Στηρίξτε μας

Επιδεινώνονται τα προβλήματα στο Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων του Δήμου Αθηναίων στα Μέγαρα

25 Σεπτεμβρίου 2013 11:18 | Καταγγελίες
Επιδεινώνονται τα προβλήματα στο Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων του Δήμου Αθηναίων στα Μέγαρα

Τη δική της μαρτυρία για όσα συμβαίνουν στο Δημοτικό Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων στην περιοχή «Καλογήρου Μελίσσια» Μεγάρων, που διαχειρίζεται ο Δήμος Αθηναίων, καταθέτει με επιστολή της στο www.zoosos.gr η Ύρια Λιονάκη εκ μέρους των «Ενεργών Πολιτών για την Προστασία των Ζώων, Αθήνας» μετά και την ανοιχτή επιστολή που έστειλε για το ίδιο θέμα η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία ζητώντας την παρέμβαση του δημάρχου Γιώργου Καμίνη.

Η κα Λιονάκη περιγράφει τα προβλήματα τα οποία προέκυψαν από τη στιγμή που η δωρήτρια του καταφυγίου το προσέφερε στον Δήμο Αθηναίων τον Νοέμβριο του 2012 και πως παρ’ ότι και το φιλοζωικό σωματείο που εκπροσωπεί απευθύνθηκε ξανά και ξανά στους αρμόδιους επισημαίνοντας τα προβλήματα, που υπάρχουν σχετικά με τα έγκλειστα ζώα τίποτα δεν άλλαξε.

Η κα Λιονάκη αναφέρεται διεξοδικά και στις επαφές που διαρκώς γίνονται με τους υπεύθυνους του Δήμου Αθηναίων και οι οποίες αποδεικνύονται άκαρπες. Όμως τονίζει και το έργο των εθελοντών, οι οποίοι παλεύουν για τις υιοθεσίες των σκυλιών, την κοινωνικοποίηση και τη φροντίδα τους.

Όμως τίποτα από όλα αυτά δεν αποδεικνύεται αρκετό, αφού ο μεγαλύτερος δήμος της χώρας – αν και δεσμεύτηκε μέσω της δωρεάς που δέχτηκε – εντούτοις δεν εξασφαλίζει τα κονδύλια τα οποία απαιτούνται για την ευζωία των αδέσποτων που φιλοξενούνται εκεί.

MegaraKatafygio 0Η φωτογραφία του καταφυγίου είναι από το σωματείο «Ενεργή Κοινωνία Πολιτών για την Προστασία των Αδέσποτων Ζώων - Πιστός Φίλος».

Ένα πρότυπο καταφύγιο που καταρρέει επειδή ο Δήμος Αθηναίων αδιαφορεί!

Σύμφωνα με τη κα Λιονάκη «Τα ζώα δε ζούσαν ποτέ κάτω από αυτές τις άθλιες πραγματικά συνθήκες τις οποίες αναφέρονται αλλά και ουδέποτε ζούσαν ζώα στοιβαγμένα σε κλουβιά. Και γι’ αυτό υπάρχουν δεκάδες φιλόζωοι εθελοντές που ερχόντουσαν στο καταφύγιο μαζί μας και είναι αδιάψευστοι μάρτυρες αυτών.

Τα ζώα ζούσαν αξιοπρεπώς υπό την επίβλεψη της ίδιας της κας Wynne του μόνιμου και βασικού υπαλλήλου του καταφυγίου καθώς και άλλων φιλόζωων υπαλλήλων που κατά καιρούς δούλευαν εκεί μέχρι που παραιτούνταν, εφόσον δεν πληρώνονταν από την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση “ΕΚΑΤΗ” η οποία και είχε αναλάβει το Καταφύγιο του Δήμου της Αθήνας. Άλλωστε πώς είναι δυνατόν, να ετίθετο θέμα άθλιων συνθηκών διαβίωσης των ζώων και να μην το είχαμε καταγγείλει από την πρώτη κιόλας  στιγμή;

MegaraKatafygioDimouAthinaionΗ φωτογραφία του καταφυγίου είναι από το σωματείο «Ενεργή Κοινωνία Πολιτών για την Προστασία των Αδέσποτων Ζώων - Πιστός Φίλος».

