Στηρίξτε μας

10+ διασώσεις ζώων στην Ελλάδα το 2016 που μας κάνουν να μη χάνουμε την ελπίδα μας…

2 Ιανουαρίου 2017 08:00 | Επικαιρότητα
10+ διασώσεις ζώων στην Ελλάδα το 2016 που μας κάνουν να μη χάνουμε την ελπίδα μας…

Όσοι διαβάζουν καθημερινά τις ειδήσεις και τα ρεπορτάζ του www.zoosos.gr γνωρίζουν πολύ καλά τι υφίστανται τα ζώα από τους ανθρώπους και στη χώρα μας. Φυσικά -  και ευτυχώς - παντού υπάρχουν εκείνοι που νοιάζονται, οι οποίοι θυσιάζουν χρήμα, χρόνο (από τις υπόλοιπες υποχρεώσεις τους, την οικογένεια τους, την ξεκούραση τους). Και το κάνουν επειδή νιώθουν ότι οφείλουν ως άνθρωποι να βοηθήσουν πλάσματα τα οποία βρίσκονται σε κίνδυνο, ενώ δεν είναι ούτε επαγγελματίες, ούτε ειδικοί διασώστες, ούτε φυσικά αμείβονται γι’ αυτό. Αποζημιώνονται όταν βλέπουν στα μάτια ζώων κάθε είδους την ανακούφιση από τον πόνο, τη δίψα, την πείνα, την αδιαφορία.

Όλοι αυτοί οι ξεχωριστοί συνάνθρωποι μας, που δεν ζητούν από τους άλλους να «βγάλουν το φίδι από την τρύπα», αποτελούν την εξαίρεση στον κανόνα της αδιαφορίας (ιδιωτών και αρμοδίων), των ελλιπέστατων δομών (αν υπάρχουν) του κράτους, των δήμων, που φυσικά είναι ανύπαρκτες μετά το συγκεκριμένο ωράριο λειτουργίας, τις αργίες και τα Σαββατοκύριακα.

Όλοι αυτοί οι εθελοντές  που στην κυριολεξία θυσιάζονται για να βοηθήσουν, για να προσφέρουν χωρίς υλικά ανταλλάγματα ενισχύουν την πίστη μας στον άνθρωπο, ο οποίος δεν έχει απολέσει την ανθρωπιά του, ενισχύουν την αγάπη μας για το είδος μας που την ανωτερότητα του οφείλει να την αποδεικνύει και με πράξεις.

Νούμερο 1

Υιοθέτησε γάτα που κάποιος έκαψε με οξύ πριν από 9 μήνες & βασάνισε αλύπητα στα Μάλγαρα Θεσσαλονίκης (βίντεο)

MalgaraKameniGata2016Πριν...

Η Αθηνά, η γάτα που εντοπίστηκε σε άθλια κατάσταση πολύ σοβαρά τραυματισμένη στις 7 Φεβρουαρίου του 2016 αφού κάτοικος των Μαλγάρων Θεσσαλονίκης την έκαψε με οξύ  βρίσκεται πια στο νέο της σπιτικό, μετά από εννιά μήνες περίθαλψης, οκτώ απανωτά χειρουργεία και κυρίως ατέλειωτο πόνο.

GataMalgaraKameni2016Anarronei 3Πριν...

Στο πλάι στάθηκε όλο αυτό το διάστημα η Χριστιάνα Καραθανάση μαζί με όλους τους ανώνυμους εθελοντές από την Ελλάδα και το Εξωτερικό που προσέφεραν περίπου 2.500 ευρώ για να καλυφθούν τα έξοδα νοσηλείας και των επεμβάσεων, που υπέστη το ζώο, καθώς του έγινε ακόμα και μεταμόσχευση δέρματος για να κλείσουν οι βαθιές πληγές στο κεφάλι και το κορμί του. Από τον Νοέμβριο του 2016 η ψιψίνα ζει στο νέο σπιτικό της στη Θεσσαλονίκη με την Αγγέλα η οποία θα φροντίσει ώστε να συνεχίσει την θεραπεία της.

