Στηρίξτε μας

Ξάνθη: Το μαρτύριο των σκυλιών στη χωματερή συνεχίζεται και οι αρμόδιοι σιωπούν (βίντεο)

2 Μαρτίου 2024 23:47 | Επικαιρότητα
Ξάνθη: Το μαρτύριο των σκυλιών στη χωματερή συνεχίζεται και οι αρμόδιοι σιωπούν (βίντεο)

Παρά την κατακραυγή και τη δημοσιότητα που πήρε το τεράστιο πρόβλημα με τα περίπου 500 αδέσποτα σκυλιά που ζουν σε άθλιες συνθήκες σε χωματερή του νομού Ξάνθης, τα ζώα ξεχάστηκαν και τελικά αντιμέτωπος με το πρόβλημα έμεινε μόνο ο φιλοζωικός σύλλογος «Αδεσποτούλια Ξάνθης».

«Έχουμε την μυρωδιά του θανάτου στα ρουθούνια μας κάθε μέρα...»

Ο φιλοζωικός φορέας για τις ευθύνες των αρμόδιων αρχών (Δήμοι Ξάνθης και Τοπείρου, Υπουργείο Εσωτερικών) επισημαίνει τα εξής στις 2 Μαρτίου: «Ένα μήνα και μια εβδομάδα μετά από την κραυγή για βοήθεια από τα Αδεσποτούλια της Ξάνθης, το μαρτύριο συνεχίζεται.. Σιωπή από τον δήμο και από το κράτος.

 

500 ζώα ίσως να φτάσαν στα 400 με τα νεκρα που μαζεύουμε κάθε μέρα.

Και αν εσάς αυτές οι φωτογραφίες σας σοκάρουν, εμείς αυτές τις εικόνες τις ζούμε. Έχουμε την μυρωδιά του θανάτου στα ρουθούνια μας κάθε μέρα. Ζούμε τον θάνατο αυτών των πλασμάτων κάθε μα κάθε μέρα όταν ξεψυχάνε στα χέρια μας κατά δεκάδες και πρέπει μετά να μαζέψουμε τα κομμάτια μας και να συνεχίσουμε γιατί υπάρχουν πάνω 500 ψυχές που μας χρειάζονται.

Επειδή ακούσαμε κάποιες διαδόσεις από διάφορες πηγές πχ ότι οι φωτογραφίες και τα video είναι παλιά ή ψεύτικα, ότι δεν είναι από την χωματερή, ότι τα σκυλιά τα έφεραν από την Βουλγαρία και τα παράτησαν εκεί (πως είναι δυνατόν να περάσουν τα σύνορα τόσα σκυλιά χωρίς χαρτιά?), ότι τα πήγαν εκεί οι φιλοζωικές οργανώσεις (τα Αδεσποτούλια Ξάνθης γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι η επανένταξη αδέσποτων σκύλων σε χωματερές απαγορεύεται και επιπλέον το θεωρούν απαράδεκτο και αδιανόητο), ότι πήγαν εκεί μόνα τους προς αναζήτηση τροφής (η απόσταση από την πόλη της Ξάνθης είναι τεράστια για να φύγουν τόσα σκυλιά από εκεί και να καταλήξουν στην χωματερή για να τρώνε τι? τα πλαστικά και τα αλουμίνια της ανακύκλωσης;) κτλ θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι:

1. το 2020 είχε γίνει έγγραφη καταγγελία από την Πανελλήνια Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (ΠΦΠΟ) για τον δήμο Τοπείρου όπου αναφέρεται ότι η Δημοτική Αρχή Τοπείρου μετέφερε στην χωματερή τα αδέσποτα ζώα που βρίσκονταν εντός των ορίων του. Τα ζώα αυτά δεν είχαν στειρωθεί, δεν είχαν Microchip και δεν είχαν καταγραφεί.

2. Πολλά από τα σκυλιά που περιθάλψαμε από την χωματερή ελέγχθηκαν και έχουν Microchip καταχωρημένο στον Δήμο Ξάνθης.

