Στηρίξτε μας

Διοργανώνουν έκθεση με φίδια ενώ ο νόμος το απαγορεύει!

22 Οκτωβρίου 2012 13:37 | Επικαιρότητα
Διοργανώνουν έκθεση με φίδια ενώ ο νόμος το απαγορεύει!

Η εταιρία Sports United Α.Ε. διοργανώνει από τις 24/10/12 έως τις 24/1/2013 στο εμπορικό κέντρο The Mall Athens στο Μαρούσι μια έκθεση με δεκάδες είδη φιδιών κατά παράβαση του νόμου 4039/2012 που απαγορεύει τη χρήση - έκθεση ζώων για κερδοσκοπικό σκοπό.

Επειδή το συγκεκριμένο εμπορικό κέντρο στο Μαρούσι δεν είναι ζωολογικός κήπος (κέντρο περίθαλψης, petshop κ.ο.κ.) η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία είναι αποφασισμένη να κινήσει τις διαδικασίες και να μην επιτρέψει με εισαγγελική παραγγελία αυτά τα ζώα να αντιμετωπιστούν ως «εκθέματα».

Πριν από λίγο ακούσαμε στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM το σχετικό διαφημιστικό. Αναζητώντας πληροφορίες επικοινωνήσαμε με τους διοργανωτές.

Snakes

Στο σχετικό δελτίο Τύπου που μας εστάλη από την DreamBox - Creative Communications τονίζεται: «Μετά τη μεγάλη επιτυχία της έκθεσης “Δεινόσαυροι”, ο 4ος όροφος του φιλοξενεί, από τις 24 Οκτωβρίου τη μεγαλύτερη ιδιωτική συλλογή φιδιών στην Ευρώπη.

Τα πιο αντιπροσωπευτικά είδη του πλανήτη, όπως κόμπρες, κροταλίες, οχιές, αγκιστρόδοντα, πύθωνες, βόες, ανακόντα μαζί με τα σημαντικότερα φίδια της ελληνικής πανίδας, βρίσκουν καταφύγιο στα εμπνευσμένα τοπία του σκηνογράφου Αντώνη Χαλκιά, ο ρεαλισμός των οποίων αφήνει άφωνο κάθε επισκέπτη!

Ανάμεσα στα 35 είδη φιδιών, από Αφρική, Ασία, Αμερική, Ευρώπη, οι επισκέπτες της έκθεσης θα συναντήσουν, μεταξύ άλλων, το πιο γρήγορο φίδι στον κόσμο, Μαύρο Μάμπα (Black Mamba - γνωστό και από την ταινία “Kill Bill”), την Κόμπρα της Ινδονησίας (Naja Sputatrix), η μοναδική που φτύνει δηλητήριο (εξού και το προσωνύμιο “εκτοξευτήρας”) και τον θεαματικό Πύθωνα (Python Reticulatus) μήκους 6 μέτρων.

Από την έκθεση δεν θα λείψουν οι ελληνικές παρουσίες με πρωταγωνιστές το Αγιόφιδο, την Δενδρογαλιά, το Σπιτόφιδο και τον Λαφιάτη, ενώ την παρέα συμπληρώνουν το Πράσινο Ιγκουάνα και ένας νεαρός κροκόδειλος.

Εξειδικευμένο προσωπικό θα βρίσκεται στο χώρο της έκθεσης και θα ενημερώνει τους επισκέπτες σχετικά με τις ιδιαιτερότητες και τον τρόπο ζωής των φιδιών, συμπληρώνοντας με τον καλύτερο τρόπο την περιήγηση μικρών και μεγάλων στον θαυμαστό κόσμο των γοητευτικών αυτών ερπετών.

Είναι γεγονός ότι κανένα άλλο ζώο δεν αποτέλεσε αντικείμενο περισσότερου συμβολισμού όσο το φίδι. Από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, η ύπαρξή του είναι συνυφασμένη με ανθρώπινους μύθους και ιστορίες.

Για κάποιους λαούς είναι σύμβολο πειρασμού, για κάποιους άλλους αποτελεί ιερό ζώο και για άλλους είναι σύμβολο ανανέωσης. Στην Αρχαία Ελλάδα αποτέλεσε το ιερότερο ζώο του Ασκληπιού της Επιδαύρου και υιοθετήθηκε ως σύμβολο της Ιατρικής. Επιπλέον, στην ελληνική μυθολογία ο όφις κατέχει εξέχουσα θέση στη ζωή των μυθικών ηρώων ενώ αρκετές θεότητες απεικονίζονται με φίδια.

Αυτά και ακόμα περισσότερα, περίεργα και ενδιαφέροντα θα δούμε και θα μάθουμε στην έκθεση “Snakes” που θα φιλοξενηθεί στον 4ο όροφο του The Mall Athens, από τις 24 Οκτωβρίου 2012 έως τις 24 Ιανουαρίου 2013.

