Στηρίξτε μας

Έσωσαν τα φίδια και σταμάτησαν ένα έγκλημα που συνέβαινε επί 27 χρόνια…

27 Οκτωβρίου 2012 05:57 | Επικαιρότητα
Έσωσαν τα φίδια και σταμάτησαν ένα έγκλημα που συνέβαινε επί 27 χρόνια…

Επί 27 χρόνια ο ιδιοκτήτης ενός ερπετάριου στην Πάτρα αιχμαλώτιζε (και ο ίδιος και μέλη της οικογένειας του) φίδια της ελληνικής πανίδας και τα χρησιμοποιούσε ως εκθέματα προκειμένου να βγάζει χρήματα. Είδη που προστατεύονται από την ελληνική και την ευρωπαϊκή νομοθεσία, ζούσαν μέσα σε γυάλες (όσο άντεχαν) για να τα βλέπουν παιδάκια και για να τα σιχαίνονται οι γονείς τους.

Τη δράση του αυτή ο καθηγητής Θοδωρής Καραλής τη διαφήμισε και το ίδιο έκαναν και τα μέλη της οικογένειας του που συνέβαλαν στην επιχείρηση. Δεκάδες «έγκυρα» Μ.Μ.Ε. τους προέβαλαν. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το δημοσίευμα της εφημερίδας «Espresso» στις 17/8/2001.

Ήταν ένα διαρκές έγκλημα εις βάρος των ερπετών της χώρας, που κράτησε για μεγάλο χρονικό διάστημα, αφού κανείς αρμόδιος μέχρι προχθές δεν ασχολήθηκε στα σοβαρά με το περιφερόμενο λυόμενο ερπετάριο. Κανείς δεν αναρωτήθηκε όλα αυτά τα χρόνια, αν αυτό είναι παράνομο ή νόμιμο. Αν είναι ουσιαστικά εκπαιδευτικό ή όχι.

Αντιθέτως οι ανευθυνο-υπεύθυνοι του έδιναν άδειες, που δεν έχουν καμιά ισχύ (αφού δεν βασίζονται στη νομοθεσία), ώστε να συνεχίζει το «φιλοζωικό» του έργο για την επιμόρφωση των επισκεπτών που θα πλήρωναν εισιτήριο για να δουν από κοντά τα φίδια.

Όπως ήδη σας έχουμε ενημερώσει το www.zoosos.gr σε συνεργασία με την Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία και τα Ε.Κ.Π.Α.Ζ. στην Αίγινα και στη Θεσσαλονίκη κατάφερε να κινητοποιήσει τους αρμοδίους.

Ο ιδιοκτήτης του ερπετάριου από την περασμένη Τετάρτη διώκεται ποινικά για τις πράξεις του. Τα 11 φίδια που κατασχέθηκαν ανήκουν σε 7 διαφορετικά είδη και ήταν μέρος των ζωντανών εκθεμάτων της παράνομης έκθεσης «SNAKES» που ξεκίνησε να λειτουργεί στο εμπορικό κέντρο The Mall Athens στο Μαρούσι.

Λεπτομέρειες για την διαδικασία της κατάσχεσης μπορείτε να διαβάσετε εδώ Κατασχέθηκαν 11 ελληνικά φίδια από την παράνομη πολυδιαφημισμένη έκθεση «Snakes» (βίντεο). Εμείς σας παραθέτουμε αυτούσιο και το δελτίο Τύπου που εξέδωσαν οι φορείς (Π.Φ.Π.Ο. και Ε.Κ.Π.Α.Ζ.) σχετικά με αυτή την υπόθεση, που επιβεβαιώνει περίτρανα το «η ισχύς εν τη ενώσει» ώστε να προστατευτεί ό,τι έχει απομείνει...

