Στηρίξτε μας

Τι είδε η τουρίστρια στο Ανατολικό Πήλιο και σοκαρίστηκε;

13 Σεπτεμβρίου 2012 14:41 | Καταγγελίες
Τι είδε η τουρίστρια στο Ανατολικό Πήλιο και σοκαρίστηκε;

Τριτοκοσμική η εικόνα της χώρας με τ' αδέσποτα να υποφέρουν στους δρόμους

Η Χριστίνα Αντωνάτου επικοινώνησε σήμερα με το www.zoosos.gr και μας κατήγγειλε τα όσα αντίκρισε στο χωριό Χορευτό σε μια περιοχή του Ανατολικού Πηλίου εξαιρετικά όμορφη. Η κα Αντωνάτου εξηγεί: «Επισκέφτηκα πρόσφατα το Ανατολικό Πήλιο και συγκεκριμένα το χωριό Χορευτό, μια από τις ωραιότερες παραλίες του Αιγαίου. Πραγματικά εντυπωσιάζεται κανείς από την ομορφιά του φυσικού τοπίου, στο οποίο εμπλέκονται κυριολεκτικά το βουνό και η θάλασσα.

Επίσης όμως ο επισκέπτης εντυπωσιάζεται δυσάρεστα (ουσιαστικά σοκάρεται) από την εγκατάλειψη των αδέσποτων ζώων στο χώρο αυτό. Δεκάδες αδέσποτα σκυλιά, συχνά άρρωστα ή τραυματισμένα, περιφέρονται στα σπίτια και στα εστιατόρια του χωριού, στην προσπάθειά τους να βρουν τροφή.

Συνηθισμένο είναι το θέαμα τριών – τεσσάρων σκυλιών, που εκλιπαρούν με το βλέμμα τους για τροφή μπροστά στα εστιατόρια. Κουτάβια ξετρυπώνουν από κάθε πιθανό μέρος και ακολουθούν τους τουρίστες.

Θηλυκές σκυλίτσες, μαζί με πέντε - έξι μικρά, βγαίνουν μέσα από τους θάμνους και περπατούν στο επαρχιακό δίκτυο με τα αναμενόμενα αποτελέσματα της πολτοποίησης.

Όλα τα ζώα του Χορευτού φαίνεται να είναι νεαρής ηλικίας (γιατί άραγε;). Ενώ όλα αυτά συμβαίνουν, σχεδόν κανείς δεν ενδιαφέρεται. Σχεδόν όλοι οι ξενοδόχοι, μαγαζάτορες, εργαζόμενοι, μόνιμοι κάτοικοι του Χορευτού αλλά και οι περισσότεροι παραθεριστές, θεωρούν την κατάσταση απολύτως αποδεκτή και συνεχίζουν κανονικά τους ρυθμούς της ζωής τους.

Όταν λοιπόν κάποιος επισκέπτης, ευαισθητοποιημένος στα θέματα της αδέσποτης ζωής, επισκέπτεται το Χορευτό Πηλίου και τις γύρω περιοχές, μετά την πρώτη ψυχρολουσία από το θέαμα, αρχίζει να προβληματίζεται:

Πώς είναι δυνατόν να επιβιώσουν εδώ το χειμώνα τόσα ζώα, όταν το χωριό θα έχει ερημώσει; Πώς θα αντιμετωπίσουν τις χαμηλότατες θερμοκρασίες και την έλλειψη τροφής;

Πώς όταν, όλα, μα όλα, τα ζώα είναι αστείρωτα, θα περιοριστεί ο ανεξέλεγκτος πολλαπλασιασμός τους;

Μήπως οι ελάχιστοι μόνιμοι κάτοικοι, ελλείψει πρόνοιας από την πολιτεία, θα επιλέξουν βαρβαρικές πρακτικές εξόντωσης που, ούτως ή άλλως, συνηθίζονται στη χώρα μας;

Προσωπικά έφυγα από το Χορευτό γεμάτη θλίψη, γεμάτη τύψεις και με δύο κουτάβια, το ελάχιστο που μπορούσα να κάνω, χωρίς όμως να έχω συμβάλλει στο ελάχιστο στην επίλυση του προβλήματος.