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

Γενική είσοδος: 5 ευρώ

Τιμή εισιτηρίου για σχολεία: 4 Ευρώ ανά μαθητή

Τηλ. επικοινωνίας για σχολεία: 6946503803

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Δευ. - Παρ.: 9.00 - 22.00

Σάββατο: 10.00 - 22.00

Κυριακή: 10.00 - 21.00

Τηλ. επικοινωνίας για το κοινό: 2107280200, 210610493

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

MEGA| MAD| REDFM|SPORTFM| VFM|Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ |ATHENSVOICE| FREESUNDAY| CITYPRESS|NATIONALGEOGRAPHIC| COSMO.GR| ΝEWS247| DAILYMOTION| SPORTFM.GR| CLICKATLIFE.GR| E-GO.GR| OTENET.GR».

Τι επιτρέπει και τι απαγορεύει ο 4039/2012

Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με τον νόμο 4039/2012 στο άρθρο 12 (Απαγόρευση χρησιμοποίησης κάθε είδους ζώου) και την παράγραφο 1, αναφέρει: «Απαγορεύεται η διατήρηση κάθε είδους ζώου σε τσίρκο ή σε θίασο με ποικίλο πρόγραμμα, εφόσον τα ζώα αυτά χρησιμοποιούνται με οποιονδήποτε τρόπο και για οποιονδήποτε σκοπό στο πρόγραμμά τους, πραγματοποιούν παραστάσεις ή παρελαύνουν ή εμφανίζονται ενώπιον του κοινού.

2. Απαγορεύεται η διατήρηση κάθε είδους ζώου σε επιχειρήσεις ψυχαγωγικών παιχνιδιών, πίστας αυτοκινητιδίων, μουσικών συναυλιών, επιδείξεων, πανηγυριών ή άλλων καλλιτεχνικών ή ψυχαγωγικών εκδηλώσεων, εφ’ όσον τα ζώα χρησιμοποιούνται με οποιονδήποτε τρόπο και για οποιονδήποτε σκοπό στο πρόγραμμά τους.

3. Απαγορεύεται η εκτροφή, η εκπαίδευση και η χρησιμοποίηση ζώων για οποιοδήποτε είδος μονομαχίας. Επίσης απαγορεύεται η εκτροφή και η χρησιμοποίηση σκύλων και γατών για παραγωγή γούνας, δέρματος, κρέατος ή για την παρασκευή φαρμακευτικών ή άλλων ουσιών.

Στο δε άρθρο 13 και στην παράγραφο 1 τονίζεται: «Από τις απαγορεύσεις... εξαιρούνται οι νομίμως λειτουργούντες ζωολογικοί κήποι, τα ενυδρεία, τα καταστήματα πώλησης ζώων, τα κέντρα περίθαλψης ειδών άγριας πανίδας και τα εκτροφεία θηραμάτων, που διέπονται από ειδικές διατάξεις, υπό την προϋπόθεση ότι και στους παραπάνω χώρους δεν διεξάγονται κάθε είδους παραστάσεις με τη συμμετοχή ζώων».

Το www.zoosos.gr επικοινώνησε με τον εκπρόσωπο της διοργανώτριας εταιρίας Sports United Α.Ε., Τρύφωνα Τάσου, ο οποίος μας είπε ότι η έκθεση έχει λάβει άδεια εντούτοις αγνοούσε τις διατάξεις της συγκεκριμένης νομοθεσίας, τις οποίες και του αποστείλαμε.

Διαβάστε επίσης:

Κατασχέθηκαν 11 ελληνικά φίδια από την παράνομη πολυδιαφημισμένη έκθεση «Snakes» (βίντεο)

Έσωσαν τα φίδια και σταμάτησαν ένα έγκλημα που συνέβαινε επί 27 χρόνια…

Εκπαιδευτική για τα παιδιά η αιχμαλωσία άγριων ζώων;

Σούπερ μάρκετ εξωτικών ειδών και ζώων ράτσας το φεστιβάλ «Κατοικίδια Εν Δράσει»

Εντόπισαν τραυματισμένο κροκοδειλάκι στην Αχαρνών στο κέντρο της Αθήνας!

Έσωσαν τα δύο εξωτικά φίδια που βρήκαν στο δρόμο σε Ελευσίνα & Νέο Κόσμο

Ελληνικό Παρατηρητήριο Βιοποικιλότητας: Βάζουμε τέλος στις φήμες και τους μύθους για τα φίδια!

Έχετε δει πως πίνει νερό ένα φίδι; (Βίντεο)

Ποιος «αμολάει» τα άγρια θηρία; Ένας ακόμα μύθος καταρρίπτεται!

