Στηρίξτε μας

Κυνηγός από τη Σητεία βασανίζει λαγό για να εκπαιδεύσει τα σκυλιά του (βίντεο)

14 Σεπτεμβρίου 2015 09:43 | Καταγγελίες
Κυνηγός από τη Σητεία βασανίζει λαγό για να εκπαιδεύσει τα σκυλιά του (βίντεο)

Στην Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κατήγγειλε σήμερα το www.zoosos.gr τον κυνηγό - κάτοικο Σητείας κατά δήλωση του - που ανέβασε στη σελίδα του στο facebook ένα βίντεο το οποίο τον δείχνει να βασανίζει έναν λαγό που μόλις έχει πιάσει ζωντανό. Ο Νίκος Κ. κρατάει τον λαγό από τα αφτιά ή και από τα πόδια και αφήνει τα σκυλιά του να δαγκώνουν επανειλημμένα το ακινητοποιημένο ζώο που βγάζει κραυγές προσπαθώντας να διαφύγει για να γλυτώσει από το μαρτύριο.

KinigosSiteiaNikosKamilakis (2)O λαγός ζωντανός φωνάζει κατά τη διάρκεια του βασανισμού του.

Στο βίντεο που δημοσιεύουμε θα διαπιστώσετε ότι πρόκειται για εξόφθαλμο βασανισμό ζώου που και η νομοθεσία περί θήρας και ο νόμος 4039/2012 ξεκάθαρα απαγορεύει.

Θυμίζουμε ότι στον Δασικό Κώδικα (Νομοθετικό Διάταγμα 86/1969 – Φ.Ε.Κ. 7/Α/69 – άρθρο 258 παράγραφος 2) αναφέρεται ξεκάθαρα ότι απαγορεύεται «ε) Η μεταφορά, η έκθεσις εις κοινήν θέαν και ο καθ' οίονδήποτε τρόπον βασανισμός συλληφθέντων θηραμάτων».

Ο κυνηγός στα σχόλια κάτω από το βίντεο εξηγεί ότι το ένα σκυλί έπιασε τον λαγό ζωντανό και εκείνος πρόλαβε και του τον άρπαξε και πως αυτό το κάνει αυτό ώστε να εκπαιδεύσει το μικρό θηλυκό κυνηγόσκυλο του.

KinigosSiteiaNikosKamilakisSxolia2Η συζήτηση κάτω από το βίντεο.

Επειδή το βίντεο αναρτήθηκε πρώτη φορά στο διαδίκτυο στις 29 Σεπτεμβρίου 2013 - και καθώς δεν μπορεί να αποδειχτεί πότε το έγκλημα συνέβη - ο δράστης δεν θα διωχτεί για τον βασανισμό του λαγού αλλά για την ανάρτηση του συγκεκριμένου οπτικοακουστικού υλικού στο διαδίκτυο καθώς και χθες το αναδημοσίευσε ευχόμενος σε όλους όσοι μοιράζονται μαζί του τα ίδια σαδιστικά ένστικτα «καλή αρχή».

KinigosSiteiaNikosKamilakisKaliArxiΕυχές για καλή αρχή με βασανισμούς ζώων!

Αυτά και άλλα πολλά – που σπανίως βλέπουν το φως της δημοσιότητας – διαπράττουν καθημερινά παντού στην Ελλάδα οι κυνηγοί που αυτοαποκαλούνται «διαχειριστές της φύσης». Είναι σημαντικό να αναφέρουμε πως όταν μέλη του Φιλοζωικού Συλλόγου Σητείας πήγαν στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής για να καταγγείλουν το έγκλημα οι αστυνομικοί τους απάντησαν πως πρέπει να το ψάξουν καθώς δεν είναι βέβαιοι για το αν αυτό απαγορεύεται!

Τι απαγορεύει ο νόμος 4039/2012

Ο νόμος 4039/2012 στο άρθρο 16, τονίζει ξεκάθαρα ότι: «α. Με την επιφύλαξη ειδικά προβλεπόµενων περιπτώσεων της ισχύουσας κοινοτικής και εθνικής νοµοθεσίας, καθώς και της διάταξης του τρίτου εδαφίου της παραγράφου 4 του άρθρου 9 απαγορεύεται ο βασανισµός, η κακοποίηση, η κακή και βάναυση µεταχείριση οποιουδήποτε είδους ζώου, καθώς και οποιαδήποτε πράξη βίας κατ’ αυτού, όπως ιδίως η δηλητηρίαση, το κρέµασµα, ο πνιγµός, το κάψιµο, η σύνθλιψη και ο ακρωτηριασµός. Η στείρωση του ζώου καθώς και κάθε άλλη κτηνιατρική πράξη µε θεραπευτικό σκοπό, δεν θεωρείται ακρωτηριασµός.

