Στηρίξτε μας

Άδικη η απόφαση του Ειρηνοδικείου Χανιών για το γαύγισμα του σκύλου

9 Σεπτεμβρίου 2012 14:30 | Επικαιρότητα
Άδικη η απόφαση του Ειρηνοδικείου Χανιών για το γαύγισμα του σκύλου

Την αντίδραση του Φιλοζωικού Συλλόγου Χανίων «Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ» προκάλεσε η υπ’ αρ. 191/2012 απόφαση του Ειρηνοδικείου Χανίων βάσει της οποίας πολίτης μέλος της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα εναντίον του γείτονα του και τελικά δικαιώθηκε επειδή τον ενοχλούσε το γαύγισμα του σκύλου του.

Κατά την ακροαματική διαδικασία φάνηκε ότι μόνο καταγγέλλων έχει ενοχληθεί από το ζώο και όχι οι μόνιμοι κάτοικοι της περιοχής… Όμως η ειρηνοδίκης βάσει αποκλειστικά ανθρωποκεντρικών κριτηρίων έδωσε ένα ακόμα «μάθημα» αντιφιλοζωικής κουλτούρας.

Συνήθως τα σκυλιά γαυγίζουν από ανία όντας δεμένα συνεχώς, χωρίς φροντίδα και αγάπη. Κάτι τέτοιο όμως δεν συνέβαινε στην συγκεκριμένη περίπτωση καθώς η οικογένεια του σκύλου τον φροντίζει πολύ και αυτό κατέθεσαν και οι μάρτυρες υπεράσπισης του κατηγορούμενου. Εντούτοις το δικαστήριο είχε άλλη άποψη και δικαίωσε τον ενοχλημένο γείτονα, ο οποίος δεν μένει καν μόνιμα στα Χανιά, αφού το μεγαλύτερο μέρος του έτους ζει στην Γερμανία…

Το Ειρηνοδικείο Χανίων επικαλούμενο κίνδυνο βλάβης της υγείας του, λόγω των υπερβολικών θορύβων, που εκπέμπονταν από την οικία του γείτονα από τα συνεχή γαβγίσματα του λυκόσκυλου του, με απόφαση του:

1) Υποχρεώνει τον γείτονα να απομακρύνει τον σκύλο του από τον ακάλυπτο (ανοιχτό) χώρο της οικοδομής του.
2) Υποχρεώνει τον γείτονα να παραλείπει στο μέλλον κάθε διατάραξη της νομής των αιτούντων στο ακίνητο τους, λόγω του θορύβου που προκαλείται από τα γαβγίσματα του σκύλου του.
3)Απειλεί τον ιδιοκτήτη του σκύλου με χρηματική ποινή 300 ευρώ και προσωπική κράτηση διαρκείας 20 ημερών, εάν δεν τηρηθούν τα παραπάνω.

Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χανίων «Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ» σε σχετικό δελτίο Τύπου τονίζει: «Με έκπληξη και δυσαρέσκεια, πληροφορηθήκαμε από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης την απόφαση του Ειρηνοδικείου Χανίων, σύμφωνα με την οποία, δημότης υποχρεούται να απομακρύνει τον σκύλο του αφού ενοχλήθηκε από την παρουσία του, ο εποχικά διαμένων στην περιοχή γείτονάς του, κάτοικος - το μεγαλύτερο διάστημα -Γερμανίας.

Η πρόεδρος του συλλόγου μας, Αναστασία Μπομπολάκη, είχε ήδη ενημερωθεί για την αντιπαράθεση, και έτσι επισκέφτηκε το σημείο, ώστε να διαπιστώσει αν όντως το γαύγισμα του σκύλου ήταν ενοχλητικό.

Αυτό όμως που διαπίστωσε είναι ότι ο σκύλος ζούσε σε πολύ καλές συνθήκες, το γάβγισμά του ήταν εντός των φυσιολογικών ορίων, και ο ιδιοκτήτης του λάμβανε όλα τα μέτρα ώστε αυτός να μην ενοχλεί τις ώρες κοινής ησυχίας.

Πρόκειται για ένα σκυλί πολύ ήρεμο, φιλικό, με αγάπη και φροντίδα από την οικογένειά του και τα παιδιά της οικογένειας, τα οποία είναι απαρηγόρητα μετά την απόφαση του δικαστηρίου.

Στη δίκη που έγινε, η ίδια ήταν μάρτυρας υπεράσπισης καθώς έχει όλη την εμπειρία αλλά και αντικειμενική άποψη λόγω και της ιδιότητάς της, παρόλα η ειρηνοδίκης πήρε μία αβασάνιστη απόφαση με καθαρά ανθρωποκεντρικά κριτήρια.

Να ενημερώσουμε ότι στο πλευρό του κατηγορουμένου υπήρχαν μάρτυρες - γείτονες που διαβεβαίωσαν ότι το σκυλί δεν ενοχλεί και ότι πρόκειται για ιδιορρυθμία του καταγγέλλοντος, γεγονός που αποδείχτηκε και κατά την διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας.
Αντίθετα ο καταγγέλλων δεν είχε κανένα μάρτυρα.