Εμείς ως Ενεργοί Πολίτες για την Προστασία των Ζώων Αθήνας, βρισκόμαστε εντός του καταφυγίου εδώ και 6 μήνες συμβάλλοντας από την πρώτη στιγμή με μόνο σκοπό το καλό των ζώων, όπως στην κοινωνικοποίηση χρόνια έγκλειστων φοβικών ζώων, καθημερινή παρακολούθηση και επικοινωνία με την αρμόδια υπάλληλο του Τμήματος του Δήμου, που αφορά την υγεία και την ιατρική περίθαλψη των ζώων, την καθημερινή επικοινωνία και συνεργασία με την κα Wynne ως υπεύθυνη του καταφυγίου και τον μόνιμο υπάλληλο του καταφυγίου για θέματα ευμάρειας και συνθήκες διαβίωσης των ζώων ο οποίος και γνωρίζει καλύτερα.

MegaraKatafyioSkylia (2)

Επίσης διοργανώνονται εξορμήσεις με φιλόζωους εθελοντές κάθε Σαββατοκύριακο ώστε τα ζώα να βγαίνουν βόλτες, να κοινωνικοποιούνται, να φωτογραφίζονται και να απολαμβάνουν χάδια, λιχουδιές, παιχνίδια καθώς και διάφορες άλλες δράσεις οι οποίες και θα συνεχίσουν να γίνονται. Για το τέλος και κλείνοντας έχουμε αναλάβει και την Προώθηση Υιοθεσίας όλων των ζώων του καταφυγίου.

Μέχρι στιγμής έχουν γίνει περίπου 30 υιοθεσίες, πλην των αδέσποτων ζώων που φιλοξενούνται από εθελοντές μας, και προωθούνται επίσης για υιοθεσίες, καθώς και την θεραπεία κάποιων ζώων από το καταφύγιο με δική μας πρωτοβουλία και δικά μας έξοδα.

Παρά τις καταγγελίες μας – απευθυνθήκαμε κατά παντός αρμοδίου, δηλαδή προς τον Ανδρέα Βαρελά, αντιδήμαρχο Καθαριότητας (ο οποίος και είχε αναλάβει προσωρινώς στην θέση του αντιδημάρχου κου Αντωνόπουλου επί 3 μήνες), προς την κα Μακρή, αρμόδια του Τμήματος του Δήμου για την Προστασία Αδέσποτων Ζώων αλλά  και προς τους συνεργάτες της Επιχείρησης “ΕΚΑΤΗ” για τα θέματα του καταφυγίου και λοιπών άλλων προβλημάτων – η κατάσταση όχι μόνο συνεχίστηκε αλλά επιδεινώθηκε!

MegaraKatafyioSkylia (1) 0

Μόλις πριν μια εβδομάδα στις 15 Σεπτεμβρίου, τέλος στην συνεργασία έβαλε και ο βασικός και μόνιμος υπάλληλος του καταφυγίου όπου και η βοήθεια του ήταν και παραμένει πολύτιμη και καθοριστική. Τότε ξεκίνησαν να αλληλοσπαράζονται τα ζώα την οποία ευθύνη φέρει η Εταιρεία “ΕΚΑΤΗ” καθώς και ο Δήμος που δεν προέβη πότε σε λύσεις όπου με την κατάλληλη υποδομή εντός του χώρου του καταφυγίου θα μπορούσε  αυτά τα αποτρόπαια συμβάντα να έχουν αποφευχθεί σε συνδυασμό  πάντα με την πρόσληψη εξειδικευμένου προσωπικού έχοντας εμπειρία και ευαισθησία στον τομέα των ζώων, πράγματα βασικά για τα οποία δεν είδαμε ποτέ να πραγματοποιούνται και που καθίσταντο προτεραιότητα για την καλύτερη λειτουργία ενός πρότυπου Καταφυγίου που έχει αρχίσει να καταρρέει με μεγάλο κίνδυνο πρωτίστως για την υγεία και την διαβίωση των ζώων.

