Στηρίξτε μας

10+ διασώσεις ζώων στην Ελλάδα το 2017 που μας κάνουν να μη χάνουμε την ελπίδα μας…

4 Ιανουαρίου 2018 09:11 | Επικαιρότητα
10+ διασώσεις ζώων στην Ελλάδα το 2017 που μας κάνουν να μη χάνουμε την ελπίδα μας…

Όσοι διαβάζουν καθημερινά τις ειδήσεις και τα ρεπορτάζ του www.zoosos.gr γνωρίζουν πολύ καλά τι υφίστανται τα ζώα από τους ανθρώπους και στη χώρα μας. Εντούτοις παντού υπάρχουν εκείνοι που νοιάζονται, οι οποίοι θυσιάζουν χρήμα, χρόνο (από τις υπόλοιπες υποχρεώσεις τους, την οικογένεια τους, την ξεκούραση τους). Και το κάνουν επειδή νιώθουν ότι οφείλουν ως άνθρωποι να βοηθήσουν πλάσματα τα οποία βρίσκονται σε κίνδυνο, ενώ δεν είναι ούτε επαγγελματίες, ούτε ειδικοί διασώστες, ούτε φυσικά αμείβονται γι’ αυτό. Αποζημιώνονται φυσικά όταν βλέπουν στα μάτια των ζώων κάθε είδους την ανακούφιση από τον πόνο, τη δίψα, την πείνα, την αδιαφορία.

Όλοι αυτοί οι ξεχωριστοί συνάνθρωποι μας, που δεν ζητούν από τους άλλους να «βγάλουν το φίδι από την τρύπα», αποτελούν την εξαίρεση στον κανόνα της αδιαφορίας (ιδιωτών και αρμοδίων), των ελλιπέστατων δομών (όπου αυτές υπάρχουν) του κράτους, των δήμων, που φυσικά είναι ανύπαρκτες μετά το συγκεκριμένο ωράριο λειτουργίας, τις αργίες και τα Σαββατοκύριακα.

Όλοι αυτοί οι εθελοντές που στην κυριολεξία θυσιάζονται για να βοηθήσουν, για να προσφέρουν χωρίς υλικά ανταλλάγματα ενισχύουν την πίστη μας στον άνθρωπο, ο οποίος δεν έχει απολέσει την ανθρωπιά του, ενισχύουν την αγάπη μας για το είδος μας που την ανωτερότητα του οφείλει να την αποδεικνύει και με πράξεις.

Δείτε κάποια από τα πιο χαρακτηριστικά περιστατικά...

Νομός Δωδεκανήσου

Λέρος

Υιοθέτησε το γατάκι που έμεινε τυφλό μετά τον άγριο ξυλοδαρμό του στη Λέρο (βίντεο)

Στην αγκαλιά και στο σπίτι της Ειρήνης στην Κερατέα απολαμβάνει από τον περασμένο Οκτώβριο τα χάδια και τη φροντίδα το γατάκι, που τυφλώθηκε μετά τον άγριο ξυλοδαρμό του από μια γυναίκα τον στις 8 Αυγούστου 2017 στη Λέρο. Η Ζαχαρούλα Λαγοπάτη εξήγησε στο www.zoosos.gr πως το ζώο κατάφερε να περπατήσει, παρόλο που είχε παραλύσει, μετά από τη θεραπεία με κορτιζόνη και βιταμίνη Β12 και μετά από έναν μήνα ακινησίας.

Πριν

Μετά

Νομός Κορινθίας

Περαχώρα

Ψάχνει σπιτικό η γάτα που κακοποιήθηκε άγρια με τρίαινα στην Περαχώρα Κορινθίας

Το φιλοζωικό σωματείο S.C.A.R.S. (Second Chance Animal Rescue Society) που δίνει πολλές δεύτερες ευκαιρίες σε αδέσποτα ζώα τα οποία βρίσκονται εξαθλιωμένα στους δρόμους κυρίως των νοτίων προαστίων της Αττικής φιλοξενεί εδώ και μερικές μέρες τη γάτα η οποία εντοπίστηκε στις 25 Σεπτεμβρίου τραυματισμένη στο αυτί αφού κάποιος την κάρφωσε με τρίαινα ψαροντούφεκου και στη συνέχεια την πέταξε σε υπόνομο στην Περαχώρα Κορινθίας.

