Στηρίξτε μας

Έκκληση βοήθειας: Μια τριτοκοσμική ιστορία τρέλας στην Αττική - «μάθημα» για φιλόζωους...

12 Νοεμβρίου 2011 10:09 | Καταγγελίες
Έκκληση βοήθειας: Μια τριτοκοσμική ιστορία τρέλας στην Αττική - «μάθημα» για φιλόζωους...

Νεότερη ενημέρωση: Η Φωτεινή Κυζούλη απεβίωσε τον Μάιο του 2016

Η καταγγελία αυτή δημοσιεύτηκε αρχικά στις 24 Σεπτεμβρίου 2011. Την επαναφέρουμε στο προσκήνιο για ευνόητους λόγους! Η εφημερίδα «ΤΟ ΠΑΡΟΝ της Κυριακής» στις 31 Δεκεμβρίου 2006 δημοσίευσε την ιστορία της Φωτεινή Κυζούλη και των άπειρων προβλημάτων, που αντιμετώπισε τότε, και συνεχίζει να αντιμετωπίζει ακόμα - έξι χρόνια μετά - επειδή θέλησε να δημιουργήσει σύμφωνα με τους νόμους του κράτους, ένα καταφύγιο αδέσποτών ζώων στην Οινόη Αττικής, δίνοντας λεφτά από την τσέπη της, χωρίς όμως να λαδώσει τους τοπικούς μεγαλοπαράγοντες!

Πριν διαβάστε το άκρως κατατοπιστικό ρεπορτάζ της εφημερίδας «ΤΟ ΠΑΡΟΝ της Κυριακής», θυμηθείτε ότι το άσυλο, που φιλοξενεί 75 ζώα (σκυλιά και γατιά) και η κα Κυζούλη με τον Πέτρο, ο οποίος είναι ο εθελοντής - που φροντίζει τα ζώα - χρειάζονται τη συνδρομή όλων μας, προκειμένου αυτά τα σκυλιά και τα γατιά να έχουν φαγητό, νερό και φάρμακα.

Οι καιροί είναι δύσκολοι αλλά η Φωτεινή Κυζούλη κάνει έκκληση στους φιλόζωους για ελάχιστα ευρώ ή τροφές, ή φάρμακα, ή υλικά (λάδι για τη γεννήτρια, κάρτες με μονάδες για κινητό τηλέφωνο). Την έκκληση της «Κραυγή Απόγνωσης» την δημοσιεύσαμε στις 3/9 στο www.zoosos.gr και πράγματι φιλόζωοι επικοινώνησαν μαζί της και την βοήθησαν, όμως η προσφορά τους κάλυψε τις ανάγκες των ζώων για δύο εβδομάδες. Και τώρα πια τα πράγματα βρίσκονται και πάλι στο σημείο «0».

Αν μπορείτε να βοηθήσετε την Φωτεινή Κυζούλη, μη διστάσετε επικοινωνήστε μαζί της στα τηλέφωνα: 6943159955 - 2294023335 ή στο email: [email protected] Αν μπορείτε και θέλετε να καταθέσετε χρήματα κάντε το στον λογαριασμό 677/293000-52 που υπάρχει στην ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, που ανήκει στη μη κερδοσκοπική αστική εταιρεία «ΣΕΒΑΣΜΟΣ στα ΖΩΑ»  (Αριθ. Πρωτοδικείου 7623/2003) της οποίας η Φωτεινή Κυζούλη είναι διαχειρίστρια και εκ των ιδρυτικών μελών.

Πριν διαβάσετε το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ για την γραφειοκρατία και τις παρανομίες (κάθε είδους), που τσάκισαν οικονομικά, αλλά δεν ισοπέδωσαν το όνειρο αυτής της φιλόζωης, σας ενημερώνουμε ότι για την υπόθεση της, στις 30/1/2007 δημοσίευσε έκκληση βοήθειας και ο δημοσιογράφος, Παναγιώτης Διαμαντής, που έχει τη φιλοζωική στήλη στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία». Ο τίτλος του ρεπορτάζ του ήταν «Η ηρωίδα της Οινόης» Η «Ελευθεροτυπία» μερικές μέρες αργότερα δημοσίευσε και την απάντηση του τότε κοινοτάρχη

Για να δείτε το τι τράβηξε αυτή η γυναίκα, και το πόσο χρειάζεται την βοήθεια μας, ξεκινήστε διαβάζοντας αρχικά την ΟΔΥΣΣΕΙΑ, που πέρασε, η οποία δεν φαίνεται να έχει τέλος!