Καταγγέλλουν τον Σερραίο που σκοτώνει παρανόμως φίδια τα οποία η νομοθεσία προστατεύει!

Δηλώνει ότι σκοτώνει συστηματικά φίδια και θα ξεπαστρέψει και άλλα με καραμπίνες μαζί με τους φίλους του

 

Tagged: , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

18 Σχόλια

 1. tasos

  Ειναι οτι καλυτερο εχουμε δει εγω και τα παιδια μου...Μακαρι να γυρισει ολη την Ελλαδα αυτη η εκθεση για να δει ολος ο Ελληνικος λαος ,ειδη φιδιων που δεν θα μπορεσει να ξαναδει ποτε στη ζωη του,,,Μπραβο στα παιδια της εκθεσης...

 2. tasos

  Εγω ενα ξερω να πω..Οτι εγω και ολη η οικογενεια μου μισουσαμε τα φιδια οσο κανενα αλλο ζωο σαυτον τον πλανητη...Μεχρι που πηγαμε σαυτην την εκθεση..Ο ανθρωπος μας εξηγησε ορισμενα πραγματα και καταλαβαμε οτι και τα ερπετα ειναι ακριβως οπως και τα υπολοιπα ζωακια...Που αν δεν τα πειραξεις δεν σε πειραζουνε...Μπραβο στους κυριους αυτους που καθονται και με μεγαλη υπομονη προσπαθουνε να σε πεισουνε οτι και τα φιδια ειναι ζωα του θεου, πλασματα του και πρεπει να τα συμπεριφερομαστε οπως ολα τα ζωα, του πλανητη μας..Ασε που ο γιοκας και γω φυσικα ειδαμε ειδη φιδιων που σιγουρα δεν θα τα βλεπαμε ποτε

 3. lena

  Πάσχα σε χωριό των Τζουμέρκων,πριν από πολλά χρόνια,προσπαθούσαμε να σκοτώσουμε το φίδι που είχε εμφανιστεί στο εξωτερικό παράθυρο τού σπιτιού.Οι κάτοικοι τού διπλανού σπιτιού ήρθαν να βοηθήσουν με την καραμπίνα τους.Το φίδι βρέθηκε κοντά στα κεραμίδια, πυροβολήθηκε και "γλυτώσαμε" από τον εχθρό!
  Κάποιο άλλο πάσχα κοντά στα Βίλια,φίδι λιαζόταν στον τοίχο τού σπιτιού.
  Το παρατηρήσαμε,είδαμε ότι δεν είχε τα χαρακτηριστικά της οχιάς και το αφήσαμε να ακολουθήσει την πορεία του προς το διπλανό χωράφι.
  Τί είχε μεσολαβήσει και είχε αλλάξει η συμπεριφορά όλης της οικογένειάς μου απέναντι στα φίδια? Δύο επισκέψεις στην έκθεση των ανθρώπων που διαβάζω ότι...διώκονται ως απάνθρωποι βασανιστές των φιδιών!Αυτοί μας εξήγησαν τα πάντα για τα φίδια γενικότερα,αλλά και για τα φίδια που συναντάμε στην ελληνική ύπαιθρο.Ποιά είναι επικίνδυνα και τι κάνουμε όταν τα συναντήσουμε,ποιά η χρησιμότητά τους και πόσο επικίνδυνη είναι για τα φίδια η άγνοια των περισσοτέρων από εμάς που τα θεωρούμε όλα θανάσιμους εχθρούς και τα κυνηγάμε με ό,τι μέσο διαθέτουμε.
  Ποιά πολιτεία βοήθησε ποτέ αυτούς τους ανθρώπους? Ποιό υπουργείο, ποιοί
  υπεύθυνοι τους άκουσαν,τους καθοδήγησαν,για αποφυγή λαθών ή παραλήψεων?
  Μήπως οι οικολογικές οργανώσεις θα έπρεπε να τους συνδράμουν με τις γνώσεις τους αντί να τους κυνηγούν?
  Όσο για το εισιτήριο..Αν αυτοί οι άνθρωποι"κερδοσκοπούν" 27 χρόνια,τι να πω, μάλλον θα δούμε το όνομά τους στη λίστα Λαγκάρντ....!

