Στηρίξτε μας

Θεολογικός συμβολισμός η κακοποίηση του αρνιού με πρωτοβουλία των ιερέων στην Πάτρα; (Βίντεο)

12 Απριλίου 2015 17:05 | Καταγγελίες
Θεολογικός συμβολισμός η κακοποίηση του αρνιού με πρωτοβουλία των ιερέων στην Πάτρα; (Βίντεο)

Μήνυση στους υπεύθυνους της εκκλησίας του Αγίου Παύλου στην Πάτρα κατέθεσαν το βράδυ του περασμένου Σαββάτου η Κατερίνα Λαμπροπούλου και η Άντα Δημοπούλου καθώς ιερείς αποφάσισαν να δέσουν για ώρες στον περίβολο του ναού ένα αρνάκι και μετά από κλήρωση να το προσφέρουν για σφαγή σε κάποιον από τους πιστούς.

Η κα Λαμπροπούλου, που πήγε επί τόπου, εξήγησε στο www.zoosos.gr πως το ζώο ήταν δεμένο εκεί χωρίς νερό από το μεσημέρι έως τις 22:00 το βράδυ. Το αρνάκι εμφανώς τρομοκρατημένο από την πολυκοσμία, την φασαρία, τους κρότους, τους χτύπους της καμπάνας την έλλειψη τροφής και κυρίως νερού βέλαζε τρομοκρατημένο για ώρες.

Μετά από αλλεπάλληλα τηλεφωνήματα φιλόζωων αστυνομικοί του 5ου Αστυνομικού Σταθμού Πατρών πήγαν εκεί αλλά δήλωσαν ότι δεν μπορούν να κάνουν κάτι και αυτό εξαιτίας της άγνοιας της νομοθεσίας εκ μέρους της εισαγγελέως κας Δανιηλίδου, η οποία όταν την ενημέρωσαν για το θέμα δεν διαπίστωσε την κακοποίηση!

Η κα Δανιήλιδου, που εργάζεται στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πατρών, δεν κατάλαβε ότι συνιστά κακοποίηση να έχεις ένα ζώο δεμένο μέσα στο πλήθος και την φασαρία και μάλιστα να το έχεις εκεί για ώρες χωρίς νερό και χωρίς τροφή;

EgkykliosPapadaki1

Αυτά και πολλά άλλα ορίζει ο νόμος 4039/2012 καθώς και η εγκύκλιος υπ΄αρ. 4/4372/13.10.2014.

Οι δύο φιλόζωες, αφού η εισαγγελέας προφανώς αγνοεί τη νομοθεσία, πήγαν στον 5ο Αστυνομικό Σταθμό Πατρών και κατέθεσαν καταγγελία ενώ γύρω στις 22:30 κάποιος φόρτωσε το αρνάκι στο πορτμπαγκάζ ενός Ι.Χ. και το απομάκρυνε από την εκκλησία.

Η κα Λαμπροπούλου μας εξήγησε ότι η ίδια πρότεινε στους ιερείς πριν την καταγγελία δύο λύσεις για το θέμα. Δηλαδή ή να αγοράσει η ίδια το ζώο από τον βοσκό για να το σώσει ή να δώσει η ίδια το ποσό των 100 ευρώ στην οικογένεια, που θα το κέρδιζε, και αντ’ αυτού να αγοράσει κρέας αυτής της αξίας από κρεοπωλείο της περιοχής.

Όμως ο ιερέας αρνήθηκε την προσφορά της γιατί ήταν εμφανές ότι το ζώο εκεί δεμένο να φωνάζει ήταν μέρος του χριστιανικού παραδοσιακού θεάματος που είχε στήσει εν όψει Ανάστασης.

