Στηρίξτε μας

10+ διασώσεις ζώων στην Ελλάδα το 2017 που μας κάνουν να μη χάνουμε την ελπίδα μας…

4 Ιανουαρίου 2018 09:11 | Επικαιρότητα
10+ διασώσεις ζώων στην Ελλάδα το 2017 που μας κάνουν να μη χάνουμε την ελπίδα μας…

Όσοι διαβάζουν καθημερινά τις ειδήσεις και τα ρεπορτάζ του www.zoosos.gr γνωρίζουν πολύ καλά τι υφίστανται τα ζώα από τους ανθρώπους και στη χώρα μας. Εντούτοις παντού υπάρχουν εκείνοι που νοιάζονται, οι οποίοι θυσιάζουν χρήμα, χρόνο (από τις υπόλοιπες υποχρεώσεις τους, την οικογένεια τους, την ξεκούραση τους). Και το κάνουν επειδή νιώθουν ότι οφείλουν ως άνθρωποι να βοηθήσουν πλάσματα τα οποία βρίσκονται σε κίνδυνο, ενώ δεν είναι ούτε επαγγελματίες, ούτε ειδικοί διασώστες, ούτε φυσικά αμείβονται γι’ αυτό. Αποζημιώνονται φυσικά όταν βλέπουν στα μάτια των ζώων κάθε είδους την ανακούφιση από τον πόνο, τη δίψα, την πείνα, την αδιαφορία.

Όλοι αυτοί οι ξεχωριστοί συνάνθρωποι μας, που δεν ζητούν από τους άλλους να «βγάλουν το φίδι από την τρύπα», αποτελούν την εξαίρεση στον κανόνα της αδιαφορίας (ιδιωτών και αρμοδίων), των ελλιπέστατων δομών (όπου αυτές υπάρχουν) του κράτους, των δήμων, που φυσικά είναι ανύπαρκτες μετά το συγκεκριμένο ωράριο λειτουργίας, τις αργίες και τα Σαββατοκύριακα.

Όλοι αυτοί οι εθελοντές που στην κυριολεξία θυσιάζονται για να βοηθήσουν, για να προσφέρουν χωρίς υλικά ανταλλάγματα ενισχύουν την πίστη μας στον άνθρωπο, ο οποίος δεν έχει απολέσει την ανθρωπιά του, ενισχύουν την αγάπη μας για το είδος μας που την ανωτερότητα του οφείλει να την αποδεικνύει και με πράξεις.

Δείτε κάποια από τα πιο χαρακτηριστικά περιστατικά...

Νομός Δωδεκανήσου

Λέρος

Υιοθέτησε το γατάκι που έμεινε τυφλό μετά τον άγριο ξυλοδαρμό του στη Λέρο (βίντεο)

Στην αγκαλιά και στο σπίτι της Ειρήνης στην Κερατέα απολαμβάνει από τον περασμένο Οκτώβριο τα χάδια και τη φροντίδα το γατάκι, που τυφλώθηκε μετά τον άγριο ξυλοδαρμό του από μια γυναίκα τον στις 8 Αυγούστου 2017 στη Λέρο. Η Ζαχαρούλα Λαγοπάτη εξήγησε στο www.zoosos.gr πως το ζώο κατάφερε να περπατήσει, παρόλο που είχε παραλύσει, μετά από τη θεραπεία με κορτιζόνη και βιταμίνη Β12 και μετά από έναν μήνα ακινησίας.