 4. ΘΟΔΩΡΗΣ.Κ

  ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΥΡΙΟΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΡΥΒΕΣΤΕ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΑ
  ΖΩΑ ΟΤΑΝ ΓΙΑ ΑΝΑΛΟΓΑ ΘΕΑΜΑΤΑ ΔΕΝ ΤΟΛΜΑΤΕ ΝΑ ΠΛΗΣΙΑΣΕΤΕ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΕΠΙΔΕΙΞΗΣ.ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΩΣ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΣΤΟ ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΠΟΥ ΤΑ ΖΩΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΕ ΑΣΧΗΜΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΕ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΦΥΣΙΚΗ ΤΟΥΣ ΥΠΟΣΤΑΣΗ.ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΧΩΡΟΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΕΡΠΕΤΩΝ(ΣΕ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ ΚΛΙΜΑΚΑ ΚΑΙ ΑΞΙΑ)ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΣΑΣ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΚΟΠΤΕΣΤΕ.ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΤΗΝ ΕΧΩ ΕΠΙΣΚΕΥΤΕΙ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΣΕ ΔΥΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΕΝ ΜΟΥ ΘΥΜΙΣΑΝ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ ΤΟΥΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΖΩΩΝ ΟΠΟΩΣ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΤΑΙ.
  Σ Τ Α Μ Α Τ Η Σ Τ Ε Τ Η Ν Υ Π Ο Κ Ρ Ι Σ Ι Α Ε Ν Δ Ι Α Φ Ε Ρ Ο Ν Τ Α Ι Κ Α Ι Α Λ Λ Ο Ι Γ Ι Α Τ Α Ζ Ω Α Ε Κ Τ Ο Σ Α Π Ο Τ Ο Υ Σ
  Δ Η Θ Ε Ν Φ Ι Λ Ο Ζ Ω Ι Σ Τ Ε Σ!!!!!!!!!!!!!!!!!

 5. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ

  Θεωρώ ότι είναι ο μόνος τρόπος έτσι ώστε στην σημερινή κοινωνία μας θα μάθουμε πώς να προστατεύουμε και όχι να σκοτώνουμε λόγω φόβου τέτοια ζώα, όσο για το εισιτήριο: και μόνο τα έξοδα συντήρησης εκτροφής τους ……………πραγματικά λυπάμαι για τον τρόπο σκέψεις κάποιων ανθρώπων που θεωρούν ότι προστατεύουν την φύση.

 6. ΘΩΜΑΣ ΤΣΙΓΚΟΣ

  Ελπίζω και εύχομαι να μην ακυρωθεί η έκθεση γιατι πραγματικά είναι κατι που αξίζει έστω και για μια φορά κάποιος να δει στην ζωή του. Προσωπικά έχω δει κάτι παρόμοιο και θα ξαναπήγαινα ευχαρίστως να ξαναδώ.Είναι κάτι το μοναδικό. Οσο για τους νόμους και τους ψευτοοικολόγους δυο πράγματα μόνο έχω να πω. Πρώτον εφόσων αυτό το κρατος τα κάνει ολα σωστά αυτο μας πείραξε.... και δεύτερον, τα έξοδα που έχει αυτή η έκθεση ποιος τα πληρώνει ;;;;; εσείς ή το κράτος;;; Λοιπόν ενα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ στους διοργανωτές.

 7. PENNY

  Θλίβομαι πραγματικά για αυτο που συμβαίνει ,είναι απαράδεκτο ...
  Αυτοι οι ανθρωποι αγαπανε τα φίδια πιο πολυ και απο τους ιδιους ,μεχρι που ειχα απορισει στην αρχη διοτι εγω τα σιχαινομουν και με φοβιζαν πολυ τα φιδια.. .Τους ακουγα να μιλανε με δεος ξερωντας την καθε λεπτομερεια για το καθενα απ αυτα σαν να ησαν παιδιά τους...
  Παω χρονια σε καθε εκθεση τους και ειναι οι μονοι στην Ελλαδα που εδω και 28 χρονια εχουν καταφέρει να ΔΙΑΤΗΡΉΣΟΥΝ ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΟΠΟ ΚΑΙ ΑΤΕΛΕΙΩΤΕΣ ΩΡΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ μια εκθεση τέλεια απο όποια πλευρα και να το δεις με τις καλυτεροτερες συνθηκες(για ζωα τα οποια δεν ειναι στο φυσικο τους περιβαλλον ),και το κυριοτερο σεβονται και αγαπουν αυτο που κανουν,και το μεταδιδουν και σε οποιον την επισκεπτεται, κοσμο που ετυχε να τα σκοτωσει κατα καιρους απο φοβο και αμάθεια...Πληρως ενημερωτικη και με χαρακτηρα μη κερδοσκοπικο αλλα εκπαιδευτικο!
  Ηθελα να ξερα , αυτη η φιλοζωικη δεν αναλογιζεται το τεραστιο κοστος συντηρησης εκτροφης κλπ που εχει αυτη η εκθεση ?
  Κανενας κρατικος φορέας Δεν εχει βοηθησει ποτε,πως ειναι δυνατον αυτοι οι ανθρωποι να τα βγαλουν περα με ενα τοοοσο μεγαλο κοστος????ΕΛΕΟΣ !ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΩΡΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΕΙΤΕ ΕΝΑ ΧΩΡΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΑΦΟΥ ΤΟ ΘΕΤΕΤΕ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΣΤΕ ΕΣΕΙΣ ΤΑ ΚΟΣΤΟΙ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ 5 ΕΥΡΩ ΟΜΩΣ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΝΤΕΛΕΙ...Κριμα που τους πηρατε τα ερπετα ειμαι σιγουρη οτι εχουν στεναχωρεθει πολυ γιατι μονο σαν κερδος δε τα βλεπουνε....κριμα,κριμα,κριμα...

