Στηρίξτε μας

Χανιά: Άλλα 25 σκυλιά νεκρά από φόλες μέσα σε ιδιωτικό καταφύγιο

17 Ιουλίου 2013 10:07 | Καταγγελίες
Χανιά: Άλλα 25 σκυλιά νεκρά από φόλες μέσα σε ιδιωτικό καταφύγιο

Ένα χρόνο μετά την εξόντωση 42 σκυλιών (32 ζώα στις 7/7/2012 και 10 ζώα στις 7/9/2012) μέσα στο καταφύγιο αδέσποτων σκυλιών της Βρετανίδας Λίντα Λούκας στην περιοχή Κάινα Βάμου Χανίων το έγκλημα επαναλήφθηκε. Σήμερα άλλα 25 εντοπίστηκαν δηλητηριασμένα. Η Λίντα Λούκας το 2008 δημιούργησε σε ιδιόκτητη έκταση αυτό το καταφύγιο που βρίσκεται σε μεγάλη απόσταση από τον οικισμό, και φιλοξενεί σκυλιά, τα οποία η κα Λούκας συντηρεί με δικά της έξοδα (δωρεές, χορηγίες).

Όλα αυτά τα χρόνια η κα Λούκας γίνεται αποδέκτης των αντιδράσεων των ντόπιων, οι οποίοι ενοχλούνται από τα σκυλιά, που είναι σε περιφραγμένο χώρο αρκετά μεγάλο και τηρούνται εκεί οι κανόνες ευζωίας τους (φαγητό, νερό, σπιτάκια, περίθαλψη, στειρώσεις). Όπως γράφαμε και πέρυσι αυτοί, που αντιδρούν για το καταφύγιο – που δεν είχε εξασφαλίζει άδεια λειτουργίας – δεν φαίνονται, να ενοχλούνται καθόλου για τα εγκλήματα, που συμβαίνουν καθημερινά εις βάρος των ζώων στην Κρήτη.

Δεν τους είδαμε, να αντιδρούν για τις φόλες, για τα βαρελόσκυλα, για τα σκελετωμένα ζώα, για τα ιδιόκτητα – που περνούν μαρτυρική ζωή – αφού αρκετοί είναι εκείνοι, που δεν τους προσφέρουν ούτε κτηνιατρική περίθαλψη, ούτε επαρκή ποσότητα φαγητού και νερού. Αυτοί οι άνθρωποι, που ενοχλούνται από το καταφύγιο, και αποδίδουν στην ύπαρξη του όλα τα δεινά, που πλήττουν τα Χανιά, χθες βράδυ δηλητηρίασαν 25 από αυτά τα σκυλιά, αφού έριξαν φόλες μέσα στον περιφραγμένο χώρο. Άλλο ένα δείγμα του πολιτισμού μας και της κρητικής λεβεντιάς!

Η εισαγγελέας συγχαίρει τη Λίντα Λούκας!

Θυμίζουμε ότι αναφορικά με τα όσα διαδραματίζονται σε αυτό το ιδιωτικό καταφύγιο, για τα εγκλήματα, για τις αντιδράσεις των κατοίκων και την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αποκορώνου που ζητάει την εκδίωξη όλων των σκυλιών από εκεί πραγματοποιήθηκε στις 10 Ιουνίου 2013 συνάντηση με την αντεισαγγελέα του Εφετείου Κρήτης Ειρήνη Χρυσογιάννη.

Στη συνάντηση, που έγινε μετά από πρόταση της δημοτικής συμβούλου Δήμου Αποκορώνου  Ε. Τερεζάκη και υποστηρίχτηκε από τον Φιλοζωικό Σύλλογο Χανίων «Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ» και της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας (Π.Φ.Π.Ο.) συμμετείχαν εκτός της κας Τερεζάκη, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Αποκορώνου Μανώλη Νικολούδη, η Λίντα Λούκας και η Νατάσα Μπομπολάκη εκ μέρους του φιλοζωικού συλλόγου.

Σε αυτή τη συνάντηση αναλύθηκε από τις διάφορες πλευρές η κατάσταση και το θέμα που έχει δημιουργηθεί. Η εισαγγελέας εξήρε μετ’ επιτάσεως και προς επίρρωση όλων την προσπάθεια της κας Λούκα και την ευχαρίστησε που μέσα σε τόσες αντιξοότητες και αρνητικό κλίμα προσπαθεί να βοηθήσει τα ζώα της χώρας μας.