MalgaraKameniGataAthina 5Μετά!

Νούμερο 2

Υιοθέτησαν τον σκύλο που τυφλώθηκε μετά τον εξ επαφής πυροβολισμό στα Βίλια Αττικής

ViliaPyrovolimenosSkylosMousoudaΠριν...

Μετά από πολλούς μήνες νοσηλείας, φροντίδας και φιλοξενίας ο Μόργκαν, ο σκύλος που τυφλώθηκε από τον εξ επαφής πυροβολισμό του στα Βίλια Αττικής στις 8 Φεβρουαρίου 2016 απέκτησε πια την δική του οικογένεια. Σωτήρας του, στην κυριολεξία, ο Γιώργος Σαρτζετάκης ένας από τους εθελοντές της ομάδας «Ενεργοί Ζωόφιλοι Μάνδρας - Ελευσίνας». Φυσικά ο κ. Σαρτζετάκης δεν θα τα είχε καταφέρει αν δεν βοηθούσαν δεκάδες ανώνυμοι φιλόζωοι που πρόσφεραν όλο αυτό το χρονικό διάστημα χρήματα (τα έξοδα ξεπέρασαν τις 2.000 ευρώ), ώστε το ζώο να χειρουργηθεί, να φιλοξενηθεί, τα τραφεί σωστά για να κλείσουν οι πληγές και να μπορέσει να ξεπεράσει τους φρικτούς πόνους που βίωσε.

ViliaPyrovolimenosMorgan 2Μετά!

Νούμερο 3

Πυροσβέστης και εθελοντές έσωσαν σκύλο από δύσβατη περιοχή κοντά στην Αράχωβα (βίντεο)

AraxovaDiasosiSkylou 1Πριν...

Την διάσωση ενός σκύλου που είχε εγκλωβιστεί στην ορεινή περιοχή Πάνια σε απόσταση περίπου δύο χιλιομέτρων από την Αράχωβα κατάφεραν τα μέλη της Ελληνικής Ένωσης Έρευνας και Διάσωσης Λιβαδειάς (Ε.Ε.Δ.Λ.) στις 18 Οκτωβρίου 2016. Για το εγκλωβισμένο ζώο ενημερώθηκε το βράδυ της Δευτέρας η Εύη Σύρου η οποία και ζήτησε την βοήθεια του Βασίλη Δεσφινιώτη, που είναι πυροσβέστης στην Π.Υ. Λιβαδειάς και εθελοντής στην Ε.Ε.Δ.Λ., έτσι οι δύο τους έστησαν την επιχείρηση διάσωση καθώς ήταν βέβαιο ότι το σκυλί δεν μπορούσε να κατέβει μόνο του από τον βράχο. Στο δύσκολο εγχείρημα όπως εξήγησε στο www.zoosos.gr βοήθησαν δύο κάτοικοι της περιοχής ο Στάθης Σαμαρτζής και ο Στάθης Δεσφινιώτης. Το σκυλί σώθηκε και τελικά υιοθετήθηκε.

AraxovaDiasosiSkylou 23Μετά!

Νούμερο 4

Στον ΑΡΚΤΟΥΡΟ έφτιαξαν ειδική πισίνα για τον Ούσκο ώστε να δροσίζεται ο ανάπηρος αρκούδος! (Bίντεο)

ArkoudakiPGDM (4)Πριν...

Ο Ούσκος είναι ένας ανάπηρος αρκούδος που έφτασε στη χώρα μας στις 6 Ιουλίου 2015 από την γειτονική Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας,  έπειτα από πρωτοβουλία της περιβαλλοντικής οργάνωσης «Macedonian Ecological Society», η οποία και τον βρήκε σοβαρά τραυματισμένο χωρίς τη μητέρα του.

OuskoAmaxidio 1Μετά!