Κατάσχεση 11 ελληνικών φιδιών από έκθεση στο The Mall Athens      

«Την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012, το Ελληνικό Κέντρο Περίθαλψης Αγρίων Ζώων – Ε.Κ.Π.Α.Ζ. – και η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία σε συνεργασία με τους ιστότοπους http://www.zoosos.gr & http://happydogsworld.com/forum και την συνδρομή της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής και συγκεκριμένα του θηροφύλακα  κ. Κόκκαλη Αλέκου, προέβησαν σε κατάσχεση 7 ελληνικών ειδών ερπετοπανίδας από την έκθεση ''SNAKES'' που διοργανώθηκε από τη εταιρεία SportsUnitedA.E. στον 4ο όροφο του εμπορικού κέντρου The Mall Athens.

Τη συνδρομή τους προσέφεραν επίσης ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Δασοφυλάκων κος Παπαδιάς, το αρμόδιο Δασαρχείο Πεντέλης και η Δημοτική Αστυνομία του Δήμου Αμαρουσίου.

Όπως διαπιστώθηκε έπειτα από έλεγχο των αρμόδιων υπηρεσιών, οι διοργανωτές δεν έφεραν την απαραίτητη άδεια λειτουργίας για την  έκθεση. Επίσης δεν είχαν σχετική άδεια από την αρμόδια Κτηνιατρική Υπηρεσία ως όφειλαν, εφόσον επρόκειτο για ζωντανά ερπετά, ούτε άδεια από την υπηρεσία CITES.

Η μοναδική άδεια την οποία έφεραν ήταν αυτή της καταλληλότητας χώρου που εξέδωσε ο αρμόδιος Δήμος Αμαρουσίου, η οποία και ανακλήθηκε την ίδια ημέρα.

Έπειτα από τον επιτόπιο έλεγχο στις ειδικά διαμορφωμένες προθήκες όπου φιλοξενούνταν και εκτίθεντο τα ερπετά, διαπιστώθηκε ότι κάποια από αυτά ανήκαν σε προστατευόμενα και απειλούμενα είδη της ελληνικής ερπετοπανίδας, τα οποία και κατασχέθηκαν.

Πρόκειται για 11 συνολικά φίδια που προέρχονται από τα είδη:

·         Οχιά (Viperaammodytes) 2 άτομα

·         Αγιόφιδο (Telescopusfallax) 1 άτομο

·         Δενδρογαλιά (Hierophisgemonensis) 1 άτομο

·         Σπιτόφιδο (Zamenissitula) 1 άτομο

·         Σαπίτης (Malpolonmonspessulanus) 1 άτομο

·         Οχιά της Μήλου (Macroviperaschweizeri) 1 άτομο

·         Λαφιάτης (Elaphequatuorlineata) 4 άτομα

Όλα τα φίδια παραδόθηκαν στο Ελληνικό Κέντρο Περίθαλψης Αγρίων Ζώων για περίθαλψη και επανένταξη στους κατάλληλους βιότοπους. Έπειτα από τον έλεγχό τους, κρίθηκαν όλα υγιή και θα επανατοποθετηθούν στις περιοχές από τις οποίες περισυνελέγησαν  παράνομα.

Η Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή άσκησε δίωξη κατά της διοργανώτριας εταιρείας για τη μη έκδοση των απαραίτητων αδειών και κατά του φερόμενου ως ιδιοκτήτη των ερπετών για παράνομη σύλληψη και κατοχή προστατευόμενων ειδών της Ελληνικής ερπετοπανίδας.

Οι Φορείς μας επιφυλάσσονται  της άσκησης  ποινικής δίωξης των υπευθύνων για σκληρή μεταχείριση ζώων  βάσει του άρθρου  16 του νόμου 4039/2012

Η Π.Φ.Π.Ο.  και το Ε.Κ.Π.Α.Ζ. ευχαριστούν θερμά για τη συνδρομή τους τον ομοσπονδιακό θηροφύλακα Αλέκο Κόκκαλη του οποίου η συνεισφορά ήταν καταλυτική για την επιτυχή έκβαση του εγχειρήματος, καθώς επίσης τη δημοσιογράφο Ελένη Ηλιοπούλου διαχειρίστρια του site http://www.zoosos.gr για την έγκαιρη ενημέρωση και την άριστη δημοσιογραφική κάλυψη της επιχείρησης και τον Μάνθο Αρμπελιά μέλος σωματείου της Π.Φ.Π.Ο. και διαχειριστή του site http://happydogsworld.com/forum που προσέφερε πολύτιμη βοήθεια με την άριστη γνώση των σχετικών νόμων.

