Στηρίξτε μας

Τι είδε η ιταλίδα τουρίστρια στο Πήλιο και απελπίστηκε;

25 Αυγούστου 2013 16:55 | Καταγγελίες
Τι είδε η ιταλίδα τουρίστρια στο Πήλιο και απελπίστηκε;

Η Cecillia Veronese είναι μια γυναίκα από την Ιταλία που μαζί με την παρέα της επέλεξε το Πήλιο για να κάνει φέτος τις διακοπές της. Έμεινε άναυδη από το φυσικό κάλλος της περιοχής αλλά η κατάσταση των ζώων (αδέσποτων και ιδιόκτητων) την έκανε να διαμαρτυρηθεί στον δήμαρχο Ανατολικού Πηλίου Γ. Αντώνογλου – Κασσαβέτη στέλνοντας του επιστολή.

Σε αυτή εξηγεί πως παντού έβλεπε σε απελπιστική κατάσταση αδέσποτα σκυλιά και γατιά πεινασμένα. Ενώ ακόμα και ιδιόκτητα αλυσοδεμένα σκυλιά είχαν κακά χάλια.

Η κα Veronese τονίζει ότι τάισαν όσα ζώα μπορούσαν και προτείνει στο δήμαρχο να προχωρήσει σε πρόγραμμα στειρώσεων και ενημέρωσης των κατοίκων της περιοχής. Κλείνει την επιστολή της λέγοντας ότι δεν θα προτείνει σε κανέναν να επισκεφτεί το Πήλιο τουλάχιστον μέχρι η κατάσταση να αλλάξει.

Η Φλωρίκα Τσιρογιάννη, γραμματέας του Φιλοζωικού Συλλόγου Βόλου «Κόσμος και Φύση» εξήγησε στο www.zoosos.gr,  ότι η τουρίστρια ήρθε σε επαφή μαζί τους προκειμένου να βρει έναν τρόπο και να γνωστοποιήσει και να καταγγείλει στον δήμαρχο αυτά που αντίκρισε.

Όπως μας είπε η κα Τσιρογιάννη τόσο το email της τουρίστριας όσο και η καταγγελία που έκανε για συγκεκριμένο ζώο κατατέθηκαν στο Α.Τ. Μηλέων εκ μέρους τους συλλόγου τους.

Ολόκληρη η επιστολή

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΠΗΛΙΟΥ κ. ΑΝΤΩΝΟΓΛΟΥ - ΚΑΣΣΑΒΕΤΗ

Κύριε,

Είμαι Ιταλίδα τουρίστρια και την περασμένη εβδομάδα, πέρασα τις διακοπές μου στο Μούρεσι με ένα γκρουπ φίλων. Η περιοχή είναι πράγματι μαγευτική, ευλογημένη θα έλεγα με καταπληκτικές παραλίες, αιωνόβια δένδρα, πυκνά δάση, καταρράκτες,  ωραία χωριά με κτήρια αρχιτεκτονικού ενδιαφέροντος καλό φαγητό και ντόπια προϊόντα. Πράγματι ένα από τα πιο πλήρη και καλύτερα διατηρημένα τουριστικά ελληνικά μέρη που έχω επισκεφθεί.

Αλλά, δυστυχώς, είμαστε όλοι ιδιαίτερα σοκαρισμένοι και απογοητευμένοι από τα τόσα αδέσποτα σκυλιά και τις γάτες που πεινασμένα και σε άθλια κατάσταση συναντήσαμε. Πράγματι τα βλέπαμε παντού, στις παραλίες του Παπα-Νερό, στο Χορευτό στις ταβέρνες του Μουρεσίου και των Ταξιαρχών, στον δρόμο από Κισσό προς Μούρεσι μόνο για να αναφέρουμε μερικά από αυτά που είδαμε.

Επιπλέον, μας ενόχλησε ιδιαίτερα η εικόνα κυνηγόσκυλων αλυσοδεμένων να αλυχτούν και να γαυγίζουν απελπισμένα μέσα στα δάση της περιοχής.

Πως είναι δυνατόν οι τουρίστες να χαρούν τις διακοπές τους όταν βρίσκονται ενώπιον τέτοιων εικόνων; Τρέχαμε στα παντοπωλεία για να αγοράσουμε τροφή για σκύλους και γάτες και ταΐζαμε όποιο ζωντανό βρίσκαμε στον δρόμο μας.

ΑΛΛΑ οι διακοπές μας χάλασαν.

Η κατάσταση αυτή είναι απελπιστική και εκτός ελέγχου. Σας  ζητώ να ξεκινήσετε το πρόγραμμα στειρώσεων και ενημέρωσης του κόσμου το συντομότερο.

Άφησα το Πήλιο με πληγωμένη καρδιά και αμφιβάλλω ότι θα ξαναγυρίσω.

Συζήτησα με τους φίλους μου την υπόθεση αυτή και συμφωνήσαμε ότι δεν θα συστήσουμε σε κανένα αυτόν τον προορισμό τουλάχιστον μέχρι να βεβαιωθούμε ότι τα πράγματα έχουν αλλάξει.

Με τιμή

CECILLIA VERONESE

Διαβάστε επίσης:

Τι είδε η τουρίστρια στο Ανατολικό Πήλιο και σοκαρίστηκε;

Φόλες στη Μακρυνίτσα: ή «Ζήσε τη φρίκη στην Ελλάδα! Εμπειρία αλησμόνητη»

Οι φόλες στις τουριστικές περιοχές πέφτουν σωρηδόν!

Φιλόζωος δήμαρχος Ζαγοράς - Μουρεσίου αδιάφορος με τ΄ αδέσποτα;

Καλά Νερά Μαγνησίας: Μάζεψαν υπογραφές ζητώντας την εξόντωση των αδέσποτων

Tagged: , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

4 Σχόλια

  1. Dina

    ισχύει αυτό για το Πήλιο. Πέρισυ καλοκαίρι πήγαμε στο Χορευτό και φρίξαμε με την εικόνα των αδ΄σποτων ζώων, δεν ξέραμε ποιό να πρωτοταίσουμε! Πόνεσε η καρδιά μας! Ποτέ ξανά Πήλιο μέχρι να αλλάξει αυτό!

  2. Δεναξιζουν ναλεγονταιανθρωποι

    αυτη η κοπελα μας εβαλε γυαλια!! και θα γελαω οταν ξεμεινουμε απο τουριστες! ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΜΕ! ΖΩΑ Ε ΖΩΑ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.