Πριν

Μετά

Περιγιάλι

Αναζητούν σπιτικό για τον σκύλο που βρέθηκε με τρίαινα ψαροντούφεκου καρφωμένη στο κεφάλι στο Περιγάλι Κορινθίας

Το φιλοζωικό σωματείο S.C.A.R.S. (Second Chance Animal Rescue Society) που δίνει πολλές δεύτερες ευκαιρίες σε αδέσποτα ζώα τα οποία βρίσκονται εξαθλιωμένα στους δρόμους κυρίως των νοτίων προαστίων της Αττικής φιλοξενεί εδώ και μερικές εβδομάδες τον σκύλο που εντοπίστηκε στην παραλία του Περιγιαλίου Κορινθίας στις 19 Οκτωβρίου 2017  σοβαρά τραυματισμένος στο κεφάλι από μια τρίαινα ψαροντούφεκου, που ήταν κυριολεκτικά καρφωμένη στο κρανίο του.

Πριν

Μετά

Νομός Μεσσηνίας

Κάμπος Μεσσήνης

Καλυτερεύει η υγεία του σκύλου που βρέθηκε κρεμασμένος σε γέφυρα στον κάμπο Μεσσηνίας (βίντεο)

Καλύτερα στην υγεία του είναι ο Κλιφ, ο αρσενικός νεαρός σκύλος που βρέθηκε από τουρίστες κρεμασμένος στη γέφυρα της Κοσκαράκας κοντά στη Μεγάλη Μαντίνεια στον κάμπο Μεσσηνίας στις 9 Οκτωβρίου 2017. Το ζώο παραμένει άγνωστο πόσο 24ωρα ήταν κρεμασμένο εκεί μαζί με το πτώμα μιας κατσίκας, που ήταν σε προχωρημένη σήψη. Οι άνθρωποι που τον εντόπισαν κάλεσαν σε βοήθεια τα μέλη του Φιλοζωικού Ομίλου Καλαμάτας (Φ.Ο.Κ.) και έτσι το σκυλί ετοιμοθάνατο μεταφέρθηκε στο κτηνιατρείο του Παναγιώτη Μαρκόπουλου στη Μεσσήνη αρχικά για τις πρώτες βοήθειες. Πλέον αν και ολοκληρωτικά τυφλός ο Κλιφ ζει στο σπίτι της Κατερίνας Πεζώνη, που είναι η πρόεδρος του Φ.Ο.Κ., και μαζί με τον σύζυγο της φροντίζει καθημερινά εκατοντάδες σκυλιά.

Πριν

Μετά

Noμός Ηλείας

Πύργος

Χειρουργήθηκε το κουτάβι που πυροβολήθηκε στον Πύργο Ηλείας και έμεινε παράλυτο

Υιοθετήθηκε στη Γερμανία και εστάλη εκεί στις 25 Ιανουάριο του 2017 ο σκύλος που βρέθηκε στις 17 Δεκεμβρίου 2016 να κείτεται ανήμπορος πεταμένος, άγνωστο για πόσες μέρες, στην άκρη ενός ρέματος στον Πύργο Ηλείας. Το ζώο μεταφέρθηκε σε κτηνιατρείο και όπως αποδείχτηκε είχε πυροβοληθεί, γι' αυτό και ήταν παράλυτο. Μετά από χειρουργική επέμβαση, αφού αφαιρέθηκαν τα σκάγια από την σπονδυλική του στήλη και μετά τις προσπάθειες των μελών του φιλοζωικού συλλόγου «Αδέσποτες Πατούσες Πύργου» το νεαρό σκυλί στάθηκε και πάλι στα πόδια του και αφού βρέθηκε το δικό του σπιτικό  στο εξωτερικό εστάλη εκεί οδικώς.