Εμείς θα είμαστε στο καταφύγιο μέσα στην εβδομάδα καθώς και το Σαββατοκύριακο και θα συνεχίσουμε να επιμένουμε για αυτά τα πλάσματα που έχουν αφεθεί στην μοίρα τους ζητώντας την βοήθεια όλων των φιλόζωων εθελοντών αλλά και φιλοζωικών σωματείων που θα ήθελαν να συμμετάσχουν και να βοηθήσουν με τον όποιον τρόπο».

Διαβάστε επίσης:

Προσφέρει το καταφύγιο της για τ’ αδέσποτα του Δήμου Αθηναίων

Επιστρέφει στη δωρήτρια του το Καταφύγιο Ζώων στα Μέγαρα ο Δήμος Αθηναίων!

Τα έγκλειστα σκυλιά αλληλοσπαράσσονται και ο Δήμος Αθηναίων αδιαφορεί!

Ο Καμίνης θυμήθηκε τ’ αδέσποτα λόγω των εκλογών

Σε συνεργασία με το ΔΙ.ΚΕ.Π.Α.Ζ. προχωράει ο Δήμος Αθηναίων λόγω ανικανότητας!

Χωρίς ουσιαστική κτηνιατρική περίθαλψη τα αδέσποτα του Δήμου Αθηναίων

385.475 € το χρόνο θα δίνει ο Δήμος Αθηναίων στο ΔΙ.ΚΕ.Π.Α.Ζ. για να μην φροντίζει όλα τα αδέσποτα!

Ο Δήμος Αθηναίων μας υπενθυμίζει που υπάρχουν ποτίστρες για τ’ αδέσποτα

Υιοθέτησε τον σκύλο που έμεινε παράλυτος μετά από πυροβολισμό στο Πεδίον του Άρεως στο κέντρο της Αθήνας

Βρήκε τον σοβαρά τραυματισμένο σκύλο τυλιγμένο με σεντόνι να αργοπεθαίνει πεταμένος σε κάδο στην Κυψέλη

Ζεμάτισε με βραστό νερό και σκότωσε γατάκι στην πλατεία Αττικής

Κατέθεσαν 2 μάρτυρες που είδαν τον άνδρα να πετάει τον σκύλο από το μπαλκόνι του 3ου ορόφου με την σκάλα στην οδό Ιεροσολύμων

Έσπρωχνε τον σκύλο για να τον βγάλει εκτός σπιτιού δεν ήθελε να τον πετάξει στο έδαφος ισχυρίζεται ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος (βίντεο)

Έπνιξε την γάτα και την κρέμασε έξω από τα κάγκελα Νηπιαγωγείου στα Κάτω Πατήσια

Κυψέλη: Προσπαθούν να σώσουν γάτα που περιφέρεται τραυματισμένη σέρνοντας στο πόδι της σιδερένια παγίδα (βίντεο)

Κυψέλη: Εγκατέλειψε το σκυλί μέσα στο διαμέρισμα που άφησε μετά την έξωση

Βρήκε την γάτα που φρόντιζε απαγχονισμένη πάνω στα κάγκελα μπαλκονιού στα Άνω Πατήσια της Αθήνας

Αθήνα: Τον κατήγγειλε στην Αστυνομία επειδή εγκατέλειψε τη γάτα του στην Κυψέλη

Έκκληση για τον εντοπισμό του δράστη που κρέμασε γάτα στο Κολωνάκι στο κέντρο της Αθήνας

Έσωσαν το σκυλί που κάποιος πέταξε σε φρεάτιο και έκλεισε με παλέτα στον Ελαιώνα της Αθήνας

Βρήκε αποκεφαλισμένο και ακρωτηριασμένο νεκρό σκύλο στον Βοτανικό

Κατήγγειλαν στην Αστυνομία την δολοφονία 2 γατιών και την εξαφάνιση πολλών άλλων από τους Αμπελόκηπους της Αθήνας

ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΟΛΩΝΑΚΙΟΥ: Να μαζεύετε τα κακά του σκύλου σας!

