37 | Επικαιρότητα
Χανιά: Αποφασισμένοι να βάλουν τέλος στο αίσχος των «βαρελόσκυλων»

Με τη συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ. και της Δημοτικής Αστυνομίας

Με τον Α’ υποδιευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χανίων, Ν. Μυλωνά, και τους αρμόδιους της Δημοτικής Αστυνομίας Χανίων Γ. Ποταμιτάκη και Α. Παπαδάκη συναντήθηκε αντιπροσωπία του Φιλοζωικού Συλλόγου Χανίων «Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ». Αιτία της συνάντησης είναι το πάγιο αίτημα των εκπροσώπων του συλλόγου, το να μπει δηλαδή ένα τέλος στο μαρτύριο των «βαρελόσκυλων», που και στα Χανιά βρίσκονται παντού και αποτελούν ντροπή για τη σύγχρονη Κρήτη και τον πολιτισμό  της.

Με αφορμή τις διαμαρτυρίες και τις προτροπές για μποϋκοτάζ από συνειδητοποιημένους και οργανωμένους φιλόζωους από το εξωτερικό, οι οποίοι έχουν δει με τα μάτια του τι συμβαίνει στα ζώα και σε αυτό το νησί μας, επιδιώχθηκε στη συνάντηση αυτή, που πραγματοποιήθηκε στις 15 Οκτωβρίου, να ληφθεί μέριμνα για  την αντιμετώπιση  του  προβλήματος.

Ζητούν από κτηνοτρόφους και κυνηγούς να αναλάβουν τις ευθύνες τους

Η Νατάσα Μπομπολάκη, πρόεδρος του Φ.Σ.Χ., τονίζει: «Ζητήσαμε σαν σύλλογος  να γίνει αρχικά μια συντονισμένη προσπάθεια ενημέρωσης και στη συνέχεια στην επιβολή των προστίμων σε περιπτώσεις μη συμμόρφωσης των ιδιοκτητών τέτοιων ζώων.

Ήδη με τη Δημοτική Αστυνομία  ξεκίνησαν κοινές επισκέψεις  σε  περιπτώσεις κακοποιημένων ζώων και  η προσπάθεια αναμένεται να  κορυφωθεί με τον καιρό.

Η πόλη και ο νομός Χανίων βρίθει  τέτοιων περιπτώσεων.Σε όποια  γωνιά, γειτονιά, χωριό, δρόμο, δρομάκι και αν πάει κανείς  η κατάσταση είναι απελπιστική με άρρωστα ζώα, δεμένα σε όλη τους τη ζωή, σκελετωμένα  τα περισσότερα από αυτά,  μέσα  στον καύσωνα  και τώρα  τις βροχές,  χωρίς καμία, μα καμία  έγνοια  από τους ανθρώπους ιδιοκτήτες τους  για τα  ζωντανά αυτά πλάσματα.

Στη συνάντηση  επισημάνθηκε από όλους μας ότι θα πρέπει  να κληθεί και ο πρόεδρος του συλλόγου κτηνοτρόφων  του νομού μας καθώς και ο πρόεδρος των κυνηγών  προκειμένου και αυτοί  να συμβάλλουν  με την ιδιότητά τους  στο ξεπέρασμα τέτοιων  απαράδεκτων καταστάσεων. Αφού αυτά τα σκυλιά είναι στην πλειοψηφία τα ζώα των κτηνοτρόφων αλλά και σε μεγάλο ποσοστό κυνηγετικά  σκυλιά.

Για όσους δε επιτιμητικά θα αναφέρουν  την καραμέλα  ότι  οι άνθρωποι δυστυχούν,  σίγουρα θα συμφωνήσουμε με  αυτό, γιατί όλοι μας, και εμείς είμαστε μέρος  της πρωτοφανούς αυτής  κρίσης που διέρχεται η χώρα μας, αλλά η απάντησή μας είναι διττή.

α.  Δεν ζούμε μόνοι μας  και κατ’ αποκλειστικότητα σε αυτό τον κόσμο,  δεν είναι μόνο  οι άνθρωποι  δυστυχείς, υπάρχουν και άλλα ζωντανά  πλάσματα, που δυστυχούν εξ αιτίας μας.

β. Όποιος δεν μπορεί  να  συμπεριφερθεί  σωστά απέναντι σε ένα ζώο ή  δεν έχει  την δυνατότητα  να το συντηρήσει, να μην παίρνει ζώο.

Το απαράδεκτο αυτό φαινόμενο  των χιλιάδων  αδέσποτων, κακοποιημένων ζώων ΠΡΕΠΕΙ να σταματήσει  και την ευθύνη γι’ αυτό το φαινόμενο την έχουμε εμείς οι άνθρωποι  και όχι τα ζώα.

Ας  σταματήσουν λοιπόν οι υποκριτικές διαμαρτυρίες  για την ενασχόληση κάποιων και με τα ζώα. Γιατί η πλειοψηφία αυτών που διαμαρτύρονται δεν ασχολούνται με τίποτα άλλο  πέραν του εαυτού τους.