Πριν

Μετά

Νομός Λακωνίας

Πλύτρα

Υιοθέτησαν τον σκύλο που κάποιος κοπάνησε με τσεκούρι στο κεφάλι στην Πλύτρα Λακωνίας

Στις Αχαρνές Αττικής και στις εγκαταστάσεις της πανσιόν για σκύλους «SMARTDOG» μεταφέρθηκε στις 23 Νοεμβρίου 2017 ο Τζόνυ και εκεί με τη βοήθεια θετικού εκπαιδευτή κατάφερε να ξεχάσει ό,τι υπέστη στις 17 Νοεμβρίου 2017 στα χέρια του βασανιστή του στην Πλύτρα Λακωνίας. Το ζώο που συνήλθε από το χτύπημα που δέχτηκε στο κεφάλι πιθανότατα με τσεκούρι, έμαθε πως είναι να ζεις μέσα σ’ ένα σπιτικό και όχι στον δρόμο, και οι κηδεμόνες του στις 22 Δεκεμβρίου 2017 τον υποδέχτηκαν στο σπίτι τους στο Χαλάνδρι της Αττικής.

Πριν

Μετά

Νομός Ηρακλείου

Ηράκλειο

Ηράκλειο Κρήτης: Έναν χρόνο μετά τον βασανισμό του και μετά από 180 ράμματα ο σκύλος αναζητεί τη δική του οικογένεια (βίντεο)

Ο Γιώργος Ορφανίδης φιλοξενεί το καθαρόαιμο αρσενικό Σέτερ, τον σκύλο που κάποιος έσυρε στην άσφαλτο στις 5 Δεκεμβρίου του 2016 στο Ηράκλειο της Κρήτης στο ύψος του Γαζίου και αναζητεί εκείνον που θα ήθελε να το υιοθετήσει. Το ζώο σώθηκε γιατί κάποιοι νοιάστηκαν και για να συνέλθει χρειάστηκε όχι μόνο την αγάπη που του δείχνει ο άνθρωπος, που ακόμα το φροντίζει, αλλά και 180 ράμματα τα οποία έκλεισαν τα εκτεταμένα του τραύματα. Όποιος θα ήθελε να του προσφέρει ένα σπιτικό και να μην τον χρησιμοποιήσει ως εργαλείο μπορεί να καλέσει στο τηλέφωνο: 6973230236.

Πριν

Μετά

Ψηλορείτης

Κρήτη: Τρέχει χάρη στις ρόδες του το παράλυτο αρνάκι που βρέθηκε στον Ψηλορείτη (βίντεο)

Χάρη στις ρόδες του αναπηρικού αμαξίδιου της η Γιαννούλα το θηλυκό αρνάκι που βρέθηκε παράλυτο και εγκαταλελειμμένο στον Ψηλορείτη της Κρήτης τον Δεκέμβριο του 2016 μπορεί πια όχι απλά να κινείται αλλά να τρέχει. Η Νίκη Μανωλάκη όταν το είδε έστρεψε το βλέμμα της. Το βρήκε εξασθενημένο, το μάζεψε και μαζί με τον Ανδρέα Γεωργακόπουλο το έκαναν και αυτό μέλος της οικογένειας τους. Του έβαλαν πάνα και άρχισαν το τάισμα με μπιμπερό και κατάφεραν η μικρή να ζήσει και να τρέφεται πια με τριφύλλι.

Πριν

Μετά

Νομός Αττικής

Αυλώνα

Φροντίζουν τον εξαιρετικά άρρωστο σκύλο που ζούσε εξαθλιωμένος στο στρατόπεδο στον Αυλώνα Αττικής (βίντεο)

Η Λέλα είναι ένα από τα σκυλιά του στρατοπέδου στον Αυλώνα Αττικής (Δήμος Ωρωπού) που ζούσε για καιρό ολοκληρωτικά εξαθλιωμένη από τις ασθένειες (ψώρα, ερλιχίωση, αναιμία) και την πείνα. Ο θηλυκός σκύλος μέσα στην ατυχία του στάθηκε τυχερός αφού στις 6 Οκτωβρίου 2017 μεταφέρθηκε για περίθαλψη από το «Save a Greek Stray», το οποίο ενημερώθηκε από φαντάρους. Το ζώο παραμένει στο καταφύγιο στον Ωρωπό και κάθε μέρα γίνεται όλο και καλύτερα αφού πλέον εμπιστεύεται τους ανθρώπους που τον φροντίζουν, τον αγαπούν και του το δείχνουν.