Για την Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία  και την

Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Ζωοφιλικών Σωματείων

Η Πρόεδρος                           Η Αντιπρόεδρος                   Η Γραμματέας

Αναστασία Μπομπολάκη       Μάριζα  Χριστοδούλου         Μαρία Χουστουλάκη

Για το Ελληνικό Κέντρο Περίθαλψης Άγριων Ζώων “Ε.Κ.Π.Α.Ζ.”

Ο Διαχειριστής, Μπήτρος Παύλος».

Διαβάστε επίσης:

Κατασχέθηκαν 11 ελληνικά φίδια από την παράνομη πολυδιαφημισμένη έκθεση «Snakes» (βίντεο)

Διοργανώνουν έκθεση με φίδια ενώ ο νόμος το απαγορεύει!

Εκπαιδευτική για τα παιδιά η αιχμαλωσία άγριων ζώων;

Σούπερ μάρκετ εξωτικών ειδών και ζώων ράτσας το φεστιβάλ «Κατοικίδια Εν Δράσει»

Εντόπισαν τραυματισμένο κροκοδειλάκι στην Αχαρνών στο κέντρο της Αθήνας!

Έσωσαν τα δύο εξωτικά φίδια που βρήκαν στο δρόμο σε Ελευσίνα & Νέο Κόσμο

Ελληνικό Παρατηρητήριο Βιοποικιλότητας: Βάζουμε τέλος στις φήμες και τους μύθους για τα φίδια!

Έχετε δει πως πίνει νερό ένα φίδι; (Βίντεο)

Ποιος «αμολάει» τα άγρια θηρία; Ένας ακόμα μύθος καταρρίπτεται!

Καταγγέλλουν τον Σερραίο που σκοτώνει παρανόμως φίδια τα οποία η νομοθεσία προστατεύει!

Δηλώνει ότι σκοτώνει συστηματικά φίδια και θα ξεπαστρέψει και άλλα με καραμπίνες μαζί με τους φίλους του

Tagged: , , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

14 Σχόλια

 1. ΣΠΥΡΟΣ

  NA AΦΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑΤΟΥ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΟΥΤΕ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΟΥΤΕ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ...ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ!!!!ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΦΥΔΟΛΑΤΡΕΙΣ ΑΠΟ ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ Η ΚΟΡΗΜΟΥ ΤΑ ΠΙΑΝΕΙ ΑΠΟ ΔΥΟΜΙΣΗ ΧΡΟΝΩΝ!!!!ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΔΙΑΠΑΙΔΑΓΩΓΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΟΛΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΑ ΕΡΠΕΤΑ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΖΩΑ ΓΕΝΙΚΑ!!!!!!!!

