Στηρίξτε μας

Πολιτικοί που δεν νοιάζονται για τους πεινασμένους ανθρώπους θα ενδιαφερθούν για τα πεινασμένα αδέσποτα;

11 Μαΐου 2014 13:57 | Επικαιρότητα
Πολιτικοί που δεν νοιάζονται για τους πεινασμένους ανθρώπους θα ενδιαφερθούν για τα πεινασμένα αδέσποτα;

Εκείνοι που δεν νοιάζονται για τους πεινασμένους ανθρώπους θα ενδιαφερθούν για τα πεινασμένα αδέσποτα; Αυτή η ερώτηση προκύπτει αβίαστα όταν βλέπουμε υποψήφιους δημάρχους και περιφερειάρχες – οι οποίοι έβαλαν πλάτη στη μνημονιακή συγκυβέρνηση και υπερψήφισαν νόμους που οδήγησαν εκατομμύρια κατοίκους αυτού του τόπου στη φτώχεια και την εξαθλίωση – να «τάζουν λαγούς με πετραχήλια» στην κυριολεξία για τ’ αδέσποτα.

Από αυτή την σκοπιά κρίνουμε και τις δεσμεύσεις του υποψήφιου δημάρχου Αθηναίων Άρη Σπηλιωτόπουλου που μέχρι πολύ πρόσφατα ήταν και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

Ο κ. Σπηλιωτόπουλος και η δημοτική παράταξη του «Αθήνα Μπορείς» προεκλογικά δεσμεύονται για να κάνουν πράξη τα όσα ορίζει η νομοθεσία σχετικά με τ’ αδέσποτα στις 3 Μαΐου μάλιστα υπέγραψαν και την πρόταση του σωματείου ANIMAL ACTION την «Υπόσχεση» την δέσμευση για την οποία περισσότερα θα μάθετε εδώ.

Σήμερα στο πάρκο Ελευθερίας στο κέντρο της Αθήνας ο Άρης Σπηλιωτόπουλος μας προσκάλεσε σε μια συνάντηση ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για να μας παρουσιάσει το πρόγραμμα του συνδυασμού για μια Αθήνα πραγματικά φιλόζωη.

Στο δελτίο Τύπου τονίζεται ότι στην εκδήλωση αυτή «θα ενημερώσουμε όλους τους ενδιαφερόμενους δημότες για την σωστή κηδεμονία ζώων καθώς και για τον Ν. 4039/2012, τις τροποποιήσεις και τις εγκυκλίους που τον συνοδεύουν, ενώ με τον κτηνίατρό μας θα τοποθετήσουμε, εντελώς δωρεάν, microchips στα πρώτα 35 σκυλάκια που θα παραβρεθούν στην εκδήλωση και δεν έχουν ήδη σημανθεί ηλεκτρονικά. Σας περιμένουμε όλους, γιατί όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε τον μεγαλύτερο Δήμο της Ελλάδας πρότυπο φιλοζωίας και για τους υπόλοιπους Δήμους της χώρας!».

Όμως το ερώτημα για εμάς παραμένει. Πως γίνεται να είσαι μισάνθρωπος και φιλόζωος ή και το αντίθετο; Ο κ. Σπηλιωτόπουλος με όσα λέει και πράττει καθημερινά επιδιώκοντας να κερδίσει σταυρούς και από τους εν δυνάμει ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής δείχνει ότι η λέξη «αλληλεγγύη» προς τους ανθρώπους που υποφέρουν, που έχουν απωλέσει – εξαιτίας της ακραίας νεοφιλελεύθερης πολιτικής – ουσιαστικά δικαιώματα (εργασία, περίθαλψη, στέγαση κ.ά.) του είναι άγνωστη.

Επί της ουσίας θέλει να εμφανίζεται υπερκομματικός και αχρωμάτιστος αλλά θυμόμαστε ότι είναι και παραμένει στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, υπουργός της και φυσικά υπερψήφισε όλα τα μνημόνια.

Επειδή φιλάνθρωπος και φιλόζωος είναι αλληλένδετες έννοιες αναρωτιόμαστε πως ο κ. Σπηλιωτόπουλος αυτά μπορεί να τα διαχωρίζει.

Όπως και τ’ αδέσποτα έτσι και οι άνθρωποι έχουν ανάγκη για τροφή, στέγαση, περίθαλψη. Όλα τα πλάσματα έχουν δικαιώματα και οφείλουμε να δείχνουμε προς αυτά την αλληλεγγύη μας και όχι ελεημοσύνη.