Πριν 

Μετά

Κερατσίνι

Κερατσίνι: Έσωσαν σκύλο που έπεσε σε μαζούτ & αναζητούν γι’ αυτόν ένα σπιτικό (βίντεο)

Με το www.zoosos.gr επικοινώνησε η Σούλα Καλογεροπούλου για να μας διηγηθεί την περιπέτεια της Ντίας, ενός αδέσποτου σκύλου, που φροντίζει, ο οποίος το βράδυ της 25ης Μαΐου 2017 σύρθηκε – με ό,τι δυνάμεις του είχαν απομείνει – ως την πόρτα της κυριολεκτικά βουτηγμένος στην πίσσα, σε υγρό μαζούτ. Η κα Καλογεροπούλου φιλοξενεί το σκυλί αλλά αναζητεί γι’ αυτό ένα κατάλληλο σπιτικό ώστε να μην κινδυνεύει στους δρόμους από τα οχήματα, τις φόλες, την πίσσα. Αν μπορείτε να προσφέρετε στέγη σε αυτό το πλάσμα επικοινωνήστε μαζί της στο τηλέφωνο: 6944782282.

Πριν

Μετά

Νομός Κεφαλλονιάς

Κεφαλλονιά

Κεφαλλονιά: Έσωσαν τη θαλάσσια χελώνα Caretta - caretta που είχε καταπιεί δίχτυ (βίντεο)

Μια θηλυκή θαλάσσια χελώνα του είδους Caretta - caretta κατάφεραν να σώσουν τα μέλη της Μ.Κ.Ο. «Wildlife Sense» καθώς το ζώο εντοπίστηκε σε παραλία της Κεφαλλονιάς στις 28 Αυγούστου 2017 και όπως διαπιστώθηκε είχε καταπιεί ένα μακρύ κομμάτι από δίχτυ.

Πριν

Μετά

Νομός Θεσσαλονίκης

Τούμπα Θεσσαλονίκης

Απεγκλώβισαν τη γάτα που ζούσε σε σφραγισμένο από την Εισαγγελία Θεσσαλονίκης διαμέρισμα (βίντεο)

Χάρη στην υπομονή και την επιμονή της «Γατοομάδας Θεσσαλονίκης», που ανταποκρίθηκε στην έκκληση του www.zoosos.gr, η αρσενική γάτα η οποία ζούσε επί μήνες εγκλωβισμένη σε σφραγισμένο από την Εισαγγελία Θεσσαλονίκης σε διαμέρισμα στην οδό Αγίας Τριάδας στην περιοχή του Φαλήρου τελικά απεγκλωβίστηκε τον Αύγουστο του 2017 και μεταφέρθηκε για εξετάσεις και φροντίδα στο κτηνιατρικό κέντρο του Γιώργου Κίτκα, αφού ήταν αφυδατωμένη και εξαντλημένη. Ο γάτος αφού συνήλθε δόθηκε για υιοθεσία στη Δράμα.

Πριν

Μετά

Νομός Λασιθίου

Κουτσουράς

Κρήτη: Έσωσε τον σκύλο που κάποιος έκαψε και κρέμασε κοντά στον Κουτσουρά Λασιθίου (βίντεο)

Το πιο γρήγορο σκυλί στο καταφυγίο του Τάκη Προεστάκη, που βρίσκεται κοντά στην Ιεράπετρα της Κρήτης, είναι ο Όζυ ο νεαρός σκύλος ο οποίος εντοπίστηκε τυχαία μεταξύ των χωριών Κουτσουράς και Πιλαλλήματα κρεμασμένος σ' ένα δέντρο στις 2 του Μαΐου 2017. Ο δράστης πριν κρεμάσει το σκυλάκι το είχε κάψει, όπως βλέπετε στις φωτογραφίες. Το ζώο από το πολυήμερο μαρτύριο είχε κυριολεκτικά χάσει το μυαλό του και έκανε κυριολεκτικά επαναλαμβανόμενους κύκλους γύρω από τον εαυτό του. Παρά τη σοβαρότητα της κατάστασης ο κ. Προεστάκης κατάφερε να τον κάνει ένα φυσιολογικό σκυλί.