LerosPartheniGataki 4Πριν

LerosGatakiTyfloYiothetise 5Μετά

Νομός Κορινθίας

Περαχώρα

Ψάχνει σπιτικό η γάτα που κακοποιήθηκε άγρια με τρίαινα στην Περαχώρα Κορινθίας

Το φιλοζωικό σωματείο S.C.A.R.S. (Second Chance Animal Rescue Society) που δίνει πολλές δεύτερες ευκαιρίες σε αδέσποτα ζώα τα οποία βρίσκονται εξαθλιωμένα στους δρόμους κυρίως των νοτίων προαστίων της Αττικής φιλοξενεί εδώ και μερικές μέρες τη γάτα η οποία εντοπίστηκε στις 25 Σεπτεμβρίου τραυματισμένη στο αυτί αφού κάποιος την κάρφωσε με τρίαινα ψαροντούφεκου και στη συνέχεια την πέταξε σε υπόνομο στην Περαχώρα Κορινθίας.

PeraxoraLoutrakiouGataTriaina 2Πριν

PeraxoraLoutrakiouGataTriaina27 9 2017Μετά

Περιγιάλι

Αναζητούν σπιτικό για τον σκύλο που βρέθηκε με τρίαινα ψαροντούφεκου καρφωμένη στο κεφάλι στο Περιγάλι Κορινθίας

Το φιλοζωικό σωματείο S.C.A.R.S. (Second Chance Animal Rescue Society) που δίνει πολλές δεύτερες ευκαιρίες σε αδέσποτα ζώα τα οποία βρίσκονται εξαθλιωμένα στους δρόμους κυρίως των νοτίων προαστίων της Αττικής φιλοξενεί εδώ και μερικές εβδομάδες τον σκύλο που εντοπίστηκε στην παραλία του Περιγιαλίου Κορινθίας στις 19 Οκτωβρίου 2017  σοβαρά τραυματισμένος στο κεφάλι από μια τρίαινα ψαροντούφεκου, που ήταν κυριολεκτικά καρφωμένη στο κρανίο του.

PerigialiKorinthiasTriainaSkylos 8Πριν

PerigialiKorinthiasTriainaSkylos 16Μετά

Νομός Μεσσηνίας

Κάμπος Μεσσήνης

Καλυτερεύει η υγεία του σκύλου που βρέθηκε κρεμασμένος σε γέφυρα στον κάμπο Μεσσηνίας (βίντεο)

Καλύτερα στην υγεία του είναι ο Κλιφ, ο αρσενικός νεαρός σκύλος που βρέθηκε από τουρίστες κρεμασμένος στη γέφυρα της Κοσκαράκας κοντά στη Μεγάλη Μαντίνεια στον κάμπο Μεσσηνίας στις 9 Οκτωβρίου 2017. Το ζώο παραμένει άγνωστο πόσο 24ωρα ήταν κρεμασμένο εκεί μαζί με το πτώμα μιας κατσίκας, που ήταν σε προχωρημένη σήψη. Οι άνθρωποι που τον εντόπισαν κάλεσαν σε βοήθεια τα μέλη του Φιλοζωικού Ομίλου Καλαμάτας (Φ.Ο.Κ.) και έτσι το σκυλί ετοιμοθάνατο μεταφέρθηκε στο κτηνιατρείο του Παναγιώτη Μαρκόπουλου στη Μεσσήνη αρχικά για τις πρώτες βοήθειες. Πλέον αν και ολοκληρωτικά τυφλός ο Κλιφ ζει στο σπίτι της Κατερίνας Πεζώνη, που είναι η πρόεδρος του Φ.Ο.Κ., και μαζί με τον σύζυγο της φροντίζει καθημερινά εκατοντάδες σκυλιά.