Άλλωστε η ανωτερότητα του ανθρώπινου είδους συνοδεύεται από υποχρεώσεις.

Διαβάστε επίσης:

Ρωτήστε τους υποψήφιους τι θα κάνουν για τα ζώα στην περιοχή τους!

Τουίτ με «δεσμευτικές» δηλώσεις για την προστασία των αδέσποτων της Αθήνας

Ο δήμαρχος Πειραιά απειλεί εκείνους που ταΐζουν αδέσποτα

Ο Καμίνης θυμήθηκε τ’ αδέσποτα λόγω των εκλογών

Δήμαρχος Τυρνάβου: Καταδικάζει την κακοποίηση των πουλερικών στο καρναβάλι

Θύμα της γραφειοκρατίας τα αδέσποτα της Πάρου

Η Π.Φ.Π.Ο. προωθεί τον θεσμό των Δημοτικών Κτηνιατρείων

Tagged: , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

6 Σχόλια

  1. καρολος

    '......να μιλατε ετσι για ανθρωπους που εχουν δωσει τα ποαντα για να σωσουν οτι μπορουν......' Συμφωνω.Εχουν κανει τα παντα για το τομαρι τους ψηφιζοντας μνημονια,μειωσεις μισθων,ανεργια 28%,απολυσεις,εξαθλιωση και πανω απο ολα δημευση περιουσιας με τα παναθλια χαρατσια τους.

  2. Μιχαλης

    θα επρεπε να ντρεπεστε αποβλητα της αριστερας και της αναρχιας να μιλατε ετσι για ανθρωπους που εχουν δωσει τα ποαντα για να σωσουν οτι μπορουν,ειναι πολυ πιο ανθρωποι απο εσας που νοιαζεστε μονο για τα λαθροκτηνη που εχουν κανει εισβολη στη χωρα,και καθολου για τους Ελληνες,αλλα ειστε γνωστη στο χωρο εσεις και το θλιβερο παρεακι σας,συνεχιστε να μας κανετε να γελαμε..

    1. μαρί

      Ρε φίλε τι ακριβώς έσωσε ο Άρης;
      Φαντάζομαι εννοείς τα οπίσθιά του όπως και όλα τα δεξιά τομάρια που μας κυβερνάνε χρόνια τώρα.
      Όσο για τα "λαθροκτήνη",η λέξη και μόνο σε κάνει υπάνθρωπο και ανάξιο να εκφέρεις γνώμη.Τι δουλειά έχεις εσύ σε ζωοφιλικό σάιτ;
      τύποι σαν "εσάς" μας κάνουν να ξερνάμε ούστ!

      1. Μιχαλης

        υπανθρωπος εισαι εσυ και οι ομοιδεατες σου αγαπητη μαρι...οσο για το(ανυπαρκτης)επισκεψιμοτητας site,μονο φιλοζωικο δεν μπορεις να το χαρακτηρισεις απο τη στιγμη που για το διαχειριστη του προεχει η αναρχοαριστερη προπαγανδα...για τα λαθροκτηνη επιμενω,και προτεινω αφου εισαι ευαισθητη με τα αδεσποτα να μαζεεψεις στο σπιτι σου και κανενα απο δαυτους

        1. μαρί

          Α μάλιστα εκτός από υπάνθρωπος είσαι και λαθροκτήνος.Αναίσθητος για ανθρώπους και ζώα κάτι σαν τον άρη δηλαδή!Ζήτω η ελλάδα ,ζήτω η θρησκεία ζήτω η νέα δημοκρατία (με μια εσάνς χρυσής αυγής).Σωτήρες μας!!!!!

  3. Iria Lionaki

    Ενώ ο κος.Καμίνης έ ... ?
    Που είναι και φιλάνθωπος και φιλόζωος .. !!!

    Όταν γίνονται κινήσεις και προσπάθεις γίνονται για ψηφοθηρικούς λόγους, όταν δεν γίνονται κινήσεις και προσπάθεις είναι αδιάφροι!

    Τι να πώ ...
    Ο κάθε ένας απο εμάς είναι νοήμον και μπροεί να κρίνει!
    ...................

    Αλήθεια παρόμοιες κινήσεις απο υποψήφιους δημάρχους έχετε να μας προτείνετε για να κρίνουμε επίσης .. ?
    Ευχαριστώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.