Αυτό το πλάσμα μεταφέρθηκε στις εγκαταστάσεις του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ και τον Ιανουάριο του 2016 ο Βασίλης Τζιγκούρας ταξίδεψε από την Αθήνα μέχρι το Νυμφαίο για να μετρήσει τον μικρό αρκούδο και να προσαρμόσει στα μέτρα το κάθισμα με τις ρόδες που βοηθάει το ζώο κάποιες ώρες της ημέρας να κινείται με αυτονομία χωρίς να σέρνεται.

Αυτό το ειδικό κάθισμα του επιτρέπει να κινείται εύκολα, ανώδυνα και χωρίς να τραυματίζεται και να μπορεί να ζει με την μικρότερη δυνατή ανθρώπινη παρέμβαση. Οι φροντιστές του στο Καταφύγιο του έφτιαξαν και ειδική πισίνα για να μπορεί εκεί να δροσίζεται το καλοκαίρι.

Μετά!

Νούμερο 5

Καρδίτσα: Έσωσαν τον σκύλο που κυκλοφορούσε εγκαταλελειμμένος με τρίχωμα - «πανοπλία» (βίντεο)

KarditsaSemiTrixomaDekemvrios2016 7Πριν...

Στην πόλη της Καρδίτσας περιφερόταν το σκυλί που βλέπετε, το οποίο πιθανότατα κάποιος εγκατέλειψε με αποτέλεσμα το τρίχωμα του με το πέρασμα του χρόνου για γίνει «πανοπλία» που όμως αντί να το προστατεύει, το βασάνιζε αφού οι τσίβες και τα άγανα του προκαλούσαν διαρκώς πόνο. Το ζώο εντόπισαν στις 11 Δεκεμβρίου 2016 και φροντίζουν μέλη του Φιλοζωικού και Πολιτιστικού Σωματείου Καρδίτσας «Διασώζω».

KarditsaSemiTrixomaDekemvrios2016 12Μετά!

Νούμερο 6

Έσωσαν την κατσίκα που κρεμόταν από τα καλώδια της Δ.Ε.Η. στoν Δήμο Τεμπών (βίντεο)

KatsikaKalodiaDEH

To συνεργείο της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευση Αποχέτευσης Τεμπών κατάφερε στις 23 Μαρτίου να απεγκλωβίσει την κατσίκα που είχε παγιδευτεί στα καλώδια της Δ.Ε.Η. σε μια αγροτική περιοχή του νομού Λάρισας στον δρόμο Συκουρίου - Σπηλιάς και κρεμόταν σε μεγάλο ύψος.

Νούμερο 7

Υιοθέτησε τον γάιδαρο που κάποιος έδεσε και έσυρε στην άσφαλτο στη Λέσβο (βίντεο)

LesvosGaidouri2016Πριν...

Στις αρχές Απριλίου ένας Σέρβος κάτοικος της Λέσβου υιοθέτησε την Μπέλα τον θηλυκό γάιδαρο που στις 11 Ιανουαρίου 2016 εντοπίστηκε να κείτεται στην άσφαλτο σοβαρά τραυματισμένος κοντά στο χωριό Αφάλωνας της Λέσβου καθώς κάποιος τον είχε δέσει και τον είχε σύρει στην άσφαλτο.

Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Λέσβου «Ο Παν» ανέλαβε την φροντίδα του ζώου καθώς η κατάσταση του ήταν εξαιρετικά σοβαρή και μετά από τρεις μήνες η Μπέλα μεταφέρθηκε στην ιδιωτική έκταση του Ζούκο, που έχει εμπειρία στην φροντίδα ιπποειδών, στην κόλπο της Καλλονής.

LesvosBellaDiasosiAprilios2016 7Μετά!

Νούμερο 8

Έλληνας που διαμένει στην Γερμανία υιοθέτησε τον σκύλο ο οποίος πυροβολήθηκε εξ επαφής στην Ναύπακτο

NafpaktosPyrovolimeno11 2015Πριν...

