Στηρίξτε μας

Ζητούν βοήθεια από τον Δήμου Σάμου για την φροντίδα 164 σκυλιών

27 Μαρτίου 2015 09:51 | Επικαιρότητα
Ζητούν βοήθεια από τον Δήμου Σάμου για την φροντίδα 164 σκυλιών

Την συνδρομή του Δήμου Σάμου ώστε να συνεχιστεί η φροντίδα 164 σκυλιών που ζουν έγκλειστα σ’ ένα περιφραγμένο χώρο στο Καρλόβασι ζητάει ο Σπύρος Κουμουλάς πρόεδρος του Συλλόγου Προστασίας Αδέσποτων Ζώων Σάμου. Ο κ. Κουμουλάς στην επιστολή, που έστειλε χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο, ζητάει την οικονομική συνδρομή εκ μέρους της δημοτικής αρχής, ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες σίτισης και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για τα ζώα, καθώς ο σύλλογος δεν μπορεί να το κάνει πλέον με δικά του έξοδα με αποτέλεσμα τα σκυλιά να κινδυνεύουν από την ασιτία για τις ασθένειες.

Φυσικά το πρόβλημα αυτό δεν είναι κάτι νέο καθώς από το 2012 το Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ είχε κάνει έκκληση για την φροντίδα των ζώων.

Στην επιστολή – η οποία μας εστάλη από τον σύλλογο και παραθέτουμε αυτούσια – γίνεται λόγος για όσα ο Δήμος Σάμου δεν έχει, καθώς δεν υπάρχει πρόγραμμα φροντίδας και στειρώσεων αδέσποτων, και επισημαίνεται πως αν το Δημοτικό Συμβούλιο Σάμου δεν αποφασίσει να καλύψει οικονομικά τα έξοδα των ζώων τότε θα πρέπει να είναι έτοιμη η δημοτική αρχή να τα αναλάβει.

Ο Σπύρος Κουμουλάς τονίζει: «Κύριε Πρόεδρε, ο Σύλλογος μας έχει στο Καρλόβασι σε δικό του χώρο με περίφραξη αυτό το καιρό 164 αδέσποτα σκυλιά, τα οποία τα φροντίζει στο φαγητό τους με τη βοήθεια του δήμου.

Η συνεργασία αυτή γίνεται από το τον Ιανουάριο του 2009. Κύριε Πρόεδρε σας ζητάμε να συζητήσετε στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο που θα γίνει τη Πέμπτη 2 Απριλίου 2015 το πρόβλημα του φαγητού και των φαρμάκων για τα 164 σκυλιά. Να βρεθεί άμεσα φαγητό γιατί είναι ζήτημα ζωής η θανάτου των ζώων.

Οι Δήμοι υποχρεούνται βάση του νόμου 4039/2012 άρθρο 9 να μεριμνούν για την περισυλλογή και την διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς. Η αρμοδιότητα αυτή μπορεί να ασκείτε και από συνδέσμους δήμων καθώς και από φιλοζωικές ενώσεις και σωματεία σε συνεργασία με τον αρμόδιο δήμο.

Αν ο Δήμος δεν μας βοηθήσει να βρεθεί φαγητό θα πρέπει τα σκυλιά ή 1) Θα πεθάνουν από ασιτία και θα φάει το ένα το άλλο ή 2) Θα τα αφήσουμε ελευθέρα. Σε περίπτωση που μας βοηθήσει ο Δήμος και συνεχίσουμε την συνεργασία, έχω ζητήσει και από τον Κύριο Δήμαρχο και στην οικονομική υπηρεσία του Δήμου να ορίσετε μια επιτροπή η οποία πριν ο Δήμος μας προμηθεύσει φαγητά να έρχεται να καταμετρεί τα ζώα και τις ανάγκες που έχουμε, να βλέπει το χώρο που είναι τα ζώα, την καθαριότητα και ποιότητα ζωής τους.

Επίσης ακούσαμε, χωρίς να μας ενημερώσει ο Δήμος, ότι την Τρίτη 31 Μαρτίου στην αίθουσα του Δήμου θα γίνει μια συζήτηση για τα αδέσποτα ζώα παρουσία του κυρίου Δημάρχου, του κτηνιάτρου κυρίου Αντωνίου Καραμηνά και του σωματίου Animal Care Samos.

Ζητάμε να παρευρεθεί το σωματείο μας και να καλέσουμε και μέσα μαζικής ενημέρωσης γιατί το πρόβλημα με τα αδέσποτα ζώα είναι πολύ σοβαρό και πρέπει ο Δήμος να πάρει μέτρα. Ενδεικτικά σας αναφέρω ότι τα αδέσποτα ζώα μέρα με τη μέρα αυξάνεται ο αριθμός τους γιατί δυστυχώς δεν υπάρχει Δημοτικό Κτηνιατρείο να φροντίζει τα άρρωστα ζώα και να κάνει στειρώσεις.

