Στηρίξτε μας

Η Π.Φ.Π.Ο. προωθεί τον θεσμό των Δημοτικών Κτηνιατρείων

6 Φεβρουαρίου 2014 18:49 | Επικαιρότητα
Η Π.Φ.Π.Ο. προωθεί τον θεσμό των Δημοτικών Κτηνιατρείων

Η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (Π.Φ.Π.Ο.) σε μια προσπάθεια προώθησης του θεσμού των Δημοτικών Κτηνιατρείων που κάθε δήμος οφείλει να έχει για την σωστή διαχείριση του πληθυσμού των αδέσποτων που ζουν στην περιοχή ευθύνης του δημιούργησε ένα «οδηγό» με ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικά με αυτή την τόσο απαραίτητη υποδομή.

Η Π.Φ.Π.Ο. καταγγέλλει τα παράνομα ή και «νόμιμα» δημοτικά κυνοκομεία - κάτεργα - αποθήκες έμβιων και ζητάει το κλείσιμο και την μετατροπή τους σε Δημοτικά Κτηνιατρεία ή όπου δεν υπάρχουν κυνοκομεία τη δημιουργία μόνο κτηνιατρείων για την περίθαλψη και την στείρωση των αδέσποτων.

Η Π.Φ.Π.Ο. επανειλημμένα έχει καταγγείλει τις συνθήκες που επικρατούν στα Δημοτικά Κυνοκομεία (και στα ιδιωτικά) όλης της χώρας. Όπως τονίζει σε σχετική ανακοίνωση της: «Ένα καταφύγιο που δεν πληροί τις απαραίτητες προϋποθέσεις, που δεν απασχολεί εξειδικευμένο προσωπικό και δεν τηρεί αυστηρά κανονισμούς προστασίας και ευζωίας των ζώων η Π.Φ.Π.Ο. το ονομάζει κολαστήριο!

Ένα καταφύγιο που έχει αστείρωτα ζώα τα οποία δεν τυχαίνουν τακτικής κτηνιατρικής φροντίδας η Π.Φ.Π.Ο. το ονομάζει κολαστήριο! Ένα καταφύγιο που αποτελεί στην ουσία χώρο απόσυρσης των ζώων και όχι προστασίας πρόσκαιρης μέχρι να υιοθετηθούν η Π.Φ.Π.Ο. το ονομάζει κολαστήριο! Ένα τέτοιο καταφύγιο, ακόμη και αν ανήκει σε “φιλόζωους” η Π.Φ.Π.Ο. το ονομάζει κολαστήριο!

Η Ομοσπονδία μας, μετά τις πολλές καταγγελίες εναντίον Δήμων της χώρας που “βολεύονται” με το να στριμώχνουν δεκάδες αδέσποτα υπό τρισάθλιες συνθήκες σε χώρους εντελώς ακατάλληλους, βαφτίζοντας την πράξη αυτή “πρόγραμμα διαχείρισης αδέσποτων” έρχεται να δώσει χέρι βοήθειας σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, έτσι ώστε είτε εντός καταφυγίου, είτε ανεξάρτητα, να ιδρύσουν Κτηνιατρεία.

Η καμπάνια της Π.Φ.Π.Ο. για την προώθηση του θεσμού των Δημοτικών Κτηνιατρείων, βοηθάει Δήμους και Σωματεία, μέσω απαντήσεων σε μία σειρά ερωτημάτων, σε μορφή F.A.Q. (Frequently Asked Questions – Συχνές Ερωτήσεις), ώστε να κατανοήσουν την αναγκαιότητα ίδρυσης ενός τέτοιου έργου, να πληροφορηθούν για την επίλυση τεχνικών προβλημάτων, όπως και να προσανατολιστούν σωστά και γρήγορα στην γραφειοκρατική διαδικασία».

Π.Φ.Π.Ο.: ΝΑΙ στα Δημοτικά Κτηνιατρεία ΟΧΙ στα Κυνοκομεία – κολαστήρια

Την καμπάνια της η Π.Φ.Π.Ο. την προωθεί μέσω της ιστοσελίδας της www.pfpo.gr. Στο λινκ http://www.pfpo.gr/faq/ θα βρείτε όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε για να προχωρήσετε στη δημιουργία μιας τέτοιας υποδομής, που θα στοχεύει στην περίθαλψη και στείρωση των αδέσποτων κατοικίδιων της περιοχής σας.

Διαβάστε επίσης:

Δημοτικά Κυνοκομεία: Φριχτές συνθήκες διαβίωση για τα ζώα και οικονομικές ατασθαλίες

Ενημερωτική καμπάνια για τα Δημοτικά Κυνοκομεία - «Νταχάου» αδέσποτων ψυχών (βίντεο)

Ένα κολαστήριο ζώων στη Ναύπακτο με τη σφραγίδα του Δήμου Ναυπακτίας (βίντεο)

Δήμος Ναυπακτίας: Ανυπόστατες οι κατηγορίες φροντίζουμε τα ζώα του Κυνοκομείου

Κρυφτούλι με τους φιλόζωους παίζει ο Δήμος Ναυπακτίας

Τα σκυλιά αλληλοσπαράσσονται στο Δημοτικό Κυνοκομείο Καστοριάς

Δεκάδες μηνύματα διαμαρτυρίας από την Ιταλία για το κυνοκομείο της φρίκης

Ο δήμαρχος Καστοριάς εκδικείται εκείνη που φροντίζει τα ζώα!

Σπαραξικάρδια η κραυγή της Αναστασίας Πρωτόγερου για το έγκλημα στην Καστοριά (βίντεο)

Aντιδήμαρχος χαρακτηρίζει υποκριτικές τις μομφές εις βάρος του Δ. Καστοριάς για το Κυνοκομείο

Ο δήμαρχος Καστοριάς δεσμεύεται ότι θα λύσει οριστικά το πρόβλημα των αδέσποτων

Κυνοκομείο Σερρών: Επιτρέπουν στα ζώα να ζευγαρώνουν, δεν στειρώνουν τις σκυλίτσες που εγκυμονούν!

Tagged: , , , , , , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

2 Σχόλια

    1. τικα

      Δοκιμασε τους γιατρους που ειναι συμβεβλημενοι με τους εκαστοτε δημους, κανουν στειρωση με εικοσιπέντε 25 ευρω. ολα μεσα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.