Παρά την απίστευτη φυσική ομορφιά, δε θα ήθελα να ξαναπάω εκεί. Ταυτόχρονα θα ήθελα να εκφράσω, ή πιο σωστά να καταθέσω, μια κραυγή αγωνίας και παράκλησης στην πολιτεία ή σε όποιον άλλο μπορεί και θέλει να βοηθήσει στη διάσωση των δυστυχισμένων αυτών πλασμάτων.

Με το να αγνοούμε όλη αυτή την κατάσταση, με το να μην την θεωρούμε καν πρόβλημα, εγώ τουλάχιστον νιώθω ότι, πέρα από τη σίγουρη καταδίκη των ζώων σε αργό και μαρτυρικό θάνατο, χάνουμε και εμείς την ανθρώπινη αξιοπρέπειά μας. Το όλο θέμα δεν είναι μονάχα θέμα φιλοζωίας, είναι και θέμα πολιτισμού».

Η κα Αντωνάτου δεν περιορίστηκε στην υιοθεσία δύο κουταβιών. Χθες έστειλε επιστολή στον αρμόδιο φορέα για την διαχείριση των αδέσποτων ζώων, δηλαδή στον Δήμο Ζαγοράς - Μουρεσίου. Και εκείνη ρωτά τα αυτονόητα και εμείς αναμένουμε με αγωνία της απαντήσεις των αρμοδίων.

Στο μεταξύ τα κουτάβια είτε θα πολτοποιούνται από τα οχήματα, είτε θα δηλητηριάζονται από τους ντόπιους είτε θα αντέξουν μέχρι να πεθάνουν από ασιτία τον χειμώνα. Και η ζωή θα συνεχίζεται…

Επιστολή προς τον Δήμο Ζαγοράς - Μουρεσίου

Αθήνα, 12-9-2012

Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,

Ονομάζομαι Χριστίνα Αντωνάτου και τον περασμένο Αύγουστο επισκέφθηκα το χωριό Χορευτό του Ανατολικού Πηλίου, το οποίο εντάσσεται στα όρια της δική σας αρμοδιότητας.

Με λύπη μου διαπίστωσα εκεί την εγκατάλειψη δεκάδων αδέσποτων σκύλων και την παντελή αδιαφορία των υπευθύνων του δήμου σας για το θέμα αυτό. Τα ζώα που περιφέρονται, πολλές φορές άρρωστα ή τραυματισμένα, είναι όλα αστείρωτα, με αποτέλεσμα τον ανεξέλεγκτο πολλαπλασιασμό τους.

Δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις για την τύχη τους το χειμώνα, έχοντας ως δεδομένο ότι ελάχιστοι είναι οι μόνιμοι κάτοικοι Χορευτού.

Γνωρίζοντας ότι, με βάση το νόμο, η Δημαρχία υποχρεούται να διασφαλίζει την ευζωία της αδέσποτης ζωής και, για να μιλήσουμε ρεαλιστικά, υποχρεούται τουλάχιστον να λάβει μέτρα για τον έλεγχο των γεννήσεων και την, έστω μακροπρόθεσμη, επίλυση του προβλήματος, θα ήθελα να σας υπενθυμίσω την αναγκαιότητα των στειρώσεων.

Στειρώσεις που ο δήμος Ζαγοράς - Μουρεσίου πρέπει να συμπεριλάβει στα προγράμματα που εκπονεί και να αναλάβει την πραγμάτωσή τους.

Η εικόνα που παρουσιάζει σήμερα το Χορευτό σας θίγει προσωπικά και πλήττει τον τουρισμό και την ανάπτυξη.

Εγώ προσωπικά είμαι υποχρεωμένη να επισημάνω στον οποιονδήποτε με ρωτήσει σχετικά την αξιοθρήνητη και σχεδόν τριτοκοσμική κατάσταση που επικρατεί όσον αφορά το θέμα των αδέσποτων στα όρια του νομού σας, την οποία δεν την έχω συναντήσει ξανά σε κανένα άλλο μέρος της Ελλάδας.

Ελπίζω ότι θα δραστηριοποιηθείτε, αποτρέποντας έτσι πιθανές προσπάθειες εξόντωσης των πλασμάτων αυτών από ιδιώτες. Οι στειρώσεις των αδέσποτων ζώων θα δείξουν τον πολιτισμό σας και θα αναβαθμίσουν το τουριστικό πρόσωπο της περιοχής σας.