Ας σημειωθεί επίσης ότι η ειρηνοδίκης διέταξε να γίνει αυτοψία για να διαπιστωθούν οι κατηγορίες, η οποία όμως ουδέποτε έγινε ή τουλάχιστον δεν ενημερώθηκε ο ιδιοκτήτης του σκύλου, όπως θα ήταν σωστό.

Ως είναι γνωστό η φιλοζωική κουλτούρα των Ελλήνων είναι υποβαθμισμένη και ως εκ τούτου μερικούς συμπολίτες μας τους ενοχλεί και μόνο η παρουσία ζώου κοντά στον τόπο κατοικίας τους! Αυτό δεν σημαίνει ότι πραγματικά τα ζώα ενοχλούν!

Τέτοιες δε αποφάσεις δεν βοηθούν στην αλλαγή της νοοτροπίας και της απαρχαιωμένης αντίληψης των Ελλήνων σε σχέση με τα ζώα, βρίσκονται δε σε καθαρά αντιευρωπαϊκή κατεύθυνση.

Δεν θα είχαμε καμία αντίρρηση να επιβληθούν ποινές στον ιδιοκτήτη του σκύλου, αν όντως το ζώο ήταν πολύ ενοχλητικό. Συνήθως τα σκυλιά γαυγίζουν από ανία όντας δεμένα συνεχώς, χωρίς φροντίδα και αγάπη.

Κάτι τέτοιο όμως δεν συνέβαινε στην συγκεκριμένη περίπτωση. Διερωτώμεθα πως ο μόνος που ενοχλήθηκε από την παρουσία του σκύλου είναι ο εποχικά διαμένων γείτονάς του ενώ μέχρι σήμερα μόνιμοι κάτοικοι της περιοχής δεν έχουν εκδηλώσει δυσαρέσκεια;

Ο ιδιοκτήτης του ζώου έχοντας πλήρη συναίσθηση των πράξεών του καθώς και της αμέριστης αγάπης αυτού και της οικογένειάς του για το ζώο του, θα ασκήσει κάθε ένδικο μέσο για να ανατραπεί αυτή η απόφαση και δηλώνουμε ως φιλοζωικός σύλλογος καθώς και πανελλαδικά η φιλοζωική κοινότητα, ότι θα μας έχει στο πλευρό του».

Διαβάστε επίσης:

Ειρηνοδικείο Αθηνών: Δεν συνιστά όχληση όταν τα σκυλιά γαυγίζουν σε φυσιολογικά πλαίσια

Tagged: , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

29 Σχόλια

 1. Βάσω

  Λυπάμαι βαθύτατα, για την κατάντια τους, όλα εκείνα τα κομπλεξικά ανθρωπάκια που κρέμονται από το 24ωρο γαύγισμα των σκύλων τους σαν τελευταία τους ελπίδα να δημιουργήσουν στον εαυτό τους και στους γύρω τους την ψευδαίσθηση ότι έχουν κάποια υπόσταση, με τη λογική του "ενοχλώ άρα υπάρχω". Αλλά δε φταίμε σε τίποτα εμείς οι υπόλοιποι να βγάζουν τα κόμπλεξ τους επάνω μας υποβαθμίζοντας όσο δεν παίρνει το βιοτικό μας επίπεδο σε σημείο να διαταράσσεται ακόμα και η υγεία μας.

  1. μαρια κακαλιουρα

   Κατάπτυστοι όλοι οι της ομάδας "ενοχλώ άρα υπάρχω"! Εσάς ποιο θα σας ταίριαζε καλύτερα, αλήθεια;
   "αδιαφορώ άρα υπάρχω", "τρώω σάρκες νεκρών όντων άρα υπάρχω", "λοιδωρώ ΄τους συμπάσχοντες με τα μαρτύρια άλλων έμβιων όντων άρα υπάρχω", "δολοφονώ ζώα άρα υπάρχω", "εκμηδενίζω ζωές άρα υπάρχω" "θεωρώ πως τα άλλα όντα υπάρχουν για τη βρώση και τη διασκέδαση μου άρα υπάρχω", εν ολίγοις, "ζω και νοιάζομαι μόνο για μένα και την άμεση οικογένειά μου άρα υπάρχω"...μμμμμ;

 2. κωστας κολαζας

  Αγαπητε βλακα που γραφεις και αρθρα
  αφου έχεις φάει όλα τα κοτόπουλα, τις αγελάδες, τα ψάρια, τα γουρούνια κλπ, σχολιάζεις την "αντι φιλοζωική συμπεριφορά" δικαστη
  όλοι έχουμε ένα ζώο που το αγαπαμε και το τρέφουμε με κρέας αλλων ζώων. Είμαστε όλοι ηθικά σχιζοφρενείς. Εσύ είσαι λιγο παραπάνω γιατι δεν καταλαβαίνεις τι πάει να πει η λέξη ΦΑΣΑΡΙΑ. Ειδικά για όσους δουλευουν και θέλουν λιγο χρόνο ηρεμιας, ανάπαυσης κλπ. Τώρα που θα γυρίσεις στη δραχμή, ετοιμάσου να φας το ζωάκι σου απο την πείνα.