KamposMessiniasKremasmena 2Πριν

KamposMessiniasKremasmena 10Μετά

Noμός Ηλείας

Πύργος

Χειρουργήθηκε το κουτάβι που πυροβολήθηκε στον Πύργο Ηλείας και έμεινε παράλυτο

Υιοθετήθηκε στη Γερμανία και εστάλη εκεί στις 25 Ιανουάριο του 2017 ο σκύλος που βρέθηκε στις 17 Δεκεμβρίου 2016 να κείτεται ανήμπορος πεταμένος, άγνωστο για πόσες μέρες, στην άκρη ενός ρέματος στον Πύργο Ηλείας. Το ζώο μεταφέρθηκε σε κτηνιατρείο και όπως αποδείχτηκε είχε πυροβοληθεί, γι' αυτό και ήταν παράλυτο. Μετά από χειρουργική επέμβαση, αφού αφαιρέθηκαν τα σκάγια από την σπονδυλική του στήλη και μετά τις προσπάθειες των μελών του φιλοζωικού συλλόγου «Αδέσποτες Πατούσες Πύργου» το νεαρό σκυλί στάθηκε και πάλι στα πόδια του και αφού βρέθηκε το δικό του σπιτικό  στο εξωτερικό εστάλη εκεί οδικώς.

PyrgosPyrovolimenosPapies 1Πριν

PyrgosPyrovolimenosPapies2017Μετά

Νομός Λακωνίας

Πλύτρα

Υιοθέτησαν τον σκύλο που κάποιος κοπάνησε με τσεκούρι στο κεφάλι στην Πλύτρα Λακωνίας

Στις Αχαρνές Αττικής και στις εγκαταστάσεις της πανσιόν για σκύλους «SMARTDOG» μεταφέρθηκε στις 23 Νοεμβρίου 2017 ο Τζόνυ και εκεί με τη βοήθεια θετικού εκπαιδευτή κατάφερε να ξεχάσει ό,τι υπέστη στις 17 Νοεμβρίου 2017 στα χέρια του βασανιστή του στην Πλύτρα Λακωνίας. Το ζώο που συνήλθε από το χτύπημα που δέχτηκε στο κεφάλι πιθανότατα με τσεκούρι, έμαθε πως είναι να ζεις μέσα σ’ ένα σπιτικό και όχι στον δρόμο, και οι κηδεμόνες του στις 22 Δεκεμβρίου 2017 τον υποδέχτηκαν στο σπίτι τους στο Χαλάνδρι της Αττικής.

PlitraLakoniasTsekouriSkylos 1Πριν

PlitraLakoniasTsekouriSkylos 37Μετά

Νομός Ηρακλείου

Ηράκλειο

Ηράκλειο Κρήτης: Έναν χρόνο μετά τον βασανισμό του και μετά από 180 ράμματα ο σκύλος αναζητεί τη δική του οικογένεια (βίντεο)

Ο Γιώργος Ορφανίδης φιλοξενεί το καθαρόαιμο αρσενικό Σέτερ, τον σκύλο που κάποιος έσυρε στην άσφαλτο στις 5 Δεκεμβρίου του 2016 στο Ηράκλειο της Κρήτης στο ύψος του Γαζίου και αναζητεί εκείνον που θα ήθελε να το υιοθετήσει. Το ζώο σώθηκε γιατί κάποιοι νοιάστηκαν και για να συνέλθει χρειάστηκε όχι μόνο την αγάπη που του δείχνει ο άνθρωπος, που ακόμα το φροντίζει, αλλά και 180 ράμματα τα οποία έκλεισαν τα εκτεταμένα του τραύματα. Όποιος θα ήθελε να του προσφέρει ένα σπιτικό και να μην τον χρησιμοποιήσει ως εργαλείο μπορεί να καλέσει στο τηλέφωνο: 6973230236.

SeterIrakleioKritis5 12 2016 50Πριν

SeterIrakleioKritis5 12 2017 2Μετά

Ψηλορείτης

Κρήτη: Τρέχει χάρη στις ρόδες του το παράλυτο αρνάκι που βρέθηκε στον Ψηλορείτη (βίντεο)

Χάρη στις ρόδες του αναπηρικού αμαξίδιου της η Γιαννούλα το θηλυκό αρνάκι που βρέθηκε παράλυτο και εγκαταλελειμμένο στον Ψηλορείτη της Κρήτης τον Δεκέμβριο του 2016 μπορεί πια όχι απλά να κινείται αλλά να τρέχει. Η Νίκη Μανωλάκη όταν το είδε έστρεψε το βλέμμα της. Το βρήκε εξασθενημένο, το μάζεψε και μαζί με τον Ανδρέα Γεωργακόπουλο το έκαναν και αυτό μέλος της οικογένειας τους. Του έβαλαν πάνα και άρχισαν το τάισμα με μπιμπερό και κατάφεραν η μικρή να ζήσει και να τρέφεται πια με τριφύλλι.