Η κα Λαμπροπούλου μας εξήγησε ότι ένας εκ των ιερέων για να δικαιολογήσει τις πράξεις του μίλησε για παραδοσιακό έθιμο, που επαναλαμβάνεται για χρόνια, για «θεολογικό συμβολισμό» παραγνωρίζοντας το γεγονός ότι και τα ζώα έχουν δικαιώματα, και εξοργισμένος με όσους διαμαρτύρονταν έδειξε τον μεσαιωνικό και σκοταδιστικό τρόπο σκέψης του συγκρίνοντας τα δικαιώματα των ζώων με τα δικαιώματα των γυναικών και τις εκτρώσεις!

Η Κατερίνα Λαμπροπούλου με αφορμή το γεγονός επισημαίνει: «Όσοι θέλετε και καλά να ανήκετε σε κάποια θρησκεία, διαλέξτε την Ορθόδοξη Χριστιανική! Συμβολίζει την αγάπη, την ειρήνη, την πρόοδο. Και κυρίως διδάσκει "μην κάνεις στον άλλο αυτό που δεν θέλεις να σου κάνουν". Πάντως ο αρχι - παππάς της εκκλησίας του Αγ. Παύλου ξεκαθάρισε στο κήρυγμα απόψε ότι η ταλαιπωρία του προβάτου που είχε δεμένο στην εξέδρα για κλήρωση, και το οποίο κάθε που άκουγε μόνο τις καμπάνες σπαρταρούσε, είναι θεολογικός συμβολισμός εδώ και… χρόνια. Εμείς περάσαμε τη βραδιά στο αστυνομικό τμήμα. Έχουν κατατεθεί μηνύσεις... και βλέπουμε».

Δείτε το ρεπορτάζ της Ελίζας Καλλίτση στο MEGA το 2015 αναφορικά με το θέμα:

Δύο φορές έχει σταλεί η ίδια εγκύκλιος και ακόμα την αγνοούν οι αρμόδιοι εισαγγελείς

Θυμίζουμε ότι τον Οκτώβριο του 2014 η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη, έστειλε σχετική εγκύκλιο στους διευθύνοντες τις εισαγγελίες εφετών της χώρας σχετικά με τη νομοθεσία προστασίας των ζώων και μπορείτε να την διαβάσετε εδώ: υπ΄αρ. 4/4372/13.10.2014.

Η εγκύκλιος αυτή είχε σταλεί προς τους αρμοδίους και τον Απρίλιο του 2013 από τον Ρούσσο - Εμμανουήλ Παπαδάκη τότε αντεισαγγελέα Αρείου Πάγου και πρόεδρο της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος  και μπορείτε να την δείτε εδώ υπ’ αρ. 1/13/1631/8.4.13.

Σε εκείνη την εγκύκλιο γίνονταν διευκρινήσεις σχετικά με τον νόμο 4039/2012 και μάλιστα εφιστούσε την προσοχή στους εισαγγελικούς λειτουργούς που συχνά αδιαφορούν ή κάνουν τα στραβά μάτια για εγκλήματα εις βάρος των ζώων.

Ο Ρούσος - Εμμανουήλ Παπαδάκης - που δεν ζει πια - στήριξε τότε το αίτημα της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας (Π.Φ.Π.Ο.) η οποία επεσήμανε διαρκώς την αδιαφορία των αστυνομικών και εισαγγελικών αρχών γι' αυτά τα εγκλήματα.

Διαβάστε επίσης:

Η Διεύθυνση Κτηνιατρικής Καβάλας διαψεύδει τον Γ. Τσιρώνη: Απαγορεύεται στην Ελλάδα η σφαγή ζώων χωρίς αναισθητοποίηση (βίντεο)

Όλγα Κήκου (Οικολόγοι Πράσινοι): «Κωλοτούμπα» Γ. Τσιρώνη & ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στη σφαγή των ζώων χωρίς αναισθητοποίηση – Κάνουν αυτό που κατήγγειλαν

Αντιδράσεις & από τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στις δηλώσεις Τσιρώνη για σφαγή ζώων χωρίς αναισθητοποίηση που απαιτεί το ΥΠ.Α.Α.Τ.