Το βαρύ χέρι της εξουσίας πάνω σε… πενήντα σκύλους!

«Πλαστογραφίες και αλλοιώσεις» ημερομηνιών δημοσίων εγγράφων και βιβλίων πρωτοκόλλου, «υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης», διαμεσολαβήσεις για πώληση εκτάσεων γης από πολιτικά πρόσωπα, αδικαιολόγητες ανακλήσεις νόμιμων αδειών, παράνομα χοιροστάσια και ανεξέλεγκτες οικοδομικές εργασίες σε μοναστήρι, απαράδεκτες συμπεριφορές ρασοφόρων, καταπατήσεις και παράνομες περιφράξεις γης, τρομοκράτηση κατοίκων, άρνηση άμεσης εκτέλεσης εισαγγελικής παραγγελίας και αδιαφορία στις συστάσεις του Συνηγόρου του Πολίτη είναι μερικά από τα κομμάτια του «παζλ» που μπορεί να προκαλέσουν το ενδιαφέρον (εκτός του Εισαγγελέα που έχει ήδη επιληφθεί) όποιου επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης ήθελε να ασχοληθεί με την τριτοκοσμική -είναι αλήθεια- αυτή υπόθεση, την οποία περιγράφουμε πιο κάτω.

Όλα αυτά συμβαίνουν διότι ναι μεν κάποιος ζωόφιλος πολίτης θέλησε να δημιουργήσει ένα σύγχρονο και με αυστηρές προδιαγραφές ενδιαίτημα 50 σκύλων στην Οινόη Αττικής, αγοράζοντας για τον σκοπό αυτόν 16 στρέμματα, τρία χιλιόμετρα έξω από το χωριό και ακολουθώντας όλες τις νόμιμες διαδικασίες, αλλά ο επιχειρηματίας - κοινοτάρχης είχε φαίνεται… άλλη άποψη. Έκανε λοιπόν ό,τι περνούσε από το… χέρι της εξουσίας του, εμπλέκοντας ακόμα και τον νομάρχη Δυτικής Αττικής, καθώς και μια σειρά ακόμη από κρατικές υπηρεσίες.

Ορίστε λοιπόν η ιστορία:

Στις αρχές του Δεκέμβρη του 2005 μία απλή πολίτις, η Φωτεινή Κυζούλη, αγοράζει 16 στρέμματα στην περιοχή της Οινόης (χωρίς τη μεσολάβηση ντόπιου μεσίτη) για να φτιάξει ένα σύγχρονο ενδιαίτημα ζώων.

Ενημερώνεται από την Πολεοδομία ότι επιτρέπεται αυτό από τις χρήσεις γης, που ισχύουν στην περιοχή. Ο κοινοτάρχης Κ. Πέππας προσπαθεί να την αποτρέψει να το κάνει, δηλώνοντάς της ότι η περιοχή «θα υπαχθεί σε σχέδιο οικιστικής περιοχής» και ακόμα ότι «κάποιος δίπλα της θα χτίσει βίλα».

Η Φωτεινή Κυζούλη προχωρά όμως στα σχέδιά της, αφού παίρνει και ενυπόθηκο δάνειο 70.000 ευρώ για να φτιάξει σύγχρονες εγκαταστάσεις με ιατρείο, λουτρά, αίθουσα μαγειρείου, οικία φύλακα και αίθουσα διοικητικού προσωπικού. Αντιδρά ο ηγούμενος Αζαρίας, του παρακείμενου παλαιοημερολογίτικου μοναστηριού της Παναγίας Γοργοϋπήκοου, που δηλώνει ότι «δεν ανέχεται σκυλιά στην περιοχή», παρ' όλο που διατηρεί πάνω από 10 σκύλους, άλλα ζώα και παράνομο χοιροτροφείο με την… ανάλογη δυσοσμία στην περιοχή.