Γεμάτη χαρά η Γιώτα Παγκράτη μέλος της ομάδας «Φιλόζωοι Εθελοντές Ναυπάκτου» μας ανακοίνωσε ότι ο Τζόκερ, ο σκύλος που βρέθηκε πυροβολημένος εξ επαφής στο πρόσωπο στην περιοχή του Πουντού στη Ναύπακτο στις 7 Νοεμβρίου 2015, βρήκε επί τέλους τον δικό του άνθρωπο στο πρόσωπο ενός καλλιτέχνη, ενός Έλληνα που διαμένει στην Γερμανία του Ell Wyatt. Ο Τζόκερ ταξίδεψε για την Γερμανία στις 8 Ιανουαρίου 2016.

NafpaktosPyrovolimeno12 2015Anarronei 1Μετά!

NafpaktosTzokerGermania2016Μετά!

Νούμερο 9

Υιοθέτησε την σκυλίτσα που ο ιδιοκτήτης της ξυλοκόπησε και πέταξε από το μπαλκόνι στο Άργος

MpalkoniArgosΠριν...

Η Ευαγγελία είναι η γυναίκα που υιοθέτησε τον Ιανουάριο του 2016, την Άλτα την σκυλίτσα που ο ιδιοκτήτης της, αφού την ξυλοκόπησε σπάζοντας τα πόδια και τα δόντια της, την πέταξε από το μπαλκόνι του σπιτιού του στο Άργος στην οδό Γούναρη στις 16 Δεκεμβρίου 2015. Το ζώο σώθηκε γιατί μια γυναίκα η κα Μαρία ενημέρωσε για το έγκλημα, που είδε να διαπράττεται μπροστά στα μάτια της, την αντιπρόεδρο του Φιλοζωικού Σωματείου Άργους «Λάιζα» Ελένη Πειρούνη, η οποία έσπευσε επί τόπου μαζί με την πρόεδρο Αλίκη Λαμπράκη και κάλεσαν αμέσως την Αστυνομία.

AltaSkylitsa2016Μετά!

Νούμερο 10

Ο Φοίβος αναπτύσσεται και δοκιμάζει το νέο του μεγαλύτερο πρόσθετο μέλος (βίντεο)

FoivosKorinthouΠριν...

Ο Φοίβος είναι το δεύτερο άλογο στην Ελλάδα και από τα ελάχιστα σε όλο τον κόσμο, που μετά από μια επιτυχημένη εγχείρηση ακρωτηριασμού, φοράει τεχνητό πόδι και ζει μια φυσιολογική ζωή στις εγκαταστάσεις του Ελληνικού Συλλόγου Προστασίας Ιπποειδών (Ε.Σ.Π.Ι.) στην περιοχή της Μερέντας στον Μαρκόπουλο Αττικής. Τον Φεβρουάριο του 2016 δοκίμασε το νέο του μεγαλύτερο πρόσθετο μέλος.

Ο Φοίβος ήταν πουλάρι ενός έτους όταν εντοπίστηκε να περιπλανιέται στην Κόρινθο εγκαταλελειμμένος. Από τους εθελοντές του Ε.Σ.Π.Ι. τον Νοέμβριο του 2014 μεταφέρθηκε στο Κορωπί – αφού εκεί αρχικά ήταν οι εγκαταστάσεις του Ελληνικού Συλλόγου Προστασίας Ιπποειδών – ώστε να εξεταστεί από τους ειδικούς.

FoivosAlogoTexnitoMelos2 2016Μετά!

Νούμερο 11

Σκύλος πυροβολημένoς & μ’ έναν τεράστιο όγκο στο λαιμό περιφερόταν στο Αγναντερό Καρδίτσας

AgnanteroKarditsasΠριν...

