Στηρίξτε μας

31-1-2019 στο Εφετείο Αθηνών η δίκη για την κακοποίηση ιπποειδών στον Ασπρόπυργο Αττικής (βίντεο)

5 Δεκεμβρίου 2018 19:19 | Καταγγελίες
31-1-2019 στο Εφετείο Αθηνών η δίκη για την κακοποίηση ιπποειδών στον Ασπρόπυργο Αττικής (βίντεο)

Η προγραμματισμένη για τις 5 Δεκεμβρίου 2018 εκδίκαση της υπόθεσης του βασανισμού ιπποειδών (αλόγων, μουλαριών) που αποκάλυψε ο σύλλογος «Ιππόθεσις» να συμβαίνει στον Ασπρόπυργο της Αττικής αναβλήθηκε λόγω στάσης εργασίας των δικαστικών υπαλλήλων και τελικά η δίκη σε δεύτερο βαθμό ορίστηκε να γίνει στις 31 Ιανουαρίου του 2019 στο Γ' Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Αθηνών.

Πρωτόδικα ο ένας από τους ιδιοκτήτες των ζώων (οι οποίοι είναι πατέρας και γιος) είχε καταδικαστεί στις 30 Δεκεμβρίου 2016  σε μόλις 18 μήνες ποινή φυλάκισης με αναστολή και χρηματική ποινή 7.500 ευρώ.

Χαρακτηρίζουμε την ποινή μικρή σχετικά με αυτό που έκανε ο γιος και ο πατέρας σε αυτά τα ζώα καθώς από το οπτικοακουστικό υλικό το οποίο δημοσιεύουμε θα δείτε σε τι συνθήκες ζούσαν 11 άλογα/μουλάρια, τα οποία είχε δεμένα χωρίς τροφή, νερό, περίθαλψη, εκτεθειμένα στις καιρικές συνθήκες. Σε άθλια κατάσταση τότε είχε βρεθεί αιχμάλωτο σε κλουβί και ένα γεράκι. Παρά το γεγονός ότι 8 ζώα κατασχέθηκαν και σώθηκαν, στον χώρο βρίσκονται πλέον νέα θύματα...

Η ανακοίνωση του συλλόγου για την αναβολή

Σύμφωνα με τον σύλλογο «Ιππόθεσις»: «Τον Δεκέμβριο του 2016 μετά από καταγγελία μας η Εισαγγελία διέταξε να γίνει έρευνα από την αστυνομία σε ένα από τα πολύ γνωστά κολαστήρια ιπποειδών. Ο ιδιοκτήτης των ιπποειδών ο οποίος δηλώνει πως τα έχει για αναψυχή, δεν παρουσιάστηκε όταν τον αναζήτησε η αστυνομία, οπότε την διαδικασία του αυτόφωρου πέρασε ο γιός του που ήταν στον χώρο μαζί με έναν φίλο του, πιθανολογούμε πελάτη.

Ο οποίος γιός όπως δήλωσε είχε πάει να δει τον μπαμπά του και ο φίλος του μάλλον είχε πάει να δει τον φίλο του που είχε πάει να δει τον μπαμπά του.

Τώρα ότι μπροστά τους είχαν σχεδόν νεκρά ζώα μάλλον δεν το πρόσεξαν. Επίσης ότι οικογενειακώς πουλάνε ιπποειδή σε άθλια κατάσταση τις περισσότερες φορές μέχρι και αυτή την στιγμή, αυτό μάλλον το κάνουν από χόμπι και αλληλεγγύη στην φύση και όχι για τα χρήματα.

Σήμερα στο Γ Τριμελές Εφετείο Αθηνών θα εκδικαζόταν η έφεση που άσκησε ο υιός μετά την διαδικασία εκδίκασης του αυτόφωρου.

Ήμασταν όλοι εκεί (και ο υιός) από τις 9.00 π.μ. και η υπόθεση μας ήταν η τελευταία. Περίμεναν βέβαιοι πως δεν θα εκδικαζόταν λόγω παρέλευσης του ωραρίου αλλά δεν τους βγήκε.

Όταν η έδρα μας κάλεσε στις 14.25 ο υιός παρουσίασε χαρτί απουσίας της συνηγόρου του και πήρε αναβολή για τις 5 Δεκεμβρίου 2018 στον ίδιο χώρο. Θα μπορούσε να το προσκομίσει νωρίτερα απλά ήθελαν να έχουν το χαρτί της αναβολής διαθέσιμο για την επόμενη φορά.

Στις 5 Δεκεμβρίου θα είμαστε εκεί για να υπερασπιστούμε τα ζώα που κακοποίησαν, ενώ παράλληλα πιέζουμε τις αρχές για δημιουργία θεσμικού πλαισίου προστασίας των ιπποειδών».

Τι έχει προηγηθεί

AlogaAspropyrgosSkeletomena 9Όλα υποσιτισμένα πολλά και σκελετωμένα...

Η δίκη έγινε στις 30 Δεκεμβρίου 2016 όπως εξήγησε στο www.zoosos.gr η Ρόζα Ρούσσου πρόεδρος και ιδρύτρια του συλλόγου «Ιππόθεσις» η οποία με τη συνδρομή της Πανελλήνιας Φιλοζωικής Ομοσπονδίας έκανε καταγγελία στην εισαγγελέα Ζώων Αθηνών Αιμιλία Χριστογιαννοπούλου και έτσι έγινε δυνατή η προσωρινή κατάσχεση των 8 αλόγων στις 27 Δεκεμβρίου 2016, ενώ τρία αρσενικά άλογα κατάφεραν να τα εξαφανίσουν εγκαίρως οι ιδιοκτήτες τους, αν και είχαν καταμετρηθεί από τον αστυνομικό του Α.Τ. Ασπροπύργου που έκανε και την καταγραφή των ζώων, τα οποία βρέθηκαν εκεί εξαθλιωμένα.

