Στηρίξτε μας

Π.Φ.Π.Ο.: Όμηρος της αντιφιλοζωικής υστερίας των κτηνιατρικών υπηρεσιών ο αρμόδιος υπουργός

4 Μαΐου 2015 19:55 | Επικαιρότητα
Π.Φ.Π.Ο.: Όμηρος της αντιφιλοζωικής υστερίας των κτηνιατρικών υπηρεσιών ο αρμόδιος υπουργός

Σκληρή κριτική στον αναπληρωτή υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας  Βαγγέλη Αποστόλου ασκεί η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (Π.Φ.Π.Ο.) με αφορμή την απάντηση στην οποία χαρακτηρίζει τις κωλοτούμπες που κάνουν τα δελφίνια στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο εκπαιδευτικές και όχι σόου γι' αυτό και δεν τις απαγορεύει!

Η Π.Φ.Π.Ο. επισημαίνει ότι υπουργός αγνοεί τι ορίζει η νομοθεσία και παραμένει έρμαιο του αντιφιλοζωικού μένους που χαρακτηρίζει τους περισσότερους εκ των υπαλλήλων των κτηνιατρικών υπηρεσιών του αρμόδιου υπουργείου.

DelfiniaAttikoDelfinario

Εκπαιδευτικές οι κωλοτούμπες που εξαναγκάζονται να κάνουν άγρια ζώα όπως είναι τα δελφίνια;

Ο φιλοζωικός φορέας τονίζει μεταξύ άλλων ότι αυτές υπηρεσίες του υπουργείου (πρώην ΥΠ.Α.Α.Τ.) σχεδιάζουν αλλαγές της νομοθεσίας επί το χείρον σε ζητήματα ευθανασιών των ζώων, χειρισμού των ζωοανθρωπονόσων και εξανδραποδισμού και αχρησίας των φιλοζωικών σωματείων και επί της ουσίας δρουν επιζήμια προς τα ζώα που υποτίθεται ότι πρέπει να προστατεύουν.

Ολόκληρη η ανακοίνωση

Η Π.Φ.Π.Ο. επισημαίνει: «Οργή και απογοήτευση είναι τα συναισθήματα που κατακλύζουν τη φιλοζωική κοινότητα βλέποντας  να ξεδιπλώνονται απόψεις και πρακτικές που καμιά σχέση δεν έχουν με την αντίληψη για τη φύση και τα ζώα του παγκόσμιου ριζοσπαστικού οικολογικού και φιλοζωικού Κινήματος.

Βλέπουμε τους υπουργούς να αναζητούν απαντήσεις στα καίρια ζητήματα που η ζωή βάζει καθημερινά, στις απαρχαιωμένες και εξαιρετικά υπολειπόμενες φιλοζωικής κουλτούρας αντιλήψεις των υπαλλήλων των κτηνιατρικών υπηρεσιών του πρώην ΥΠ.Α.Α.Τ., οι οποίοι όχι μόνο ερμηνεύουν λάθος το νόμο και παραπλανούν  αλλά και απεργάζονται  στο μυαλό τους αλλαγές του προς το χειρότερο.

Έτσι παρατηρούμε οι απαντήσεις του αναπληρωτή υπουργού Π.Α.Π.ΕΝ. κ. Αποστόλου στις διάφορες επερωτήσεις βουλευτών να είναι σε ευθεία αντίθεση με τον νόμο 4039/12, αντιφάσκοντας  η μια με την άλλη, αφού οι κτηνιατρικές υπηρεσίες του υπουργείου του είναι ανεπαρκέστατες, αγνοούν την νομοθεσία και φυσικά ανίκανες να παράγουν έργο προς όφελος των ζώων και της κοινωνίας, με μια μόνο φωτεινή εξαίρεση.

Οι ίδιες αυτές υπηρεσίες σχεδιάζουν αλλαγές της νομοθεσίας επί το χείρον σε ζητήματα ευθανασιών των ζώων, χειρισμού των ζωοανθρωπονόσων και εξανδραποδισμού και αχρησίας των φιλοζωικών σωματείων κλπ.

