Στηρίξτε μας

Τι είδε η τουρίστρια στην Ιεράπετρα;

27 Απριλίου 2013 05:10 | Καταγγελίες
Τι είδε η τουρίστρια στην Ιεράπετρα;

Ποιος δυσφημεί την Κρήτη;

Μια Βελγίδα, που βρέθηκε για μερικές μέρες στην Ιεράπετρα της Κρήτης για να κάνει τις διακοπές της είδε την κατάσταση που επικρατεί εκεί με τα αναρίθμητα αδέσποτα και δεσποζόμενα ζώα, που ζουν εξαθλιωμένα, και φυσικά έφριξε. Με το που επέστρεψε στην πατρίδα της η νεαρή γυναίκα – που το ονομάζεται Delphine Bachelet – αναζήτησε μια λύση για τη σωτηρία μιας σκυλίτσας, η οποία ζει κοντά στο ξενοδοχείο «Club Ostria Beach» στο οποίο είχε καταλύσει. Θέλει να την υιοθετήσει και ψάχνει τρόπο για να τη σώσει και να την πάρει κοντά της.

Η ίδια στο email που έστειλε στις 23/4 στον Φιλοζωικό Σύλλογο Χανίων «Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ» και σε αρκετά ακόμη φιλοζωικά σωματεία – που προφανώς εντόπισε μέσω διαδικτύου – εξηγεί: «Είδα πολλές γάτες και σκύλους, ζώα που ήταν πληγωμένα και πεινασμένα, ήταν τόσο αδύνατα! Ήταν τόσο κρίμα να τα βλέπεις. Τους έδωσα να φάνε. Αλλά τώρα είμαι πίσω στο Βέλγιο και δεν μπορώ να τα βοηθήσω άλλο.

Θα ήθελα να υιοθετήσω ένα σκυλί από την Ελλάδα, αλλά δεν ξέρω πώς να το φέρω στο Βέλγιο. Θα ήθελα να υιοθετήσω το σκυλί από την πρώτη φωτογραφία, ήταν θηλυκό, είχε τσιμπούρια (τα έντομα αυτά που απομυζάνε το αίμα) πολύ μεγάλα για να τα βγάλω από το δέρμα της.

Το σκυλί ήταν τόσο φοβισμένο. Αλλά της δίναμε φαγητό κάθε μέρα και έτσι μας γνωρίζει καλά. Την είπαμε Ελπίδα. Μπορείτε να τη στείλετε στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών Ζaventem έτσι ώστε να την παραλάβουμε;

Τώρα δεν έχει να φάει και πιθανόν θα πεθάνει. Μένει στο πίσω μέρος του ξενοδοχείου  Club Ostria Beach στο θερμοκήπιο, όπου καλλιεργούν φυτά. Το σκυλί ζει εκεί, εάν το φωνάξεις έρχεται. Μπορείτε να με βοηθήσετε σας παρακαλώ; Υπάρχει επίσης ένα σπίτι στο πίσω μέρος του ξενοδοχείου, στην παραλία, όπου υπάρχει ένα σπίτι και στην αυλή υπάρχουν πάνω από 12 γάτες που πεινούν. Τους έδωσα επίσης φαγητό, αλλά τώρα είναι μόνα τους.

Επίσης είδα σκυλιά που ήταν πολύ πεινασμένα στην Ιεράπετρα, δείτε τις φωτογραφίες. Δεν φωτογράφισα τα πάντα και όλα τα σκυλιά. Μόνο τις 3 τελευταίες μέρες πήρα φωτογραφίες. Είδα ένα σκυλί που χτυπήθηκε από αυτοκίνητο και αφέθηκε εκεί στον δρόμο να υποφέρει. Πραγματικά πρέπει να πάτε εκεί και να δείτε την κατάσταση. Είναι φριχτό. Μπορείτε παρακαλώ να μου απαντήσετε μέσω email;.

Είναι πολύ σημαντικό. Είδα πολλά ζώα πεθαμένα. Θα σας στείλω ένα  email με τις υπόλοιπες φωτογραφίες που πήρα. Παρακαλώ βοηθήστε αυτά τα ζώα. Θέλω να τα βοηθήσω, αλλά δεν ξέρω πώς. Το τηλέφωνό μου είναι…».

Όποιος δεν σέβεται τη ζωή ας σεβαστεί τον τόπο

Η Νατάσα Μπομπολάκη, πρόεδρος του Φ.Σ.Χ. «Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ» και κοινοποίησε στον τοπικό Τύπο και στα ηλεκτρονικά Μ.Μ.Ε. το email της τουρίστριας και δεσμεύτηκε να βοηθήσει για τη σωτηρία της Ελπίδας, της σκυλίτσας που είναι γεμάτη τσιμπούρια, και κάθε Ελπίδας που αργοσβήνει στην Κρήτη.

