Στηρίξτε μας

«Αδεσποτούλια Ξάνθης»: Μας κατηγορούν ψευδώς αντί να βοηθήσουν τα 500+ σκυλιά στη χωματερή που καθημερινά υποφέρουν (βίντεο)

28 Ιανουαρίου 2024 23:13 | Καταγγελίες
«Αδεσποτούλια Ξάνθης»: Μας κατηγορούν ψευδώς αντί να βοηθήσουν τα 500+ σκυλιά στη χωματερή που καθημερινά υποφέρουν (βίντεο)

Της Ελένης Ηλιοπούλου

Με ψευδή επιχειρήματα και δηλώσεις για εικόνες «αρχείου» δικαιολογούνται οι αρμόδιοι για όσα είδαμε να συμβαίνουν στα περισσότερα από 500 αδέσποτα σκυλιά που ζουν κακήν κακώς στη χωματερή της Ξάνθης και συνεχίζουν να υποφέρουν. Οι στειρώσεις οι οποίες έγιναν έως τώρα και τα χρήματα που δόθηκαν κάλυψαν ένα μικρό μέρος των αναγκών. Ο Φιλοζωικός Σύλλογος «Αδεσποτούλια Ξάνθης» μη μπορώντας να ανταπεξέλθει στις ανάγκες για τη στείρωση, σίτιση, περίθαλψης των εκατοντάδων ζώων εκεί κατάφερε να κινητοποιήσει την κοινωνία δείχνοντας το μεγάλο πρόβλημα και τα εξαθλιωμένα ζώα. Έδειξε τι οι αρμόδιοι γνώριζαν αλλά ήθελαν να μη φανεί, να μείνει κρυφό...

 

Ενοχλήθηκαν από την αρνητική δημοσιότητα και όχι για το δράμα των ζώων

Ο νέος δήμαρχος Ξάνθης Στράτος Κοντός δήλωσε ότι η αρνητική δημοσιότητα που έλαβε το θέμα βασίζεται σε εικόνες και βίντεο που αφορούν σε προγενέστερη κατάσταση (προηγουμένου εξαμήνου) και όχι της υφιστάμενης κατάστασης  παραδέχτηκε ότι όντως υπάρχει μεγάλο πρόβλημα, όχι όμως αυτό που παρουσιάστηκε... δήλωσε ψευδώς αφήνοντας μας άναυδους.

Ουσιαστικά οι αρμόδιοι και στο Υπουργείο Εσωτερικών και στην Ειδική Γραμματεία για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς και στους Δήμους Ξάνθης και Τοπείρου δείχνουν τελικά πόσο έχουν ενοχληθεί από την έκταση που πήρε το θέμα. Αντί να βρουν λύση, δηλαδή χρήματα για την ορθή διαχείριση των αδέσποτων ενοχλούνται μόνο από τις τριτοκοσμικές εικόνες, οι οποίες καθημερινά βλέπουν το φως της δημοσιότητας και προσπαθούν να καλύψουν τις ευθύνες τους λέγοντας ότι δεν είναι ακριβώς έτσι η κατάσταση εκεί. Αν και πλήθος τηλεοπτικών συνεργείων πήγε επί τόπου και τράβηξε πλάνα που αποδεικνεύουν ότι ο φιλοζωικός φορέας δεν ψεύδεται και καθημερινά δημοσιεύει τα όσα συμβαίνουν εκεί.

Και φυσικά η χωματερή της Ξάνθης δεν είναι η μόνη στη χώρα που αποτελεί σημείο εγκατάλειψης και εξαθλίωσης ανεπιθύμητων ζώων. Το βλέπουμε να συμβαίνει στην Κοζάνη, το βλέπουμε να συμβαίνει στην Κορινθία και αλλού.

«Δώστε λύση τώρα!»

Ο φιλοζωικός φορέας την ανακοίνωση του στις 28 Ιανουαρίου επισημαίνει τα εξής: «Τα πλάνα είναι σημερινά και αποτυπώνουν με σαφήνεια την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα ζώα. Η μυρωδιά θανάτου, ο φόβος στα μάτια τους, η αγριότητα από την ανάγκη της επιβίωσης δεν μπορούν να αποτυπωθούν σε καμία φωτογραφία ή βίντεο.