Η Φωτεινή Κυζούλη, βάζοντας τους μηχανικούς της να οριοθετήσουν τα ακριβή όρια του αγροκτήματός της, σύμφωνα με τις συντεταγμένες του αναδασμού Οινόης του 1966, ανακαλύπτει πως η Μονή Γοργοϋπήκοου (που επισήμως εμφανίζεται ως «Παναγία Ευαγγελίστρια», έχει καταπατήσει οκτώ στρέμματα δάσους και χτίζει ξενώνα, ενώ της δίνει ρεύμα και η ΔΕΗ) έχει ήδη καταπατήσει και περιφράξει 212 τετραγωνικά μέτρα από την περιουσία της! Προχωρά όμως.

Υποβάλλει τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων και την άδεια οικοδομής από την Πολεοδομία, παίρνει από τον νομάρχη την άδεια ίδρυσης, εγκρίσεις, γνωμοδοτήσεις, καθ' όλα νόμιμη δηλαδή για να ξεκινήσει. Το «λάθος» της όμως είναι ότι δεν αγόρασε με τη μεσολάβηση ντόπιων, αγόρασε φθηνά και κάποιοι θέλουν να πουλήσουν δίπλα της πολύ ακριβότερα. Έτσι, αφού «χαλάει την πιάτσα», κινούνται πλέον οι υπόγειοι μηχανισμοί εναντίον της.

Κάποιοι προσπαθούν να την τρομοκρατήσουν με απειλές παρουσία αστυνομικών του τμήματος Βιλλίων. Το μοναστήρι τής κάνει πόλεμο, ο κοινοτάρχης, αφού κάνει αποτυχημένες απόπειρες με… διπλωματικό τρόπο να τη σταματήσει, συγκαλεί το κοινοτικό συμβούλιο για να ζητήσει ανάκληση της άδειας του νομάρχη με αφορμή «έγγραφες καταγγελίες κατοίκων και συλλόγου της περιοχής». (Στο πρακτικό όμως του κοινοτικού συμβουλίου δεν υπάρχει καμία επώνυμη καταγγελία παρά μόνο η… εισήγηση του προέδρου!)

Όταν ζητά αυτά τα έγγραφα η Φωτεινή Κυζούλη, διαπιστώνει ότι υπάρχει μία επώνυμη καταγγελία κατοίκου… Κορυδαλλού Αττικής, που προτίθεται να χτίσει εκεί κοντά, με το κείμενο ίδιο και απαράλλαχτο με αυτό της εισήγησης του προέδρου της κοινότητας αλλά με «διορθωμένη» ημερομηνία και αριθμό πρωτοκόλλου!

Επίσης, μία απόφαση του τοπικού συλλόγου για το θέμα αυτό αλλά με μεταγενέστερη ημερομηνία! Ο νομάρχης Δυτικής Αττικής, Α. Αρκουδάρης, που έχει ήδη εν τω μεταξύ καθυστερήσει αρκετά στο συρτάρι του την άδεια περιβαλλοντικών επιπτώσεων της αιτούσης, ανακαλεί… τηλεφωνικά (κατ' αρχάς) την άδεια ίδρυσης ενδιαιτήματος ζώων στις 21/8/2006, μετά από αίτημα με… φαξ του κοινοτάρχη (επικείμενες εκλογές γαρ), παρ' όλο που γνωρίζει ότι η άδεια του Οργανισμού Αθήνας, που έχει εκδοθεί, επιτρέπει τη χρήση γης για τέτοιες περιπτώσεις, όπως και η γνωμοδότηση του υπουργείου Γεωργίας, αλλά και το ΠΔ 604/77 που αναφέρει ότι δεν απαιτείται η σύμφωνη γνώμη του κοινοτάρχη γι' αυτή τη δραστηριότητα!

Το περίεργο εδώ είναι πως δύο μήνες μετά και συγκεκριμένα στις 25/10/2006 και ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Γ. Σουφλιάς, με την υπ' αριθμόν 43728 απόφασή του «αναστέλλει για έξι μήνες τη χορήγηση οικοδομικών αδειών στην εκτός σχεδίου περιοχή της Οινόης Αττικής» χωρίς κανέναν λόγο.

