Στηρίξτε μας

Απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσης για δεκάδες σκυλιά στον Βοτανικό στις εγκαταστάσεις του Δήμου Αθηναίων (βίντεο)

20 Ιανουάριος 2020 08:05 | Καταγγελίες
Απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσης για δεκάδες σκυλιά στον Βοτανικό στις εγκαταστάσεις του Δήμου Αθηναίων (βίντεο)

Μέσω facebook η Εύη Κυρατζή που είναι διαχειρίστρια της σελίδας «Animal Press» καταγγέλλει τις απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσης δεκάδων σκυλιών που βρίσκονται σε κλουβιά στην οδό Αγίου Πολυκάρπου στον Βοτανικό της Αθήνας στις εγκαταστάσεις του Δήμου Αθηναίων ανάμεσα σε κάδους, απορριμματοφόρα, σκουπίδια και άχρηστα υλικά.

Η κα Κυρατζή επισημαίνει τα εξής: «ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΕΣ ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΠΟΥ ΣΤΟΙΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ «ΑΣΤΙΚΗ ΠΑΝΙΔΑ»

Παρά τα φιλόδοξα σχέδια της υπηρεσίας του δήμου της Αθήνας «Αστική Πανίδα» , που δημιουργήθηκε το 2006 , για τη μέριμνα της ευζωίας των αδέσποτων ζώων συντροφιάς , η σημερινή εικόνα του χώρου όπου «στοιβάζονται» τα ζώα είναι τουλάχιστον θλιβερή και οι συνθήκες επιεικώς απαράδεκτες. Τριτοκοσμικές.

 

Τι συμβαίνει με τον μεγαλύτερο δήμο της χώρας που θα έπρεπε να είναι παράδειγμα για τους υπόλοιπους Δήμους της χώρας και στο θέμα της περισυλλογής και περίθαλψης των αδέσποτων ζώων συντροφιάς ; Τι έγιναν όλα αυτά τα φιλόδοξα σχέδια για την υπηρεσία «Αστική Πανίδα» ;
Σε έναν χώρο … καθαριότητας , επί της οδού Αγίου Πολυκάρπου (παλαιότερα ήταν η Softex), μπορεί να δει κανείς να διαβιούν 60-70 αδέσποτα ζώα σε συνθήκες τριτοκοσμικές.
Μέσα σε 4 δωμάτια στοιβάζονται ζώα συντροφιάς ηλικιωμένα ή πληγωμένα, ενώ αλλά σκυλιά είναι μόνιμα αλυσοδεμένα δίπλα σε κοντέινερ και νοσοκομειακά λήμματα .
Σε άλλα δωμάτια υπάρχουν σκυλιά που δεν βγαίνουν ποτέ έξω και τα κλουβιά θυμίζουν νταχάου.
Όταν βρέχει στάζουν τα δωμάτια που διαβιούν τα καημένα τα ζώα και σχηματίζονται λίμνες εκεί γύρω.
Παράλληλα αυξάνονται συνεχώς τα αδέσποτα από τις γύρω περιοχές για να δοθούν κάποια στιγμή για υιοθεσίες.
Έναν υπάλληλο έχει ο δήμος για την υπηρεσία αυτή. Τι θα μπορούσε άραγε να πρωτοκάνει με αυτές τις συνθήκες ;
Η «Αστική Πανίδα» θα έπρεπε σήμερα να περισυλλέγει τα τραυματισμένα ζώα με ειδικό όχημα που … κάποτε διέθετε, να τα θεραπεύει και είτε τα προωθεί για υιοθεσία είτε τα επανατοποθετεί όπου αυτό επιβάλλεται .
Και όμως, αυτοκίνητα για τη μεταφορά των τραυματισμένων ζώων δεν υπάρχουν ούτε οδηγοί . Υπήρχαν 2 αυτοκίνητα, τα οποία δεν λειτουργούν, είναι μόνιμα χαλασμένα, δεν γίνονται οι επισκευές που πρέπει είναι παμπάλαια....
Ο κλινικός και εργαστηριακός έλεγχος ή η κτηνιατρική περίθαλψη των ζώων , όποτε χρειαστεί, γίνεται με ιδιωτικά αυτοκίνητα και μόνο από την … καλή διάθεση κάποιων φιλόζωων ανθρώπων που συνεργάζονται .
Δεν υπάρχει η κατάλληλη υποδομή ούτε το προσωπικό στο αρμόδιο γραφείο της υπηρεσίας «Αστική Πανίδα».
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΙΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ για την περίθαλψη και τη φιλοξενία των ζώων ;
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΤΗΝΙΑΤΡΕΙΟ ;
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ;
ΓΙΑΤΙ ΟΛΑ ΠΑΡΕΜΕΙΝΑΝ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΖΟΥΝ ΣΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΝΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΔΗΜΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ;
Αν δεν παραμείνουν εκεί τα στοιβαγμένα αδέσποτα σκυλιά, θα πρέπει να μεταφερθούν στο Διαδημοτικό Κέντρο Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων , το ΔΙ.ΚΕ.ΠΑΖ. , τα ανυπέρβλητα προβλήματα με τα εγκατελειμμένα σκυλιά και οι συνθήκες του οποίου είναι γνωστά σε όλους εδώ και χρόνια…

Δηλαδή μπρός γκρεμός και πίσω ρέμα για τα καημένα τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς του δήμου της Αθήνας.