 

Οι αρχές, αντί να δώσουν λύση στο πρόβλημα, επιλέγουν να κατηγορήσουν το φιλοζωικό μας ότι τα στοιχεία και πλάνα είναι παλιά και δεν αντικατοπτρίζει την σημερινή πραγματικότητα. Ασχολούνται με το που να ρίξουν τις ευθύνες και πώς να τα κουκουλώσουν, σπαταλώντας χρόνο που θα μπορούσε να αξιοποιηθεί για την ανακούφιση των ζώων.

Εμείς δεν θα σταματήσουμε να μιλάμε και να αγωνιζόμαστε για τα αδέσποτα ζώα. Ζητάμε από τις αρμόδιες αρχές να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να δώσουν άμεσα λύση στο πρόβλημα.

Δώστε λύση τώρα!».

Τι επισημαίνει η «ΝΕΜΕΣΙΣ»

Στις 25 και 26 Ιανουαρίου η Πανελλήνια Ομοσπονδία «ΝΕΜΕΣΙΣ» είχε επισημάνει τα εξής:

«Απέδωσαν οι προσπάθειές μας για τη χωματερή με τα 500 άστεγα. Κλιμάκιο του ΥΠΕΣ σήμερα στη Ξάνθη.

Μετά τη κινητοποίηση του Συλλόγου Αδεσποτούλια Ξάνθης και της Ομοσπονδίας μας το θέμα της χωματερής Ξάνθης πήρε διαστάσεις και χαιρόμαστε με αυτό.

Αύριο συγκαλείται ευρεία σύσκεψη παραγόντων με κλιμάκιο του υπουργείου Εσωτερικών από την Αθήνα, με τους Δημάρχους του νομού, τη Περιφέρεια και τη Κτηνιατρική χωρίς μέχρι στιγμής να έχουν κληθεί να συμμετάσχουν οι φιλοζωοι.

Γιατί όμως να φτάνουμε σε κραυγές απόγνωσης  για να κινηθεί ένα κράτος να πράξει τα νόμιμα και τα αυτονόητα;

Πόσες είναι οι χωματερές στη χώρα, όπου διαβιούν άστεγα ζώα στις ίδιες η ίσως και σε χειρότερες συνθήκες  από αυτές της Ξάνθης (αν υπάρχουν χειρότερες) ;

Ποιοι είναι υπεύθυνοι γι αυτό;

Θα λογοδοτήσουν ποτέ γι αυτές τις εγκληματικές πράξεις τους, όπως θα λογοδοτουσε και ένας ιδιώτης ή χαίρουν ανεπίσημα ασυλίας μολονότι οι πάντες είναι ίσοι απέναντι στο νόμο;

Πόσα ζώα πεθαίνουν κάθε μέρα στις χωματερές της Ελλαδας ;

Αγωνιώδη ερωτήματα που δυστυχώς δε θα πάρουν ποτέ απάντηση .

Αναμένουμε τις αποφάσεις της αυριανής σύσκεψης, στην οποία θα είναι απαράδεκτη η μη συμμετοχή της φιλοζωικής κοινότητας, που σηκώνει στις αδύναμες πλάτες της ένα Άτλαντα, μόνο και μόνο γιατί σέβεται και την υπόλοιπη ζωή με την οποία συγκατοικούμε το πλανήτη μας και επειδή το κράτος είναι διαχρονικά απόν σε έργα ουσίας .

Και πολύ φοβόμαστε ότι θα συνεχίσει να είναι.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Νέμεσις καλεί όλες τις φιλοζωικές συλλογικότητες της χώρας να στείλουν στοιχεία στο μέιλ της Ομοσπονδίας [email protected] για το αν υπάρχουν χωματερές στις περιοχές τους, διάσημη και η χωματερή Λουτρακίου, όπου διαβιούν αδέσποτα, τον αριθμό περίπου αυτών και οπτικό υλικό.».

 

«Νέο βίντεο από τη χωματερή της Ξάνθης, που τραβήχτηκε στις 15 Ιανουαρίου 2024.

Aνείπωτο το δράμα των ζώων.