ArnakiParalytoGiannoula 3Πριν

ArnakiParalytoGiannoula 1Μετά

Νομός Αττικής

Αυλώνα

Φροντίζουν τον εξαιρετικά άρρωστο σκύλο που ζούσε εξαθλιωμένος στο στρατόπεδο στον Αυλώνα Αττικής (βίντεο)

Η Λέλα είναι ένα από τα σκυλιά του στρατοπέδου στον Αυλώνα Αττικής (Δήμος Ωρωπού) που ζούσε για καιρό ολοκληρωτικά εξαθλιωμένη από τις ασθένειες (ψώρα, ερλιχίωση, αναιμία) και την πείνα. Ο θηλυκός σκύλος μέσα στην ατυχία του στάθηκε τυχερός αφού στις 6 Οκτωβρίου 2017 μεταφέρθηκε για περίθαλψη από το «Save a Greek Stray», το οποίο ενημερώθηκε από φαντάρους. Το ζώο παραμένει στο καταφύγιο στον Ωρωπό και κάθε μέρα γίνεται όλο και καλύτερα αφού πλέον εμπιστεύεται τους ανθρώπους που τον φροντίζουν, τον αγαπούν και του το δείχνουν.

AvlonasStratopedoLela 7Πριν 

AvlonasStratopedoLelaMetaΜετά

Κερατσίνι

Κερατσίνι: Έσωσαν σκύλο που έπεσε σε μαζούτ & αναζητούν γι’ αυτόν ένα σπιτικό (βίντεο)

Με το www.zoosos.gr επικοινώνησε η Σούλα Καλογεροπούλου για να μας διηγηθεί την περιπέτεια της Ντίας, ενός αδέσποτου σκύλου, που φροντίζει, ο οποίος το βράδυ της 25ης Μαΐου 2017 σύρθηκε – με ό,τι δυνάμεις του είχαν απομείνει – ως την πόρτα της κυριολεκτικά βουτηγμένος στην πίσσα, σε υγρό μαζούτ. Η κα Καλογεροπούλου φιλοξενεί το σκυλί αλλά αναζητεί γι’ αυτό ένα κατάλληλο σπιτικό ώστε να μην κινδυνεύει στους δρόμους από τα οχήματα, τις φόλες, την πίσσα. Αν μπορείτε να προσφέρετε στέγη σε αυτό το πλάσμα επικοινωνήστε μαζί της στο τηλέφωνο: 6944782282.

NtiaMazoutKeratsini 3Πριν

NtiaMazoutKeratsini 2Μετά

Νομός Κεφαλλονιάς

Κεφαλλονιά

Κεφαλλονιά: Έσωσαν τη θαλάσσια χελώνα Caretta - caretta που είχε καταπιεί δίχτυ (βίντεο)

Μια θηλυκή θαλάσσια χελώνα του είδους Caretta - caretta κατάφεραν να σώσουν τα μέλη της Μ.Κ.Ο. «Wildlife Sense» καθώς το ζώο εντοπίστηκε σε παραλία της Κεφαλλονιάς στις 28 Αυγούστου 2017 και όπως διαπιστώθηκε είχε καταπιεί ένα μακρύ κομμάτι από δίχτυ.