Κύριε Δήμαρχε περιμένουμε να δούμε τι θα κάνετε για όλα αυτά, γιατί είστε ενημερωμένος και δεν έχει γίνει η παραμικρή κίνηση.».

Τι απαντάει η αρμόδια για τα αδέσποτα στον Δήμο Αθηναίων

Η Σεραφίνα Αβραμίδου, η οποία είναι εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος υπεύθυνη για τα ζώα, ουσιαστικά παραδέχεται ότι αυτή είναι η κατάσταση εκεί και μέσω facebook επισημαίνει τα εξής για όσα αναφέρονται στη σχετική ανάρτηση: «Ως Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος υπεύθυνη για την Αστική Πανίδα του Δήμου Αθηναίων θα ήθελα να σας ενημερώσω για τα εξής. Είναι η πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια που ο Δήμος και η συγκεκριμένη υπηρεσία έχει συγκεκριμένο πρόγραμμα για την αντιμετώπιση του θέματος των αδέσποτων.

Έχουν ήδη γίνει κάποιες πρώτες κινήσεις, με βασική την σωστή στελέχωση της υπηρεσίας από φιλόζωους υπαλλήλους που δίνουν την ψυχή τους για τα ζώα. Προχωράμε σε μια οργανωμένη προώθηση των ζώων σε υιοθεσίες και πολλά άλλα, με τον σχεδιασμό για την δημιουργία Δημοτικού Κτηνιατρείου και καταφυγίου να έχουν ήδη ξεκινήσει. Η κριτική ασφαλώς είναι ευπρόσδεκτη και χρησιμη, ειδικα όταν είναι καλοπιστη. Ωστόσο θεωρώ ότι είναι άδικο να κατηγορείται και να εγκαλείται η νέα δημοτική αρχή η οποία έχει αναλάβει εδώ και 4 μήνες για μια κατάσταση η οποία ισχύει εδώ και περίπου 10 χρόνια.

Κανείς μας δεν είναι ικανοποιημένος με την κατάσταση που παραλάβαμε, την οποία γνωρίζαμε αλλά δεν μπορούσαμε να έχουμε κάνει κάτι για αυτό από πριν αναλαβουμε. Ήδη ξεκινήσαμε με ολοκληρωμένο πρόγραμμα που θα δώσει, το επόμενο διάστημα, τις απαραίτητες, φιλοζωικές, λύσεις σε όλα τα προβλήματα. Κάτι ομως που χρειάζεται ένα εύλογο χρόνο για να υλοποιηθεί. Ως τότε προσπαθούμε καθημερινά όλο και περισσότερο για τις καλύτερες δυνατές συνθήκες διαβίωσης των μικρών μας φίλων στη Αθήνα και θέλουμε όλους τους ανθρώπους που αγαπούν τα ζώα δίπλα μας σε αυτόν τον αγώνα.».

Διαβάστε επίσης:

Πραγματοποίησαν διαμαρτυρία για τα αδέσποτα έξω από τα γραφεία του Τμήματος Αστικής Πανίδας του Δήμου Αθηναίων (βίντεο)

Υπό διάλυση το Τμήμα Αστικής Πανίδας του Δήμου Αθηναίων με αποτέλεσμα αδέσποτα ζώα να υποφέρουν

385.475 € το χρόνο θα δίνει ο Δήμος Αθηναίων στο ΔΙ.ΚΕ.Π.Α.Ζ. για να μην φροντίζει όλα τα αδέσποτα!

Σε συνεργασία με το ΔΙ.ΚΕ.Π.Α.Ζ. προχωράει ο Δήμος Αθηναίων λόγω ανικανότητας!

Επιστρέφει στη δωρήτρια του το Καταφύγιο Ζώων στα Μέγαρα ο Δήμος Αθηναίων!

Χωρίς ουσιαστική κτηνιατρική περίθαλψη τα αδέσποτα του Δήμου Αθηναίων

Ο Καμίνης θυμήθηκε τ’ αδέσποτα λόγω των εκλογών

Επιδεινώνονται τα προβλήματα στο Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων του Δήμου Αθηναίων στα Μέγαρα

Τα έγκλειστα σκυλιά αλληλοσπαράσσονται και ο Δήμος Αθηναίων αδιαφορεί!

Προσφέρει το καταφύγιο της για τ’ αδέσποτα του Δήμου Αθηναίων

Υπάρχει πρόγραμμα μέριμνας για τα ζώα του Δήμου Αθηναίων;

Tagged: , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.