Στηρίξτε μας

Ενημερώστε το Υπουργείο Τουρισμού για τα ζώα που βλέπετε να βασανίζονται!

16 Ιουνίου 2014 11:29 | Επικαιρότητα
Ενημερώστε το Υπουργείο Τουρισμού για τα ζώα που βλέπετε να βασανίζονται!

Τουρίστες - κάτοικοι αυτής της χώρας αλλά και εκείνοι που επισκέπτονται την Ελλάδα από το εξωτερικό καθημερινά εντοπίζουν κακοποιημένα ζώα και στους πιο δημοφιλείς προορισμούς του τόπου μας. Το Υπουργείο Τουρισμού επισήμως ισχυρίζεται ότι δεν λαμβάνει email με τέτοια παράπονα. Αντιθέτως εμείς στο www.zoosos.gr έχουμε λάβει από τα κατά τόπους φιλοζωικά σωματεία και έχουμε δημοσιεύσει δεκάδες επιστολές τουριστών οι οποίοι αγανακτισμένοι ψάχνουν να βρουν μια λύση για τα ζώα που βρίσκουν σε άθλια κατάσταση.

Αν βρείτε ζώο που κακοποιείται στείλτε μήνυμα και στο email παραπόνων του Υπουργείου Τουρισμού [email protected] ή επικοινωνήστε με την σελίδα του Ε.Ο.Τ. εδώ https://www.facebook.com/visitgreecegr ή στο twitter @VisitGreecegr.

Η κακοποίηση των ζώων στην Ελλάδα δεν είναι μόνο ένα μείζον κοινωνικό πρόβλημα αφού αποδεικνύεται εκ των πραγμάτων η έλλειψη παιδείας των ανθρώπων αυτού του τόπου καθώς πολλοί αντιμετωπίζουν τα ζωντανά πλάσματα ως αντικείμενα για κάθε χρήση.

Η κακοποίηση των ζώων στη χώρα μας δυσφημεί την Ελλάδα και τους κατοίκους της – και όχι άδικα – στα πέρατα του κόσμου πλήττοντας έτσι την εικόνα της χώρας και το τουριστικό προϊόν.

Η κακοποίηση των ζώων στη χώρα μας οδηγεί στην απώλεια εσόδων. Αυτό συμβαίνει γιατί οι συνειδητοποιημένοι τουρίστες συχνά τονίζουν ότι δεν θα ξαναεπισκεφθούν τη χώρα μας, γιατί οι κάτοικοι της φέρονται ως δυνάστες στα υπόλοιπα έμβια όντα.

Διαβάστε επίσης:

Κεφαλονιά: Οι τουρίστες βρήκαν τα σκυλιά που βασανίζει ο συλλέκτης

Έρευνα: Βλάπτει τον τουρισμό η κακοποίηση και η έλλειψη φροντίδας των αδέσποτων

Τι είδε η ιταλίδα τουρίστρια στο Πήλιο και απελπίστηκε;

Τι είδε η τουρίστρια στην Ιεράπετρα;

Τι είδε η τουρίστρια στο Ανατολικό Πήλιο και σοκαρίστηκε;

Τι είδε η Φινλανδή στην Κρήτη και αγανάκτησε;

Έσωσαν τον σκύλο από τον Ισθμό και «διέσωσαν» την εικόνα της χώρας μας

Τι βλέπει η Γερμανίδα στη Νάξο;

Σκύρος: Αλλιώς αντιμετωπίζονται τα σκυλιά - τουρίστες

Υπουργείο Τουρισμού: Δεν λαμβάνουμε παράπονα για τις κακοποιήσεις των ζώων

Tagged: , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

5 Σχόλια

  1. Πιλατος Νικολαος

    Αυτος ειναι ο σκυλος μου και την πεφτει στην παραλια οπως και καθε μερα ,προσοχη λοιπον..............

  2. Lena

    Μα γιατί λέτε ότι μπορούν να επικοινωνήσουν με την σελίδα του Ε.Ο.Τ. εδώ https://www.facebook.com/visitgreecegr
    όταν αυτη η συγκεκριμένεη σελίδα γράφει στις πληροφορίες να μην αναφέροντε για ζώα και ότι πρέπει να απευθύνονται αλλου? Όριστε το γράφουν κάτω κάτω στο τέλος ξεκάθαρα:
    "We understand and sympathise with your love of our little friends, as Greeks are known to love and care for their pets and other domestic animals. However, this page is not the place to post rumors, accusations and generalizations, all the more since this is a travel page, not an animal rights one. If you have a specific case to report, please do so by addressing it to the authorities responsible (local police departments / municipal authorities)."

    Λέει ότι αυτή η σελίδα έχει να κάνει καθαρά ΜΟΝΟ με ταξίδια και όχι με τα δικαιώματα των ζώων και ότι αν θέλουν να καταγγείλουν κάτι να πάνε στις αρχές κλπ κλπ κλπ.
    Κάνω κάποιο λάθος εγώ ή εσείς ?
    Ευχαριστώ.

    1. eleni

      Το ότι εκείνοι κλείνουν τα μάτια σε αυτό το έγκλημα δεν σημαίνει ότι εμείς πρέπει να τους αφήνουμε στην ησυχία τους! Αν τα μηνύματα που λαμβάνουν σχετικά με την κακοποίηση των ζώων στην Ελλάδα είναι πάρα πολλά θα αναγκαστούν να ασχοληθούν!

      Για το http://www.zoosos.gr

      Ελένη Ηλιοπούλου

  3. ΦΡΙΚΗ

    Εγω το μετεφρασα πολυ ευκολα και το εστειλα σε οσους ξενους φιλους εχω και τους ζητησα με τη σειρα τους να το στειλουν σε οσους φιλους εχουν και ουτω καθεξης, ωστε να ενημερωθουν οσο δυνατον περισσοτεροι ξενοι και να καταγγελουν περιστατικα και να κανουν παραπονα και απειλες οτι δεν θα ξαναρθουν, διοτι μονο ετσι θα επιβληθουν επιτελους πραγματικες τιμωριες στιν καθε ψυχανωμαλο και θα φροντιζουν και οι εχοντες κερδη απο τον τουρισμο να τα προστατευσουν..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.