  1. dimitrt

   Aυτο ακριβως μου συμβαινει και σημερα ,εδω και πολυ καιρο καποιο δηθεν φιλιζωο κτηνος δενει το συστυχο σκυλι στη ταρατσα του και εκεινο γαυγιζει επι ωρες συνεχως νυχτα και μερα , μας εχει αγανακτησει . Τα ζωα που παριστανουν τους ανθρωπους φταινε.

 3. BARIMORE

  Συνήθως τα σκυλιά γαβγίζουν από ανία όντας δεμένα συνεχώς, χωρίς φροντίδα και αγάπη. Κάτι τέτοιο όμως δεν συνέβαινε στην συγκεκριμένη περίπτωση
  και το
  το γάβγισμα του ήταν εντός των φυσιολογικών ορίων

  Και τι σχεση εχει αυτο με το οτι ουτως η άλλως γάβγιζε και ενοχλούσε??
  Κοιτάξτε ... η όχληση μπορεί να ειναι ανυπόφορη μερικές φορες και οφειλουμε να σεβαστούμε τους συνανθρώπους μας.
  Για οικόσιτα με ιδιοκτήτες αυτο ειναι απαράδεκτο και δεν νομιζω οτι καποια πρόεδρος συλλόγου μπορει να αμφισβητήσει απόφαση Ειρηνοδικείου μια απλη γνωμη ναι , μπορει να την εκφέρει.
  Και ναι ειμαι φιλόζωος και εχει και δυο οικόσιτα

 4. ΜΚ

  ΓΕΙΑ ΣΑς
  Ο Γείτονάς μου εχει ένα σκύλο 12 χρονια , ποτε δεν τον εχει πάει βολτα,, ουτε μια φορά τον εχειστονκήπο ,το ζωντανό συνήθως καθεται κοντα στην καγγελόπορτα δηλαδή σε επαφή με τον διαδρομο εισοδου των διαμερισμάτων , προκειται για ισόγεια,,,, συνεχώς γαυγίζει πολυ δυνάτα , ακουγεται δυνατότετα διότι υπάρχει ενας ψιλός τοιχος, το σημείο που στέκεται είναι 3 μέτρα απο το καθιστικό μας. Οι γείτονες παρεξηγήθηκαν διότι μετά απο τοσα χρόνια τολμήσαμε να παραπονεθούμε. Τις ακαθαρσίες του τις κάνει στοσν κήπο,, τις μαζευουν οταν γίνουν πολλές τις βάζουν σε μία τσάντα, δενουν την τσάντα την βάζουν στην ακρη για να προσθέσουν επόμενη φορα που θα αποφασίσουν να τα μαζέψουν. Οι τρίχες είναι αλλο πράγμα ο αέρας φυσάει πάντα προς το μέρος μας και γεμίζουμε τρίχες.Σήμερα όμως η κατάσταση εφθασε στο αποκορύφωμα,, ηρθε μία γνωστη μας και μας μιλουσε εξω απο τα κάγκελα της αυλης ,, δεν μπορουσε να κατέβει στο σπίτι διοτι φοβοταν το σκυλι,, χθες δάγκωσε ενα άτομο,,, φωνάξαμε την γειτόνισσα να το μαζέψει για να μπορέσει να περάσει η κυρία,,ακουγε αλλα δεν βγήκε εξω .. Αργότερα βγήκε και μας εκανε παρατήρηση γιατι επεμβαίνουμε στην ζωή τους,, της ειπαμε πως δεν επεμβαίνουμε ενοχλει το σκυλι , δεν μπορει κάποιος να ερθει επίσκεψη ,, η επομενη κίνησή της ήταν να καλεσει το 100 , το οποιο ηρθε ,,δεν γνωρίζω τι ανέφερε , ποιος ηταν ο λόγος.. Στην αστυνομία ανακοίνωσε πως αν πάθει κάτι ο σκύλος θα φταίμε μόνο εμείς.
  και εγω λατρεύω τα ζώα , αλλα γνωρίζω πως εχουν ευθυνες , Απευθύνομαι στους δήθεν φιλοζωους εγω τι πρέπει να κάνω; Αλλά θα πω και κάτι που θα πονέσει κάποιος , εν ήταν λιγότεροι οι φιλόζωοι θα είχαμε λιγότερα αδέσποτα ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ , ΔΙΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΠΡΩΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΤΑ ΒΑΡΙΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΑΜΟΛΑΝΕ

  1. Αντωνης Μανουσακης

   Ειστε ενα μάτσο ζωα ολοι εσεις αυτου του ειδους οι δήθεν φιλόζωοι,που ακριβός βρίσκετε η φιλοζωία σας ? με
   δεμένα σκυλιά μονιμα για χρόνια,η να τα πλένετε με το λάστιχο , η να τα δέρνεται οταν δεν φτιάχνουν καφέδες ,χωρις εμβόλια χωρις τσιπακια βόλτες να κατουραν οπου βρουν χωρις να τα μαζεύεται , να γαβγίζουν στις αυλες χωρις να βαζεται ενα φίμωτρο η οτιπηποτε προκειμένου να μην ενοχλούν.
   Οχι φιλόζωοι δεν ειστε! Είστε ψυχοπαθείς και επικίνδυνη και για τις οικογενειες σας

 5. Γιώργος Κ

  Μας τα έχετε ζαλίσει ολοι έσεις οι δήθεν φιλόζωοι για τα δικαίωματα των ζώων και ένα σωρό άλλες αηδίες λές και εμείς δέν αγαπάμε τα ζώα και ότι γουσταρουμε να τα βασανίζουμε Τα δικαιώματα τα δικά μου ποιός τα σκέπτεται ????? όταν γυρίζω απο 10 ώρες δουλεία και θέλω να πέσω να ξεραθώ και το σκυλάκι του μαλάκα του γείτονα που το έχει μόνιμα δεμένο,που δεν το έχει πάει ποτέ του βόλτα, αρχίζει να γαυβγίζει και με έχει στα καγκελά τότε εγω είμαι ο κακός ?????ι

 6. κας

  ο υπαναπτυκτος συντακτης του αρθρου δεν γωνριζει καν τον νομο περι απαγορευσης σκύλου να διαμένει μόνιμα σε ακάλυπτο χώρο πολυκατοικίας...

 7. Πέτρος

  Έχω πρόβλημα με τον γείτονα. Ως φιλοζωος, πήρα έναν αληγατορα για την αυλή μου. Ο γείτονας παραπονιεται συνέχεια ότι τον ακούει το βράδυ να σέρνεται και στην δική του αυλη. Τι λεει ο βλαξ? εγω τον εχω δεμενο. Δεν παει πουθενα. Δεν νιώθει επισης ο βλαξ την αγάπη μου για αυτό το πλάσμα? Εγώ τον προσέχω, τον ταΐζουν τα παιδιά μου, τον βγάζουμε βόλτα στον κήπο. Τον έχουμε ως μέλος της οικογένειας μας. Μόνο που είναι αληγατορας. Θα μου κάνει μήνυση λέει. Γιατί που ενόχλησε το μικρό μας. Δεν γαυγιζει ούτε γκαριζει. Μια μεγάλη σαυρα είναι.
  Δεν ντρέπεστε λίγο??? έχω δυο σκυλιά στο σπίτι ( ενα μεσα στο σπιτι και ενα έξω στην αυλη) και δεν ακούγεται τίποτα το βράδυ. Ο γείτονας ο βλαξ έχει ενα έξω στην αυλη του, όπου 24 ώρες το 24ωρο μόνιμα ειναι δεμένο με μια αλυσίδα 2 μέτρων και δεν σταματαει όλο το βρδυ να γαυγιζει. Θα το συνιθησης λέει. Ποιο ρε βλαξ? το γαυγισμα του δικού σου σκύλου? τα δικά μου γιατί είναι ησυχα όλο το βράδυ? μπράβο στο δικαστήριο και πραγματικά λυπάμαι που υπάρχουν σύλλογοι με αυτά τα μυαλά που θέλουν να λέγονται και φιλοζωικοι. πρέπει να λέγεσαι πρώτα φιλανθρωπος και μετά φιλοζωος.