CarettaDixtyKefallonia 2Πριν

CarettaDixtyKefallonia 4Μετά

Νομός Θεσσαλονίκης

Τούμπα Θεσσαλονίκης

Απεγκλώβισαν τη γάτα που ζούσε σε σφραγισμένο από την Εισαγγελία Θεσσαλονίκης διαμέρισμα (βίντεο)

Χάρη στην υπομονή και την επιμονή της «Γατοομάδας Θεσσαλονίκης», που ανταποκρίθηκε στην έκκληση του www.zoosos.gr, η αρσενική γάτα η οποία ζούσε επί μήνες εγκλωβισμένη σε σφραγισμένο από την Εισαγγελία Θεσσαλονίκης σε διαμέρισμα στην οδό Αγίας Τριάδας στην περιοχή του Φαλήρου τελικά απεγκλωβίστηκε τον Αύγουστο του 2017 και μεταφέρθηκε για εξετάσεις και φροντίδα στο κτηνιατρικό κέντρο του Γιώργου Κίτκα, αφού ήταν αφυδατωμένη και εξαντλημένη. Ο γάτος αφού συνήλθε δόθηκε για υιοθεσία στη Δράμα.

ThessalonikiGataAgiasTriadas 2Πριν

ThessalonikiGataAgiasTriadasMetaΜετά

Νομός Λασιθίου

Κουτσουράς

Κρήτη: Έσωσε τον σκύλο που κάποιος έκαψε και κρέμασε κοντά στον Κουτσουρά Λασιθίου (βίντεο)

Το πιο γρήγορο σκυλί στο καταφυγίο του Τάκη Προεστάκη, που βρίσκεται κοντά στην Ιεράπετρα της Κρήτης, είναι ο Όζυ ο νεαρός σκύλος ο οποίος εντοπίστηκε τυχαία μεταξύ των χωριών Κουτσουράς και Πιλαλλήματα κρεμασμένος σ' ένα δέντρο στις 2 του Μαΐου 2017. Ο δράστης πριν κρεμάσει το σκυλάκι το είχε κάψει, όπως βλέπετε στις φωτογραφίες. Το ζώο από το πολυήμερο μαρτύριο είχε κυριολεκτικά χάσει το μυαλό του και έκανε κυριολεκτικά επαναλαμβανόμενους κύκλους γύρω από τον εαυτό του. Παρά τη σοβαρότητα της κατάστασης ο κ. Προεστάκης κατάφερε να τον κάνει ένα φυσιολογικό σκυλί.

KoutsourasLasithiouKamenosSkylos2 5 2017Πριν 

OziKoutsourasLasithiou2018 2Μετά

Νομός Σερρών

Νεοχώρι

Έσωσαν τον πελαργό που είχε καρφωθεί σε σίδερο στο Νεοχώρι Σερρών

Στις 12 Ιουλίου 2017 πυροσβέστες και φιλόζωοι έσωσαν ουσιαστικά τον νεαρό πελαργό που καρφώθηκε κυριολεκτικά σ’ ένα μυτερό σίδερο στην προσπάθεια του να πετάξει από την φωλιά του στο Νεοχώρι Σερρών. Για την διάσωση του πουλιού ο Φιλοζωικός Σύλλογος Σερρών (Φ.Ο.Σ.) εξηγεί: «Την Τετάρτη που μας πέρασε, ενημερωθήκαμε για την ύπαρξη ενός τραυματισμένου νεαρού πελαργού, ο οποίος βρισκόταν αβοήθητος επί δύο μέρες στη φωλιά του πάνω σε μια κολώνα της ΔΕΗ στο Νεοχώρι Σερρών!». Το πτηνό ανάρρωσε και φιλοξενείται στις εγκαταστάσεις της Δράσης για την Άγρια Ζωή.

NeoxoriSerronPelargos 0Πριν 

NeoxoriSerronPelargos 13Μετά

Νομός Πιερίας

Άγιος Ιωάννης

Έσωσε γάτα που είχε εγκλωβιστεί σε καμινάδα σπάζοντας το ταβάνι του σπιτιού στον Άνω Άγιο Ιωάννη Πιερίας (βίντεο)

Μέσα από την καμινάδα του σπιτιού και από βάθος 5 μέτρων, αφού αναγκάστηκε να κόψει κυριολεκτικά το ταβάνι του σπιτιού του, ο Νίκος Σιδηρόπουλος έβγαλε στις 28 Μαΐου 2017 ζωντανή μια γάτα, η οποία είχε εγκλωβιστεί εκεί μπαίνοντας από τα κεραμίδια.