Δέχτηκε ότι υπάρχουν αδυναμίες, όπως και σε κάθε εθελοντική προσπάθεια, αλλά τόνισε ότι οφείλει ο Δήμος να στηρίξει την προσπάθεια και όχι να τη δαιμονοποιεί, εφόσον μέχρι σήμερα ο ίδιος δεν έχει πράξει κάτι για τα αδέσποτα, ως οφείλει εκ του νόμου.

Τόνισε ιδιαίτερα ότι η έλλειψη έργου εκ μέρους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι η βασική αιτία της έντασης που έχει δημιουργηθεί καθώς και η ελλειμματική κουλτούρα μας απέναντι στα άλλα πλάσματα της φύσης. Χαρακτηριστικά είπε ότι όλοι μας ισχυριζόμαστε ότι αγαπάμε τα ζώα, αλλά, όταν τα ζώα είναι μακριά από το σπίτι μας.

Ζήτησε να ενημερωθεί από τον αντιδήμαρχο τι έχει κάνει ή τι πρόγραμμα έχει ο Δήμος για τα ζώα της περιοχής του, όπως έχει υποχρέωση, αλλά σχέδιο και προτάσεις δεν υπήρχαν, παρά μόνο η εμμονή να φύγουν τα ζώα από την Κάινα. Επέμεινε στην αναγκαιότητα να εξηγήσει ο Δήμος στους δημότες του ποιες είναι οι ευθύνες και οι υποχρεώσεις όλων και για όλα τα

ζώα - κουνέλια, κότες, πρόβατα κ.ά. ότι πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπία και να δούμε πρώτα τι κάνουν Αρχές γι’ αυτό τον τόπο και μετά οι άλλοι.

Στην πρόταση, η οποία πλειοψήφησε στο Δημοτικό Συμβούλιο, δηλαδή να πάνε τα ζώα σε άλλο καταφύγιο ή στο εξωτερικό όλα μαζί (;) τόνισε ότι αυτή είναι ανέφικτη, ανεδαφική και αντίκειται στον νόμο.

Συμφώνησε στην πρόταση της δημοτικής συμβούλου κας Τερεζάκη δηλαδή να παραχωρηθεί ένας εργάτης καθαριότητας για το καταφύγιο από τον Δήμο, να σημανθούν όλα τα ζώα, να μην ξαναμπεί άλλο ζώο μέσα στο καταφύγιο - γεγονός που θα ελέγχεται φυσικά -  έτσι ώστε μέσω των υιοθεσιών

στο εξωτερικό με τα φιλοζωικά που συνεργάζεται η κα Λούκας να υιοθετηθούν τα ζώα σε διάστημα το πολύ δύο ετών και μετά το καταφύγιο να κλείσει, όπως επιθυμεί και συμφωνεί βεβαίως και η κα Λούκας.

Επιπροσθέτως να συνεργαστούν ο Δήμος, η κα Λούκας και η Π.Φ.Π.Ο., ώστε να προσδιοριστούν οι παράμετροι υλοποίησης αυτής της πρότασης.

Ταυτόχρονα επισημάνθηκε από την κα εισαγγελέα η αναγκαιότητα και η υποχρέωση του Δήμου να προχωρήσει και να εξαγγείλει άμεσα δράσεις, όχι κατ’ ανάγκη πολυέξοδες, για τα ζώα της περιοχής.

Ο κ. αντιδήμαρχος και προς τιμήν του αποδέχτηκε τα παραπάνω και την πρόταση της εισαγγελέως ώστε με σύνεση, διάλογο και πράξεις να οδηγηθούμε πολιτισμένα σε ρεαλιστικές λύσεις υπέρ ανθρώπων και ζώων. Όσο όμως οι διαπραγματεύσεις για την τύχη των ζώων συνεχίζονται οι ντόπιοι τα εξοντώνουν ώστε με δραστικό τρόπο να απαλλαγούν από την παρουσία τους!

Φωτογραφία: Από την περισυλλογή των πτωμάτων τον Ιούλιο του 2012.

Διαβάστε επίσης:

Ανυπολόγιστη η ζημιά από τη δυσφήμιση εξαιτίας της εξόντωσης σκυλιών στην Κάινα Χανίων

Μόνο δάκρυα για τη μαζική δηλητηρίαση των σκυλιών στην Κάινα Χανίων (βίντεο)

Χανιά: Δηλητηρίασαν 30 σκυλιά μέσα σε ιδιωτικό καταφύγιο (βίντεο)