 8. TB

  Δεν γνωρίζω με ποια ιδιότητα ανάρτησες το σχόλιο περί αδικίας καθώς και δεν γνωρίζω ποιες είναι οι μορφωτικές σου γνώσεις αλλά τα σχόλιά σου είναι ανόητα. Δεν μιλώ υβριστικά αλλά κυριολεκτικά. Τι σχέση έχει το μελόδραμα που παρουσιάζεις με την καθημερινή ποιότητα ζωής; Για να κρίνουμε αν κάτι είναι σωστό ή λάθος βασιζόμαστε σε κριτήρια του κατά πόσο βελτιώνουμε την ποιότητα ζωής του ανθρώπου. Από την στιγμή που ένα σκυλί γαβγίζει και ο ήχος διαπερνάει τους τοίχους μίας γειτονικής οικίας και εισχωρεί στον προσωπικό χώρο ενός ατόμου αμέσως αυτό παραβιάζει την ατομική ελευθερία. Τι μας ενδιαφέρει το αν ο ιδιοκτήτης του σκυλιού το προσέχει, το αγαπάει, το αν τα παιδιά του έχουν δεθεί και στεναχωρηθεί με την απομάκρυνσή του και το τι γίνεται στην Γερμανία; Και βέβαια είναι δικαίωμά του κάθε ενός να διατηρεί κατοικίδιο αλλά σταματάει να είναι δικαίωμα όταν πιεστικά εκθέτεις κάποιον τρίτο σε μία μορφή ηχορύπανσης ή οποιασδήποτε άλλης μορφής βίας. Όσον αφορά τον όρο 'ανθρωποκεντρικό' που συχνά χρησιμοποιείς είναι εξίσου ανόητο εφόσον στην κόρα τους όλοι οι νόμοι είναι, και πρέπει να είναι, ανθρωποκεντρικοί. Ο απώτερος σκοπός τον νόμων και κανονισμών είναι η ομαλή λειτουργία μίας ανθρώπινης κοινωνίας για την συντήρηση και εξέλιξη του βοιωτικού μας επιπέδου. Ακόμα και οι εκάστοτε νόμοι περί προστασίας ζώων και φύσης γενικότερα αποσκοπούν στην βελτίωση της βιολογικής και συναισθηματικής ανάπτυξης των ανθρώπων, σαν εμένα, εσένα και εκείνον. Δεν χρειάζεται λοιπόν να κατανοήσουμε το γιατί οι άλλοι γείτονες δεν παραπονέθηκαν. Ο κάθε άνθρωπος έχει τις προσωπικές του άμυνες, τα προσωπικά του προβλήματα και διαφορετικές ανάγκες. Για παράδειγμα, μπορεί για κάποιους να είναι πιο σημαντικό να διατηρήσουν καλές σχέσεις με τους γείτονες έστω και εάν αυτό σημαίνει ότι πρέπει να πνίξουν την ενόχλησή τους. Ο ήχος όμως που εισχωρεί στο προσωπικό περιβάλλον κάποιου είναι ένα αντικειμενικό γεγονός και βάση αυτού πρέπει να κρίνουμε την απόφαση του δικαστή. Εάν ο ιδιοκτήτης είναι τόσο δεμένος με το σκυλί ας επενδύσει με δικά του έξοδα στην τοποθέτηση συστημάτων ηχομόνωσης έτσι ώστε η δικιά του χαρά να μην εμπλέκει τρίτους.

 9. johanna

  Επιτέλους ένας άνθρωπος δικαιώθηκε μες την παράνοια που ζούμε στις μέρες μας σ'αυτή τη χώρα!
  Εσείς εκεί στο zoosos γνωρίζετε πόσοι άλλοι άνθρωποι αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα εξαιτίας κάποιων 'φιλόζωων' που έχουν τα σκυλιά σε αυλές και μπαλκόνια και γαυγίζουν μέρα-νύχτα??
  Ας μάθουν όλοι αυτοί να σέβονται ΠΡΩΤΑ τους ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ τους.Και η δική μου γειτονιά έχει γεμίσει σκυλο-ιδιοκτήτες που αδιαφορούν για την ησυχία των άλλων.Δεν μ'ενδιαφέρει αν το φροντίζουν κ.ο.κ.Δεν είμαστε υποχρεωμένοι ν'ακούμε όλη μέρα γαυγίσματα!
  Προφανώς και δεν φταίνε τα ίδια τα σκυλιά,δεν διάλεξαν να είναι εκεί,αλλά οι αναίσθητοι και ασυνείδητοι ιδιοκτήτες τους.
  Ας ψηφιστεί επιτέλους ένας πιο αυστηρός νόμος για την ιδιοκτησία κατοικιδιων που να λαμβάνει υπόψη του και το ΔΙΚΑΙΩΜΑ του ανθρώπου στην ΗΣΥΧΙΑ,ΑΝΑΠΑΥΣΗ κ.ο.κ

  1. Σάκης

   Ο γείτονας (οικογένεια) είναι φιλόζωος γιατί έχει ένα σκυλάκι, εγώ δεν έχω σκυλάκι άρα δεν τα συμπαθώ τα ζωάκια(συμπέρασμα φιλόζωων), εδώ και δύο χρόνια έχει πεταμένο το σκυλάκι που αγαπά στην ταράτσα, το σκυλάκι που το μεγάλωσε αυτός, το πέταξε στην ταράτσα, αυτό το σκυλάκι που έμαθε να ζει μέσα στο σπίτι του τώρα το πέταξε σε μια γωνιά στην ταράτσα χειμώνα- καλοκαίρι, τον πρώτο χρόνο έκλαιγε-γάβγιζε μέρα-νύχτα, για μένα αυτό το σκυλάκι δεν σημαίνει τίποτα, δεν το μεγάλωσα εγώ δεν έπαιξα εγώ ποτέ μαζί του, πολλές φορές το λυπόμουν που το άκουγα να κλαίει, και ναι με ενοχλεί που κάθε λίγο και λιγάκι γαβγίζει και φωνάζει την οικογένειά του, δεν γαβγίζει μια φορά την ημέρα, γαβγίζει σαν το ξυπνητήρι κάθε 15 λεπτά κάθε δέκα λεπτά κάθε μισή ώρα, κάθε που θα κάτσει περιστέρι στο κάγκελο κάθε που θα περάσει σκύλος από τον δρόμο κάθε που θα περάσει αυτοκίνητο, και ναι τα νεύρα μου έχουν γίνει κομμάτια να μην μπορώ να βρω ησυχία μέσα στο σπίτι μου σε καμία ώρα της ημέρας ή του απόβραδου. Δυστυχώς για μένα, τον βασανισμό και την κακοποίηση που υπομένω δεν υπάρχει καμία αρμόδια ανθρωπιστική οργάνωση για να τον καταγγείλω και να με σώσει. Η αστυνομία ; Έκαναν μία απλή παρατήρηση ούτε καν σύσταση να μην παραμένει μόνιμα το σκυλάκι στην ταράτσα.
   Παρακαλώ ποιος μπορεί να με οδηγήσει σωστά να βρω την ησυχία μου και το σκυλάκι την πραγματική αγάπη που έχασε ;