KaminadaAnoAgiosIoannisPieriasΗ γάτα ανέβηκε στα κεραμίδια και μπήκε μέσα στην καμινάδα...

Δείτε το βίντεο:

Νομός Έβρου

Κομοτηνή

Κομοτηνή: Πυροσβεστική και Ε.Μ.Α.Κ. απεγκλώβισαν νεαρό ζαρκάδι που είχε παγιδευτεί σε φράγμα

Το ζαρκάδι που είχε εγκλωβιστεί στο φράγμα της Γρατινής του ΑΗΣ της Δ.Ε.Η. στην Κομοτηνή απεγκλώβισαν στις 27 Φεβρουαρίου 2017 οι άνδρες της 4ης Ε.Μ.Α.Κ. σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Το νεαρό ζώο μετά την εξέταση του και αφού διαπιστώθηκε ότι είναι καλά στην υγεία του αφέθηκε ελεύθερο στη φύση. Οι πυροσβέστες μετά την ολοκλήρωση της επιχείρησης ευχαρίστησαν για την πολύτιμη βοήθειά τους την Θηροφυλακή και τους γιατρούς, τον τμηματάρχη Υγείας Ζώων Περιφέρειας Νίκο Φωτεινιά Νίκο και τον ιδιώτη κτηνίατρο Ταϊφούν Αχμέτ.

KomotiniEMAKfragmaZarkadi 0Πριν

KomotiniEMAKfragmaZarkadi 2Μετά

Νομός Αχαΐας

Οβρυά

Οβρυά Αχαΐας: Κατάφεραν να πιάσουν τον σκύλο που υπέφερε από την συρμάτινη θηλιά στον λαιμό του…

Μετά από πολύωρη προσπάθεια με τη χρήση του ηρεμιστικού φαρμάκου καλμιβέτ – που αναμειγνύεται στην τροφή χρησιμοποιείται σε τέτοιες περιπτώσεις ώστε τα ζώα να χαλαρώσουν για να γίνει δυνατή η προσέγγιση τους – ο Πειρατής σώθηκε στις 29 Ιανουαρίου 2017. Ο σκύλος, που για καιρό περιφερόταν στην Οβρυά Αχαΐας με την συρμάτινη θηλιά στο λαιμό να τον πνίγει, ηρέμησε και έτσι μπόρεσαν εθελοντές να τον πλησιάσουν, να τον πιάσουν και να τον μεταφέρουν με ασφάλεια στο κτηνιατρείο της Ελένης Μπουρδάκου στην Πάτρα για νοσηλεία.

OvriaSkylosSyrmaΠριν

OvriaSkylosSyrmaDiasosi 8Μετά

Νομός Άρτας

Όρος Γαβρόγλου

Άνδρες της Ε.Μ.Α.Κ. έσωσαν τα άλογα που είχαν παγιδευτεί από τα χιόνια στις κορυφές του Γαβρόγου Άρτας

Ο Περικλής Μίγδος δήμαρχος του Δήμου Γεωργίου Καραϊσκάκη ευχαρίστησε και μέσω facebook όλους εκείνους που νοιάστηκαν και συμμετείχαν στην επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό και την σίτιση των 21 αλόγων, τα οποία τον Ιανουάριο του 2017 λόγω του χιονιά είχαν μείνει χωρίς τροφή για μέρες στις κορυφές του όρους Γαβρόγου στον νομό Άρτας, αφού ο ιδιοκτήτης τους δεν είχε φροντίσει εγκαίρως για την μετακίνηση τους σε ασφαλές καταφύγιο λόγω των καιρικών συνθηκών.