Πριν 

Μετά

Νομός Σερρών

Νεοχώρι

Έσωσαν τον πελαργό που είχε καρφωθεί σε σίδερο στο Νεοχώρι Σερρών

Στις 12 Ιουλίου 2017 πυροσβέστες και φιλόζωοι έσωσαν ουσιαστικά τον νεαρό πελαργό που καρφώθηκε κυριολεκτικά σ’ ένα μυτερό σίδερο στην προσπάθεια του να πετάξει από την φωλιά του στο Νεοχώρι Σερρών. Για την διάσωση του πουλιού ο Φιλοζωικός Σύλλογος Σερρών (Φ.Ο.Σ.) εξηγεί: «Την Τετάρτη που μας πέρασε, ενημερωθήκαμε για την ύπαρξη ενός τραυματισμένου νεαρού πελαργού, ο οποίος βρισκόταν αβοήθητος επί δύο μέρες στη φωλιά του πάνω σε μια κολώνα της ΔΕΗ στο Νεοχώρι Σερρών!». Το πτηνό ανάρρωσε και φιλοξενείται στις εγκαταστάσεις της Δράσης για την Άγρια Ζωή.

Πριν 

Μετά

Νομός Πιερίας

Άγιος Ιωάννης

Έσωσε γάτα που είχε εγκλωβιστεί σε καμινάδα σπάζοντας το ταβάνι του σπιτιού στον Άνω Άγιο Ιωάννη Πιερίας (βίντεο)

Μέσα από την καμινάδα του σπιτιού και από βάθος 5 μέτρων, αφού αναγκάστηκε να κόψει κυριολεκτικά το ταβάνι του σπιτιού του, ο Νίκος Σιδηρόπουλος έβγαλε στις 28 Μαΐου 2017 ζωντανή μια γάτα, η οποία είχε εγκλωβιστεί εκεί μπαίνοντας από τα κεραμίδια.

Η γάτα ανέβηκε στα κεραμίδια και μπήκε μέσα στην καμινάδα...

Δείτε το βίντεο:

Νομός Έβρου

Κομοτηνή

Κομοτηνή: Πυροσβεστική και Ε.Μ.Α.Κ. απεγκλώβισαν νεαρό ζαρκάδι που είχε παγιδευτεί σε φράγμα

Το ζαρκάδι που είχε εγκλωβιστεί στο φράγμα της Γρατινής του ΑΗΣ της Δ.Ε.Η. στην Κομοτηνή απεγκλώβισαν στις 27 Φεβρουαρίου 2017 οι άνδρες της 4ης Ε.Μ.Α.Κ. σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Το νεαρό ζώο μετά την εξέταση του και αφού διαπιστώθηκε ότι είναι καλά στην υγεία του αφέθηκε ελεύθερο στη φύση. Οι πυροσβέστες μετά την ολοκλήρωση της επιχείρησης ευχαρίστησαν για την πολύτιμη βοήθειά τους την Θηροφυλακή και τους γιατρούς, τον τμηματάρχη Υγείας Ζώων Περιφέρειας Νίκο Φωτεινιά Νίκο και τον ιδιώτη κτηνίατρο Ταϊφούν Αχμέτ.

Πριν

Μετά

Νομός Αχαΐας

Οβρυά

Οβρυά Αχαΐας: Κατάφεραν να πιάσουν τον σκύλο που υπέφερε από την συρμάτινη θηλιά στον λαιμό του…

Μετά από πολύωρη προσπάθεια με τη χρήση του ηρεμιστικού φαρμάκου καλμιβέτ – που αναμειγνύεται στην τροφή χρησιμοποιείται σε τέτοιες περιπτώσεις ώστε τα ζώα να χαλαρώσουν για να γίνει δυνατή η προσέγγιση τους – ο Πειρατής σώθηκε στις 29 Ιανουαρίου 2017. Ο σκύλος, που για καιρό περιφερόταν στην Οβρυά Αχαΐας με την συρμάτινη θηλιά στο λαιμό να τον πνίγει, ηρέμησε και έτσι μπόρεσαν εθελοντές να τον πλησιάσουν, να τον πιάσουν και να τον μεταφέρουν με ασφάλεια στο κτηνιατρείο της Ελένης Μπουρδάκου στην Πάτρα για νοσηλεία.