Οικολόγοι Πράσινοι κατά Τσιρώνη & ΥΠ.Α.Α.Τ. για την τελετουργική σφαγή ζώων χωρίς αναισθητοποίηση

Με υπογραφή του ΥΠ.Α.Α.Τ. θα εξαχθούν στο Ισραήλ 200 πρόβατα που θα σφαχτούν χωρίς αναισθητοποίηση στην Καβάλα

Αναβλήθηκε προσωρινά η σφαγή ζώων χωρίς αναισθητοποίηση στην Καβάλα

Διαμαρτυρία στις 20/3 έξω από σφαγείο της Καβάλας που θα σφαγιάζει παρανόμως ζώα χωρίς αναισθητοποίηση

Θα επιτρέψει το ΥΠ.Α.Α.Τ. (Αποστόλου & Τσιρώνης) τη σφαγή ζώων χωρίς αναισθητοποίηση για λόγους θρησκευτικούς μα κυρίως οικονομικούς;

Αντίθετοι οι Οικολόγοι Πράσινοι με τις πρακτικές βασανισμού - «θρησκευτικής σφαγής» ζώων o Γ. Τσιρώνης ακούει;

To Επιμελητήριο Αχαΐας εκπαιδεύει μέλη του για σφαγή ζώων χωρίς αναισθητοποίηση;

Ζήτησαν την παρέμβαση της Εισαγγελίας Χανίων ώστε στα «4α Χοιροσφάγια» να μην γίνει δημόσια σφαγή γουρουνιού

Σφάζουν μέσα στο δάσος της Θεσσαλονίκης αιγοπρόβατα τηρώντας το «έθιμο»

Κιβωτός Μυτιλήνης: Ο τερματισμός της δημόσιας σφαγής ταύρου δεν καταργεί την παράδοση επιβάλλει τον πολιτισμό

Πραγματοποίησαν δημόσια σφαγή ζώων σε πανηγύρι στην Πηγή Λέσβου αν και η νομοθεσία το απαγορεύει

Εισαγγελία και Αστυνομία δεσμεύονται ότι δεν θα γίνει σφαγή ταύρου στον Μανταμάδο

Π.Φ.Π.Ο.: Να σταματήσουν τα μαρτύρια των ταύρων στην Λέσβο

Λέσβος: Θυσιάζουν τον ταύρο για να πάρουν ως φυλακτό το αίμα του!

Ζητούν από τους μητροπολίτες να καταργήσουν το βάρβαρο έθιμο της σφαγής του ταύρου στον Μανταμάδο

Δεν επιτρέπεται να μη ξέρεις πόσο υποφέρουν τα ζώα που τρως!

Παραγωγικά Ζώα: Τα αφανή θύματα της ανθρώπινης ασυδοσίας

Ε.Ε.: Καμιά ευαισθησία για τα παραγωγικά ζώα και τις συνθήκες εκμετάλλευσης τους

The Earthlings Experience: Δείχνουν σε βίντεο στους καταναλωτές πόσο άγρια κακοποιούνται ζώα σε σφαγεία & κτηνοτροφικές μονάδες

1η Νοεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα Βεγκανισμού

Φρουτοκαρποφάγο ζώο ο άνθρωπος! (Βίντεο)

Είναι ο άνθρωπος από τη φύση του κρεατοφάγο είδος; (Βίντεο)

Η ζωή ενός γουρουνιού μέχρι να καταλήξει στο σφαγείο μέσα από σκίτσα! (Βίντεο)

Τσικνοπέμπτη: Όταν η παράδοση απαιτεί περισσότερες θυσίες ανυπεράσπιστων πλασμάτων

Tagged: , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

19 Σχόλια

 1. alex

  "καθώς ιερείς αποφάσισαν να δέσουν για ώρες στον περίβολο του ναού ένα αρνάκι" μεχρι εδω καλα, λες εχουν παλια νοοτροπια, δεν το σκεφτηκαν οτι μπορει να ειναι κακο για το ζωο, παει στο καλο.

