Στηρίξτε μας

Δήμαρχος Τυρνάβου: Καταδικάζει την κακοποίηση των πουλερικών στο καρναβάλι (βίντεο)

4 Μαρτίου 2014 16:11 | Καταγγελίες
Δήμαρχος Τυρνάβου: Καταδικάζει την κακοποίηση των πουλερικών στο καρναβάλι (βίντεο)

Με ανακοίνωση του ο Δήμος Τυρνάβου Νίκος Μαλακός καταδικάζει εκείνους που κακοποίησαν κότες κατά τη διάρκεια της παρέλασης του καρναβαλιού το απόγευμα της περασμένης Κυριακής και δηλώνει ότι οι αρμόδιοι του δήμου δεν είδαν στο άρμα τις κότες που είδαμε όλοι εμείς.

KotesKarnavaliTyrnavou22Μία από τις φωτογραφίες που χρησιμοποίησε για να καταθέσει καταγγελία στην Αστυνομία το Φιλοζωικό Σωματείο Λάρισας «Anim.A.L.».

Ο κ. Μαλακός δηλώνει απερίφραστα ότι θα συνδράμει για να διαλευκανθεί η υπόθεση, που δεν συνάδει με τον «τυρναβίστικο πολιτισμό», όμως εμείς θυμόμαστε ότι το όχι και τόσο μακρινό 2011 ως νεοεκλεγείς δήμαρχος απείλησε φιλόζωη επειδή έκανε βόλτα με τα σκυλιά της στο πάρκο…

Ο κ. Μαλακός τονίζει με αφορμή την κακοποίηση και την θανάτωση των πουλερικών: «Ο Δήμος Τυρνάβου ύστερα από το αποτρόπαιο, βδελυρό και βάναυσο θέαμα κακομεταχείρισης ζώων κατά τη διάρκεια της παρέλασης των αρμάτων καταδικάζει μετά βδελυγμίας αυτές τις συμπεριφορές που σε καμία περίπτωση δεν συνάδουν με τον Τυρναβίτικο πολιτισμό και την κουλτούρα των Δημοτών μας.

KotesKarnavaliTyrnavouΟύτε αυτό είδε ο δήμαρχος.

Σε καμία περίπτωση τόσο οι διοργανωτές του Δήμου όσο και οι εμπλεκόμενοι φορείς δεν ενημερώθηκαν για την χρησιμοποίηση ζώων από τη συγκεκριμένη ομάδα καρναβαλιστών και ουδεμία σχέση έχει με τους δράστες του στυγερού αυτού εγκλήματος.

Ακόμη και κατά τον τελευταίο έλεγχο των αρμάτων πριν την έναρξη της παρέλασης δεν διαπιστώθηκε η χρησιμοποίηση ζώων για ψυχαγωγία και ούτε διατυπώθηκε αίτημα (γραπτό ή προφορικό) για χρησιμοποίηση τους, το οποίο σαφώς θα ήταν απορριπτέο.

Για τους λόγους αυτούς λοιπόν και επειδή ο Δήμος μας έχει αποδείξει τα φιλοζωικά του αισθήματα θα συνδράμουμε με κάθε πρόσφορο μέσο στην διερεύνηση της εν λόγο υποθέσεως, με σκοπό να βρεθούν οι υπαίτιοι και να τιμωρηθούν από την Δικαιοσύνη».

Ο δήμαρχος δεν είδε ούτε αυτό το βίντεο;

Οι αρμόδιοι του Δήμου Τυρνάβου – σύμφωνα με τον δήμαρχο – δεν είδαν ότι σε ένα από τα άρματα υπήρχαν ζωντανές κότες όμως οι φωτογραφίες και το βίντεο αποδεικνύουν και ότι οι κότες χρησιμοποιήθηκαν ως ζωντανό ντεκόρ από τους καρναβαλιστές και αφού εκσφενδονίστηκαν προς το πλήθος όταν το κέφι «άναψε» με αποτέλεσμα τα πουλερικά να ποδοπατηθούν από τους ανθρώπους.

Θυμίζουμε ότι ο Νίκος Μαλακός – που εν όψει προεκλογικής περιόδου εμφανίζεται έτοιμος να τα βάλει με εκείνους που κακοποιούν τα ζώα – έχει μια αρκετά προβληματική αντίληψη σχετικά με το τι είναι φιλοζωία.

Τον Σεπτέμβριο του 2011 ο δήμαρχος Τυρνάβου είχε επιτεθεί σε φιλόζωη την οποία απείλησε ότι θα την κλείσει στην φυλακή ΑΝ τα σκυλιά της δαγκώσουν κάποιο παιδάκι! Όλα αυτά συνέβησαν γιατί ο δήμαρχος και το υπόλοιπο δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε τότε να μην επιτρέπει σε δημοτικούς χώρους αναψυχής τη διέλευση και την στάση σκύλων.