Αντιπολεμικό δρώμενο με κομμένα κεφάλια ζώων στο Κολωνάκι

Απαγχόνισε την γάτα και την κρέμασε σε δέντρο στο κέντρο της Αθήνας

Βρήκε την γάτα που φρόντιζε απαγχονισμένη πάνω στα κάγκελα μπαλκονιού στα Άνω Πατήσια της Αθήνας

Κυψέλη: Εγκατέλειψε το σκυλί μέσα στο διαμέρισμα που άφησε μετά την έξωση

Κατάσχεσαν τα 3 σκυλιά που κακοποιούσε η ιδιοκτήτρια τους στο κέντρο της Αθήνας (βίντεο)

Καταγγέλλουν την εξαφάνιση των γατιών από τον περίβολο της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Αθήνα

Έκκληση για την σωτηρία των άρρωστων κουνελιών που ζουν σε απαράδεκτες συνθήκες σε οικόπεδο στα Πατήσια της Αθήνας

Πατήσια: Κρατούσε αιχμάλωτα μέσα στο συνεργείο δεκάδες άγρια πουλιά

Καταδικάστηκε για την κακοποίηση του σκυλιού του που το εγκατέλειψε στον Βοτανικό

Ο Δήμος Αθηναίων και η Εισαγγελία έσωσαν τον σκύλο που κακοποιούσε ο ιδιοκτήτης του τώρα ποιος θα τον υιοθετήσει;

Tagged: , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

9 Σχόλια

 1. andreas

  οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν αρχές σεπτέμβρη.τότε τα ζώα ήταν 170(και οι δημοτικοί μπογές φέρναν σχεδόν καθημερινά 1-2 ή 3 νέα ζώα,συνήθως κατασχεμένα-θύματα τροχεων ή αρωστα)με αποτέλεσμα σε κλουβιά 8 τ.μ. να ζουν μέχρι και 10 ζώα,ενώ στα 6 μεγάλα κεντρικά κλουβιά ο μέσος όρος ήταν στα 17 ζώα .μεγάλο ποσοστό των ζώων υποφέρουν από ενδοπαράσιτα και εξωπαράσιτα, υποσιτισμό,μολυσμένο νερό,ελειπης φαρμακευτική και σχεδόν μηδενική ιατρική περίθαλψη.τα λύματα του βόθρου έχουν υπερχιλήσει και έρχονται σε επαφή με τους εργαζόμενους και τα ζώα.υπάρχουν ζώα που έχουν πληγές από επιθέσεις αρουρεων και υπάρχουν ζώα που τρώνε αρουρέους.οι συνθήκες εργασίας των υπαλήλων δεν διαφέρουν και πολύ από το συνολικό επίπεδο των συνθηκών στο κυνοκομείο,χωρίς καμία προστασία από τις κερικές συνθήκες και καμία πρόσβαση σε πόσιμο νερό σε όλη την βάρδια(με μόλις ένα άτομο πάντα στην βάρδια για 170 ζώα),ο εξοπλισμός καθαρισμού και τα μέτρα προστασίας των εργαζομένων απαρχαιωμένα και ανύπαρκτα-καθώς και κάθε τι άλλο που θυμίζει λιτουργική, ασφαλή και αξιοπρεπή εργασία.

  Ο δήμος Αθηνών διχνει συστηματική και χυδαία αδιαφορία για την επίλυση όλων των παραπάνω.
  δυστυχως και οι "φιλόζωοι" που εμπλέκονται εθελοντικά ή έχουν εργασία εκεί, λόγο δικών τους σκοπιμοτήτων ή απλά για να πιέσουν της εταιρία και τον δήμο καταντάν να χρησιμοποιούν τα εξαθλιωμένα ζώα και κάποιους εργαζόμενους σαν μοχλό πίεσης.
  η εταιρία από την άλλη εκμεταλευόμενη την κατάσταση στο δήμο έχει αφήσει τα ζώα και τους ανειδίκευτους εργάτες στην μύρα τους
  όλα αυτά συμβενουν μεχρη τις 29 σεπτέμβρη που πήγα για τελευταία φορά και τα είδα με τα μάτια μου.. η ιδιότητα μου ήταν εργαζόμενος και εθελοντής στο κυνοκομείο αλλά οι καταστάσεις που βίωσα με οδήγησαν στην απόφαση να σταματήσω κάθε σχέση με την επιχείρηση και το κυνοκομείο καθώς βρήκα το κλίμα εκεί ανήθικο και μη λιτουργικό.αυτό που κάνω είναι η γνωστοποίηση του θέματος μέσα από φωτογραφικό υλικό και το παραπάνω κείμενο για την ευεσθιτοποίηση της κοινής γνώμης με όσο πιο αντικιμενική και συμφέρουσα πρως τα ζώα οπτική γίνεται