  "και μετά από κλήρωση να το προσφέρουν για σφαγή σε κάποιον από τους πιστούς."!!!!!! Ρε πατε καλα? Σε ποιο μεσαιωνα ζουν αυτοι οι ανθρωποι??

 2. MARIA

  Το θέμα είναι να προλάβουν του χρόνου,
  αφού ξέρουν ότι κάθε χρόνο επαναλαμβάνεται το ίδιο λάθος.

  & αν επιμένει ο αρχι-παπάρας να θέλει το έθιμο να δεθεί ο ίδιος
  ,σίγουρα θα μεταδώσει το μύνημα της χριστιανοσύνης καλύτερα.

 3. aristea iatrou

  αγαπητε φιλε-η venus,θα σου αναφερω δυο -τρεις ,τροπους τους οποιους εφαρμοζω στην οικογενεια μου,μιας κι εγω ειμαι χορτοφαγος,που πιστευω πως αν τις ακολουθησουμε ολοι ,κατι μπορει να αλλαξει,στο μελλον....πρωτον,αγοραζω κρεας απο τον χασαπη,ελευθερας βοσκης και παντα μεγαλυτερο ηλικιακα απο χρονο...δευτερον,καταναλωνουμε αυτο το κρεας μια φορα την εβδομαδα κι οχι καθε δυο μερες ,οπως συνηθιζουν ,πια τα ελληνικα νοικοκυρια μιας και ειναι το ευκολο φαγητο(μια μπριζολα στην σχαρα,κι ετοιμο)...και τριτον,εχουμε σταματησει την ταχυφαγια και σουβλακοφαγια,που χρεισιμοποιουν κρεατα αμφιβολου προελευσης και εργοστασιακα...τι θα αλλαξει,τωρα???θα μειωθουν τα εργοστασια-κρεματορια,των ζωων,των πουλερικων,και θα αυξηθει ο σεβασμος απεναντι στα πλασματα αυτα που προσφερουν την ζωη τους,για την ευχαριστηση μας και την σιτιση μας....εχεις δικιο...τα πολλα λογια ειναι φτωχια....οποιος θελει αγωνα,ας βρει μια αρχη κι ας ξεκινησει....

 4. venus

  Ενα επιθετικο υφος @ Περδικος Γιωργος επιτρεπεται να εχει ο καθενας, αλλα εναντια στους εχθρους του, οχι σε εκεινους που αγωνιζονται για τα δικαιωματα των ζωων.
  Σε αυτον τον αγωνα ειναι αναποφευκτο να γινονται και λαθη, ακροτητες, υπερβολες, χωρις να θελω να πω με αυτο οτι εδω προκειται οντως για κατι τετοιο.
  Κανενας δεν μπορει να σταθμισει με ακριβεια τα αποτελεσματα μιας πραξης που γινεται, πολλες φορες μαλιστα ειναι πολυ πιο διαφορετικα απο εκεινα που περιμενουμε.
  Και βεβαια δεν κακοποιηθηκε βαναυσα το αρνακι, οπως εκεινα στις φαρμες.
  Και βεβαια δεν θα πεθανει αμα μεινει χωρις νερο και φαγητο μια-δυο μερες.
  Αμα το δουμε λοιπον το συγκεκριμμενο περιστατικο με αυτη τη λογικη, δεν θα επρεπε να νοιαστουμε καθολου για το θεμα.

