Στηρίξτε μας

Αγυιά Χανίων: Άφηνε το καθαρόαιμο κουτάβι του να ζει αλυσοδεμένο πάνω στα κόπρανα επειδή μεγάλωνε!

15 Ιανουαρίου 2017 22:36 | Καταγγελίες
Αγυιά Χανίων: Άφηνε το καθαρόαιμο κουτάβι του να ζει αλυσοδεμένο πάνω στα κόπρανα επειδή μεγάλωνε!

Τα όσα υφίστανται από τους ανθρώπους τα «ρατσάτα», τα καθαρόαιμα σκυλιά αναδεικνύει το περιστατικό που φέρνει στη δημοσιότητα ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χανίων «Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ» καθώς η πρόεδρος του Έφη Τσεκμεζόγλου εντόπισε τυχαία στις 15 Ιανουαρίου στην Αυγιά Χανίων ένα κουτάβι ράτσας Κάνε Κόρσο. Το ζώο όπως αποδείχτηκε ο ιδιοκτήτης του το είχε ουσιαστικά εγκαταλείψει στην πυλωτή της πολυκατοικίας του αφού το είχε μονίμως δεμένο με μια πολύ μικρή αλυσίδα, που του είχε τραυματίσει τον λαιμό, δεν του επέτρεπε να φτάσει καν στο άδειο δοχείο του φαγητού, ενώ το ζωάκι ζούσε πάνω κόπρανα και στα ούρα του αφού κανείς δεν είχε καθαρίσει για εβδομάδες με αποτέλεσμα η μυρωδιά να είναι αφόρητη! Ο ιδιοκτήτης του σκυλιού ισχυρίστηκε ότι το έδεσε εκεί επειδή το κουτάβι μεγάλωνε πολύ γρήγορα (!) και του έκανε ζημιές!

Η Έφη Τσεκμεζόγλου για να βοηθήσει αμέσως το σκυλί το έδεσε με μια μεγαλύτερη αλυσίδα και του φόρεσε δερμάτινο περιλαίμιο για να μην τραυματίζεται περισσότερο. Μετά τις συστάσεις - και τον φόβο του προστίμου - ο ιδιοκτήτης ανέβασε στο διαμέρισμα του ζώο.

Ο σύλλογος στην ανακοίνωση του γι’ αυτό το θέμα και για παρόμοια περιστατικά τονίζει: «Σήμερα το πρωί η πρόεδρος του συλλόγου μας πήγαινε να βρει ένα τραυματισμένο  ζώο στην περιοχή του Αλικιανού και εντελώς τυχαία εντόπισε σε ένα στενό στην πυλωτή ενός σπιτιού στην Αγυιά ένα σκύλο ράτσας Cane Corso το οποίο ζούσε κυριολεκτικά πάνω στα περιττώματά του. Σταμάτησε και χτύπησε αλλά δεν άνοιξε κανείς.

Το ζώο ήταν δεμένο με μια αλυσίδα μισού μέτρου, η οποία είχε μπλεχτεί, ενώ δεν είχε καν περιλαίμιο, ήταν δεμένο με την ίδια αλυσίδα που του είχε τραυματίσει το λαιμό. Ο δύστυχος σκυλάκος καθόταν πάνω στα περιττώματά του, αφού δεν μπορούσε να κινηθεί και ο χώρος είχε να καθαριστεί τουλάχιστον ένα μήνα, ενώ η μυρωδιά ήταν αφόρητη. Υπήρχαν άδεια μπολάκια φαγητού και νερού, αλλά ακόμη και γεμάτα να ήταν το ζώο δεν έφτανε μέχρι εκεί, αφού είχε μπλεχτεί η μικροσκοπική αλυσίδα του. Η δε κουβέρτα που του είχαν αφήσει ήταν ποτισμένη από ούρα και ακαθαρσίες.

Το σκυλάκι είναι 6-7 μηνών όπως υπολογίζουμε, πολύ φιλικό αλλά με δυστυχισμένο βλέμμα. Του βάλαμε δερμάτινο περιλαίμιο και το απομακρύναμε από εκεί, ενώ το δέσαμε με μια αλυσίδα 6 μέτρων για να μπορεί να κινείται μέχρι να βρούμε τον κηδεμόνα στον οποίο η Πρόεδρος του συλλόγου μας άφησε σημείωμα να επικοινωνήσει μαζί της.

Όπως μάθαμε, ο σκυλάκος αγοράστηκε όταν ήταν κουταβάκι δύο μηνών, στην αρχή ζούσε μέσα στο σπίτι και μεταφέρθηκε εκεί γιατί έκανε ζημιές και μεγάλωνε πολύ γρήγορα. Το σκυλάκι αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο σπίτι του κηδεμόνα του, ελεύθερο και ασφαλές ενώ θα παρακολουθούμε το περιστατικό.

Το περιστατικό αυτό μας το είχαν καταγγείλει με φωτογραφίες μέσω e-mail πριν ένα μήνα χωρίς να μας προσδιορίσουν ακριβώς το σημείο και χωρίς να υπάρχει ένα τηλέφωνο επικοινωνίας, αλλά όταν ζητήσαμε ακριβείς πληροφορίες δεν μας απάντησαν ποτέ και ήταν αδύνατο να το εντοπίσουμε.