 2. Τρέχα Γύρευε

  Λυπάμαι πραγματικά για τα αρνητικά σχόλια που διαβάζω.Μάλλον αυτοί που τα γράφουν δεν έχουν αντίληψη της πραγματικότητας.
  Η ενημέρωση για διάφορα είδη ζώων όπως τα φίδια πρέπει να γίνεται από φορείς ή από ειδικούς στα συγκεκριμένα είδη.Όχι από τον κάθε χομπίστα που βγάζει κι ένα καλό χαρτζιλίκι....όλως τυχαίως!!
  Είναι ανεπίτρεπτο και απαράδεκτο να πιστεύει ο κόσμος ότι έτσι βοηθάμε τα ερπετά και τα σώζουμε.Τα άγρια ζώα που αιχμαλωτίζονται παράνομα,ΔΕΝ αντέχουν πολύ καιρό στην αιχμαλωσία.Πράγμα που σημαίνει ότι για το κάθε φιδάκι που θα δείτε κύριοι και κυρίες στην έκθεση,θα έχουν πεθάνει τα διπλάσια και παραπάνω,χωρίς να το μάθει ποτέ κανείς.Η ίδια εταιρεία που διοργάνωσε την έκθεση στο The Mall,είχε διοργανώσει προηγουμένως μια ωραιότατη έκθεση με απίστευτες φωτογραφίες άγριας πανίδας.Ο κόσμος μπορεί να ενημερωθεί για τα άγρια ζώα και μέσα από μια πολύ καλή φωτογραφία.Πρέπει να τα δει live?Τι ακριβώς θα του προσφέρει αυτό? Μπορεί να πιάσει? Όχι.Αλλά ούτως ή άλλως δεν μπορείς σε καμία περίπτωση να χαϊδέψεις μια Οχιά της Μήλου για παράδειγμα.Μπορεί να τα δει πώς συμπεριφέρονται στο φυσικό τους περιβάλλον? Όχι.Το μόνο που προσφέρουν τέτοιου είδους ''εκπαιδευτικές '' εκθέσεις είναι η ψευδαίσθηση ότι ενημερώνουν για τα φίδια.Ο πολύς κόσμος όμως μπορεί να ενημερωθεί ωραιότατα από ένα πολύ καλό φυλλάδιο.Που θα δείχνει τις διαφορές αυτών των φιδιών και θα εξηγεί ποια είναι και ποια όχι τα δηλητηριώδη.Πείτε μου αν δείτε στην εξοχή μια δενδρογαλιά και μια οχιά κι έχετε πάει σε τέτοιες εκθέσεις,θα ξέρετε να τις ξεχωρίσετε? Θα το σκοτώσετε το φιδάκι αν μπορείτε, ναι ή όχι?Πάντως στην επαρχεία τις σκοτώνουν τις δενδρογαλιές γιατί τις θεωρούν δηλητηριώδεις!!!!!!Κι από ότι ξέρω ο κύριος Καραλής κάνει τουρνέ σε όλη την ελληνική επικράτεια....

 3. Μαριλύ

  Επειδή και εγώ δεν γνωρίζω πολλά για το ανθρώπινο είδος και τυγχάνει να έχω και μια βιτρίνα στο σπίτι,κύριοι πότε σας βολεύει να περάσω απο το χώρο σας για να σας αιχμαλωτίσω?? Έτσι..για να ενημερωθώ και να σας αγαπήσω...

 4. sakis

  Η κατοχη αυτων των φιδιων ηταν οντως παρανομη αλλα οσοι ειχαν επισκεφτει την εκθεση (μεταξυ τους κ εγω πολλες φορες) μπορουν να βεβαιωσουν για την σωστη ενημερωση και για την αγαπη του κ.Καραλη για τα φιδια.Πολυς κοσμος εμαθε πως ειναι η οχια και πως το αγιοφιδο και τις διαφορες τους μεσω αυτης της εκθεσης.Εστω και 5 ανθρωποι εαν εμαθαν αληθειες για τα φιδια τοτε θεωρω επιτυχημενη την δουλεια του κ.Καραλη και δεν με απασχολει καθολου το κερδος που εβγαζε απο την εκθεση.

 5. ΚΟΡΠΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

  Τα φίδια όπως και τα υπόλοιπα ζώα έχουν διακαίωμα να ζούν στο φυσικό τους περιβάλλον.Κανείς δεν μπορεί να πεί ότι δεν βοηθάει τους ανθρώπους με φοβίες να τις απομυθοποιούν .
  Σε αυτό όμως θα βοηθούσε καλύτερα ένας ψυχολόγος παρά μια φυλακή ζώων .
  Γνωρισα ανθρώπους που φοβούνταν τα περιστέρια ,τι θα μπορούσαν να κάνουν αυτοί οι άνθρωποι στις μεγαλούπολεις;Αλλοι φοβούνται τις αράχνες ,τα έντομα κτλ. Είδη ζώων κοινά που δύσκολα αποφεύγεις !!Η επάφή μαζί τους δεν τους βοήθησε καθόλου ,αντίθετα τους φόβισε περισσότερο.
  Απο την άλλη πλευρά οι Φίλοι στο ΕΚΠΑΖ ξέρουν καλά τι να κάνουν με τέτοια ζώα.