 2. Δημητρης Κορναρακης

  Επισκευτηκα το καταφυγιο τον Μαιο και τον Ιουνιο και μαλιστα υιοθετησα ενα σκυλακο, τον αξιαγαπητο Μανθο! Η εντυπωση μου απο τον χωρο του καταφυγιου, τις συνθηκες διαβιωσης των ζωων αλλα και της προσπαθειας της κυριας Γουιν, του υπαλληλου και των εκπροσωπων των Ενεργων Πολιτων για την προστασια των αδεσποτων ηταν περα απο καθε προσδοκια θετικη. Μπηκα σε ενα καταφυγιο το οποιο ηταν προσεγμενο σε ολους τους τομεις. Δηλαδη,πρωτα πρωτα ηταν καθαρο. Τα ζωα ειχαν τον απαραιτητο χωρο που αναλογει στο καθενα και επειδη ηταν και ομαδοποιημενα σωστα ειχαν αναπτυξει τις παρεες τους το οποιο σημαινει παιχνιδι, συντροφια, χαρα! Τα ζωα ηταν χαρουμενα! Οταν βλεπεις ενα ζωο χαρουμενο καταλαβαινεις οτι ζει τουλαχιστον αξιοπρεπως. Επισης δεχονταν και την απαραιτητη προσοχη απο τους ανθρωπους. Οσες ωρες εμεινα εκει βγαλαμε πολλα σκυλια βολτα, παιξαμε μαζι τους, τους δωσαμε λιχουδιες και χαδια! Με λιγα λογια για ενα καταφυγιο αδεσποτων στην Ελλαδα του 2013 οι κριτικες μου ειναι μονον θετικες! Βεβαια καταλαβαινω πως οσο αυξανεται ο αριθμος των ζωων που διαμενουν τοσο αυξανονται και οι αναγκες απο πορους, προσωπικο και προσοχη! Οι υποδομες υπαρχουν. Ανθρωποι οι οποιοι ενδιαφερονται, αγωνιζονται και θα συνεχισουν να αγωνιζονται υπαρχουν. Αυτο που μενει ειναι να υπαρχει η απαραιτητη υποστηριξη απο τις Δημοτικες αρχες.

 3. Κλειώ

  Φτάνοντας στο καταφύγιο,αντικρίσαμε τετράποδα πλασματάκια που κουνούσαν χαρούμενα τις ουρές τους και γάβγιζαν προσκαλώντας όλους εμάς που βρισκόμασταν εκεί να τους δώσουμε ένα χάδι.Οι συνθήκες διαβίωσης των ζώων θα έλεγα πως ήταν κάτι παραπάνω από αξιοπρεπείς.Τα "στοιβαγμένα σε κλουβιά" ζώα δεν τα είδα πουθενά!Τα κλουβιά ήταν καθαρά και το κάθε ένα φιλοξενούσε το πολύ μέχρι 2-3 σκυλάκια.Και όταν λέμε "κλουβιά" δεν μιλάμε για κοτέτσι,αλλά για χώρους μεγάλους!Μη λέμε λοιπόν ότι θέλουμε και όσοι έχουν αμφιβολίες,ελάτε κι εσείς το Σάββατο να δείτε και μόνοι σας!!

 4. Χριστίνα

  Επειδή πολλά ακούγονται και τίποτα δεν ισχύει τ'οτι τα σκυλιά βρίσκονται σε άθλιες συνθήκες,από προσωπική εμπειρία που έχω πάει στο καταφύγιο οι συνθήκες διαβιωσείς τους ήταν άριστες. Κάποιοι προσπαθούν αυτό να το χαλάσουν με την αδιαφορία τους. Τα σκυλιά έχουν άπλετο χώρο για να κινηθούν αλλά και πολύ καθαρά όλα,με την βοήθεια πάντα των ανθρώπων που τα αγαπούν και νοιάζονται πραγματικά γι αυτά.