β. Απαγορεύεται, εξαιρουµένων των περιπτώσεων κινηµατογραφικών ταινιών και γενικότερα οπτικοακουστικού υλικού εκπαιδευτικού προσανατολισµού, η πώληση, εµπορία και παρουσίαση – διακίνηση µέσω διαδικτύου οποιουδήποτε οπτικοακουστικού υλικού, όπως βίντεο ή άλλου είδους κινηµατογραφικού ή φωτογραφικού υλικού στα οποία απεικονίζεται οποιαδήποτε πράξη βίας εναντίον ζώου, καθώς και σεξουαλική συνεύρεση µεταξύ ζώων ή µεταξύ ζώου και ανθρώπου µε σκοπό το κέρδος ή τη σεξουαλική ικανοποίηση ατόµων που παρακολουθούν ή συµµετέχουν σε αυτά. Στην ανωτέρω απαγόρευση συµπεριλαµβάνεται και η περίπτωση της µονοµαχίας µεταξύ ζώων».

Διαβάστε επίσης:

Λασίθι: Αθώωσαν τον κυνηγό που βασάνιζε τον λαγό (βίντεο)

Σητεία: Συνελήφθη και απολογείται ο κυνηγός που βασάνισε τον λαγό για να εκπαιδεύσει τα σκυλιά του

Έριξαν φόλες την Πρωτοχρονιά πέριξ του αεροδρομίου Σητείας και σκότωσαν αδέσποτα & μη ζώα

Ιεράπετρα: Βρήκε την αδέσποτη γάτα να υποφέρει καμένη από καυτό λάδι!

Ιεράπετρα: Η Αστυνομία επέβαλε πρόστιμο 30.000 ευρώ στον άνδρα που δηλητηρίασε έναν σκύλο

Εξόντωσαν 4 στειρωμένα και εμβολιασμένα αδέσποτα στο Πάνω Χωριό Λασιθίου

Εκπαιδευμένα σκυλιά βρήκαν τον άνδρα που εξόντωνε ζώα με φόλες, παράνομα δηλητήρια, θηλιές, δόκανα στο Κουρτέσι Λασιθίου

Ιεράπετρα: Δηλητηρίασαν στην αυλή του σπιτιού του την σκυλίτσα με τα κουτάβια της

Έγδαραν το κουτάβι ζωντανό στην Ιεράπετρα της Κρήτης; (Βίντεο)

Βελτιώνεται καθημερινά η υγεία της σκυλίτσας που γδάρθηκε ζωντανή στην Ιεράπετρα

Αναβλήθηκε η δίκη του άνδρα που έσπασε στο ξύλο και εκτέλεσε έναν σκύλο στην Γρα Λυγιά Ιεράπετρας

Ιεράπετρα: Έσπασε στο ξύλο το γατάκι επειδή ανέβηκε σε μια καρέκλα

Πέθανε το σκυλί που περιφερόταν σκελετωμένο και πολύ άρρωστο στην Ανατολή Λασιθίου (βίντεο)

Πυροβόλησε τον σκύλο στο κεφάλι στον Μύτρο Λασιθίου

Τι είδε η τουρίστρια στην Ιεράπετρα;

Συνέλαβαν τρεις κυνηγούς για παράνομη θήρα στο Λασίθι

Λασίθι: Συνέλαβαν τους κυνηγούς που θήρευαν λαγούς νύχτα με μηχανάκι

Tagged: , , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

3 Σχόλια

  1. Βασίλης

    Η Κρήτη έχει καταντήσει ένας τόπος ανείπωτων βασανιστηρίων. Μια μαύρη κηλίδα στη Μεσόγειο όπου καθημερινά διαπράττονται φρικτά εγκλήματα εναντίον των ζώων που είχαν την ατυχία να ζούν εκεί. Βασανισμοί, ασύλληπτος για τον κοινό νου σαδισμός, δηλητηριάσεις, κρεμάσματα, αποκεφαλισμοί. Και δεν είναι μόνο τα κατοικίδια και τα άγρια ζώα, αλλά και οι φρικαλεότητες που υφίστανται οικόσιτα ζώα όπως τα πρόβατα, οι αγελάδες, οι κότες.

    Αντιμετωπίζουν τα ζώα χειρότερα κι από πράγματα, με ένα ακατανόητο μένος και μίσος.

    Κάπως πρέπει να γίνουν τα εγκλήματα αυτά γνωστά στο εξωτερικό. Ας μην γινόμαστε συνένοχοι στις φρικαλεότητές τους με τη σιωπή μας. Φτάνει πια! Ας μας στοιχειώσει όλους η κραυγή αυτού του πλάσματος που είχε τόσο φρικιαστικό θάνατο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.