 8. Konstantinos

  Καλησπερα σε ολους.Αφου διαβασα τα σχολια ολων προσεκτικα απορησα με αυτους που ειναι τοσο ευαισθητοποιημενοι απεναντι στα φιδια(και γενικοτερα στα ζωα) και τα θεωρουν αιχμαλωτισμενα και κακοποιημενα.θα σας διηγηθω λοιπον μια ιστορια ειδικα με εκθεση φιδιων που θα κανει και αυτους που το θεωρουν πανηγυρι τετοιες εκθεσεις να αναθεωρησουν και αν δεν αναθεωρησουν ανηκουν στους ψευτο-οικολογους που απλα γαβγιζουν για να κανουν θορυβο χωρις να υπαρχει λογος.περυσι το καλοκαιρι βρεθηκα εξω απο μια τετοια εκθεση κατα την διαρκεια των διακοπων μου.Τα παιδια μου σιχαινονται τα φιδια και μονο που τα βλεπουν σε φωτογραφιες και σε μενα βεβαια δεν κανουν καλυτερη εντυπωση μεχρι που αποφασισαμε να μπουμε απο περιεργεια να δουμε τι κρυβοταν εκει.μετα απο μια παρα πολυ ομορφη ξεναγηση απο εναν κυριο ο οποιος φαινοταν να γνωριζει πολυ καλα τα παντα γυρω απ τα φιδια δεν πιστευα στα αυτια μου οταν και τα 2 παιδια μου ζητησαν να πιασουν καποιο απ τα φιδια της εκθεσης.το αποτελεσμα ηταν να φυγουμε κατενθουσιασμενοι πολυ καλα εκπαιδευμενοι απ το τι επρεπε να προσεχουμε και τι να μη φοβομαστε αλλα και με διαθεση την επομενη φορα που θα βρεθουμε κοντα σε ενα φιδι στη φυση να το πλησιασουμε και να το παατηρησουμε χωρις να το ενοχλησουμε η να το σκοτωσουμε οπως καναμε μεχρι τωρα.Ποιος απο εσας τους προσποιουμενους ευαισθητους οικολογους δεν εχει σκοτωσει φιδι απο φοβο μην δεγκωθει ε?ποσοι αδαεις εχουν βαλει στοχο φιδι με το αυτοκινητο τους φιδι και το πατησαν χαρουμενοι οτι γλιτωσαν το κοσμο απο ενα επικινδυνο φιδι?Το ξερετε κυριοι και κυριες οτι ελαχιστα φιδια στην Ελλαδα ειναι δηλητιριωδη?9 στα 10 φιδια που συνανταμε δεν εχουν καν δηλητηριο για να δαγκωσουν!!!!!!ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΟΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΜΑΘΑΙΝΑΜΕ ΕΓΩ ΚΑΙ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΟΥ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑ ΝΑ ΜΠΟΥΜΕ Σ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΠΟΥ ΚΑΘΕ ΑΛΛΟ ΠΑΡΑ ΠΙΣΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙ Η ΤΣΙΡΚΟ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΑΝΗΡΟΙ ΕΠΙΚΑΛΟΥΜΕΝΟΙ ΕΝΑ ΝΟΜΟ.ΣΕ ΤΣΙΡΚΟ ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΑΕΙ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΑ ΠΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΖΩΑ ΒΑΣΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΝΟΥΜΕΡΑ.ΕΝΩ ΤΑ ΦΙΔΙΑ ΠΟΥ ΕΙΔΑΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΞΕΝΑΓΗΣΕ ΜΕΙΝΑΜΕ ΑΦΩΝΟΙ ΟΤΑΝ ΜΑΘΑΜΕ ΡΩΤΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΟΤΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΚΑΠΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΑΥΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΤΑ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΣΕ ΕΙΔΙΚΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΜΕΝΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΧΕΙ ΣΑΝ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ.ΕΣΕΙΣ ΚΥΡΙΟΙ/ΕΣ ΠΟΥ ΝΟΙΑΖΕΣΤΕ ΤΟΣΟ ΕΧΕΤΕ ΠΑΕΙ ΠΟΤΕ ΣΕ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΕΚΘΕΣΗ????ΕΠΕΙΔΗ ΕΓΩ ΘΑ ΞΑΝΑΠΑΩ ΣΙΓΟΥΡΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΣΤΟ THE MALL ΣΑΣ ΠΑΡΟΤΡΥΝΩ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΤΑ ΒΑΖΕΤΕ ΟΛΑ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΤΣΟΥΒΑΛΙ ΕΠΙΚΑΛΟΥΜΕΝΟΙ ΕΝΑ ΝΟΜΟ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΤΑ ΖΩΑ.ΠΙΣΤΕΨΤΕ ΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΤΗ ΚΑΥΟΧΗ ΤΟΥΣ ΤΟΣΑ ΣΠΑΝΙΑ ΦΙΔΙΑ ΤΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΡΙΠΙΟΥΝΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΨΕΥΤΟΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΣΑΣ.ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΟ THE MALL ΑΛΛΑ ΜΗΝ ΚΑΤΣΕΤΕ ΑΠ ΕΞΩ ΧΑΝΩΝΤΑΣ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ.ΜΠΕΙΤΕ ΜΕΣΑ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΚΑΤΙ ΓΙ ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΤΟΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΕΞΩ ΠΟΥ ΑΠΕΙΛΟΥΝΤΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΤΑ ΘΕΩΡΟΥΝ ΑΠΕΙΛΗ.ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΑΥΤΗ ΚΙΝΗΣΗ.ΟΣΟ ΓΙΑ 5 ΕΥΡΩ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΑ ΑΠ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΔΑΜΕ ΚΑΙ ΜΑΘΑΜΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΦΙΔΙΑ.ΣΥΤΙΣΗ ΣΤΕΓΑΣΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ ΜΑΛΛΟΝ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ ΧΡΗΜΑΤΑ!!!