   1. eleni

    Οδηγίες για ζώα που ζουν σε μπαλκόνια - ταράτσες κ.ο.κ.

    Τι κάνουμε όταν εντοπίζουμε ζώο να ζει μονίμως σε μπαλκόνι

    Αυτή είναι η νέα εγκύκλιος της Αστυνομίας την οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε. Οι αστυνομικοί αν αδιαφορούν μπορούν να καταγγελθούν για παράβαση καθήκοντος.

    Νέα εγκύκλιος της ΕΛ.ΑΣ. για να συλλαμβάνονται όσοι κακοποιούν ζώα

    Μπορείτε να κάνετε καταγγελία κατευθείαν στην αρμόδια Εισαγγελία και εκεί  να περιγράψετε και την αδιαφορία της Αστυνομίας, η οποία έχει επιφορτιστεί με τις αρμοδιότητες της Δημοτικής Αστυνομίας. Εδώ θα βρείτε τον σχετικό νόμο:

    Στην ΕΛ.ΑΣ. οι αρμοδιότητες της Δημοτικής Αστυνομίας και για τα ζώα συντροφιάς

    Για το http://www.zoosos.gr
    Ελένη Ηλιοπούλου

 10. Αλεξανδρος

  <<η φιλοζωική κουλτούρα των Ελλήνων είναι υποβαθμισμένη>>

  Σωστα, στο εξωτερικό, όπου οι περισσότεροι έχουν ζωα, δεν τα βλέπεις ποτε σε ταράτσες και μπαλκόνια. Εδω οι Ελληναρες έχουν ζωα για φιγούρα και δεν σέβονται ουτα τα ζωα αλλα ούτε τους συνανθρώπους τους.
  Πειτε σε τι μπορεί να φταίω εγω που ο γείτονας εχει 3 σκυλια στην ταράτσα και επι 24ωρες χαλάνε τον κόσμο. Τον εχω παρακαλεσει 10 φορες του εχω φερει την αστυνομία οπου του εχει υποβάλει και μήνυση και αφτος αντι να συμμορφωθεί, πηρε και 5ο σκύλο. Μόλις αποκτήσαμε και μωράκι και για να το κοιμίσουμε αναγκαζομαστε να κλείνουμε ολες τις πορτες και τα παράθυρα να μειώσουμε κάπως τον θόρυβο.
  Πείτε μου λοιπόν εγω, που δεν με προστατευει η πολειτια, αν και υπάρχει νομος που απαγορεύει την όχληση απο ζωα ολο το 24 ωρο, που το κάθαρμα αφτο δεν ακουει και προκαλεί αγοράζοντας και νεο σκυλο, τι θα μπορουσα να κανω;;;;;;;;;;;

 11. Στέλιος

  Πολύ σωστή και δίκαιη η απόφαση του Δικαστηρίου. Τα σκυλιά πρέπει να βρίσκονται εντός της οικίας του ιδιοκτήτη και όχι να είναι παρατημένα στην αυλή ή το μπαλκόνι, πολύ δε περισσότερο κατά τις ώρες κοινής ησυχίας, και να μην αφήνουν τους περιοίκους να κοιμηθούν. Αυτό λέει ο Νόμος και είναι απόλυτα σωστό και λογικό.

