Στηρίξτε μας

Επέστρεψαν στο φυσικό τους περιβάλλον

11 Σεπτεμβρίου 2012 06:06 | Επικαιρότητα
Επέστρεψαν στο φυσικό τους περιβάλλον

Τα γερακινάκια, που φιλοξενήθηκαν το καλοκαίρι στα κέντρα περίθαλψης της «ΑΝΙΜΑ» στην Αττική και της «Αλκυόνης» στην Πάρο, επέτρεψαν στην Κρήτη και γύρισαν ξανά στο φυσικό τους περιβάλλον.

Εντοπίστηκαν εξαντλημένα και ταλαιπωρημένα όμως αφού έλαβαν την κατάληλη φροντίδα ήρθε η ώρα να απελευθερωθούν στο νησί τους στα πλαίσια των εγκαινίων του Περιβαλλοντικού Κέντρου της Μονής Χρυσοπηγής Χανίων.

Την τελετή των εγκαινίων πραγματοποίησε ο οικουμενικός πατριάρχης Βαρθολομαίος στις 2 Σεπτεμβρίου.

Η κοινή παρουσία των δύο φορέων στην Κρήτη επισφράγισε με τον καλύτερο τρόπο τη στενή συνεργασία που έχει αναπτυχθεί ανάμεσα τους τα τελευταία χρόνια.

Η Κρήτη είναι ένα νησί με τεράστιο ενδιαφέρον για όσους ασχολούνται με τη διατήρηση της βιοποικιλότητας, εξ αιτίας του πλούτου της σε άγρια ζωή αλλά και των ραγδαίων καταστροφών που υφίστανται τα οικοσυστήματά της από τη χωρίς μέτρο και αειφόρα αντίληψη «ανάπτυξη».

Ελπιδοφόρα είναι τα μηνύματα από τα αποτελέσματα της μακροχρόνιας παρέμβασης του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Κρήτης για την προστασία των γυπών (τα όρνια πάνε πολύ καλά), απογοητευτικά τα πολλά περιστατικά δηλητηριασμένων αρπακτικών - πρόσφατα ένας σπάνιος σπιζαετός.

Στον νομό Ηρακλείου οι απελευθερώσεις έγιναν σε συνεργασία με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μελιδοχωρίου, το Σ.Ε.Κ.Ν.Η. (Σύλλογο Επαγγελματιών Κτηνοτρόφων Νομού Ηρακλείου), το Δασαρχείο και τη Θηροφυλακή.

Διαβάστε επίσης:

Τέσσερις γερακίνες επιστρέφουν στο φυσικό τους περιβάλλον

Άλλη μια δηλητηριασμένη γερακίνα κατέληξε

Και γύπας νεκρός από δηλητήριο στην Κρήτη
Tagged: , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

2 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.