Χριστίνα Αντωνάτου».

Διαβάστε επίσης:

Βόλος: Έκλεισε τον άρρωστο σκύλο στην σακούλα και τον πέταξε ζωντανό στα σκουπίδια

Βόλος: Καταδικάστηκε η παπαδιά που μαζί με τον ιερέα σύζυγο της εγκατέλειψε στον Αλμυρό τον σκύλο τους

Συστηματική κυρίως κάθε καλοκαίρι η δηλητηρίαση των αδέσποτων με φόλες στην Νέα Αγχίαλο Μαγνησίας

Μαγνησία: Μήπως είδατε ποιος πέταξε το σκυλί στον δρόμο στη Νέα Ιωνία Βόλου;

Βόλος: Άρπαξε τα κουτάβια από την μάνα τους και τα πέταξε στα σκουπίδια

Τραγική κατάσταση στο Δημοτικό Κυνοκομείο Βόλου στις Γλαφυρές για 100 έγκλειστα σκυλιά (βίντεο)

Ποινή φυλάκισης με αναστολή για τον 73χρονο που πυροβόλησε σκύλο στο κεφάλι στο Φυτόκο Μαγνησίας

Βόλος: Η Αστυνομία δεν συνέλαβε τον άνδρα που κακοποιεί συστηματικά τον σκύλο του γιατί τον λυπήθηκε

Πιθανότατα από τον σκύλο του δέχτηκε επίθεση άνδρας στη Νέα Ιωνία Βόλου που νοσηλεύεται σοβαρά τραυματισμένος

Βρήκαν τον σκύλο απαγχονισμένο σε δέντρο στην περιοχή Τσατάλι στον Αλμυρό Μαγνησίας

Φυτόκο Μαγνησίας: Βρήκε τον σκύλο εγκαταλελειμμένο δεμένο με σύρμα σε πάσσαλο χωρίς τροφή και νερό

Έκκληση για να καλυφθούν τα έξοδα νοσηλείας του πυροβολημένου σκύλου που βρέθηκε στο Φυτόκο Μαγνησίας

Πρόστιμο 30.000 ευρώ στον 69χρονο άνδρα που έσερνε με το αγροτικό τον σκύλο του στην άσφαλτο στη Μαγνησία

Συνελήφθη ο άνδρας που έλιωσε τον σκύλο του σέρνοντας τον με το αγροτικό στη Μαγνησία

Κατήγγειλε τον άνδρα που έδεσε σκύλο και τον έσερνε με το αγροτικό στην άσφαλτο στον κόμβο Μικροθηβών

Βρήκε 4 νεογέννητα κουτάβια κλεισμένα σε τσουβάλι πεταμένα στον Αλμυρό Μαγνησίας

Υιοθέτησε τον γάτο που βρέθηκε παράλυτος πυροβολημένος 2 φορές με αεροβόλο στις Αλυκές Βόλου

Είχε αλυσοδεμένο χωρίς τροφή και νερό τον σκύλο του για να τον τιμωρήσει στον Άγιο Ονούφριο Μαγνησίας

Αερινό Μαγνησίας: Κρέμασε την αλεπού στην πινακίδα του STOP

Σκύλος σκελετωμένος και άρρωστος στην Γορίτσα Μαγνησίας

Βόλος: Δίνουν 1.000 ευρώ σε όποιον καταγγείλει ποιος βασάνισε τον σκύλο

Βόλος: Έδεσε με σύρμα το στόμα του σκύλου

Καλά Νερά Μαγνησίας: Μάζεψαν υπογραφές ζητώντας την εξόντωση των αδέσποτων

Βόλος: Έβγαλε το σύρμα από το στόμα του σκύλου

Αμαλιάπολη Μαγνησίας: Έκοψε τον λαιμό του σκύλου με τσεκούρι ή φτυάρι

Αγριά Μαγνησίας: Τον είδαν και τον κατήγγειλαν επειδή εγκατέλειψε 9 σκυλιά

Βόλος: Αναζητούν τον άνδρα που εγκατέλειψε το σκυλάκι έξω από το κτηνιατρείο και τον κατέγραψε η κάμερα (βίντεο)