 9. ΗΛΙΑΣ Γ.

  συγνώμη.... που στον Ν.4039/2012 απαγορεύει την έκθεση φιδιών ή άλλων ζώων? ο νόμος σε όλες τις παραγράφους μιλάει για..... 1) Απαγορεύεται η διατήρηση κάθε είδους ζώου σε τσίρκο ή σε θίασο με ποικίλο πρόγραμμα -ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΣΙΡΚΟ ΟΥΤΕ ΘΙΑΣΟΣ ΜΕ ΠΟΙΚΙΛΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ...- 2) Απαγορεύεται η διατήρηση κάθε είδους ζώου σε επιχειρήσεις ψυχαγωγικών παιχνιδιών, πίστας αυτοκινητιδίων, μουσικών συναυλιών, επιδείξεων, πανηγυριών ή άλλων καλλιτεχνικών ή ψυχαγωγικών εκδηλώσεων, εφ’ όσον τα ζώα χρησιμοποιούνται με οποιονδήποτε τρόπο και για οποιονδήποτε σκοπό στο πρόγραμμά τους -Η ΕΚΘΕΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ ΚΕΝΕΝΑ ΕΙΔΟΥΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, ΣΟΟΥ- 3) Απαγορεύεται η εκτροφή, η εκπαίδευση και η χρησιμοποίηση ζώων για οποιοδήποτε είδος μονομαχίας. Επίσης απαγορεύεται η εκτροφή και η χρησιμοποίηση σκύλων και γατών για παραγωγή γούνας, δέρματος, κρέατος ή για την παρασκευή φαρμακευτικών ή άλλων ουσιών.-ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ 3η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ, ΟΥΤΕ ΛΟΓΟΣ-
  Είμαι απ΄τους τυχέρους που έχω επισκεφθεί αυτήν την έκθεση (πέρυσι το καλοκαίρι στην παραλία της κουρούτας) μαζί με τα τρία παιδάκια μου, τα οποία για πρώτη φορά είχαν επαφή απο κοντά με φίδια και απομυθοποιήθηκε η εικόνα τους. Οι άνθρωποι της έκθεσης είναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΙ και λατρέυουν τα φίδια (αυτό μου έδωσαν να καταλάβω) καθώς επίσης ενημερώθηκα και εγώ για το πόσο σημαντική και αναγκαία είναι η υπαρξή τους. Δεν είδα πουθενά κανένα θίασο ή τσίρκο ή πανηγύρι, είδα ανθρώπους που προσπαθούν να μεταδώσουν την αγάπη τους γι΄αυτά τα παρεξηγημένα ζώα. Σιγούρα και δεν κινδυνεύει απο αυτούς η χλωρίδα και η πάνιδα της Χώρας μας, σίγουρα δεν κακοποιούνται ζώα. Τώρα για το εισητήριο έχω την εντύπωση οτι έχουν τρελά έξοδα για την διατρόφη των φιδιών, την συντήρηση γενικά της έκθεσης (εξοπλίσμος, ενοίκια, κ.α) Δεν νομίζω οτι με αυτό το εισητήριο πάνε να τα οικονομήμουν.Επιβάλλεται να στηριχθούν οικονομίκα είτε με την μορφή του εισητηρίου είτε με την μορφή της επιχόρηγησης απ΄το κράτος (αυτό μας τελείωσε). Ας σταματήσουμε σε αυτή την Χώρα να κυνηγάμε μάγισσες και ας ανοίξουμε τα μάτια μας να δούμε απο ποιούς κινδυνεύουμε.