Πριν

Μετά

Νομός Άρτας

Όρος Γαβρόγλου

Άνδρες της Ε.Μ.Α.Κ. έσωσαν τα άλογα που είχαν παγιδευτεί από τα χιόνια στις κορυφές του Γαβρόγου Άρτας

Ο Περικλής Μίγδος δήμαρχος του Δήμου Γεωργίου Καραϊσκάκη ευχαρίστησε και μέσω facebook όλους εκείνους που νοιάστηκαν και συμμετείχαν στην επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό και την σίτιση των 21 αλόγων, τα οποία τον Ιανουάριο του 2017 λόγω του χιονιά είχαν μείνει χωρίς τροφή για μέρες στις κορυφές του όρους Γαβρόγου στον νομό Άρτας, αφού ο ιδιοκτήτης τους δεν είχε φροντίσει εγκαίρως για την μετακίνηση τους σε ασφαλές καταφύγιο λόγω των καιρικών συνθηκών.

Πριν

Μετά

Νομός Λέσβου

Λήμνος

Αερομοντελιστής έφτιαξε το αμαξίδιο για το παράλυτο γατάκι στη Λήμνο

Στην έκκληση μιας οικογένειας που φροντίζει ένα παράλυτο γατάκι ανταποκρίθηκε το Φιλοζωικό Σωματείου Λήμνου και έτσι με τη βοήθεια ενός αερομοντελιστή αυτό το πλάσμα τον Ιανουάριο του 2017 απέκτησε «πόδια» με ρόδες.

Πριν

Μετά

Νομός Καρδίτσας

Καρποχώρι

Καρποχώρι Καρδίτσας: Έσωσαν τον σκύλο που είχε παραμορφωθεί στο κεφάλι από τη θηλιά γύρω από τον λαιμό του

Οι ιδιοκτήτες του οινοποιείου «Φίλια Γη» υιοθέτησαν τον Ιούνιο του 2017 τον σκύλο που κάποιος βασάνισε αλύπητα στο Καρποχώρι Καρδίτσας. Το ζώο είχε εντοπιστεί στις 4 Ιανουαρίου 2017 παραμορφωμένο καθώς κάποιος είχε περάσει μια θηλιά από σχοινί στον λαιμό του όταν ακόμα ήταν μικρό και όπως το σώμα του μεγάλωνε η θηλιά του στραγγάλιζε τα αγγεία γι’ αυτό και τελικά διογκώθηκε τόσο το κεφάλι του.

Η Ερμιόνη Γιαννακού εκ των ιδρυτικών μελών του Φιλοζωικού και Πολιτιστικού Σωματείου Καρδίτσας «Διασώζω» εξήγησε στο www.zoosos.gr ότι την σκυλίτσα εντόπισε κάτοικος της περιοχής ο οποίος και την ενημέρωσε. Έτσι το βράδυ της 4ης Ιανουαρίου 2017 η ίδια μαζί με τον Νίκο Μπανιά και την Ντίνα Γατή αναζήτησαν το σκυλί κρατώντας φακούς και τελικά αφού το βρήκαν το πήγαν στο κτηνιατρείο του Αντώνη Λυμπέρη. Η σκυλίτσα μετά την αφαίρεση της θηλιάς και την απαραίτητη θεραπεία και φροντίδα ανάρρωσε, τελικά υιοθετήθηκε και απολαμβάνει τα χάδια των δικών της και την ελευθερία της έκτασης ενός οινοποιείου στην Καρδίτσα.

Πριν

Μετά

Δράμα: Έσωσαν την αρκούδα που είχε εγκλωβιστεί σε δεξαμενή (βίντεο)

Για τη σωτηρία μιας αρκούδας που είχε εγκλωβιστεί σε δεξαμενή - άγνωστο για πόσες μέρες - και εντοπίστηκε τυχαίας στις 23 Δεκεμβρίου 2017 στον Άγιο Παύλο κοντά στον Γρανίτη Δράμας φρόντισαν και συνεργάστηκαν το Δασαρχείο Νευροκοπίου, ο Φορέας Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Οροσειράς Ροδόπης, η Πυροσβεστική Υπηρεσία, η Στ’ Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας - Θράκης και η Περιβαλλοντική Οργάνωση «Καλλιστώ». Το ζώο αρχικά το νάρκωσαν και αφού του τοποθετήθηκε κολάρο, μέσα στη δεξαμενή οι πυροσβέστες τοποθέτησαν λοξά έναν μεγάλο κορμό δέντρου ώστε να σκαρφαλώσει από εκεί και να απεγκλωβιστεί. Έτσι και έγινε και στις 26 Δεκεμβρίου 2017 η αρκούδα αναχώρησε επιτυχώς για το δάσος.