AlogaGavrogouArta 19Πριν

AlogaGavrogouArta 6Μετά

Νομός Λέσβου

Λήμνος

Αερομοντελιστής έφτιαξε το αμαξίδιο για το παράλυτο γατάκι στη Λήμνο

Στην έκκληση μιας οικογένειας που φροντίζει ένα παράλυτο γατάκι ανταποκρίθηκε το Φιλοζωικό Σωματείου Λήμνου και έτσι με τη βοήθεια ενός αερομοντελιστή αυτό το πλάσμα τον Ιανουάριο του 2017 απέκτησε «πόδια» με ρόδες.

LimnosAmaxidioGataki 2Πριν

LimnosAmaxidioGataki 3Μετά

Νομός Καρδίτσας

Καρποχώρι

Καρποχώρι Καρδίτσας: Έσωσαν τον σκύλο που είχε παραμορφωθεί στο κεφάλι από τη θηλιά γύρω από τον λαιμό του

Οι ιδιοκτήτες του οινοποιείου «Φίλια Γη» υιοθέτησαν τον Ιούνιο του 2017 τον σκύλο που κάποιος βασάνισε αλύπητα στο Καρποχώρι Καρδίτσας. Το ζώο είχε εντοπιστεί στις 4 Ιανουαρίου 2017 παραμορφωμένο καθώς κάποιος είχε περάσει μια θηλιά από σχοινί στον λαιμό του όταν ακόμα ήταν μικρό και όπως το σώμα του μεγάλωνε η θηλιά του στραγγάλιζε τα αγγεία γι’ αυτό και τελικά διογκώθηκε τόσο το κεφάλι του.

Η Ερμιόνη Γιαννακού εκ των ιδρυτικών μελών του Φιλοζωικού και Πολιτιστικού Σωματείου Καρδίτσας «Διασώζω» εξήγησε στο www.zoosos.gr ότι την σκυλίτσα εντόπισε κάτοικος της περιοχής ο οποίος και την ενημέρωσε. Έτσι το βράδυ της 4ης Ιανουαρίου 2017 η ίδια μαζί με τον Νίκο Μπανιά και την Ντίνα Γατή αναζήτησαν το σκυλί κρατώντας φακούς και τελικά αφού το βρήκαν το πήγαν στο κτηνιατρείο του Αντώνη Λυμπέρη. Η σκυλίτσα μετά την αφαίρεση της θηλιάς και την απαραίτητη θεραπεία και φροντίδα ανάρρωσε, τελικά υιοθετήθηκε και απολαμβάνει τα χάδια των δικών της και την ελευθερία της έκτασης ενός οινοποιείου στην Καρδίτσα.

KarpoxoriKarditsasSkylosKefaliPrismeno 15Πριν

KarpoxoriKarditsasSkylosKefaliPrismeno 50Μετά

Δράμα: Έσωσαν την αρκούδα που είχε εγκλωβιστεί σε δεξαμενή (βίντεο)

Για τη σωτηρία μιας αρκούδας που είχε εγκλωβιστεί σε δεξαμενή - άγνωστο για πόσες μέρες - και εντοπίστηκε τυχαίας στις 23 Δεκεμβρίου 2017 στον Άγιο Παύλο κοντά στον Γρανίτη Δράμας φρόντισαν και συνεργάστηκαν το Δασαρχείο Νευροκοπίου, ο Φορέας Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Οροσειράς Ροδόπης, η Πυροσβεστική Υπηρεσία, η Στ’ Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας - Θράκης και η Περιβαλλοντική Οργάνωση «Καλλιστώ». Το ζώο αρχικά το νάρκωσαν και αφού του τοποθετήθηκε κολάρο, μέσα στη δεξαμενή οι πυροσβέστες τοποθέτησαν λοξά έναν μεγάλο κορμό δέντρου ώστε να σκαρφαλώσει από εκεί και να απεγκλωβιστεί. Έτσι και έγινε και στις 26 Δεκεμβρίου 2017 η αρκούδα αναχώρησε επιτυχώς για το δάσος.