3. Επειδή ακούσαμε ότι είμαστε υπερβολικοί για το όλο θέμα και κάποιοι εξέφρασαν την δυσαρέσκεια τους για τις εικόνες που δείχνουμε, έχουμε να πούμε τα εξής: Κάθε μα κάθε μέρα που περνάει στην χωματερή ξεψυχούν ζώα. Ζώα που υποφέρουν, που εξακολουθούν και γεννάνε και πολλαπλασιάζονται

4. Οι φωτογραφίες και τα video είναι 100% πραγματικά και είναι από την χωματερή της Ξάνθης. Και δυστυχώς αυτή η κατάσταση δεν υπάρχει μόνο στην Ξάνθη. Και τα σκυλιά δεν είναι ούτε 50 ούτε 70 ούτε 90 ούτε 100. Έχουν στειρωθεί τουλάχιστον 250 σκυλιά και υπάρχουν πάνω από 200 στον χώρο της χωματερής τα οποία είναι φοβικά και κρύβονται. Τα ζώα αυτά είναι διασκορπισμένα σε διάφορα σημεία της χωματερής σε μια έκταση 120 στρεμμάτων. Και εξακολουθούν να πεινάνε, να αρρωσταίνουν και να πεθαίνουν.

Η Ειδική Γραμματεία για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς μας επισκέφθηκε στις 24/1 και συναντήθηκε και με τους 4 δημάρχους του Νομού Ξάνθης και υποσχέθηκε ότι θα δώσει λύση το συντομότερο δυνατόν. Μέχρι στιγμής δεν έχουμε καμία επίσημη ενημέρωση.
Αυτή τη στιγμή τα ζώα σιτίζονται από εμάς χάρη στις δωρεές σωματείων από το εξωτερικό, από την Ελλάδα, από εταιρίες της χώρας μου και απλούς πολίτες που τους ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας.
Και να σας υπενθυμίσουμε ότι είμαστε εθελοντές και αυτή τη στιγμή σηκώνουμε το μεγαλύτερο βάρος της κατάστασης στις πλάτες μας. Και οικονομικά και συναισθηματικά. Όπως χιλιάδες εθελοντές σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Και δεν μας αξίζει να μας κουνάει κανένας το δάχτυλο, να πρέπει να φοβόμαστε να μιλήσουμε επειδή κάποιος άλλος δεν εφαρμόζει τις υποχρεώσεις του και τα καθήκοντά του ή να υπάρχουν υπόνοιες ότι εμείς καταχραστήκαμε χρήματα εις βάρος των ζώων.

Κάθε μέρα που περνάει χάνονται δεκάδες ζώα. Γι'αυτό πλέον φωνάζουμε ότι πρέπει να βρεθεί λύση και τα ζώα να φύγουν από εκεί ΧΘΕΣ και η δημοτική αρχή να αρχίσει να εφαρμόζει την νομοθεσία όπως οφείλει. Όχι μόνο στην Ξάνθη. Σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Μέσα από την καρδιά μας σας ευχαριστούμε και ευελπιστούμε να δοθεί σύντομα ένα τέλος στο μαρτύριο αυτών των πλασμάτων, να φύγουν από τα σκουπίδια, να έχουν μια ευκαιρία να ζήσουν σε ένα καλό σπίτι και κυρίως να υπάρξει άμεση εφαρμογή της νομοθεσίας στην Ελλάδα σε ότι αφορά το θέμα των ζώων.

Με εκτίμηση,

Τα Αδεσποτούλια της Ξάνθης».