  Γιατι λοιπον νοιαστηκαν καποιοι?
  Δεν εινα η σοβαροτητα της κακοποιησης που τους ωθησε.
  Το εκαναν προφανως για να παρει διαστασεις μαζικης πληροφορησης
  και οντως το θεμα προβληθηκε στην τηλεοραση.
  Ισως να το εκαναν για να ξεσκεπασουν την υποκρισια και την ανεκτικοτητα του κληρου σε καθε ειδος κακοποιησης ζωων, και οχι μονο του ορθοδοξου κληρου.
  Και σε τελικη αναλυση με την καταδοση του θεματος σε ευρεια κλιμακα ευαισθητοποιειται καπως η συνειδηση και η ηθικη του καθε πιστου και απιστου, και δημιουργειται ενας προβληματισμος στην κοινωνια, οχι μονο αποκλειστικα με την «κακοποιηση» του ζωου, οσο με το νοημα που εχει η τηρηση τετοιων εθνικων κανονων συμπεριφορας (παραδοση), οι οποιοι απο τη μια επιτρεπουν στο καθε παιδακι να χαϊδευει το αρνακι και απο την αλλη να κυτταει το αιμα του που κυλαει στο πλακοστρωτο της αυλης την ωρα που το σφαζει ο πατερας του.
  Η τηλεοραση ηρθε και του αφιερωσε δυομιση λεπτα!
  Ο τυπος επισης ασχοληθηκε με το θεμα.
  Πολιτες ειπαν τη γνωμη τους, εγινε σαλος.

  Ετσι ειδωμενο το θεμα θα ελεγα οτι η αντιδραση ειχε επιτυχια και αξιζει επαινος στους φιλοζωους της Πατρας!

  Επανερχομαι στις πρωτες θεσεις του σχολιου μου, οτι ολα αυτα δεν εγγυωνται την αλλαγη της νοοτροπιας των κρεατοφαγων, αλλα δινουν ενα κινητρο και μια ωθηση σε αυτη την κατευθυνση.
  Ποιες αλλες μεθοδους θα προτεινατε εσεις «για να ανοιξουν νεα πεδια σκεψης»?

  Θα βοηθουσε πολυ περισσοτερο να μας τις αναπτυξετε πρακτικα κι οχι θεωρητικα.
  Venus

 5. Iωάννα

  To αρχαίο εβραϊκό έθιμο της σφαγής του αρνιού,( διότι σύμφωνα με τον λευιτικό νόμο έτσι εξαγνιζόντουσαν οι αμαρτίες του θύτη ) το πήραν οι κοιλιόδουλοι και ανεύθυνοι και το μετέτρεψαν σε ελληνοχριστιανικό δήθεν.
  Η θυσία του Χριστού αυτό ακριβώς το νόημα είχε: ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΠΙΑ ΑΙΜΑΤΗΡΕΣ ΘΥΣΙΕΣ ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ ΣΤΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΥΕΤΑΙ ΠΟΤΕ ΚΡΕΑΣ!

 6. aristea iatrou

  sugnomi pou grafo greeklish,alla den yparxei upostiriksi se ellinika....to ethimo tis sfagis tou arniou,einai ebraiko kai oxi xristianiko...an gnorizete proerxete apo thn eksodo toy moisi apo thn aigipto,alloste kai o idios o xristos mesa ston nao tou solomontos ,prostatepse to arni kai katargise ayto to ethimo...tora,gia pio logo sfazoun akoma ta akaka ayta zoa,sto onoma tis thriskias,malon,prepei na rothsoume tin agora kai tis koilies tous....

 7. μαρία

  Επειδή σαν φιλόζωη έχω φρίξει όπως και όλος ο φιλόζωος κόσμος με το βάρβαρο πασχαλινό έθιμο της σφαγής αμέτρητων αρνιών θα έπρεπε να γίνεται μια συστηματική "προπαγάνδα" λίγο πριν το Πάσχα ωστε να συνηδητοποιησουν εστω και λίγοι τι περνάνε αυτά τα ζώα κάθε Πάσχα.Πχ να γίνεται αφισοκόλησση έξω απο τα κρεοπωλεία, να στέλνουν μηνύματα καλλιτέχνες απο την τηλεόραση που έχει τρομακτική επιρροή,κ.α. Κάτι τέτοιο δυστηχως δεν οργανώθηκε φέτος απο τις φιλοζωικές.
  Και όσο για τους ¨ταπεινούς χριστιανούς" που θέλουν να σφάξουν αρνί για να δείξουν τι πέρασε ο Χριστός ας σκεφτούνε οτι όλοι ενα σταυρό κουβαλάμε σε αυτήν την ζωή και δεν χρειάζεται να βασανίζουμε τα ζώα και να κάνουμε την ζωή τους πιο μαρτυρική απο τι είναι.