Μάστιγα έχει καταντήσει η κακοποίηση καθαρόαιμων σκύλων. Από τα πέντε περιστατικά κακοποίησης που ασχολήθηκε σήμερα η Πρόεδρος του συλλόγου μας, τα τέσσερα αφορούσαν σε καθαρόαιμους σκύλους, οι κηδεμόνες των οποίων τους απέκτησαν, θεωρώντας το αξεσουάρ, πληρώνοντας πολλά χρήματα και τα εγκατέλειψαν στη μοίρα τους, αλυσοδεμένα και παραμελημένα, μόλις μεγάλωσαν και έχασαν τη γοητεία του κουταβιού.

Στο ένα δε περιστατικό, μια σκυλίτσα ράτσας πιτ μπουλ, γεννάει συνέχεια πάνω στα περιττώματα της και τα κουτάβια πεθαίνουν αμέσως, ενώ και σήμερα που πήγαμε, διαπιστώσαμε ότι είναι πάλι έγκυος, αφού είναι αλυσοδεμένη μαζί με ένα αρσενικό λυκόσκυλο τουλάχιστον δύο χρόνια ενώ οι συνθήκες διαβίωσης είναι άθλιες και τα ζώα είναι υποσιτισμένα. Για το τελευταίο περιστατικό κατατέθηκε καταγγελία στην Αστυνομία» επισημαίνει ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χανίων «Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ».

Διαβάστε επίσης:

Μαθήτρια Δημοτικού εντόπισε κρεμασμένο σκύλο στις Μουρνιές Χανίων και επέμενε να το καταγγείλει στην Αστυνομία!

Νέα Χώρα Χανίων: Κατήγγειλαν άνδρα που κακοποιούσε τον σκύλο του πατώντας του το κεφάλι & δένοντας τον σε φωταγωγό χωρίς τροφή – νερό

Συνελήφθη ο άνδρας που κατηγορείται για την δηλητηρίαση 2 σκυλιών των γειτόνων του στα Περιβόλια Χανίων

Βρήκαν τον σκύλο χτυπημένο και πυροβολημένο έξι φορές με αεροβόλο στην Μαλάξα Χανίων

Χρυσή Ακτή Χανίων: Η σκυλίτσα προσπαθούσε να βγάλει από τον κάδο τα κουτάβια της που κάποιος πέταξε στα σκουπίδια ζωντανά

Βρήκε τον σκύλο κρεμασμένο μέσα σε φρεάτιο στη Σούδα Χανίων

Βρήκαν δύο σκυλιά νεκρά πνιγμένα σε γούρνα στην Αγία Κυριακή Χανίων

Το σκυλί «έδειξε» ποιος το είχε εγκαταλείψει στο Νοσοκομείο Χανίων

Δεν τα κατάφερε ο σκύλος που χτυπήθηκε από αυτοκίνητο και βρέθηκε πεταμένος στον δρόμο στα Κεραμειά Χανίων

Βρήκαν τον άνδρα που εγκατάλειψε τα 6 κουτάβια του στην Χρυσή Ακτή Χανίων και τον κατήγγειλαν στην Αστυνομία

Βρήκαν εγκαταλελειμμένη την σκυλίτσα με τον τεράστιο όγκο στην κοιλιά στον Γαλατά Χανίων

Σκότωσε σκόπιμα τον σκύλο που ήταν στο πεζοδρόμιο με το αυτοκίνητο του στο Πάνω Δαράτσο Χανίων

Κατήγγειλε τον ηλικιωμένο που προσπάθησε να πετάξει κουτάβια στις Βρύσες Χανίων

Χανιά: Κρέμασε τρία αρνιά για να εκδικηθεί τον γείτονα του

Χανιά: Κοπάναγε συστηματικά τα σκυλιά του με σιδηρολοστό

Χανιά: Αλυσόδεσε νέα θύματα ο βασανιστής των σκυλιών

Χανιά: Ενημέρωσαν και το BBC για την εξόντωση των 30 σκυλιών της Βρετανίδας (βίντεο)

Χανιά: Οι Σουηδοί τουρίστες νοιάστηκαν για τα γατάκια

Χανιά: Συστηματική η εξόντωση των αδέσποτων ζώων

Χανιά: Έφριξαν οι τουρίστες βλέποντας τα κουτάβια να χαροπαλεύουν!

Χανιά: Δηλητηριάζουν τ’ αδέσποτα και ξεφτιλιζόμαστε στους τουρίστες!

Χανιά: Συνελήφθη επειδή κατήγγειλε εκείνον που κακοποιεί τα σκυλιά του!

Βρετανοί υιοθέτησαν τον σκύλο που κακοποιήθηκε βάναυσα στα Χανιά και γλύτωσε χάρη στην 28χρονη κτηνίατρο

Χανιά: Πρωτοποριακή χειρουργική επέμβαση έσωσε τον σκύλο που κάποιος χτύπησε διαλύοντας του τη γνάθο

Tagged: , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.