Στηρίξτε μας

Κέρκυρα: Τι θα κάνει το Λιμεναρχείο για την εκμετάλλευση των θαλασσίων λεόντων;

9 Αυγούστου 2012 11:59 | Επικαιρότητα
Κέρκυρα: Τι θα κάνει το Λιμεναρχείο για την εκμετάλλευση των θαλασσίων λεόντων;

Στο Λιμεναρχείο Κέρκυρας κατήγγειλαν την εκμετάλλευση των θαλάσσιων λεόντων, που γίνεται στο νησί εδώ και τρία χρόνια, η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία και η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Ζωοφιλικών Σωματείων με αφορμή το δημοσίευμα του www.zoosos.gr, το οποίο αποδείκνυε, πως ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης μεταχειρίζεται κατά τέτοιο τρόπο άγρια ζώα, για αποκομίζει κέρδος.

Η Μάριζα Χριστοδούλου, που εκπροσωπεί τους δύο φιλοζωικούς φορείς, τονίζει στην καταγγελία, την οποία έστειλε στο Λιμεναρχείο Κέρκυρας, και τις παραβάσεις και την εκμετάλλευση, που υφίστανται άγρια ζώα, αλλά και τι απαγορεύει ο νόμος 4039/2012. Μέλει τώρα να δούμε, αν το αρμόδιο Λιμεναρχείο θα βάλει ένα τέλος στην παρανομία και αν θα τιμωρήσει με τις ποινές, που προβλέπονται, όσους θεωρούν, ότι τα ζώα υπάρχουν μόνο για να τα εκμεταλλευόμαστε.

Ολόκληρη η επιστολή - καταγγελία

Κύριε Λιμενάρχα,
Σύμφωνα με πληροφορίες (http://www.zoosos.gr/article/2378/kerkura-ekpaideutiko-soou-me-thalassious-leodes), από το παλιό λιμάνι της Κέρκυρας αναχωρεί το σκάφος «KALYPSO STAR» το οποίο δίνει παραστάσεις με θαλάσσιους λέοντες. Η αιχμαλωσία άγριων ζώων θάλασσας και στεριάς και η εκμετάλλευσή τους για οποιονδήποτε λόγο αντίκειται στην ηθική και τη νομοθεσία.

Συγκεκριμένα, ο νέος νόμος 4039/2012 στο άρθρο 12 παράγραφος 1 αναφέρει: «Απαγορεύεται η διατήρηση κάθε είδους ζώου σε τσίρκο ή σε θίασο με ποικίλο πρόγραμμα, εφόσον τα ζώα αυτά χρησιμοποιούνται με οποιονδήποτε τρόπο και για οποιονδήποτε σκοπό στο πρόγραμμά τους, πραγματοποιούν παραστάσεις ή παρελαύνουν ή εμφανίζονται ενώπιον του κοινού».

Στο δε άρθρο 13 παράγραφος 1 τονίζεται: «Από τις απαγορεύσεις... εξαιρούνται οι νομίμως λειτουργούντες ζωολογικοί κήποι, τα ενυδρεία, τα καταστήματα πώλησης ζώων, τα κέντρα περίθαλψης ειδών άγριας πανίδας και τα εκτροφεία θηραμάτων, που διέπονται από ειδικές διατάξεις, ΥΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΟΤΙ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΧΩΡΟΥΣ ΔΕΝ ΔΙΕΞΑΓΟΝΤΑΙ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΖΩΩΝ».

Παρακαλούμε βάσει των διοικητικών αρμοδιοτήτων και εξουσιών που διαθέτετε να εφαρμόσετε το νόμο και να σταματήσετε αυτοστιγμεί τις παραστάσεις με τους θαλάσσιους λέοντες του εν λόγω πλοίου. Η αναφορά σας να σταλεί (σύμφωνα με την παρ. 1 του άρθρου 6 του Ν. 3242/2004 (ΦΕΚ 102/Α’/24-5-2004 σχετικά με την υποχρέωση των Διοικητικών Αρχών να απαντούν σε αιτήματα πολιτών) στην παρακάτω διεύθυνση (ταχυδρομική ή ηλεκτρονική): Μάριζα Χριστοδούλου, email: [email protected]

Με εκτίμηση,

Η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία

Η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Ζωοφιλικών Σωματείων

Διαβάστε επίσης:

Ι. Μποτετζάγιας: Η καταδίκη για τη χρήση θαλάσσιων λεόντων ως κλόουν στην Κέρκυρα θα βοηθήσει να τερματιστεί η εκμετάλλευση των δελφινιών στο Αττικό

Κέρκυρα: Καταδικάστηκε με αναστολή ιδιοκτήτης 2 θαλάσσιων λεόντων που εξανάγκαζε τα ζώα σε παραστάσεις τσίρκο (βίντεο)

Παραδέχτηκε το λάθος το υπ. Περιβάλλοντος ζητάει να κλείσει επιχείρηση - τσίρκο με θαλάσσιους λέοντες στην Κέρκυρα (βίντεο)

Βλακώδης άγνοια ή ολοκληρωτική αδιαφορία από το υπ. Περιβάλλοντος για τη χρήση θαλάσσιων λεόντων σε παραστάσεις τσίρκο στην Κέρκυρα;

Συνεχίζονται οι παράνομες παραστάσεις με θαλάσσιους λέοντες στην Κέρκυρα (βίντεο)

Κέρκυρα: «Εκπαιδευτικό» σόου με θαλάσσιους λέοντες!

Κέρκυρα: Μετά από την καταγγελία σταμάτησαν τις παραστάσεις με τους θαλάσσιους λέοντες! (Bίντεο)

Κέρκυρα: Συνεχίζουν τις παραστάσεις με τους θαλάσσιους λέοντες;

Tagged: , , , , , , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

2 Σχόλια

  1. Kostas

    Για το Αττικό Πάρκο όπου γίνονται καθημερινά παραστάσεις με θαλάσσια θηλαστικά, και μάλιστα με τσουχτερό εισητήριο, δεν μιλάει κανείς...

  2. Kaki Primikiri

    Η φωτογραφία αξίζει χίλιες λέξεις... προσπαθούν να μάς πουν ότι το έρμο το θαλάσσιο λιοντάρι δίνει το φιλί της αγάπης και ευγνωμονεί τον θηριοδαμαστή του για την φροντίδα και τη καλοπέραση... Αίσχος!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.