Αυτό το δράμα οι εθελοντές, (που σήμερα απαξίωσαν πλήρως η ειδική γραμματεία του ΥΠΕΣ, οι Δήμοι κλπ) προσπαθούν να απαλύνουν, τρέχοντας πρωί βράδυ, χειμώνα καλοκαίρι στη χωματερή για να τα βοηθήσουν ή πηγαίνοντας τα στο κτηνίατρο πληρώνοντας από το πενιχρό εισόδημά τους ή παίρνοντάς τα σπίτια τους και δίνοντας τη ψυχή τους.

Αυτό το δράμα προσπάθησαν σήμερα, η ειδική γραμματεία......προστασίας των ζώων του ΥΠΕΣ, μαζί με τους Δήμους και τη Κτηνιατρική να κουκουλώσουν γιατί θάμπωνε την illustration ψεύτικη εικόνα της φιλοζωίας που 4 και πλέον χρόνια τώρα κτίζουν μαζί με τις μαριονέτες ομοσπονδίες τους.

Διαβάσαμε την πολύ καλή ανακοίνωση του Save a Greek Stray για τη Ξάνθη και την ελληνική πραγματικότητα των εκατομμυρίων αδέσποτων, που τοποθετεί το θέμα στις σωστές του διαστάσεις.

Διαστάσεις, που από τη πρώτη στιγμή που βγήκε το νομοσχέδιο στη δημοσιότητα για διαβούλευση (αλλαγμένο ομως εντελώς το νομοσχέδιο, που εμείς ξέραμε και στηρίξαμε), τα στελέχη της σημερινής Νέμεσις έθεσαν τις ταυτόσημες με την ανακοίνωση του Save a Greek Stray θέσεις μας, δηλώνοντας συνοπτικά αυτό που η λαϊκή μούσα λέει, ότι πρόκειται για μια "τρύπα στο νερό" και μάλιστα εξαιρετικά αντιφιλοζωική.

Τέσσερα χρόνια τώρα ορος το πέμπτο διακυβέρνησης της χώρας, που η τρύπα αυτή βαθαίνει όλο και περισσότερο.

Και θα βαθύνει κι άλλο γιατί οι "λύσεις" τύπου dna μόνο λύσεις δεν είναι.

Άλωσαν το χώρο της φιλοζωίας και πρόδωσαν τον μεγάλο αγώνα για τα ζώα.

Και φυσικά δε θα παραδεχτούν ποτέ, ότι ο νόμος 4830/21 ήταν λάθος, γιατί έχουν ταχθεί να φυλάνε τις κομματικές Θερμοπύλες.

Η ανακοίνωση του save a greek stray

https://m.facebook.com/groups/68468140812/permalink/10161142470370813/».

 

Από το 2020 είχε επισημανθεί η εγκληματική πρακτική εγκατάλειψης των σκυλιών εκεί

Θυμίζουμε ότι η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (Π.Φ.Π.Ο.) από το 2020 είχε επισημάνει τα εξής για την εγκατάλειψη των ανεπιθύμητων σκυλιών στην περιοχή της χωματερής: «Ο Δήμαρχος Τοπείρου στο νομό Ξάνθης μεταφέρει τα αδέσποτα στη χωματερή , όπως και τα σκουπίδια.

ΔΕΥΤΕΡΑ, 9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ, 2020

Είναι το λιγότερο θλιβερό για την κοινωνία μας αλλά και παράνομο ΚΑΙ επονείδιστο για τον Δήμαρχο Τοπείρου Θωμά Μίχογλου ο εξοβελισμός ζωντανών συναισθανομένων ανήμπορων πλασμάτων στην χωματερή. Συνένοχος και δράστης ο κ. Δήμαρχος για κακοποίηση ζώων με τις αρμόδιες αρχές να μην πράττουν τα νόμιμα. Τελικά συνένοχοι όλοι αυτοί στην μελανή σύγχρονη σελίδα της χώρας μας. Δήμος, Αστυνομία , Εισαγγελία, δημότες.».