Αν είχε γίνει αυτό δεν θα είχαμε να φροντίζουμε 164 σκυλιά, θα ήταν πολύ μικρότερος ο αριθμός τους. Αυτή τι στιγμή το κόστος σε φαγητό είναι 45 ευρώ ημερησίως. Υπάρχουν προγράμματα που δίνουν στους Δήμους από το Υπουργείο παραγωγικής ανασυγκρότησης περιβάλλοντος και ενέργειας.

Σας αναφέρω ένα πρόσφατο που εκδόθηκε στις 3/1/2015 με αριθμό πρωτ. 160/10101 και δίνει στους Δήμους το ποσό των 1,520,000 για τη δημιουργία και λειτουργία καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς. Δυστυχώς με έλλειψη φαγητού και φαρμάκων το σωματείο μας δεν μπορεί να συνεχίσει το έργο του, δεν γίνεται να υπάρχουν τόσα ζώα χωρίς φαγητό και να πεθαίνουν γιατί δεν υπάρχουν φάρμακα.

Γι’ αυτό φροντίστε σύντομα να σας παραδώσουμε τα ζώα και να αναλάβετε τη φροντίδα τους σε χώρο του Δήμου. Το σωματείο μας φροντίζει όλα τα άρρωστα και τραυματισμένα από αυτοκίνητα ζώα που κυκλοφορούσαν στους δρόμους, σε πλατείες και σχολεία που είναι κίνδυνος για τη δημόσια υγεία. Με τη βοήθεια του Αστ. Τμήματος Καρλοβασίου τα μαζέψαμε στο χώρο μας και με τη πολύτιμη βοήθεια του κτηνιάτρου κυρίου Καραμηνά καταφέραμε να σώσουμε πολλά από αυτά.

Για όλα τα παραπάνω έχει ενημερωθεί ο κύριος Δήμαρχος από τον κύριο Τράγκα Δημήτριο Εφέτη Αθηνών που είναι ενεργό μέλος του σωματείου μας, επίσης ενημέρωσε την αντιεισαγγελέα Σάμου κυρία Τσιριγώτη και άμεσα θα την ενημερώσω και εγώ για όλα αυτά καθώς και για ποιο λόγο δεν έχει έρθει στο καταφύγιο ακόμα η επιτροπή που αποτελείται από τον κύριο Σεβαστάκη Χρήστο και από την κυρία Ευτυχία Γιοβάνη ενώ έχω δώσει στη κυρία Γιοβάνη όλα τα χαρτιά που μου ζήτησε από τις 12 Μάρτιου.

Για τα παραπάνω που σας έχω αναφέρει επειδή το θέμα είναι πολύ σοβαρό για την απόφαση που θα πάρετε θα ενημερώσω τα μέσα μαζικής ενημέρωσης (ραδιόφωνο - τηλεόραση - ιντερνέτ). Εύχομαι όλοι σας να δείξετε ευαισθησία στα ζώα γιατί τους αξίζει» καταλήγει στην επιστολή του ο πρόεδρος Συλλόγου Προστασίας Αδέσποτων Ζώων Σάμου.

Διαβάστε επίσης:

Έκκληση για την σίτιση 130 σκυλιών στη Σάμο κάνει το ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ

Σάμος: Κλείνει οριστικά μετά από 13 χρόνια λειτουργίας το καταφύγιο Animal Care Samos (βίντεο)

Σάμος: Του εκτέλεσαν τον σκύλο

Σάμος: Συνελήφθη γιατί δηλητηρίασε τις γάτες

Καταδικάστηκε για την δηλητηρίαση τριών γατιών στο Βαθύ της Σάμου

Απελευθέρωσαν 88 άγρια ωδικά πτηνά που είχαν αιχμαλωτιστεί παράνομα στη Σάμο

Βρήκαν σε ακτή της Σάμου το πτώμα του δελφινιού που κάποιος σκόπιμα σκότωσε

Σοβαρά τραυματισμένη θαλάσσια χελώνα και ένα νεκρό δελφίνι εντοπίστηκαν στη Σάμο

Πέθανε η θαλάσσια χελώνα που βρέθηκε εγκλωβισμένη σε απορρίμματα να έχει φάει κομμάτια πλαστικού στο Βαθύ της Σάμου

Σάμος: Το δελφίνι πέθανε από ασφυξία επειδή κατάπιε ένα μεγάλο κομμάτι πλαστικό

Σάμος: Το δελφίνι προστάτευε το νεκρό σύντροφο του για να μην φάνε οι θηρευτές το πτώμα του!

Προσπαθούν να σώσουν το δελφίνι που κινδυνεύει από τον πλαστικό δακτύλιο

Σάμος: Σκότωσαν μεσογειακή φώκια με δυναμίτη

Γάλλος απείλησε με εξόντωση την φώκια που λιαζόταν σε ξαπλώστρα σε παραλία της Σάμου

 

Tagged: , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.