Η ειδική γραμματέας απειλεί την πρόεδρο του φιλοζωικού συλλόγου που έκανε ευρέως γνωστό το πρόβλημα

H Άννα Μαρία Ζαφειριάδου, η πρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου «Αδεσποτούλια Ξάνθης», που κατάφερε να αναγκάσει τους πάντες να ασχοληθούν με το ζήτημα εξήγησε στο www.zoosos.gr πως η Μάρσα Δημοπούλου, η ειδική γραμματέας για την Προστασίας των Ζώων Συντροφιάς του Υπουργείου Εσωτερικών, χαρακτήρισε τις φωτογραφίες και τα πλάνα που δείχνουν το δράμα των ζώων εκεί ως «αρχείου» προσπαθώντας να παραπλανήσει την κοινή γνώμη και αν και γνώριζε το σοβαρό πρόβλημα ενοχλήθηκε από τη δημοσιότητα την οποία πήρε η υπόθεση, πιθανότατα γιατί χαλάει το φιλοζωικό πρεστίζ των αρμοδίων.

Μάλιστα η κα Δημοπούλου έφτασε στο σημείο να απειλεί την κα Ζαφειριάδου, όπως η ίδια καταγγέλει με ανάρτηση της στο facebook, επειδή έβαζε μικροτσίπ στα σκυλιά, που είχε καταφέρει να στειρώσει. Αιτία της απειλής είναι γιατί τα μικροτσίπ δεν ήταν καταχωρημένα με τα στοιχεία κάποιου δήμου, αφού καμιά δημοτική αρχή δεν αναλάμβανεται την ευθύνη αποδοχής της ιδιοκτησίας των αδέσποτων.

Η κα Ζαφειριάδου με ανάρτηση της στο facebook επισημαίνει τα εξής:

«Υπάρχουν κάποιες εικόνες που σε στοιχειώνουν και δεν έχεις δικαίωμα μετά να σιωπήσεις.

Η σιωπή είναι συνενοχή.

Μου τηλεφώνησε η ειδική γραμματεία να μου πει πως δεν έχει καμία δουλειά να με ενημερώσει για το τι προτίθεται να κάνει ο δήμος και το κράτος.

Έχετε "δουλειά" κ Δημόπουλου γιατί αυτη η φωτό έρχεται στα δικά μας όνειρα όχι στα δικά σας.

Και μετά μου ξανά τηλεφώνησε να με προειδοποίησει πως οι δήμοι θα στραφούν εναντίον μου

Εφόσον τα ζώα έχουν τσιπ χωρίς να είναι καταχωρημένα!!

-Είναι παράνομο Άννα Μαρία σαν κτηνιατρική πράξη.

-Μάλιστα κυρια Δημόπουλου .

Θα μου κάνετε μυνηση επειδή δεν περίμενα να γεννησουν

και στειρωνα ζώα και τσιπαριζα,

Και μετά σας έστελνα λίστα να ζητήσω να αποφασίζεται που θα καταχωρούνται?

Κάντε μου .».

 

Διαβάστε επίσης:

A.M. Ζαφειριάδου: Δείξαμε τι συμβαίνει στη χωματερή της Ξάνθης μετά την αδιαφορία των αρμόδιων για το δράμα των αδέσποτων (ηχητικό)

«Αδεσποτούλια Ξάνθης»: Μας κατηγορούν ψευδώς αντί να βοηθήσουν τα 500+ σκυλιά στη χωματερή που καθημερινά υποφέρουν (βίντεο)

«Αδεσποτούλια Ξάνθης»: Μόνο για τρεις μήνες έδωσαν χρήματα για τα 500+ αδέσποτα της χωματερής μετά αδιαφόρησαν (βίντεο)

Ξάνθη: H φρίκη για πάνω από 500 αδέσποτα σκυλιά στη χωματερή συνεχίζεται και οι αρμόδιοι αλληλοκατηγορούνται (βίντεο)

Περισσότερα από 500 αδέσποτα σκυλιά στη χωματερή υποφέρουν και οι Δήμοι Ξάνθης και Τοπείρου αδιαφορούν (βίντεο)

Αδιάφορος ο Δήμος Ξάνθης για τα δεκάδες εξαθλιωμένα σκυλιά στη χωματερή (βίντεο)

Tagged: , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.