 5. Evangeli Fili

  Επισκέφτηκα το καταφύγιο για πρώτη φορά τον Ιούλιο. Συνθήκες άθλιες και ζώα στοιβαγμένα σε κλουβιά ουδέποτε είδα (αναρωτιέμαι μάλιστα αν το άτομο που έγραψε κάτι τέτοιο έχει πατήσει ποτέ το πόδι του στο καταφύγιο). Αντίθετα, έγινα μάρτυρας της υπερπροσπάθειας που κατέβαλλαν η κα Wynne, οι δυο -τότε- υπάλληλοι του καταφυγίου καθώς και οι εθελοντές,για την συνέχιση της λειτουργίας ενός καταφυγίου που υπήρξε πρότυπο για τα ελληνικά δεδομένα. Αυτοί οι άνθρωποι αφιέρωσαν κόπο και χρόνο για την επιβίωση και ευζωία των αδέσποτων του δήμου μας,ο οποίος ολιγωρεί και δεν ανταπεξέρχεται στις υποχρεώσεις του (το γεγονός αυτό μας το κατήγγελε επανειλημμένως η ίδια η κα Wynne στις επισκέψεις μας). Ίσως δε θα έπρεπε να με εκπλήσσει αυτό. Στην Ελλάδα ζούμε άλλωστε. Άλλά από χτες η οργή μου συναγωνίζεται με τον πόνο. Τέσσερα σκυλιά νεκρά και ποιος ξέρει αν θα προστεθούν κι άλλα στη λίστα μέχρι το Σάββατο που θα ξαναεπισκεφτώ το καταφύγιο. Για αυτούς που κάθονται σε μια καρέκλα κι αποφασίζουν πόσα,πότε και πώς, είναι απλά 4 σκυλιά,4 στόματα λιγότερα ίσως (ή μάλλον 3, καθώς το ένα ήταν σκυλί της Κας Wynne). Για μας όμως είναι η Μπόλεκ, η Λιλίκα, η Λάικα. Που η διάσωσή τους από τους δρόμους απέβη θανατική τους καταδίκη. Φτάνει πια!

 6. elenh

  Δυστυχως και ο Δημος Μεγαρων ειναι το ιδιο ανευθυνος οπως και ο Δημος Αθηνων!Σαν κατοικος της περιοχης θα σας πω πως τα αδεσποτα στην περιοχη ειναι παρα πολλα τα οποια φυσικα ο Δημος φροντιζει να τα εξολοθρευει συχνα πυκνα φωλιαζοντας τα!Πρεπει να βρεθει λυση για το καταφυγιο!!

 7. Μάρθα Πουλτίδου

  τα ζώα ήταν σε άψογη κατάσταση πριν μπει κι αναλάβει η ιδιωτική εταιρία..κάθε Σάββατο που πηγαίναμε,τα πάντα ήταν καθαρά,τα ζώα ταισμένα,τα βγάζαμε βόλτα,ήταν χαρούμενα..κια τώρα που ανέλαβαν οι "ειδικοί",θρηνούμε θύματα..έλεος!!ας επιστραφεί ο έλεγχος του καταφυγίου στην έλεν,να δούνε θεού πρόσωπο τα ζωάκια....

 8. Dora G

  Ειλικρινα ευχομαι ολοψυχα συντομα τοσο ο Αντιδημαρχος (μαζι με την παρεα του) συμπεριλαμβανομενου και της κας Μακρη ας πανε επιτελους σπιτι τους,μηπως τελικα και αναλαβουν ανθρωποι που ενδιαφερονται για τα ζωα και οχι για τον εαυτο τους αποκλειστικα.

 9. Ελίνα

  Ας τα αφήσουν έξω πάλι. Από'δω από'κει, κάτι έβρισκαν να φάνε, και κυκλοφορούσαν και ελεύθερα. Τώρα τα καημένα είναι και έγκλειστα, άρα προφανώς και περιορισμένα, και δεν απολαμβάνουν ούτε την ανάλογη μέριμνα.
  Οι Μεγαρίτες δεν λένε τίποτα; Γιατί δεν αναλαμβάνει τη φροντίδα ο Δήμος Μεγαρέων;
  Αν είναι δυνατόν, τι κτηνωδία είναι αυτή;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.