  1. eleni

   Σε περίπτωση που σας διαφεύγει το The Mall είναι εμπορικό κέντρο. Δεν είναι ζωολογικός κήπος, ούτε εκτροφείο θηραμάτων κ.ο.κ. είναι χώρος έκθεσης και ψυχαγωγίας... Ο νόμος γράφει: "Απαγορεύεται η διατήρηση κάθε είδους ζώου σε επιχειρήσεις ψυχαγωγικών παιχνιδιών, πίστας αυτοκινητιδίων, μουσικών συναυλιών, επιδείξεων, πανηγυριών ή άλλων καλλιτεχνικών ή ψυχαγωγικών εκδηλώσεων, εφ’ όσον τα ζώα χρησιμοποιούνται με οποιονδήποτε τρόπο και για οποιονδήποτε σκοπό στο πρόγραμμά τους".

   Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζετε δεν είχαν καμιά νόμιμη άδεια γι' αυτή την έκθεση. Και μεταξύ των φιδιών υπήρχαν αιχμάλωτα φίδια που προστατεύονται απο τη νομοθεσία γι' αυτό και κατασχέθηκαν!

   Διαβάστε επίσης:

   Κατασχέθηκαν 11 ελληνικά φίδια από την παράνομη πολυδιαφημισμένη έκθεση «Snakes»

   Έσωσαν τα φίδια και σταμάτησαν ένα έγκλημα που συνέβαινε επί 27 χρόνια…

 10. Γ.ΧΡΕΛΙΑΣ

  ΣΥΓΝΩΜΗ ΔΗΛΑΔΗ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΕΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΦΙΔΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ?
  ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙ ΚΙΟΛΑΣ, ΜΙΚΡΟΙ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΙ!
  ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΚΟΠΟΙΟΥΝ,ΟΥΤΕ ΝΑ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ!
  ΕΙΧΑ ΠΑΕΙ ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ ΣΕ ΜΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΕΡΠΕΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΔΑ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΑΡΝΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΝΑ ΤΑΙΖΟΥΝ ΕΝΑ BOA ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΠΕΡΙΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΦΙΔΙΑ ΣΑΝ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ!
  ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΟΥ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΑ ΤΕΛΕΙΩΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΖΩΑ!ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΣΚΟΤΩΝΑ ΚΑΠΟΙΟ ΦΙΔΙ ΑΝ ΤΟ ΒΡΙΣΚΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΜΟΥ Η ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ.ΤΩΡΑ ΟΧΙ!!!
  Η ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΘΕΜΑ, ΤΟ ΕΙΣΗΤΗΡΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΤΑΙΣΟΥΝ,
  ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΑΠΟ ΧΟΜΠΙ!
  ΕΓΩ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΦΙΛΟΖΩΟΙ, ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΙ ΘΑ ΗΤΑΝ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΤΙ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ!
  ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΙΣΗΤΗΡΙΟ ΤΟΟΟΟΣΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, ΘΑ ΠΡΟΤΕΙΝΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΒΟΥΝ, ΑΛΛΑ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΕΝΑ ΚΟΥΤΙ ΝΑ ΒΑΖΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ,ΣΑΝ ΕΡΑΝΟ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥΣ.
  ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΜΑΖΕΨΟΥΝ ΠΙΟ ΠΟΛΛΑ ΛΕΦΤΑ,ΜΕ ΤΟΣΟ ΩΡΑΙΑ ΕΚΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΔΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ!

