Στηρίξτε μας

Δήμαρχος Σαντορίνης: Συνεχίζουμε τις προσπάθειες για να βρεθεί άλλος χώρος για το καταφύγιο

14 Οκτωβρίου 2015 12:50 | Επικαιρότητα
Δήμαρχος Σαντορίνης: Συνεχίζουμε τις προσπάθειες για να βρεθεί άλλος χώρος για το καταφύγιο

Ο δήμαρχος Θήρας Νίκος Ζώρζος στην σελίδα του facebook δημοσίευσε σήμερα τη δίκη του απάντηση σχετικά με την αντιδικία που έχει ξεσπάσει σχετικά με το μη αδειοδοτημένο καταφύγιο της Ένωσης Ζωοφίλων Θήρας με το οποίο συνεργάζεται επί χρόνια η δημοτική αρχή για την διαχείριση των αδέσποτων.

Όπως αντιλαμβανόμαστε από τα λόγια του δημάρχου τελικά το πρόβλημα δεν είναι η απουσία άδειας του καταφυγίου αλλά ο χώρος που αυτό βρίσκεται καθώς όπως έχουμε γράψει επανειλημμένα ο πρόεδρος του δημοτικού διαμερίσματος Καρτεράδου Γιάννης Ρούσος θέλει να το διώξει από εκεί ώστε να αναβαθμιστεί η αξία της γης γι’ αυτό και παρουσιάζει την ύπαρξη των ζώων – που ζουν μακριά από τον οικισμό – ως μια τεράστια όχληση.

Θυμίζουμε ότι η έκταση όπου βρίσκεται το καταφύγιο της Ένωσης Ζωοφίλων Θήρας βρίσκεται ανήκει στον Δήμο Θήρας και στην Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου και στις 20 Οκτωβρίου αναμένεται να εκδικαστεί η υπόθεση από το Πταισματοδικείο Σαντορίνης.

Ολόκληρη η δήλωση του δημάρχου Θήρας

«Αγαπητοί Δημότες, Κάτοικοι και Φίλοι της Σαντορίνης,
Θέλοντας να αποκαταστήσω την αλήθεια αναφορικά με το ζήτημα που έχει ανακύψει τις τελευταίες ημέρες σχετικά με το καταφύγιο ζώων στο νησί μας, θα ήθελα να σας πληροφορήσω υπεύθυνα, δίνοντας τα στοιχεία που αποδεικνύουν το πραγματικό πρόσωπο της Δημοτικής Αρχής απέναντι στα αδέσποτα ζώα.

Ο Δήμος Θήρας - και εγώ προσωπικά - από ετών επιλέξαμε να εκφράσουμε μέσα από τις ενέργειές μας μια φιλόζωη προσέγγιση σχετικά με τα αδέσποτα ζώα στην καθημερινή ζωή του νησιού, και είμαστε περήφανοι ως ένας από τους ελάχιστους Δήμους πανελλαδικά που υλοποιεί τέτοια δράση.

Ο Δήμος μας κάθε χρόνο καλύπτει από ιδίους οικονομικούς πόρους το σύνολο των αναγκαίων δαπανών που απαιτούνται για την φροντίδα των αδέσποτων ζώων, όπως το κόστος της τροφής, του νερού και της ιατρικής τους παρακολούθησης. Στα αδέσποτα σκυλιά που περισυλλέγονται στο νησί μας, γίνεται άμεσα εξέταση από κτηνίατρο, στείρωση, αποπαρασίτωση και τοποθέτηση της ηλεκτρονικής ταυτότητας. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι ετησίως το ποσό που αναλογεί σε όλα αυτά υπερβαίνει τις 80.000 ευρώ.

Μετά από καταγγελίες ιδιωτών, και έλεγχο που διενήργησε η αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, διαπιστώθηκε ότι δεν τηρείται η κείμενη νομοθεσία του Ελληνικού Κράτους σχετικά με τα αδέσποτα ζώα και ότι ο χώρος στον οποίο το φιλοζωικό σωματείο του νησιού μας περιέθαλπε τα ζώα δεν πληροί τις νόμιμες προδιαγραφές.

Για τον λόγο αυτό άλλωστε έχουν ασκηθεί και ποινικές διώξεις. Όπως και κάθε πολίτης και κάθε φορέας δικαιωμάτων, υποχρεώσεων και αρμοδιοτήτων, που υπάγεται στην έννομη τάξη της χώρας μας, έτσι και ο Δήμος μας είναι υποχρεωμένος να τηρεί τους νόμους του κράτους και να εφαρμόζει τις εντολές των αρμοδίων αρχών.

Το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο στην Ελλάδα προβλέπει αποκλειστικά μετά την περισυλλογή των αδέσποτων ζώων, την καταγραφή τους, τον ιατρικό έλεγχο και την στείρωση τους, και μετά την αποθεραπεία τους την επιστροφή τους στο σημείο που βρέθηκαν.