 12. pole

  Είστε απολαυστικοί!!!Ζητάτε από τους κατόχους κατοικιδίων να απαιτήσουν από τα έρμα τα ζωάκια εφαρμόσουν τον αστικό κώδικα και τις αστυνομικές διατάξεις περί διατάραξης κοινής ησυχίας!!!
  Γνωρίζετε ότι μπορεί να καταδικαστούν΄οι κάτοχοι κατοικιδίων και "για διατάραξη εργασίας περιοίκου" αν το ζωάκι σας τολμήσει και γαβγίσει γαβγίσει οποιαδήποτε ώρα του 24ώρου; Ναι! υπάρχει σχετική διάταξη!
  Δεν είναι θέμα λοιπόν εφαρμογής των απαγορευτικών διατάξεων αλλά της τριτοκοσμικής κουλτούρας πολλών δυστυχών συμπολιτών μας, που ως νεόκοποι αρχοντοχωριάτες απαιτούν να μην ακούν γαύγισμα ή νιαούρισμα στη γειτονιά τους!
  Αφήστε τα κροκοδείλια δάκρυα και τσιτάτα τύπου "τι φταίνε τα ζωάκια, οι ιδιοκτήτες είναι υπεύθυνοι¨ κλπ
  Το μότο σας θάπρεπε να είναι "στα τσιγγέλια τα σκυλιά που τόλμησαν να γαυγίσουν, στους φούρνους των νεοναζί οι ιδιοκτήτες τους"
  Ουαί υμιν....

 13. φων

  ο γείτονας μου έφερε ένα μεγάλο λυκόσκυλο στην ταράτσα του με ενοχλούσε το βράδυ έχασα τον ύπνο μου γάβγιζε από την μεριά που είναι η κρεβατοκαμαρα μου του έκανα παρατήρηση με διαβολοεστειλε πήρα τηλέφωνο δημοτική φιλοζωική και δημοτική αστυνομία μου είπαν οτι απαγορεύεται σκύλος μόνος στην ταράτσα … ήρθαν του έκαναν παρατήρηση τους απάντησε εάν είναι έτσι δεν τον θέλω και πάρτε τον!! κάνανε της κότες και φύγανε …!!!!!
  έτσι βρήκα κάτι και περιόρισα τον σκύλο του από την απέναντι μεριά και τώρα τρελαίνει άλλους γείτονες και τον ίδιο. Έριξα στην ταράτσα του εκεί που δεν θέλω να πάει μπόλικη αμμώνια με τσιλι σκόνη ( όχι ταμπασκο γιατί το ξύδι εξουδετερωνει την αμμώνια )
  και σκέτη αμμωνία κάνει θαύματα χωρίς να φαίνεται τίποτα

 14. Δημητρης

  Εγω απο την αλλη δε βρισκω αδικη την αποφαση. Τυχαινει να εχω στη γειτονια μου σκυλους παρατημενους σε μπαλκονι κ ταρατσα του ιδιου ιδιοκτητη που γαυγιζουν ενοχλητικα ολη μερα κ νυχτα και παρολο που εχω παρακαλεσει την ιδιοκτητρια να κανει κατι να φροντισει να μην ακουγονται δεν εχει γινει τιποτα. Τα ζωα απιτουν υπευθυνοτητα και ωριμότητα που πολλοι ιδιοκτητες δεν διαθετουν. Η επεμβαση σε τετοιου ειδους ενοχλησεις επρεπε να ειναι πιο αμεση, να μη χρειαζεται να φτασεις στο ειρηνοδικειο.

  1. Θάνος

   Αυτή είναι άλλη περίπτωση. Σύμφωνα με την περιγραφή σου, τα ζώα είναι παρατημένα και γαβγίζουν γιατί τραβάνε ζόρι. Αυτό είναι που θα έπρεπε να καταγγελθεί.
   Άλλο καταγγελία σε βάρος κάποιου που ταλαιπωρεί ζώα, άλλο σε βάρος κάποιου που τα φροντίζει και κάνουν και κάποια γαυγίσματα στο πλαίσιο της επικοινωνίας, με άλλα σκυλιά πιθανόν. Ήχοι του περιβάλλοντος είναι.

   1. Δημητρης

    Δε θα έλεγα Θάνο ότι είναι άλλη περίπτωση. Ακριβώς η ίδια είναι. Ενοχλούμαι από την φασαρία των συγκεκριμένων σκύλων. Στη γειτονιά μου υπάρχουν και άλλα σκυλιά που δεν ακούγονται τόσο, γιατί απλά οι ιδιοκτήτες τους φροντίζουν να μην ενοχλούν. Αυτοί ναι είναι ήχοι του περιβάλλοντος και είναι φυσιολογικοί. 'Ασε που μιλάω για 5 σκυλιά σε μια μονοκατοικία. Συνήθως 2 στο μπαλκόνι και 3 στην ταράτσα. Και όπως έγραψα έχω κάνει παρατηρήσεις κ παρακλήσεις στην ηλικιωμένη ιδιοκτήτρια να περιορίσει τη φασαρία χωρίς αποτέλεσμα. Αν έχεις κάποια άλλη λύση από τη μήνυση να μου την προτείνεις.
    Επίσης θα ήθελα να ακούσω τη γνώμη αυτών που θεωρούν άδικη τη συγκεκριμένη απόφαση ειρηνοδικείου. Τι θα έκαναν δηλαδή στη θέση του δικαστή?