 11. xamini

  Τα σχόλια φανερώνουν την ευαισθητοποίηση όλων μας πάνω στο θέμα της σπάνιας άγριας παγκόσμιας πανίδας. Τα τελευταία χρόνια βλέπουμε μόνο από την τηλεόραση ότι υπάρχει κι αυτή. Κατάντια. Τα επίσημα κράτη κερδοσκοπούν από το εμπόριο των άγριων ζώων.
  Καταθέτοντας και την προσωπική μου εμπειρία θέλω να πω ότι η συγκεκριμένη έκθεση δεν έχει επεκταθεί στο εμπόριο αυτών των ζώων. Απ' ότι γνωρίζω πολλά από τα φίδια τους, αναπαράγονται σε αιχμαλωσία κι ανανεώνουν τον πληθυσμό τους χωρίς καινούριες αγορές. Είχα επισκεφθεί την έκθεση αυτή πριν από ένα χρόνο και μετά από έντονους διαπληκτισμούς που είχα με τους υπεύθυνους για την αιχμαλωσία των ζώων , διαπίστωσα ότι πρόκειται για ανθρώπους που δεν είναι στυγνοί αλλά μάλλον απεναντίας έδειχναν να υπεραγαπούν "τα παιδιά τους", όπως τα αποκαλούσαν. Μόνιμη ατάκα τους: "δεν τα σκοτώνουμε αλλά συμβιώνουμε μαζί τους". Μάλιστα παρότρυναν τα παιδιά - επισκέπτες να τα πιάνουν στα χέρια τους (τα ακίνδυνα βέβαια). Πολλοί γονείς συχαίνονταν να τα δουν αλλά τα μικρά ήταν γοητευμένα. Νομίζω ότι η πληροφόρηση που δίνουν γι αυτά είναι ένα θετικό σημείο. Το εισιτήριο όμως; Κάλυψη λειτουργικών εξόδων; Ναι μωρέ. Δεν παίζει και αυτό;

  1. eleni

   Το θέμα είναι εξαιρετικά πιο περίπλοκο. Η αιχμαλωσία ζώων της άγριας πανίδας είναι και παράνομη και δεν είναι εκπαιδευτική...

   Διαβάστε εδώ τα σχετικά θέματα:

   Κατασχέθηκαν 11 ελληνικά φίδια από την παράνομη πολυδιαφημισμένη έκθεση «Snakes»

   Έσωσαν τα φίδια και σταμάτησαν ένα έγκλημα που συνέβαινε επί 27 χρόνια…

 12. Κωσταντίνος

  Εσείς κύριοι που "κόπτεστε" γιά τα ερπετά , τι κάνετε γιά τα χιλιάδες φίδια , σαύρες και χελώνες που σκοτώνονται κάθε καλοκαίρι στους ελληνικούς δρόμους; ή τι κάνετε γιά την ενημέρωση του κοινού γύρω από τη χρησιμότητα των ερπετών στην ισορροπεία των οικοσυστημάτων;
  Έχετε επισκεφτεί ποτέ την έκθεση που κάνουν αυτοί οι άνθρωποι γιά να δείτε τι αγώνα κάνουν γιά να αλλάξουν την συμπεριφορά των ελλήνων απέναντι σε αυτά τα τόσο παραξηγημένα ζώα ; Έχουν πολλούς άλλους τρόπους οι έλληνες να μάθουν γιά τα φίδια και να αρχίσουν κάποτε να τα σέβονται; Και δεν νομίζετε ότι είναι προτιμότερο να έχεις σε αιχμαλωσία 30 ερπετά (σε πολύ καλές συνθήκες αιχμαλωσίας βεβαίως) άν πρόκειται με την ενημέρωση που κάνεις να σώζεις χιλιάδες άλλα που θα σκότωναν από έλλειψη ενημέρωσης;
  Ας μου απαντήσει κάποιος.
  Ευχαριστώ.

 13. ΚΟΡΠΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

  Yπαρχουν ειδικές άδειες για τις νόμιμες εκθέσεις ,όπως για τους υποδρόμους ή τις κυνοδρομίες. Κανονικά όλα αυτά απαγορεύονταισύμφωνα με τον καινούργιο νόμο. Δυστυχώς για τα ταλαίπωρα ζώα που ζούν στα φώτα και στο στρές καθημερινά ,άλλα δεν νομίζω ότι οι πανελλαδικοί μπορούν να κάνουν τίποτα.

 14. alma

  Aν δεν ακυρωθει η εκθεση(που δεν το βλεπω να γινετε)θα πρεπει να παμε εκει.Δεν πρεπει να το αφισουμε ετσι.Και σε αλλες εκθεσεις δυστυχως εχουν εξωτικα ζωα,αλλα δεν βαζουν εισητιριο οποτε δεν ειναι ευκολο να την σταματισεις.Αν δεν δρασουμε δυναμικα τωρα ,θα το βλεπουμε να συμβαινει συνεχεια.Οι ανθρωποι που πηγαινουν σε τετοια ''θεαματα''θα πρεπει να ενημερωθουν για το πως ''δεν ζουν''αυτα τα ζωα σε αιχμαλοσια,και οτι μονο εκπαιδευτικο χαρακτηρα δεν εχουν αυτες οι εκθεσεις.Αν και ειμαι σιγουρη οτι η περιεργια αυτων που πηγαινουν ειναι μεγαλητερη απο την οποια ευαισθισια.Για αυτο πρεπει να ακυρωσουμε την εκθεση.Ακομα και αν χρειαστει να μην αφισουμε κανεναν να περασει.Και βεβαια μιραζοντας ενημεροτικα φιλαδια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.