 6. Anna

  Katarxas na me sigxwrisete gia ta greeklish. To pc mou dysthxws den ypostirizei ellinikous xarakthres..einai kati pou prepei na rithmisw.
  Pros apanthsh olwn aftwn pou ypostirizoun th drash tetoiwn theamatwn me to prosxima ths ekpaidefshs, enimerwshs kai evaisthitopoihshs exw na pw ta exeis:

  De nomizete oti ena dokimanter, ena vivlio isws, mia anazitisi sto internet(wikipedia as poume) tha htan poli pio apotelesmatika kai anexoda, apo to na trexete na ta paidia sas na vlepoun kakopoihmena kai disthxismena plasmata se giales?

  To idio fysika isxyei kai gia tous zwologikous khpous, ta tsirko, ta enidreia kai ta delfinaria.

  Lipamai poli gia ta sxolia giati apodiknyoun gia akoma mia fora posa adiavastos kai xwris paideia einai o mesos Ellinas gia ta themata afta kai poso ligo sevasmo exei gia opoiodipote allh morfh zwhs panw se afton ton planhth.

  Den xreiazetai na eisai idiaitera exypnos gia na katalavaineis oti to na aixmalwtizei kapoios agria zwa kai na ta provalei se oti na nai xwrous me skopo to KERDOS xwris kamia adeia apo opoiondipote dhmosio forea, einai an mhn th allo LATHOS.

  1. Μικρός Πρίγκηψ

   Αν κρίνουμε από την ορθογραφία σας.. μόνο για τα ερπετά πρέπει να ενημερωθείτε (;;).

   Δεν χρηάζετε να 'φιλακήζουμε' άγρια ζώα σε κλουβιά/γηάλες κίριε Κώστα για να ενημερωθή ο κόσμος. Η ενιμέροση μπωρή να γίνη και χορίς αυτά.
   Έλαιος (κατά τον πολυέλαιο).

   [παρακαλώ]

 7. ΚΩΣΤΑΣ

  ΚΑΛΑ!! ΕΧΩ ΕΚΝΕΥΡΙΣΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΚΑΙ ΖΩΟΦΙΛΩΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΟΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΥΧΑΡΗΤΙΡΕΙΑ? ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΝΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΟΣΗ ΤΟΝ ΑΝΘΡΟΠΩΝ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΣ ΤΩΝ ΜΙΚΡΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΠΕΤΑ. ΕΓΩ ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΚΑΙ ΖΩΟΦΙΛΟΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑ 34 ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΩ ΣΕ ΤΙ ΟΦΕΛΗ Η ΥΠΑΡΞΕΙ ΤΩΝ ΦΙΔΙΩΝ 6 ΧΡΟΝΙΑ ΜΠΕΜΠΗΣ 12 ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΘΗΤΗΣ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΕΡΓΕΝΗΣ ΚΑΙ 6 ΧΡΟΝΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΙΑΡΧΗΣ ΔΕΝ ΣΗΝΑΝΤΙΣΑ ΠΟΤΕ! ΚΑΜΙΑ ΦΙΛΟΖΩΙΚΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΝΑ ΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΦΙΔΙΑ.ΑΣΧΟΛΙΘΗΤΕ ΜΕ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΣΟΒΑΡΑ ΘΕΜΑΤΑΑ ΠΟΥ ΕΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΥΡΙΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΠΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΠΕΤΑ [ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ]