Για όσους επίσης  κατηγορούν τους πολίτες   - που καθημερινά αντιμετωπίζουν την δυστυχία των ζώων και  είναι ανήμποροι  να ανταποκριθούν  στην έκταση και το βάθος της κακοποίησης, που προπηλακίζονται,  που απειλείται η ζωή τους  -  επειδή   ζητούν  την βοήθεια των κατασταλτικών αρχών, τους απαντάμε ότι ευχαρίστως θα δεχτούμε τη δική  τους βοήθεια στις εκατοντάδες των περιπτώσεων που καθημερινά τρέχουμε και όχι της Αστυνομίας.

Αν δεν μπορούν όμως  να βοηθήσουν και αρέσκονται  μόνο  σε  φιλοσοφίες, αρνητισμούς και επικρίσεις  χωρίς να προτείνουν κάτι  άλλο, δεν έχουν δικαίωμα  να ομιλούν, γιατί  γίνονται συνένοχοι  στο έγκλημα κατά των ζώων.

Ιδού η Ρόδος λοιπόν ιδού και το πήδημα. Τους περιμένουμε».

Εικόνες φρίκης!

Το φωτογραφικό υλικό που δημοσιεύουμε είναι απλά ενδεικτικό, όμως αποδεικνύει πόσο μαρτυρικά «ζουν» τα «βαρελόσκυλα» παντού στην Ελλάδα. Οι ιδιοκτήτες τους δεν τους βάζουν φαγητό και νερό, δεν τα προστατεύουν από τις καιρικές συνθήκες, δεν τα φροντίζουν όταν αρρωσταίνουν.

Τα έχουν εκεί για όσο αντέξουν και μόλις αυτά εξαντλημένα πεθάνουν τα αντικαθιστούν με άλλα ζώα. Το να αναφέρουμε τις περιοχές δεν έχει καμιά σημασία. Όλα αυτά συμβαίνουν στη χώρα μας.

Διαβάστε επίσης:

Νέα Χώρα Χανίων: Κατήγγειλαν άνδρα που κακοποιούσε τον σκύλο του πατώντας του το κεφάλι & δένοντας τον σε φωταγωγό χωρίς τροφή – νερό

Συνελήφθη ο άνδρας που κατηγορείται για την δηλητηρίαση 2 σκυλιών των γειτόνων του στα Περιβόλια Χανίων

Βρήκαν τον σκύλο χτυπημένο και πυροβολημένο έξι φορές με αεροβόλο στην Μαλάξα Χανίων

Χρυσή Ακτή Χανίων: Η σκυλίτσα προσπαθούσε να βγάλει από τον κάδο τα κουτάβια της που κάποιος πέταξε στα σκουπίδια ζωντανά

Βρήκε τον σκύλο κρεμασμένο μέσα σε φρεάτιο στη Σούδα Χανίων

Βρήκαν δύο σκυλιά νεκρά πνιγμένα σε γούρνα στην Αγία Κυριακή Χανίων

Το σκυλί «έδειξε» ποιος το είχε εγκαταλείψει στο Νοσοκομείο Χανίων

Δεν τα κατάφερε ο σκύλος που χτυπήθηκε από αυτοκίνητο και βρέθηκε πεταμένος στον δρόμο στα Κεραμειά Χανίων

Βρήκαν τον άνδρα που εγκατάλειψε τα 6 κουτάβια του στην Χρυσή Ακτή Χανίων και τον κατήγγειλαν στην Αστυνομία

Βρήκαν εγκαταλελειμμένη την σκυλίτσα με τον τεράστιο όγκο στην κοιλιά στον Γαλατά Χανίων

Σκότωσε σκόπιμα τον σκύλο που ήταν στο πεζοδρόμιο με το αυτοκίνητο του στο Πάνω Δαράτσο Χανίων

Κατήγγειλε τον ηλικιωμένο που προσπάθησε να πετάξει κουτάβια στις Βρύσες Χανίων

Σκότωσε τον σκύλο συνθλίβοντας το κεφάλι του μ’ ένα βράχο στο Θέρισο Χανίων

Χανιά: Έκοψαν και κρέμασαν κεφάλι σκύλου σε τουριστική περιοχή

Τι είδε η Φινλανδή στην Κρήτη και αγανάκτησε;

Χανιά: Κρέμασε τρία αρνιά για να εκδικηθεί τον γείτονα του

Χανιά: Κοπάναγε συστηματικά τα σκυλιά του με σιδηρολοστό

Χανιά: Αλυσόδεσε νέα θύματα ο βασανιστής των σκυλιών

Χανιά: Ενημέρωσαν και το BBC για την εξόντωση των 30 σκυλιών της Βρετανίδας (βίντεο)

Χανιά: Οι Σουηδοί τουρίστες νοιάστηκαν για τα γατάκια

Χανιά: Συστηματική η εξόντωση των αδέσποτων ζώων

Χανιά: Έφριξαν οι τουρίστες βλέποντας τα κουτάβια να χαροπαλεύουν!

Χανιά: Δηλητηριάζουν τ’ αδέσποτα και ξεφτιλιζόμαστε στους τουρίστες!

Χανιά: Συνελήφθη επειδή κατήγγειλε εκείνον που κακοποιεί τα σκυλιά του!

Χανιά: Αφού τον συνέλαβαν αναγκάστηκε να δεχτεί την εγχείριση!

Tagged: , , , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.