«Της αναστολής», αναφέρεται στην απόφαση, «εξαιρούνται οι οικοδομικές άδειες για την ανέγερση κτιρίων κατοικίας, για επισκευές και προσθήκες, κτίρια κοινωνικού εξοπλισμού και για κατεδαφίσεις». («Φωτογραφίζει» δηλαδή τι… ακριβώς απαγορεύει!)

Μετά από όλα αυτά η ταλαίπωρη πολίτις απευθύνεται στην Περιφέρεια και στον Συνήγορο του Πολίτη, καθώς και στον Εισαγγελέα. Η μεν Περιφέρεια πετάει το μπαλάκι στον… νομάρχη («παρακαλούμε, αφού εξετάσετε κ.λπ. ενημερώστε μας…»), ο δε Συνήγορος του Πολίτη αντιλαμβανόμενος παρανομίες καλεί με έγγραφό του τον νομάρχη «να απαντήσει με πλήρη, σαφή και τεκμηριωμένο τρόπο γιατί, εφόσον σύμφωνα με το ισχύον νομοθετικό καθεστώς, άρθρο 6 του ΠΔ 604/77 δεν προβλέπεται η προηγούμενη γνώμη του κοινοτικού συμβουλίου, ανακαλέσατε την άδεια;» (ήταν ένας από τους λόγους ανάκλησης της άδειας που επικαλέστηκε ο νομάρχης) και τον κοινοτάρχη Κ. Πέππα «ποιες επώνυμες καταγγελίες είχαν κατατεθεί στο κοινοτικό κατάστημα πριν από την επίμαχη συνεδρίαση, οι οποίες αποτέλεσαν και τη βάση για τη λήψη απόφασης του κοινοτικού συμβουλίου;».

Στη μήνυση, την οποία παρέλαβε ο Εισαγγελέας, ο μεν κοινοτάρχης Οινόης κατηγορείται για παράβαση καθήκοντος και πλαστογραφία μετά χρήσεως, ο δε δεύτερος μηνυόμενος, «κάτοικος Κορυδαλλού», για συνέργεια σε πράξη ψευδούς βεβαίωσης. Στο μοναστήρι ο ηγούμενος… δεν επέτρεψε την είσοδο στους κτηνιάτρους της νομαρχίας που διαπίστωσαν εν τέλει το παράνομο χοιροστάσιο και ο δασάρχης Αιγάλεω ετοιμάζει μηνύσεις α) κατά της ΔΕΗ που δίνει ρεύμα στο μοναστήρι και β) κατά του μοναστηριού-καταπατητή δάσους και κηρύσσει αναδασωτέα την περιοχή.

Η Φωτεινή Κυζούλη με αίτηση ακύρωσης της απόφασης του νομάρχη προσέφυγε στο ΣτΕ (αίτηση 7509/2006), αλλά και το πραγματικό μοναστήρι της Παναγίας Γοργοϋπήκοου, που βρίσκεται στη Μάνδρα, κίνησε τις νόμιμες διαδικασίες «επειδή χρησιμοποιείται το όνομά του από άλλους στην Οινόη και προκαλείται σύγχυση στους πιστούς…».

Στον Συνήγορο του Πολίτη όμως ούτε ο νομάρχης, ούτε ο κοινοτάρχης έχουν ακόμη απαντήσει. Μέχρι να απαντήσουν όμως μπαίνει ο χειμώνας και τα ζώα που βρίσκονται εκεί έχουν άμεση ανάγκη φαρμάκων, κουβερτών, γεννήτριας, κοντέινερ, θέρμανσης, στέγαστρου και υποστήριξης. Το δε ενυπόθηκο δάνειο των 70.000 ευρώ, που πήρε η ταλαίπωρη πολίτης, «ροκανίστηκε» στα πηγαινέλα της γραφειοκρατίας.

Διαβάστε επίσης:

Κραυγή απόγνωσης! Μια φιλόζωη ζητά τη βοήθεια μας για την επιβίωση 75 ζώων!

ΣΙΓΟΥΡΑ δεν κάθεται με «σταυρωμένα» χέρια...

Tagged: , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

1 Σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.