Τεράστια βέβαια  ευθύνη έχουν  και οι υπουργοί που  επιτρέπουν να ποδηγετούνται από το  ακατάλληλο κτηνιατρικό προσωπικό αλλά και  100 ημέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων τους ουδεμία σημασία  δίδουν στα αιτήματα της φιλοζωικής κοινότητας δείχνοντας  ανήμποροι να  κατανοήσουν  την σημασία ενός θέματος με  προεκτάσεις πολιτιστικές, κοινωνικές, ηθικές αλλά και οικονομικές για την χώρα.

Ακούγοντας από τη μια τον Πρωθυπουργό της χώρας να καλεί τους υπουργούς του να παράγουν έργο, να αφουγκραστούν την κοινωνία και να κυβερνήσουν και βλέποντας, από την άλλη, την ανυπαρξία έργου και διάθεσης για έργο στο Υ.Π.Α.Π.ΕΝ. αναρωτιόμαστε, αν αντιλαμβάνονται ότι με αυτό τον τρόπο υπονομεύονται στην κοινωνία οι προσπάθειες του Πρωθυπουργού.

Εμείς οι χιλιάδες πολίτες που είδαμε με ελπίδα τις προεκλογικές θέσεις του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. για τα ζώα, καλούμε τους καθ’ ύλην υπουργούς να ακούσουν τη φωνή, τις θέσεις και τις προτάσεις της φιλοζωικής κοινότητας και να αφουγκραστούν τους φορείς της και όχι τους υπαλλήλους που στελεχώνουν τις κτηνιατρικές υπηρεσίες και οι απόψεις τους αντικατοπτρίζουν μια άλλη απαρχαιωμένη εποχή.

Όσο δε μας αφορά θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια οι πεπαλαιωμένες αυτές απόψεις και πρακτικές και όσοι τις πρεσβεύουν να μπουν στο χρονοντούλαπο της φιλοζωικής ιστορίας».

Διαβάστε επίσης:

Π.Κ.Α.Κ.: Απληροφόρητος ο υπουργός Βαγγέλης Αποστόλου εκθέτει τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Τα δελφίνια δεν «εκπαιδεύουν» απλώς παιδεύονται κύριε υπουργέ!

Υ.Π.Α.Π.ΕΝ.:Εκπαιδευτικές οι κωλοτούμπες των δελφινιών στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο και όχι σόου!

ΣΥ.ΡΙΖ.Α.: Φωτογραφική διάταξη για να εκμεταλλεύονται «νόμιμα» τα δελφίνια στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο

Ζητούν από τον υπουργό Περιβάλλοντος να τερματίσει την κακοποίηση των δελφινιών στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο

Γ. Τσιρώνης αν. υπουργός Περιβάλλοντος: «Το κυνήγι είναι εκ του περιττού»

Πολύ κοντά στο τέλος της αιχμαλωσίας των δελφινιών η Ελλάδα;

Διαμαρτυρία για την εκμετάλλευση των δελφινιών στο παράνομο Δελφινάριο έξω από το Υ.ΠΕ.Κ.Α.

Π.Φ.Π.Ο.: Πράξη εφευρετικής βίας η αιχμαλωσία των δελφινιών

Μέσω της δελφινοθεραπείας το Υ.ΠΕ.Κ.Α. θα νομιμοποιήσει την εκμετάλλευση των δελφινιών στο Αττικό

Η αιχμαλωσία σκοτώνει: 4 δελφίνια νεκρά στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο

Με πολύμηνη καθυστέρηση παραδέχονται πως πέθανε ένα δελφίνι στο Αττικό Πάρκο

Τι δεν λέει στην ανακοίνωση του το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο για τα νεκρά δελφίνια

Κρίτων Αρσένης: Επιζήμια για τα δελφίνια τα δελφινάρια

Παραβιάζει τη νομοθεσία με τα αιχμάλωτα δελφίνια το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο

Π.Κ.Α.Κ.: Ανέφικτη η ευζωία των δελφινιών που ζουν αιχμάλωτα

Πιπιλή: «Τα δελφίνια είναι άγρια ζώα, δεν είναι μπαλαρίνες»

Tagged: , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.