Στηρίξτε μας

6.000 ευρώ πρόστιμο για παράνομη πώληση πτηνών στο κέντρο της Αθήνας

30 Ιουνίου 2013 10:33 | Τα καλά νέα
6.000 ευρώ πρόστιμο για παράνομη πώληση πτηνών στο κέντρο της Αθήνας

Χρηματικό πρόστιμο 6.000 ευρώ επιβλήθηκε σ’ έναν πλανόδιο μικροπωλητή, ο οποίος εντοπίστηκε στις 26/4 στη συμβολή των οδών Σοφοκλέους και Αιόλου να πουλάει χωρίς άδεια και υπαίθρια 130 κοτοπουλάκια και παπάκια. Την υπαίθρια πώληση των πτηνών στο κέντρο της Αθήνας – που συμβαίνει συστηματικά αν απαγορεύεται δια νόμου – είχε καταγγείλει στην αρμόδια Δημοτική Αστυνομία η Μάριζα Χριστοδούλου αντιπρόεδρος της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας και είχε απευθυνθεί στον Δήμο Αθηναίων ώστε να γίνει ο σχετικός έλεγχος.

O υποδιευθυντής της Διεύθυνσης Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου Αθηναίων Γιώργος Κολοβός απαντώντας στην κα Χριστοδούλου εξηγεί: «Αναφορικά με την καταγγελία σας, σχετικά με κοτοπουλάκια και παπάκια θα θέλαμε να σας κάνουμε γνωστό πως Υπάλληλοι μας στις 26/04/2013 στη συμβολή των οδών Αιόλου και Σοφοκλέους πραγματοποίησαν έλεγχο σε πλανόδιο μικροπωλητή στον οποίο βεβαιώθηκε η υπ’ αριθμ.0652 παράβαση για αδικήματα σύμφωνα με τον Ν. 2323/95.

Η ως άνω παράβαση αφορά έλλειψη αδείας και έλλειψη συνοδευτικών παραστατικών και επισύρει πρόστιμο ύψους έξι χιλιάδων (6.000) ευρώ. Εν συνεχεία, ο Προϊστάμενος της 1ης Δημοτικής Κοινότητας, Κος Δικαιάκος Πουλίκος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Διευθυντή της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Κεντρικού Τομέα Περιφέρειας Αττικής κ. Μπελεσίωτη Χρήστο, έτσι ώστε να αποσταλεί κτηνίατρος, λόγω αρμοδιότητας, για την διαπίστωση της κλινικής κατάστασης των 130 περίπου νεοσσών.

Κατόπιν ελέγχου συντάχθηκε η υπ’ αριθμ.110629/20-05-2013 έκθεση της αρμόδιας υπηρεσίας, την οποία σας επισυνάπτουμε. Ολοκληρώνοντας, σας κάνουμε γνωστό ότι η υπηρεσία μας συνεχίζει τους ελέγχους στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της και των αυξημένων ανελαστικών υποχρεώσεων της. Παραμένουμε στην διάθεση σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση».

Διαβάστε επίσης:

Η πρώτη καταδίκη για υπαίθρια πώληση πουλερικών στην Αγία Μαρίνα Κορωπίου

Tagged: , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

1 Σχόλιο

  1. xxx

    SOS!!Καλησπερα.Εχθες κυριακή κατα της 3 το μεσημερι στο κεντρο της Αθήνας οδο σαπφους γωνια περνοντας , ειδα ενα φορτηγακι ανοιχτο πισω γεματο με κοτες οπου μια ανθιγγανη με εναν ανθιγγανο τις πουλουσαν, φυσικα ειναι παρανομο εμποριο πτηνων και ποιος ξερει τι αλλα ζωακια πουλαει και βασανιζει, γιατι ο ανθιγγανος την ωρα που γινοτανε παζαρι με εναν αλλοδαπο τραβουσε τις αμοιρες τις κοτες μεχρι να αποφασισει ο αλλος ποια θελει με βαναυσο τροπο .Ημουν ετοιμη να βγαλω φωτογραφια αλλα δεν τα καταφερα γιατι με ψιλο πηρε χαμπαρι η ανθιγγανη και με αγριοκοιταξε τοσο που τι να σας πω.. μονο '' καραμπινα που δεν εβγαλε΄΄φοβηθηκα και εφυγα κλαιγοντας με την εικονα που ειδα μη μπορωντας να κανω κατι. Οταν ρωτησα κατι γνωστους μου τι μπορω να κανω? Μου προτειναν να το αφησω και οτι η ιδια η αστυνομια γνωριζει ηδη την μαυρη αγορα στο κεντρο,και πως δεν θα μου δωσουν σημασια. Εδω που τα λεμε μια φορα που ειχε τυχει με εναν σκυλο περιστατικο στη περιοχη μου, καλεσα 5 φορες την αστυνομια και οχι απλα δεν δωσανε σημασια με δουλευανε κιολλας. ..Ναι,, ναι κυρια μου ερχομαστε 3 ωρες περιμενα.Τελικα δεν ηρθαν ποτε..Τοση αναισθησια πια? Στο εξωτερικο σε πολλες χωρες δεν τολμουν να πραξουν τετοια''εγκληματα'' Αν μπορει καποιος αρμοδιος κατι να κανει.. Ευχαριστω.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.