Με λυπεί ιδιαίτερα ο διασυρμός που υφίσταται το νησί μας και ο Δήμος Θήρας παγκοσμίως μέσω ψευδών ανακοινώσεων για ένα θέμα, στο οποίο εγώ προσωπικά έχω επιδείξει την μέγιστη ευαισθησία. Η Δημοτική Αρχή έχει κάνει μεγάλη προσπάθεια τα τελευταία δύο χρόνια για να βρεθεί χώρος, ο οποίος θα τηρεί τις προδιαγραφές που θέτει ο νόμος.

Μέχρι σήμερα δυστυχώς όλες οι απόπειρες που κάναμε – μερικές εκ των οποίων έφτασαν πολύ κοντά στην απόκτηση του χώρου – δεν ήταν επιτυχείς. Παρόλα αυτά, συνεχίζουμε την προσπάθειά μας για να βρεθεί κατάλληλος χώρος ώστε να μπορούμε να συνεχίσουμε να μεριμνούμε για τα αδέσποτα ζώα του νησιού μας.

Τέλος ας μην ξεχνάμε πως κάθε αδέσποτο που βρέθηκε στο δρόμο είναι αποτέλεσμα ενός ανεύθυνου ιδιοκτήτη ζώου, πράξη που εκτός από παράνομη είναι και ανήθικη».

Διαβάστε επίσης:

Ένωση Ζωοφίλων Θήρας: Η υποστήριξη σας κρατάει αυτά τα ζώα στη ζωή!

Παραπληροφορεί τον κόσμο και λασπολογεί εις βάρος της Ένωσης Ζωοφίλων Θήρας ο ηγούμενος Δαμασκηνός

Ηγούμενος Θήρας Δαμασκηνός: Κερδοφόρος επιχείρησης η Φιλοζωική Ένωση Σαντορίνης

Ηγούμενος Θήρας Δαμασκηνός: Σκοτώστε τα ζώα και ασχοληθείτε με τις γυναίκες που κάνουν εκτρώσεις!

Σαντορίνη: Πετούν στον δρόμο τα σκυλιά του καταφυγίου και διώκουν εκείνους που φροντίζουν τα γαϊδούρια

Έφτιαξαν τον δρόμο που μπάζωσε ο πρόεδρος του Δ.Δ. Καρτεράδου για να βλάψει τα ζώα

Σαντορίνη: Ο πρόεδρος του Δ.Δ. Καρτεράδου μπαζώνει τον δρόμο και αποκλείει την πρόσβαση στο καταφύγιο

Σαντορίνη: Δεν θέλουν το καταφύγιο αλλά εκεί εγκαταλείπουν τα ανεπιθύμητα ζώα τους

Αποκλεισμένο το καταφύγιο στη Σαντορίνη επειδή κάτοικοι δεν θέλουν τα ζώα εκεί

Σαντορίνη: Ο πρόεδρος του Δ.Δ. Καρτεράδου μπαζώνει τον δρόμο και αποκλείει την πρόσβαση στο καταφύγιο

Σαντορίνη: Ο υποψήφιος δήμαρχος μεθυσμένος έσερνε τον σκύλο που χτύπησε με το Ι.Χ. του

Γιατί η Αστυνομία δεν επέβαλε διοικητικό πρόστιμο στον δημ. σύμβουλο που έσερνε τον σκύλο στη Σαντορίνη;

Επιλεκτική η αντίδραση της ΕΛ.ΑΣ. και προς τους δράστες που κακοποιούν ζώα

80χρονος Έλληνας πυροβόλησε και σκότωσε ποιμενικό σκύλο στη Σαντορίνη

Σαντορίνη: Βρήκε το πτώμα του δελφινιού δεμένο με σχοινί από την ουρά

Tagged: , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

1 Σχόλιο

  1. Βασίλης

    Κύριε Ζώρζο μήοως να απαντήσετε και για το τί πρόκειται να πράξετε ως δήμος έναντι του "κυρίου" Ρούσου που πέρυσι μπάζωνε και έσκαβε τους δρόμους της Σαντορίνης που οδηγούν στο καταφύγιο για να μην μπορεί να μεταφερθεί νερό στα ζώα;

    Δήμαρχος αυτού του νησιού δεν είστε; Γιατί λοιπόν αφήνετε αυτό το καθίκι να καταστρέφει δημόσια ελληνική περιουσία; Γιατί, αφού κόπτεστε για το καλό των ζώων όπως λέτε, δεν βοηθάτε το υπάρχον καταφύγιο, για το οποίο εργάζονται τόσο σκληρά αυτοί οι άνθρωποι, να εφαρμόσει τις προυποθέσεις για τις οποίες καταγγέλθηκε από τους "ανήσυχους" σκατόψυχους στυλ Ρούσου που θέλουν να τα κονομήσουν από την περιοχή;

    Το γεγονός είναι ένα. Σουηδία, Γερμανία, Ολλανδία, Αγγλία, παντού μαζεύονται υπογραφές εναντίον του νησιού αυτή τη στιγμή. Ανοίξτε κάνα σάιτ, διαβάστε τι σάλος έχει προκληθεί...και ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΘΙΚΙ ΤΟΝ ΡΟΥΣΟ ΟΠΩς ΟΦΕΙΛΕΤΕ!

    Ξεφτιλίσατε τον τόπο σας και την χώρα σας με το να καλύπτετε έναν φασιστοψυχάκια!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.