Βόλος: Σκύλος περιφερόταν άρρωστος και πυροβολημένος από αεροβόλο

Tagged: , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

6 Σχόλια

  1. markos dimitriadis

    Episis tha ithela na toniso pos irtha se epafi me astinomiko tis omadas opke pou ipiretei....ektos volou. kai tou anefera ta panta giro apo ta filozoiika. o idios prosopika.. den kserei oute kan.. katechei... an kai einai tis gnomis pos ta skilia.. anikoune demena.. sto chorafi.. kai ochi stin avli kapeiou spiteiou.
    Telos.. ithela na sas anafero...pos piga stin agria..kai sijkekrimena...polloi me gnorizoune ekei.. mias kai einai chorio tou patera mou.. aleksandou dimitriadi. Loipon. oi agriotes kserete ti melloi.. geneste o kathenaas tous ??......Piga sto sijkekrimeno en logo spiti. pou oloi milane kai katigoroune tin kiria me ta pola skilia... trabiksa 4 videos...kontepsane na mas katasparaksoune ta skilia.. apo chadia.. kai chares pou kanane. Eseis kiria florika.. echete....to tharros na pate na milisete..me tous anthropous ton spilaion ??....Giati i agriotes...kateme...einai barbaroi !!Ego ekana to kathikon mou edo kai chronia. kathos kai avto to kalokairi opou piga 12 fores !!

    1. eleni

      Αγαπητέ Μάρκο, βάλε στην αναζήτηση του http://www.zoosos.gr το όνομα Φλωρίκα και θα δεις τι έχει κάνει η κα Τσιρογιάννη και ο σύλλογος στον οποίο ανήκει για τα αδέσποτα και όχι μόνο.

      Μπράβο σου που παλεύεις για τα ζώα, δεν είσαι ο μόνος!

  2. markos dimitriadis

    Kiria florika tsirogianni.. pou eiastan eseis avgousto tou 2000.. ??Otan ego mazi me ton aderfo mou ton christo kai tin ginaika tou ..totes stelname fotos kai videos sta ksena mesa enimerosis ??....Otan emeis prosoascholithikame avgousto..tou 2000 me ta ellinika.. nea kai ksena filozoiika side. Kserete ti lene.. polloi touristes apo germania.. ochi aplos gia olin tin ellada.. omos olokliro to pilio!!!Pate mia bolta poio kato... stis aidonofoleies.. stin anakaseia.. ston profiti ilia kai ston ageio georgeio... na deiite friki.. kai min milate.

  3. ΦΛΩΡΙΚΑ

    o κύριος Δημητριάδης που όλα τα γνωρίζει θα έπρεπε να γνωρίζει ότι στη Πορταριά-Μακρυνίτσα εδώ και 4 χρόνια υπάρχει φιλοζωική οργάνωση που τώρα έχει ενταχθεί στον Βόλο με πολύ καλά αποτελέσματα, και στο Νότιο Πήλιο οι ξένοι εκεί μαζί με μερικούς ευθαισθητους ελληνες έχουν επίσης φιλοζωική δράση και επίσημο σύλλογο. Στειρώνουν μεγάλο αριθμό ζώων στέλνουν στο εξωτερικό επίσης πολλά ζώα -σκυλιά, γατιά- και τώρα τελευταία αποφασίστηκε να κυνηγήσουμε ενωμένοι τους δημαρχους των περιοχών αυτών.

    Δεν είναι αποκλειστικό φαινόμενο του Πηλίου αγριότητα και η βαναυση συμπεριφορά των ανθρώπων προς τα ζώα. ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΛΗΣΙΑΣΜΑ ΜΕ ΠΕΙΣΤΙΚΟ ΛΟΓΟ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΦΩΝΕΣ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΚΡΥΣΜΑ

  4. markos dimitriadis

    To provlima einai iparkto...chronia sto pilio genikos.Aplos edo kai dekapente chronia peripou iparchoune agloi kai germanoi pou taiizoune ta adespota se portaria..makrinitsa.. chorto argaasti kai stin milina. Omos. oi ekei ntopeioi ton periochon....sta perissotera meroi tou pileiou theoroune pos einai anotera onta apo ta skilia ...apo tis gates kai ta aloga.Oi pilioreites.. itane.. apo anekathen ratsistes....me ta adespota zoa...sta perissotera choria tou pileiou.Einai kakoi...anthropoi kai poniroi..san alepoudes. !!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.