ArkoudaAgiosPavlosDramaDexameni 2Πριν

ArkoudaAgiosPavlosDramaDexameni 6Μετά

Νομός Χανίων

Νέα Χώρα

Επέζησε και ξαναπερπάτησε η πυροβολημένη γάτα που βρέθηκε παράλυτη στη Νέα Χώρα Χανίων (βίντεο)

Η Έφη Τζεκμέζογλου, που είναι πρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου Χανίων «Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ», φιλοξενεί τον Ζαχαρία την αρσενική γάτα η οποία βρέθηκε πολύ σοβαρά τραυματισμένη – σχεδόν ετοιμοθάνατη – καθώς εντοπίστηκε τον Φεβρουάριο του 2017 πυροβολημένη, παράλυτη γεμάτη πληγές από το σύρσιμο στο έδαφος και τη μόλυνση που είχαν προκαλέσει το κορμί της τα κόπρανα και τα ούρα της. Το ζώο μετά από πολύμηνη αποθεραπεία και αρκετές επεμβάσεις τα κατάφερε και χρειάζεται ένα δικό του σπιτικό.

XaniaZahariasPyrovolimenos2018 4Πριν

XaniaZahariasPyrovolimenos2018 3Μετά

Διαβάστε επίσης:

Στηρίξτε μας!

10+ διασώσεις ζώων στην Ελλάδα το 2016 που μας κάνουν να μη χάνουμε την ελπίδα μας…

«Εθελοντές είμαστε, όχι χρήσιμοι ηλίθιοι» της Φαίης Λιάρα*

Εγώ βοηθάω τα ζώα εσύ τι ζόρι τραβάς;

Χρήσιμες απαντήσεις για όσους ενοχλούνται επειδή φροντίζετε ζώα

Μια απάντηση σε όσους ενοχλούνται επειδή φροντίζουμε τ’ αδέσποτα

Τι ΔΕΝ είναι ένας εθελοντής φιλόζωος

«Φιλοζωικός δεν είστε; Είναι υποχρέωση σας, ελάτε να τα πάρετε!»

Οι Φ.Ε.Π. απαντούν σε όλους εσάς που ζητάτε να τρέξουν μόνο οι άλλοι για τα ζώα

Τηλεφωνική γραμμή βοήθειας για τ’ αδέσποτα; Όνειρο ζω μη με ξυπνάτε!

Tagged: , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

2 Σχόλια

 1. venus

  Καμμία ύπαρξη δεν ακτινοβολεί τόση δύναμη, όσο ένα θύμα που άντεξε σε βασανιστήρια και επέζησε απο ένα μαρτύριο.
  Κάθε θύμα που επιβιώνει ειναι αγκάθι στο κρέας των βασανιστών του.
  Καμμία άλλη πράξη δεν φέρνει τόν σαδιστή τόσο κοντά στα όρια τής παραφοράς,τής απόγνωσης, όσο η σωτηρία τών πλασμάτων εκείνων που είχε αποφασίσει αυτός να ξεπαστρέψει με βασανιστήρια και αργό θάνατο.
  Τό σαρκαστικό γέλιο τού δολοφόνου στα χείλη του παγώνει σε γκριμάτσα μίσους όταν μαθαίνει ότι για μια ακόμα φορά οι πρακτικές του ζωοφασισμού δεν λειτούργησαν και μέρα με τη μέρα πληροφορείται, πώς κατορθώνουν αυτα τα ευφυή, όμορφα και δυνατά ζώα να ξεπεράσουν τά σωματικά και ψυχικά τους τραύματα και να δείξουν πάλι ποιά είναι.

  Κάθε χώρα έχει τους φασίστες της, όπως και κάθε χώρα έχει τούς αγωνιστές της ενάντια στον φασισμό τών ζώων.
  Venus

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.