Συγκεκριμένα με αφορμή την επιστολή της Delphine Bachelet η κα Μπομπολάκη τονίζει: «Πόσο αστείες φαντάζουν - για όσους γνωρίζουν τι συμβαίνει στο νησί μας - οι κατηγορίες για δυσφήμηση της Κρήτης εκ μέρους των φιλόζωων και για δήθεν χαλκευμένες και ψεύτικες κακοποιήσεις ζώων, που κατασκευάζονται από εμάς. Όποιος δεν σέβεται τα ζώα  και την ίδια την  ζωή, ας σεβαστεί τουλάχιστον την μοίρα αυτού του  τόπου».

Διαβάστε επίσης:

Τι είδε η Φινλανδή στην Κρήτη και αγανάκτησε;

Τι είδε η τουρίστρια στο Ανατολικό Πήλιο και σοκαρίστηκε;

Έριξαν φόλες την Πρωτοχρονιά πέριξ του αεροδρομίου Σητείας και σκότωσαν αδέσποτα & μη ζώα

Ιεράπετρα: Βρήκε την αδέσποτη γάτα να υποφέρει καμένη από καυτό λάδι!

Ιεράπετρα: Η Αστυνομία επέβαλε πρόστιμο 30.000 ευρώ στον άνδρα που δηλητηρίασε έναν σκύλο

Εξόντωσαν 4 στειρωμένα και εμβολιασμένα αδέσποτα στο Πάνω Χωριό Λασιθίου

Εκπαιδευμένα σκυλιά βρήκαν τον άνδρα που εξόντωνε ζώα με φόλες, παράνομα δηλητήρια, θηλιές, δόκανα στο Κουρτέσι Λασιθίου

Ιεράπετρα: Δηλητηρίασαν στην αυλή του σπιτιού του την σκυλίτσα με τα κουτάβια της

Σε κρίσιμη κατάσταση το κουτάβι που κάποιος έγδαρε ζωντανό στην Ιεράπετρα της Κρήτης

Βελτιώνεται καθημερινά η υγεία της σκυλίτσας που γδάρθηκε ζωντανή στην Ιεράπετρα

Αναβλήθηκε η δίκη του άνδρα που έσπασε στο ξύλο και εκτέλεσε έναν σκύλο στην Γρα Λυγιά Ιεράπετρας

Ιεράπετρα: Έσπασε στο ξύλο το γατάκι επειδή ανέβηκε σε μια καρέκλα

Πέθανε το σκυλί που περιφερόταν σκελετωμένο και πολύ άρρωστο στην Ανατολή Λασιθίου (βίντεο)

Πυροβόλησε τον σκύλο στο κεφάλι στον Μύτρο Λασιθίου (βίντεο)

Λασίθι: Αθώωσαν τον κυνηγό που βασάνιζε ζωντανό τον λαγό (βίντεο)

Σητεία: Συνελήφθη και απολογείται ο κυνηγός που βασάνισε τον λαγό για να εκπαιδεύσει τα σκυλιά του

Κυνηγός βασανίζει ζωντανό λαγό για να εκπαιδεύσει τα σκυλιά του

Συνέλαβαν τρεις κυνηγούς για παράνομη θήρα στο Λασίθι

Λασίθι: Συνέλαβαν τους κυνηγούς που θήρευαν λαγούς νύχτα με μηχανάκι

Tagged: , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

2 Σχόλια

  1. Γεωργια Γρηγορακη

    ετσι δησφιμητε την κρητη ρε καφροι για πηγαινεται στο βελγιο ακομα μπογιες υπαρχουν δεν εχετε φιλοτιμο αμα ειναι ετσι εγω που μενω διπλα στο οστρια δεν εχω δει ουτε ενα αδυναμο σκυλακι αν ειναι αληθεια στειλτε ΑΛΗΘΙΝΕΣ φωτογραφιες στο email μου

    1. μαρ

      Εγω που μενω μεσα στην ιεραπετρα επιβεβαιωνω οσα γραφτηκαν απο την τουριστρια. Καλο θα ηταν να μη μασ νοιαζει τι κανουν στο εξωτερικο και να αναλαμβανουμε και καμια ευθυνη για οσα γινονται στο εσωτερικο. Επειδη δηλαδη στη χωρα της εχουν μπογιες, αν εχουν, πρεπει να το βουλωσει η συγκεκριμενη ευαισθητοποιημενη και ενσεινηδητη βελγα? οι φωτογραφιες ειναι αληθινες προφανως κι αν δεν το πιστευεις κανε μια βολτα μεσα και γυρω απο την πολη. κανεις δεν εχει την προθεση να δυσφημησει την κρητη, να ευαισθητοποιησουν προσπαθουν αλλα μας εχουν φαει τα κομπλεξ μας οπως φαινεται. και κατι τελευταιο καφροι ειναι οσοι εγκαταλειπουν και βασανιζουν ζωα κι οσοι τα συγκαλυπτουν για χαρη του τουρισμου και οχι οσοι τα καταγγελουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.