Εξόντωσαν ακόμα 10 σκυλιά μέσα σε ιδιωτικό καταφύγιο στα Χανιά

Κρέμασε τον σκύλο σε δέντρο στα Χανιά

Βρήκε τον σκύλο κρεμασμένο μέσα σε φρεάτιο στη Σούδα Χανίων

Βρήκαν δύο σκυλιά νεκρά πνιγμένα σε γούρνα στην Αγία Κυριακή Χανίων

Το σκυλί «έδειξε» ποιος το είχε εγκαταλείψει στο Νοσοκομείο Χανίων

Δεν τα κατάφερε ο σκύλος που χτυπήθηκε από αυτοκίνητο και βρέθηκε πεταμένος στον δρόμο στα Κεραμειά Χανίων

Βρήκαν τον άνδρα που εγκατάλειψε τα 6 κουτάβια του στην Χρυσή Ακτή Χανίων και τον κατήγγειλαν στην Αστυνομία

Βρήκαν εγκαταλελειμμένη την σκυλίτσα με τον τεράστιο όγκο στην κοιλιά στον Γαλατά Χανίων

Σκότωσε σκόπιμα τον σκύλο που ήταν στο πεζοδρόμιο με το αυτοκίνητο του στο Πάνω Δαράτσο Χανίων

Κατήγγειλε τον ηλικιωμένο που προσπάθησε να πετάξει κουτάβια στις Βρύσες Χανίων

Σκότωσε τον σκύλο συνθλίβοντας το κεφάλι του μ’ ένα βράχο στο Θέρισο Χανίων

Χανιά: Έκοψαν και κρέμασαν κεφάλι σκύλου σε τουριστική περιοχή

Τι είδε η Φινλανδή στην Κρήτη και αγανάκτησε;

Χανιά: Κρέμασε τρία αρνιά για να εκδικηθεί τον γείτονα του

Χανιά: Κοπάναγε συστηματικά τα σκυλιά του με σιδηρολοστό

Χανιά: Αλυσόδεσε νέα θύματα ο βασανιστής των σκυλιών

Χανιά: Οι Σουηδοί τουρίστες νοιάστηκαν για τα γατάκια

Χανιά: Συστηματική η εξόντωση των αδέσποτων ζώων

Χανιά: Έφριξαν οι τουρίστες βλέποντας τα κουτάβια να χαροπαλεύουν!

Χανιά: Δηλητηριάζουν τ’ αδέσποτα και ξεφτιλιζόμαστε στους τουρίστες!

Χανιά: Συνελήφθη επειδή κατήγγειλε εκείνον που κακοποιεί τα σκυλιά του!

Το Α.Τ. Σούδας ερευνά την υπόθεση κακοποίησης δύο σκυλιών στα Χανιά

 

Tagged: , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

7 Σχόλια

 1. Φιλόζωος

  Για άλλη μια φορά με πολύ μεγάλη ευκολία κατηγορούνται οι ντόπιοι.
  Τα νεκρά σκυλιά ποιους βοηθούν να βρίσκονται στην δημοσιότητα και να συνεχίζουν χωρίς άδεια ;

  Για τις συνθήκες που ζουν δείτε τις φωτογραφίες

  http://www.haniotika-nea.gr/website/pages_img/repository/newspaper/10.pdf

  Επίσης πως τα 25 έγιναν 17 ? Με την ίδια λογική που ο χώρος βρίσκεται μακρυά από το χωριό ή όπως η σκυλίτσα που την κρέμασαν , αλλά τελικά το πόρισμα της αστυνομίας ήταν διαφορετικό ? Μήπως σας έδωσαν ξανά λάθος πληροφορίες ;
  Μην ξεχνάτε ότι https://www.zoosos.gr/sta-heria-psuhopathous-t-adespota-tes-kalamarias-pou-allelosparassodai/

  Πληροφορίες για το χωριό μπορείτε να βρείτε https://www.facebook.com/kaina.club

 2. Sini Sgouraki

  Ντρεπομαι γιατους Κρητικους ηταν τα λογια του αντρα μου οταν διαβασε τιγινεται στην Κρητη ,εγω ντρεπομαι που ανθρωποι σαν κι αυτους σπηλωνουν την ιστορια μας και την χωρα μας .Ο αντρας μου ειναι Κρητικος αλλα γνησιος αντρας οχι ανανδρος .Ντροπη γιατους λεβεντογενημενους ανανδρους που εχουν κανει ρεζηλι την Κρητη!k