Τον Μάιο του 2016 υιοθετήθηκε στην Αγγλία τελικά η Αγνή, ο θηλυκός σκύλος που εντοπίστηκε στις 29 Δεκεμβρίου 2015 να περιφέρεται στο Αγναντερό Καρδίτσας με έναν τεράστιο όγκο στον λαιμό του και όπως αποδείχτηκε ήταν και πυροβολημένος. Το ζώο υπέφερε για μήνες και μόνο όταν μια επισκέπτρια του χωριού ενημέρωσε την Ερμιόνη Γιαννακού για την κατάσταση του εκείνη κινητοποιήθηκε και μαζί με την Κατερίνα Γκανάτσιου, την Χαρούλα Πανταζή και την Λίτσα Μίχου οι οποίες πήγαν από την Καρδίτσα εκεί το αναζήτησαν για ώρες και το βρήκαν στην αυλή του σπιτιού της γυναίκας η οποία όπως το τάιζε για να το κρατήσει ζωντανό.

AgnanteroKarditsasSkylosYiothetithike 1Μετά!

Νούμερο 12

Καρδίτσα: Έσωσαν τον σκύλο που βρέθηκε εγκλωβισμένος σε δεξαμενή με νερό σε βάθος 5 μέτρων (βίντεο)

Τον σκύλο που είχε εγκλωβιστεί σε μια τσιμεντένια δεξαμενή σ’ ένα εγκαταλελειμμένο εργοτάξιο 30 χιλιόμετρα από την πόλη της Καρδίτσας κατάφερε να σώσει στις 12 Φεβρουαρίου 2016 μια ομάδα φιλόζωων εθελοντών. Για το ζώο – που είναι άγνωστο το πως έπεσε εκεί ή πόσες μέρες ήταν στο νερό – ενημερώθηκε η Ερμιόνη Γιαννακού από ένα ζευγάρι που έτυχε να ακούσει το σπαρακτικό κλάμα του σκύλου.

Νούμερο 13

Θεσσαλονίκη: Με οδοντιατρικά υλικά έκαναν αναδόμηση στο σπασμένο ράμφος του φλαμίνγκο

FlamingoRamfosApokatastasi 3Πριν...

Με οδοντιατρικά υλικά έγινε η αναδόμηση του ράμφους του σοβαρά τραυματισμένου φλαμίνγκο που εντοπίστηκε στις 8 Ιανουαρίου 2016 στην Ευκαρπία Θεσσαλονίκης και μεταφέρθηκε για νοσηλεία στις εγκαταστάσεις της Μ.Κ.Ο. «Δράση για την Άγρια Ζωή».

FlamingoRamfosApokatastasiΜετά!

Νούμερο 14

Δελφοί: Έσωσαν τον σκύλο που είχε εγκλωβιστεί σε πηγάδι βάθους 30 μέτρων

AmfissaKakavakiaPigadi 1Πριν...

Η μαζική κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Άμφισσας και των ανδρών της 7ης Ειδικής Μονάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών (Ε.Μ.Α.Κ.) οδήγησαν στον απεγκλωβισμό ενός σκύλου ο οποίος είχε πέσει σε πηγάδι σε πηγάδι βάθους 30 μέτρων στην θέση Κακαβάκια στους Δελφούς στις 10 Δεκεμβρίου 2016.

AmfissaKakavakiaPigadi 10Μετά!

Νούμερο 15

Γερμανίδα υιοθέτησε την γάτα που πυροβολήθηκε με αεροβόλο στην Κομοτηνή και έχασε το πόδι της (βίντεο)

FrogKomotiniPyrovolimenos 4Πριν...

Στο σπίτι μιας Γερμανίδας συγγραφέως που διαμένει νόμιμα κοντά στη Βενετία της Ιταλίας βρήκε καταφύγιο ο Φρογκ, η γάτα που εντοπίστηκε τον Μάιο του 2016 να σέρνεται πυροβολημένη στην πόλη της Κομοτηνής με την λεκάνη της γεμάτη κατάγματα, που είχαν κολλήσει στραβά και με διαλυμένο το ένα της πόδι…

FrogKomotiniPyrovolimenos 3

Πριν...