«Save a Greek Stray»: Τριτοκοσμικές εικόνες

Στις 26 Ιανουαρίου η Μ.Κ.Ο. «Save a Greek Stray» επισήμανε τα εξής: «Οι εικόνες των 500 εξαθλιωμένων ζωων, που κρύβονται στα βουνά των σκουπιδιών και που τρώνε τα κουφάρια των πεθαμένων στο ΧΥΤΑ Ξανθης είναι η πραγματική Ελλάδα του 2024. Η Ελλάδα του ΕΜΖΣ και της τράπεζας DNA είναι μια Ελλάδα που θα θέλαμε να έχουμε, αλλά σε καμία περίπτωση δεν αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα που ζούμε. Το πρώτο και πιο σημαντικό βήμα στην επίλυση οποιουδήποτε προβλήματος είναι η αναγνώρισή του, για αυτό ακριβώς που είναι.

Δεν είναι κακό να παραδεχτούμε πως οι συνθήκες όσον αφορά τα ζώα στην χώρα μας είναι τριτοκοσμικές, δεν είναι κακό να παραδεχτούμε ότι είμαστε με το ένα πόδι στην Ευρώπη του 2024 και με το άλλο πόδι σε περασμένο αιώνα. Το κακό είναι να κάνουμε πως δεν ξέρουμε. Το κράτος οφείλει να στήσει μηχανισμούς και υποδομές που θα μπορέσουν να υποδεχτούν παγκόσμιες πρωτοτυπίες, και όχι παγκόσμιες πρωτοτυπίες για να καλύψει την έλλειψη υποδομών.

 

Όσοι ασχολούνται με τα αδέσποτα ζώα - εκτός γραφείων-, γνωρίζουν πολύ καλά τί σημαίνει ανάγκη καθημερινής σίτισης και τι τεράστια προβλήματα δημιουργεί η έλλειψη της. Σε απλά ελληνικά, τα ζώα πεινάνε, γεννάνε και υποφέρουν. Εξακολουθούν να στηρίζονται στις εθελοντικές δράσεις ελληνικών και ξένων φιλοζωικών οργανώσεων που για μια ακόμα φορά ξελασπώνουν τον ελλειπή κρατικό μηχανισμό που « του τελείωσαν τα 30 χιλιάρικα για τις στειρώσεις» αλλά του περίσσεψαν μερικά εκατομμύρια για να στήσει νεωτερισμούς που δεν ανταποκρίνονται στις ουσιαστικές ανάγκες της ελληνικής πραγματικότητας. Οι Δήμοι στελεχωμένοι εδώ και χρόνια από ανθρώπους χωρίς ενδιαφέρον δεν είναι πουθενά, ενω οι κρατικοί και δημοτικοί ελεγκτικοί μηχανισμοί που μας έταξαν παραμένουν στα χαρτιά εξυπηρετώντας τη δική τους ανομία.

Πώς εγκαταλείπεις τόσα αστείρωτα ζώα; Και πώς επανεντασσεις σε αυτές τις συνθήκες; Ειλικρινά, πόση απελπισία υπάρχει για να επανεντάξεις στα σκουπίδια; Σε τί τέρατα μας εχουν μετατρέψει για να αναγκαζόμαστε να συμβιβαζόμαστε με αυτές τις εικόνες και τις πρακτικές; Καθε γωνιά της χώρας και μια πληγή που μας αφαιμάζει ψυχικά και οικονομικά. Βρισκόμαστε σε επικοινωνία με τους φορείς της περιοχής και θα συνδράμουμε το μέγιστο των δυνατοτήτων μας για να αποκαταστηθεί η αξιοπρέπεια (τουλάχιστον) των εναπομείναντων αστείρωτων ζώων.».

Διαβάστε επίσης:

«Αδεσποτούλια Ξάνθης»: Μόνο για τρεις μήνες έδωσαν χρήματα για τα 500+ αδέσποτα της χωματερής μετά αδιαφόρησαν (βίντεο)

Ξάνθη: H φρίκη για πάνω από 500 αδέσποτα σκυλιά στη χωματερή συνεχίζεται και οι αρμόδιοι αλληλοκατηγορούνται (βίντεο)

Περισσότερα από 500 αδέσποτα σκυλιά στη χωματερή υποφέρουν και οι Δήμοι Ξάνθης και Τοπείρου αδιαφορούν (βίντεο)

Αδιάφορος ο Δήμος Ξάνθης για τα δεκάδες εξαθλιωμένα σκυλιά στη χωματερή (βίντεο)

Tagged: , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.