AlogaAspropyrgosSkeletomena 6Αυτή ήταν η περιοποίηση που παρείχαν...

Η κα Ρούσσου, που μίλησε στο www.zoosos.gr, μας εξήγησε ότι στο δικαστήριο ο κατηγορούμενος, και ο αδερφός του που κλήθηκε ως μάρτυρας υπεράσπισης του, ισχυρίστηκε ότι οικογενειακώς (και εκείνοι και ο πατέρας τους, που διέφυγε της σύλληψης, καθώς έχει σχηματιστεί δικογραφία και εναντίον του) αγαπούν πολύ τα άλογα, μουλάρια, γαϊδούρια και τα φροντίζουν από χόμπυ (!), έχουν υπέροχες εγκαταστάσεις – και εκεί βρίσκεται και η εξοχική τους κατοικία – και κάποια εξ αυτών των ιπποειδών είναι αδέσποτα, τα οποία προφανώς μόνα τους έμαθαν για την υπέροχη φροντίδα και πήγαν και δέθηκαν με σχοινιά και αλυσίδες μόνα τους μέσα στα σκουπίδια…

AlogaAspropyrgosSkeletomena 1Έκαιγαν τα πτώματα των ζώων που πέθαιναν προφανώς από τις κακουχίες...

Οι φωτογραφίες με τα άλογα δεμένα, εκτεθειμένα στις καιρικές συνθήκες, χωρίς τίποτα να τα προστατεύει, χωρίς δοχεία νερού και τροφής, όπως και εκείνες των πτωμάτων που προφανώς οι ιδιοκτήτες του χώρου έκαψαν για να περιορίσουν την μόλυνση από την αποσύνθεση, αποδεικνύουν τα ψεύδη όλων εκείνων περιέγραφαν έναν ιδανικό τόπο για την διαβίωση ανθρώπων και ζώων ανάμεσα σε απορρίμματα, περιττώματα, ούρα, παλιοσίδερα και κοντέινερ.

AlogaAspropyrgosSkeletomena27 12 2016 11Τα ζώα βρέθηκαν δεμένα μέσα στα σκουπίδια, τα μπάζα, εκτεθειμένα στις καιρικές συνθήκες...

Τα 8 ιπποειδή που κατασχέθηκαν και χάρη στη βοήθεια όσων προσφέρθηκαν εθελοντικά μεταφέρθηκαν στις 27 Δεκεμβρίου 2016 στο Ιππικό Κέντρο στον Μαρκόπουλο Αττικής και έγινε πολύ σοβαρή προσπάθεια για τη φροντίδα τους όπως μας εξήγησε η κα Ρούσσου καθώς όλα είναι υποσιτισμένα και ορισμένα σκελετωμένα. Μετά μάλιστα και την οριστική αφαίρεση τους δόθηκαν για υιοθεσία εντούτοις πλέον οι δράστες πατέρα και γιος τα αντικατέστησαν ήδη με νέα ζώα...

Ο Οδυσσέας ήταν σίγουρα το επόμενο άλογο που θα πέθαινε και θα καιγόταν στο χωράφι για να βάλουν μετά σιδερόβεργες επάνω του να καλύψουν το θέαμα. Είναι 17 χρονών, τυφλός από το ένα μάτι ενώ βλέπει ελάχιστα από το άλλο. Στη ζωή του δεν είχε ποτέ καμία κτηνιατρική περίθαλψη και ανθρώπινη φροντίδα. Ονομάστηκε Οδυσσέας για τις περιπέτειες που πέρασε στην ζωή του. Κάποτε ίσως ήταν χρήσιμος μέχρι να τον πετάξουν στα αζήτητα του κολαστηρίου. Σκελετωμένος χωρίς καθόλου μυϊκό ιστό...» επισημαίνει η κα Ρούσσου.

Διαβάστε επίσης:

Μικρή ποινή για την συστηματική κακοποίηση 11 ιπποειδών στον Ασπρόπυργο (βίντεο)

5-12-2018 στο Εφετείο Αθηνών η δίκη για την κακοποίηση ιπποειδών στον Ασπρόπυργο Αττικής (βίντεο)

Συνελήφθη ο βασανιστής των αλόγων στον Ασπρόπυργο και δικάζεται στις 30/12

Ασπρόπυργος: Τόπος μαρτυρίου και εξαθλίωσης και για τα ζώα

Ασπρόπυργος: Άλογο εκτεθειμένο στον ήλιο χωρίς τροφή

Ποιος εγκατέλειψε την ιπποδρομιακή φοράδα στον Ασπρόπυργο;

Πέθανε από ανακοπή η ακρωτηριασμένη φοράδα που βρέθηκε εγκαταλελειμμένη στο Αλιβέρι Εύβοιας

Βοηθήστε το έργο του Ε.Σ.Π.Ι. καταγγείλτε εκείνους που κακοποιούν και τα ιπποειδή

Καθημερινά φροντίζουν το ακρωτηριασμένο άλογο που εγκαταλείφθηκε στο Αλιβέρι Εύβοιας

Θεσσαλονίκη: Η αδέσποτη φοράδα που έσωσε ήταν το άλογο της πριν από 10 χρόνια!

Κουφάλια Θεσσαλονίκης: Αδέσποτο σκελετωμένο άλογο

Πολύ καλύτερα είναι η τραυματισμένη φοραδίτσα που βρέθηκε στα Κουφάλια Θεσσαλονίκης

Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης: Παράτησαν το σκελετωμένο και τραυματισμένο άλογο;

Tagged: , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.