 3. αυτος ειμαι που ξερεις

  Φιλόζωος το σχολιο σου δεν καταλαβαινω γιατι το εγραψες,εσυ καταλαβαινεις???δε με βοηθαει σε τιποτα απολυτος να πω α οκ αφου ειναι ετσι δεν μπορω να μιλησω για το θεμα,γιατι ο τροπος γραφης σου αυτο δειχνει,οτι μην μιλατε και πολυ.και μαθε οτι ολα τα καταφυγια δεν ειναι ιδια,και δες που ειναι και η καλαμαρια στο χαρτη γιατι μπερδευεις περιστατικα που μονο κακο θες να κανεις στην υποθεση κυριε Φιλόζωε

  1. Φιλόζωος

   "δες που ειναι και η καλαμαρια στο χαρτη "
   Δείτε τις φωτογραφίες από τα 2 "καταφύγια" και βρείτε τις διαφορές στις συνθήκες διαβίωσης των ζώων , σπιτάκια από λαμαρίνες για να προστατεύονται τα σκυλιά από την ζέστη ;( Συμφωνείτε με αυτές τις συνθήκες ;Μπορεί ένα άτομο να φροντίζει 150 σκυλιά ; )
   Δεν είναι θέμα γεωγραφίας διότι στο Ηράκλειο υπάρχει ένα δημοτικό κυνοκομείο αλλά και στην Αττική στο Μαρκόπουλο ένα ιδιωτικό κυνοκομείο με τις κατάλληλες εγκαταστάσεις .

   "γιατι ο τροπος γραφης σου αυτο δειχνει,οτι μην μιλατε και πολύ "
   Μην κρίνεται εξ' ιδίων τα αλλότρια , εσείς έρχεστε στο Χωριό και λέτε ότι ο καθένας από εμάς έχει μια παρανομία οπότε..... αφήστε να υπάρχει και το παράνομο καταφύγιο !!!
   Εσείς απαγορεύεται να τραβούνται φωτογραφίες του "καταφυγίου " και συνεχώς απειλήται με μηνύσεις!!!!
   Αλήθεια τα πρόβατα , τα κατσίκια , οι κότες που έχουν φαγωθεί από σκυλιά του "καταφυγίου" και υπάρχουν καταδικαστικές αποφάσεις δεν ενδιαφέρουν τους φιλόζωους ;

   "μονο κακο θες να κανεις στην υποθεση κυριε Φιλόζωε"
   Το κακό το κάνουν , ελπίζω χωρίς να το θέλουν , αλλά ήρθε η ώρα να το καταλάβουν αυτοί που υποστηρίζουν την ύπαρξη τέτοιων καταφυγίων και όχι την δημιουργία καταφυγίων που πληρούν τις συνθήκες .Τώρα , άμεσα !!!!
   Ευχαριστώ για την φιλοξενία

 4. Alexander

  We feel ashame to be Greeks.We cannot understand.After the killings
  of Iraklion of over 20 Dogs,and Sitia over 23 Dogs now at your City.
  We have written three letters to Mr.Samaras,the Chief of Police of Crete Mr.Manolis Parabolidakis and the Periferiarxis Mr.Arnaoutakis.
  Ita unbelievable that the Police can or dont wish to catch These brutal ill minded persons who full of complexes and illnesses attack
  and kills unproteced Animals without any reasons.It Shows the mass brutality of those bloody People(Of course for our eyes there anot humans,).We hope that the Government will react.Its already known in
  the States and in Europe how brutal are some People in Crete.
  Personally we dont wish to visit an Island with such a brutality towards animals.Alexander Anneliese

 5. Dora Giotaki

  Αναρωτιεμαι η αστυνομια ως συνηθως τι κανει, και χωρις να ανηκει κανεις στο CSI team,..... αντιλαμβανεται καποια αυτονοητα πραγματα όπως την "μεγαλη δυσκολια" σε ενα νησι δηλ. μια κλειστη κοινωνια, οπου ολοι γνωριζουν ολους, να ζητησει νεκροψια για διαπιστωσει του ειδος του δηλητηριου που χρησιμοποιηθηκε και να αρχισει καποεις ερευνες στα τοπικα γεωπονικα καταστηματα της περιοχης ποιος αγορασε τι και ποσο και τι το εκανε μετα, αλλα οπως αναφερω παραπανω αυτα συμβαινουν μονο στα CSI teams αλλων χωρων σε αλλους πλανητες οχι στην Ελλαδιτσα οπου ολοι,
  δηλ.αστυνομια και εισαγγελια ειναι τοσο μα τοσο απασχολημενοι με σημαντικοτερες υποθεσεις, εξαλλου στο αμεσο μελλον ερχονται και εκλογες και οι προτεραιοτητες αλλαζουν ποσο μαλλον στις κλειστες και εξαρτωμενες κοινωνιες, τα σεβη μου στους θεματοφυλακες της εννομης ταξης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.