Για το ζώο ενημερώθηκε η Μαρία Καδρούδη, η οποία έσπευσε να μαζέψει το σοβαρά τραυματισμένο ζώο. Το μετέφερε σε κτηνιατρείο και οι ακτινογραφίες αμέσως έδειξαν το σφαιρίδιο του αεροβόλου, που είχε παραλύσει το ένα άκρο αλλά και τα σπασίματα στα οστά ίσως από τροχαίο, κλωτσιά ή άλλη αιτία…

FrogKomotiniPyrovolimenos 18Μετά!

Στην έκκληση της κας Καδρούδη, που έγινε στις 27 Μαΐου, ανταποκρίθηκαν οι εθελόντριες του φιλοζωικού σωματείου S.C.A.R.S. (Second Chance Animal Rescue Society) το οποίο εδρεύει στη Αθήνα. Μάλιστα η Ναυσικά, που είναι μια εκ των εθελοντριών, όπως εξήγησε στο www.zoosos.gr, ταξίδεψε μέχρι την Κομοτηνή για να παραλάβει το χτυπημένο ζώο, το οποίο στις 17 Ιουνίου έφτασε στην Αθήνα και εκεί προγραμματίστηκε η χειρουργική αφαίρεση του αγκυλωμένου άκρου του και η θεραπεία του αφού αντιμετώπιζε και δερματικά προβλήματα.

FrogKomotiniPyrovolimenos 20Μετά!

Αυτό το καταταλαιπωρημένο πλάσμα, ηλικίας περίπου 4 ετών, που στην Κομοτηνή βίωσε την βία από τους ανθρώπους χάρη στον ενδιαφέρον κάποιων στάθηκε ξανά στα τρία του πόδια, ζεστάθηκε, χόρτασε, ξεδίψασε, πλύθηκε και έπαψε να τριγυρνά στους επικίνδυνους ελληνικούς δρόμους.

FrogPrinMeta

Διαβάστε επίσης:

10+ διασώσεις ζώων στην Ελλάδα το 2017 που μας κάνουν να μη χάνουμε την ελπίδα μας…

«Εθελοντές είμαστε, όχι χρήσιμοι ηλίθιοι» της Φαίης Λιάρα*

Εγώ βοηθάω τα ζώα εσύ τι ζόρι τραβάς;

Χρήσιμες απαντήσεις για όσους ενοχλούνται επειδή φροντίζετε ζώα

Μια απάντηση σε όσους ενοχλούνται επειδή φροντίζουμε τ’ αδέσποτα

Τι ΔΕΝ είναι ένας εθελοντής φιλόζωος

«Φιλοζωικός δεν είστε; Είναι υποχρέωση σας, ελάτε να τα πάρετε!»

Οι Φ.Ε.Π. απαντούν σε όλους εσάς που ζητάτε να τρέξουν μόνο οι άλλοι για τα ζώα

Τηλεφωνική γραμμή βοήθειας για τ’ αδέσποτα; Όνειρο ζω μη με ξυπνάτε!

Tagged: , , , , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

1 Σχόλιο

  1. Γεράσιμος

    Όμορφα!Εύχομαι το 2017 να δώσει κουράγιο, δύναμη και καλές στιγμές σε όλους εμάς τους εθελοντές και στους διαχειριστές της σελίδας που ενημερώνουν για ό,τι συμβαίνει σε αδέσποτα και μη στην ''πολιτισμένη'' μας χώρα!
    Σε εσένα που διαβάζεις, Δράσε!Μην περιμένεις κανέναν να πιάσει εκείνο το θηλυκό σκυλάκι που περιφέρεται στη γειτονιά σου!Πιάσε το εσύ και σε συνεννόηση με το τοπικό σωματείο πήγαινε το για στείρωση. Μην περιμένεις ο γείτονας να σταματήσει να κακοποιεί παθητικά το ζώο του, μίλησε του και αν δεν καταλάβει κάνε καταγγελία. Δράσε, απλά!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.