Στηρίξτε μας

Εξόντωσαν ακόμα 10 σκυλιά μέσα σε ιδιωτικό καταφύγιο στα Χανιά

7 Σεπτεμβρίου 2012 19:56 | Καταγγελίες
Εξόντωσαν ακόμα 10 σκυλιά μέσα σε ιδιωτικό καταφύγιο στα Χανιά

Άλλα δέκα σκυλιά εντοπίστηκαν σήμερα δηλητηριασμένα μέσα στο μη αδειοδοτημένο ιδιωτικό καταφύγιο που έχει δημιουργήσει στην περιοχή Κάινα Βάμου Χανίων η Βρετανίδα Λίντα Λούκας. Το πρώτο πογκρόμ εναντίον των ζώων που βρίσκονται εκεί έγινε στις 6 Ιουλίου 2012 και θύματα ήταν 30 σκυλιά. Σήμερα ο ή οι δράστες εξόντωσαν άλλα 10. Το καταφύγιο δημιουργήθηκε το 2008 σε ιδιόκτητη έκταση στα Χανιά με σκοπό την φροντίδα των εκατοντάδων αδέσποτων ζώων της περιοχής.

Το καταφύγιο αυτό, που βρίσκεται σε μεγάλη απόσταση από τον οικισμό, φιλοξενούσε κατά καιρούς περισσότερα από 100 σκυλιά, τα οποία η κα Λούκας συντηρούσε και συντηρεί – τα εναπομείναντα –με δικά της έξοδα (δωρεές, χορηγίες).

Όλα αυτά τα χρόνια η κα Λούκας είναι αποδέκτης των αντιδράσεων των ντόπιων, οι οποίοι ενοχλούνται από τα σκυλιά, που είναι σε περιφραγμένο χώρο αρκετά μεγάλο και τηρούνται εκεί οι κανόνες ευζωίας τους (φαγητό, νερό, σπιτάκια, περίθαλψη, στειρώσεις).

Αυτοί, που αντιδρούν για το καταφύγιο – που δεν είχε εξασφαλίζει άδεια λειτουργίας από τη νομαρχία – δεν φαίνονται, να ενοχλούνται καθόλου για τα εγκλήματα, που συμβαίνουν καθημερινά εις βάρος των ζώων στην Κρήτη.

Δεν τους είδαμε, να αντιδρούν για τις φόλες, για τα βαρελόσκυλα, για τα σκελετωμένα ζώα, για τα ιδιόκτητα - που περνούν μαρτυρική ζωή - αφού αρκετοί είναι εκείνοι, που δεν τους προσφέρουν ούτε κτηνιατρική περίθαλψη, ούτε επαρκή ποσότητα φαγητού και νερού.

Αυτοί οι άνθρωποι, που ενοχλούνται από το καταφύγιο, και αποδίδουν στην ύπαρξη του όλα τα δεινά, που πλήττουν τα Χανιά, δηλητηρίασαν σταδιακά αυτά τα 40 ζώα, αφού έριξαν φόλες μέσα στον περιφραγμένο χώρο.

Άλλο ένα δείγμα του πολιτισμού μας και της κρητικής λεβεντιάς! Γι’ αυτό το έγκλημα έγινε καταγγελία και στην Αστυνομία ενώ υπάλληλος της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας ανέλαβε την τοξικολογική έρευνα για να διαπιστωθεί από τι δηλητήριο εξοντώθηκαν τα ζώα…

Η φωτογραφία δείχνει τα δύο από τα 30 άτυχα ζώα που δηλητηριάστηκαν στις 6 Ιουλίου 2012.

Διαβάστε επίσης:

Μόνο δάκρυα για τη μαζική δηλητηρίαση των σκυλιών στην Κάινα Χανίων (βίντεο)

Ανυπολόγιστη η ζημιά από τη δυσφήμιση εξαιτίας της εξόντωσης σκυλιών στην Κάινα Χανίων (βίντεο)

Χανιά: Δηλητηρίασαν 30 σκυλιά μέσα σε ιδιωτικό καταφύγιο (βίντεο)

Χανιά: Ενημέρωσαν και το BBC για την εξόντωση των 30 σκυλιών της Βρετανίδας (βίντεο)

Χανιά: Άλλα 25 σκυλιά νεκρά από φόλες μέσα σε ιδιωτικό καταφύγιο

Tagged: , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

1 Σχόλιο

  1. Mrkotsos

    Και κανένας από τους λεβέντες της Κρήτης δεν είδε και δε άκουσε τίποτε. Εκεί που είναι κλειστή κοινωνία που όλοι ξέρουν τα πάντα για το δίπλα κρύβονται πίσω από την ανωνυμία.
    Αλλά που θα πάει δεν θα τα βρείτε μπροστά σας.

    Το πιο σωστό που μπορεί να γίνει είναι να καλέσουν την Βρετανίδα μαζί με το BBC να βγει και στο internet να με 10άδες φωτογραφίες και μετά οι Βρετανοί θα ακούνε Κρήτη και θα φτύνουν προς το Νότο. Και τότε να αλληλοσφαχτούνε για το ποιος έδιωξε τα χρήματα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.