    1. Θάνος

     Η διαφορά μας είναι ότι εσύ ενοχλείσαι ενώ εγώ σκέφτομαι πόσο ζόρι τραβάνε αυτά τα σκυλιά που είναι μονίμως στην ταράτσα και στο μπαλκόνι παρατημένα χωρίς φροντίδα.

     Αν η κατάσταση ήταν όπως την περιέγραψαν οι γείτονες και τα άτομα που πήγαν και έλεγξαν, έπρεπε να απαλλαγεί από την κατηγορία γιατί το πρόβλημα το είχε ο καταγγέλων από μόνος του χωρίς να του το προκαλεί κανένα σκυλί. Αυτός ήταν άνθρωπος που τρώγεται με τα ρούχα του. Είδε κάποια πράγματα στην Γερμανία που ζει, τα μεγέθυνε και τα ερμήνευσε όπως τον συνέφερε όπως κάνουν οι περισσότεροι βλαχοdeutsch, και έκανε μήνυση.

  2. Ευα

   Συμφωνώ. Έχω στην γειτονιά έναν ενοχλητικό σκύλο που γαβγίζει από τις 5 τα ξημερώματα, μέχρι να τον βγάλει ο ιδιοκτήτης του βόλτα ή να τον ταίσει. Γενικά όποτε περνάνει κάποιος κάτω από το μπαλκόνι στον δρόμο και όλα τα σχετικά. Γιατί έγω πρέπει να το ανέχομαι αυτό και να ξυπνάει το παιδί μου από το απίστευτο και ασταμάτητητο γαύγισμά του! Πολύ καλά αποφάσισε ο Ειρηνοδίκης. Δεν φταίει φυσικά το καημένο το σκυλί που το έχουν κλεισμένο στο άνετο μπαλκόνι τους, αλλά οι ίδιοι που ασχολούνται μαζί του όποτε έχουν όρεξη! Απορώ πως κοιμούνται και οι ίδιοι...

 15. strs

  Δηλαδή ρε μάγκες, εγώ, που ο γείτονάς μου έχει στον ακάλυπτο 2 σκύλους και γαυγίζουν 24 ώρες το 24ωρο, κάθε μέρα πρέπει να σηκωθώ 5.30 τα ξημερώματα γιά να πάω στη δουλειά και είμαι ΚΟΜΜΑΤΙΑ, κινδυνεύω να κάνω λάθος απ' την αυπνία και άρα να απολυθώ, πρέπει να τα ανέχομαι...?????

  Εμένα δεν πρέπει να με σκέπτεται ο κάτοχος σκύλου????????

  Και βέβαια, δεν φταίνε τα ζωντανά αλλα......το ζώο το αφεντικό τους!!!!!

  @Θάνος "Τι κάνεις Γιάννη μ, κουκιά σπέρνω" !

  1. Θάνος

   Ισα ρε μάγκα...

   "Τι κάνεις Γιάννη μ, κουκιά σπέρνω" !

   Δεν το λένε έτσι ρε μάγκα... Και δεν ταιράζει και στην περίπτωση.
   Αντε μάθατε μερικά γνωμικά και παροιμίες και τα ξεφουρνίζετε ξεκάρφωτα...

  2. gnostis

   File sto eksoteriko iparxoyn mixanimata poy apomakrinoyn ta agria zoa apo to spiti mas - kane mia ereyna kai paragile ena - den ta akoysis gawgizma skiloy se apostasi 100 metra apo to spiti soy .Ultrasonic AnimalChaser

 16. Θάνος

  Ο γερμανόπληκτος καταγγέλλων έχει μάλλον με τα σκυλιά το ίδιο πρόβλημα που έχω εγώ με τους γραβατοφόρους: Τον εκνευρίζει η παρουσία τους. Αλλά οι δικαστές;
  Φαντάσου λέει να καταγγείλω κάποιον γιατί φοράει γραβάτα.

  1. Kostas

   Θανο αν υπαρχει νομος να μη φορας γραβατα τοτε μπορεις να καταγγειλεις οποιον φοραει.
   Εδω μιλαμε για φασαρια που προκαλει σκυλος (κυριως λογο ανευθυνοτητας ιδιοκτητη). Δεν ειναι το ιδιο πραγμα.
   Υπαρχει νομος που απαγορευει σε σκυλια και πτηνα να διατηρουνται σε μπαλκονια,ταρατσες, αυλες, κοινοχρηστους χωρους (ΦΕΚ 343 Β /1995 αρθρο 17) στον οποιο μαλιστα αναφερεται οτι ο ιδιοκτητης οφειλει να φροντιζει ωστε το ζωο να μη προκαλει θορυβους.
   Για να μη παρεξηγουμαι εχω σκυλο και τον εχω μαθει απο μικρο να μη γαυγιζει με το παραμικρο, γιατι πρωτα απόλα ενοχλει και εμενα!
   Αν ο ιδιοκτητης δεν εχει παιδεια πως ειναι δυνατο το ζωο του να εχει?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.