 8. ΠΑΝΟΣ

  Δεν γνώριζα πολλά για τα ζώα και θεωρώ ότι ακόμα δεν γνωρίζω όπως πολύς απλός κόσμος .Στο μυαλό μου πάντα είχα ότι αν συναντήσω ένα φίδι θα έπρεπε να το σκοτώσω πριν αυτό μου επιτεθεί .Μετά από μια επίσκεψη μου μαζί με τα παιδιά μου στην συγκεκριμένη έκθεση φέτος το καλοκαίρι οι άνθρωποι της εκθέσεως με έκαναν να μάθω να συμπεριφέρομαι ποιο ευαίσθητα απέναντι τους χωρίς να νιώθω φόβο, μου έδωσαν να καταλάβω ότι μπορώ να ζήσω μαζί τους και μάλιστα αποφάσισα να έχω και εγώ ένα στο σπίτι μου όπως όλος ο κόσμος έχει ένα ζωάκι ,από αγάπη πιστεύω όχι από εχθρότητα .Αν αυτοί οι άνθρωποι μπορούσαν να ενημερώσουν κι άλλους ανθρώπους θα έσωζαν πολλά περισσότερα από αυτά που έχουν στην έκθεση τους για να μας ενημερώνουν.

 9. ΠΑΝΟΣ

  Δεν γνώριζα πολλά για τα ζώα και θεωρώ ότι ακόμα δεν γνωρίζω όπως πολύς απλός κόσμος .Στο μυαλό μου πάντα είχα ότι αν συναντήσω ένα φίδι θα έπρεπε να το σκοτώσω πριν αυτό μου επιτεθεί .Μετά από μια επίσκεψη μου μαζί με τα παιδιά μου στην συγκεκριμένη έκθεση φέτος το καλοκαίρι οι άνθρωποι της εκθέσεως με έκαναν να μάθω να συμπεριφέρομαι ποιο ευαίσθητα απέναντι τους χωρίς να νιώθω φόβο, μου έδωσαν να καταλάβω ότι μπορώ να ζήσω μαζί τους και μάλιστα αποφάσισα να έχω και εγώ ένα στο σπίτι μου όπως όλος ο κόσμος έχει ένα ζωάκι ,από αγάπη πιστεύω όχι από εχθρότητα .Αν αυτοί οι άνθρωποι μπορούσαν να ενημερώσουν κι άλλους ανθρώπους θα έσωζαν πολλά περισσότερα από αυτά που έχουν στην έκθεση τους για να μας ενημερώνουν.

 10. ilias

  Ημουν ενας απο αυτους και εγω που σιχενομουν τα φιδια αλλα και τα φοβομουν παρα πολυ,πιστευω οτι η ενημερωση που γινετε απο αυτους τους ανθρωπους τους οποιους ονομαζεται εγκληματιες ειναι πολυ σημαντικη και ουσιωδες.Ζουμε στο 2012 και ο κοσμος δεν εχει ιδεα για τα φιδια με αποτελεσμα οταν τα βλεπει να αντιδρα με βια.

  1. tasos

   Μαλλον εσας κυριοι ταχα οικολογοι πρεπει να σας κλεισουν σε καποιο ιδρυμα, για να γλυτωσει ο λαουτζικος απο τις ηλιθιοτητες που κανετε καθε τοσο...Η εκθεση την οποια ετυχε να δω και γω ηταν οτι καλυτερο εχω δει στην ζωη μου...Τοσα ειδη φιδιων αλλα και ολη η υπομονετικη ενημερωση που εγινε απο τους ιδιοκτητες της εκθεσης ως προς το τι ακριβως ειναι φιδικαι γιατι δεν πρεπει να τα φοβομαστε δεν νομιζω να ξανασυναντησα πουθενα...Αισχος και ντροπη παλιατσοι της δηθεν οικολογιας αισχος και ντροπη που δεν αφηνεται να ενημερωθει ο κοσμος και να αγαπησει τα φιδια...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.