Τότε ο κ. Μαλακός είχε πρωτοεκλεγεί… τώρα που θέλει να ξαναβγεί δήμαρχος έχει μαλακώσει και μας δείχνει ότι τελικά τις κότες τις αγαπάει περισσότερο από τα σκυλιά. Μάλλον γιατί οι κότες δεν δαγκώνουν παιδάκια!

Διαβάστε επίσης:

Λάρισα: Καταδικάστηκαν με αναστολή καρναβαλιστές που πετούσαν ζωντανές κότες στο καρναβάλι Τυρνάβου το 2014 (βίντεο)

Θα δικαστούν επειδή εξόντωσαν κότες «γλεντώντας» στο καρναβάλι του Τύρναβου (βίντεο)

Ποδοπάτησαν τις κότες στο Καρναβάλι Τύρναβου (βίντεο)

Κυνομαρτύριο: Κρεμούσαν σκυλιά στις απόκριες για να γελάσουν

Κρέμασμα σκυλιών τις απόκριες πραγματοποιούνταν σε πολλές περιοχές της Ελλάδας

Έσερναν την κατσίκα στο Καρναβάλι της Ναυπάκτου

Tagged: , , , , , , , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

3 Σχόλια

  1. καρολος

    Πολυ πετυχημενη η φωτογραφια.Απεικονιζει με γλαφυροτητα την πραγματικοτητα.Αναμεσα στα προσωπα,θα εβαζα ενα τεραστιο ΙΣΟΝ =

  2. ΕΥΑ

    ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ ΧΩΡΙΣ ΝΤΡΟΠΗ!
    ΜΑΣ ΠΕΡΝΑΤΕ ΓΙΑ ΤΕΛΕΙΩΣ ΗΛΙΘΙΟΥΣ!
    Η ΕΥΘΥΝΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΚΡΙΘΗΤΕ ΣΥΝΤΟΜΑ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΣΑΣ ΑΞΙΖΕΙ!ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΙΑ ΚΛΩΤΣΙΔΩΝ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΚΟΤΕΣ

  3. Vasilis

    Δεν με πείθει καθόλου ο συγκεκριμένος Μαλάκος πως δεν γνώριζε την παρουσία του άρματος. Αυτά τα λέει γιατί γνωρίζει πως αν διαπιστωθεί πως το άρμα είχε πάρει έγκριση,τότε οφείλει να οδηγηθεί στη δικαιοσύνη η δημοτική αρχή που έδωσε την άδεια.

    Δεν είναι η πρώτη φορά που ο δήμαρχος Μαλάκος (όνομα και πράγμα) έχει δείξει την παντελή έλλειψη ευαισθησίας που τον διακατέχει απέναντι στο ζήτημα της φιλοζωίας. Ενώ είναι πασιφανές πως τα όποια κονδύλια δόθηκαν για προστασία των αδεσπότων του δήμου και δημιουργία κυνοκομείου έχουν εξαφανιστεί. Δεν τον συμφέρει καθόλου το δήμαρχο να ανοίξει το ζήτημα κατασπατάλησης δημόσιου χρήματος στο δήμο Τυρνάβου.

    Εν τέλει, πρόκειται για έναν παντελώς άχρηστο δήμαρχο, άκρως κομπλεξικό, με παντελή έλλειψη παιδείας (αν και ο ίδιος διατρανώνει παντού πως είναι νομικός) που έχει απασχολήσει τη χώρα και το 2011 όταν με κατάφωρη καταστρατήγηση της εθνικής νομοθεσίας, ο νομικός δήμαρχος έστελνε υπάλληλό του να εκφοβίσει και να εξυβρίσει φιλόζωη,και έβγαζε αντισυνταγματικά φιρμάνια απαγόρευσης εισόδου σε πάρκα για τα κατοικίδια. Τότε υπήρξε τυχερός που δεν ξεσηκώθηκε το πανελλήνιο, τώρα ελπίζω να μην του περάσει έτσι απλά.

    Και εν τέλει εύχομαι οι Τυρναβαίοι να στείλουν στον απόπατο της δημοτικής ιστορίας του τόπου τους αυτόν τον ανεύθυνο και αστοιχείωτο δήμαρχο που ξεφτίλισε την πόλη τους στο πανελλήνιο αλλά και στο εξωτερικό μετά το τελευταίο αποτροπιαστικό γεγονός.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.