Πριν

Μετά

Νομός Χανίων

Νέα Χώρα

Επέζησε και ξαναπερπάτησε η πυροβολημένη γάτα που βρέθηκε παράλυτη στη Νέα Χώρα Χανίων (βίντεο)

Η Έφη Τζεκμέζογλου, που είναι πρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου Χανίων «Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ», φιλοξενεί τον Ζαχαρία την αρσενική γάτα η οποία βρέθηκε πολύ σοβαρά τραυματισμένη – σχεδόν ετοιμοθάνατη – καθώς εντοπίστηκε τον Φεβρουάριο του 2017 πυροβολημένη, παράλυτη γεμάτη πληγές από το σύρσιμο στο έδαφος και τη μόλυνση που είχαν προκαλέσει το κορμί της τα κόπρανα και τα ούρα της. Το ζώο μετά από πολύμηνη αποθεραπεία και αρκετές επεμβάσεις τα κατάφερε και χρειάζεται ένα δικό του σπιτικό.

Πριν

Μετά

Διαβάστε επίσης:

Στηρίξτε μας!

10+ διασώσεις ζώων στην Ελλάδα το 2016 που μας κάνουν να μη χάνουμε την ελπίδα μας…

«Εθελοντές είμαστε, όχι χρήσιμοι ηλίθιοι» της Φαίης Λιάρα*

Εγώ βοηθάω τα ζώα εσύ τι ζόρι τραβάς;

Χρήσιμες απαντήσεις για όσους ενοχλούνται επειδή φροντίζετε ζώα

Μια απάντηση σε όσους ενοχλούνται επειδή φροντίζουμε τ’ αδέσποτα

Τι ΔΕΝ είναι ένας εθελοντής φιλόζωος

«Φιλοζωικός δεν είστε; Είναι υποχρέωση σας, ελάτε να τα πάρετε!»

Οι Φ.Ε.Π. απαντούν σε όλους εσάς που ζητάτε να τρέξουν μόνο οι άλλοι για τα ζώα

Τηλεφωνική γραμμή βοήθειας για τ’ αδέσποτα; Όνειρο ζω μη με ξυπνάτε!

Tagged: , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

2 Σχόλια

 1. venus

  Καμμία ύπαρξη δεν ακτινοβολεί τόση δύναμη, όσο ένα θύμα που άντεξε σε βασανιστήρια και επέζησε απο ένα μαρτύριο.
  Κάθε θύμα που επιβιώνει ειναι αγκάθι στο κρέας των βασανιστών του.
  Καμμία άλλη πράξη δεν φέρνει τόν σαδιστή τόσο κοντά στα όρια τής παραφοράς,τής απόγνωσης, όσο η σωτηρία τών πλασμάτων εκείνων που είχε αποφασίσει αυτός να ξεπαστρέψει με βασανιστήρια και αργό θάνατο.
  Τό σαρκαστικό γέλιο τού δολοφόνου στα χείλη του παγώνει σε γκριμάτσα μίσους όταν μαθαίνει ότι για μια ακόμα φορά οι πρακτικές του ζωοφασισμού δεν λειτούργησαν και μέρα με τη μέρα πληροφορείται, πώς κατορθώνουν αυτα τα ευφυή, όμορφα και δυνατά ζώα να ξεπεράσουν τά σωματικά και ψυχικά τους τραύματα και να δείξουν πάλι ποιά είναι.

  Κάθε χώρα έχει τους φασίστες της, όπως και κάθε χώρα έχει τούς αγωνιστές της ενάντια στον φασισμό τών ζώων.
  Venus

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.