 8. Περδικος Γιωργος

  Τρεχετε για να σωσετε το αρνι π ειχαν στην εκκλησια μν ανχωθει λες και τα ζωα που πηγαινουν στα σφαγεια ειναι ολα ηρεμα και ωραια..ακομα και το θεικο θα σ δωσουμε λεφτα για να αγορασετε κατευθειαν κρεας απο το κρεοπωλειο..ο μονος τροπος για να σταματησουν τετοιες κακοποιησεις ζωων ειναι να βγει μια και εξω η εκμεταλευση ζωων απο τις ζωες μας.. το να σταματησει κανεις τν καταναλωση κρεατος και αλλων ζωικων παραγωγων δεν ειναι καθολου δυσκολο

  Δεν λεω οτι δεν εκαναν καλα οι κοπελες π κατεθεσαν τη μηνυση, οτι καλυτερο μπορει κανεις να κανει ας το κανει, αλλα μετα απο αυτο οι ιδιες η αρκετοι τουλαχιστον απο οσους ευαισθητοποιηθηκαν πανω στο θεμα αυτο πηγαν σπιτι τους κ εφαγαν καποιο αλλο ζωο, το οποιο ειχε επισης κακοποιηθει μπορει και χειροτερα.. πληρωσαν κιολας αυτους που το εβαλαν σε αυτη τη διαδικασια δινοντας τους το θετικο ερεθισμα να τν επαναλλαβουν.. αλλα οταν εμεις μιλαμε για διακοπη κρεατος κλπ απο τη διατροφη συναντουμε τις μεσαιωνικες αποψεις που λετε παραπανω για "παραδοση" "αναγκαιοτητα στον οργανισμο" "ο θεος τα εκανε για να τα τρωμε" κλπ κλπ και βγαινουμε περιεργοι και ακραιοι

   1. Περδικος Γιωργος

    Το υφος μ ειναι οντως λιγο επιθετικο, δεν ηταν αυτος ο σκοπος μου. Αυτο που θελω να πω ειναι οτι με μεμονομενες πραξεις δεν θα ερθει αλλαγη σε αυτον τον τομεα,αλλα με αλλαγη γενικα της νοοτροπιας.Πρακτικα σφαζονται 55 δις ζωα το χρονο παγκοσμιως για φαγητο..υπαρχουν φιλοζωοι π τρεχουν ολη μερα για ενα σκυλο γατα,και μετα τρωνε μπριζολες που ειναι ο πονος ενος αλλου ζωου.. φωναζουν για τους κορεατες, κινεζους που τρωνε σκυλους γατες ως απολιτιστους, και μετα τρωνε επισης μπριζολες κλπ
    Δεν λεω οτι ειναι υποκριτες η κατι τετοιο,και εγω μια ζωη ειμαι φιλοζωος κ απο μικρος μεχρι προσφατα ετρωγα κρεας.. απλα προσπαθω να ανοιξω νεα πεδια σκεψης σε αρκετους που οπως εγω δεν ειχαν συνδεσει τετοια προιοντα με ζωντανα πλασματα. αποδειξη ειναι η παραπανω ιστορια, με αποκορυφωμα που παν να σωσουν ενα ζωο προσφεροντας να τους δωσουν χρηματα να παρουν ετοιμο σφαγμενο απο το κρεοπωλειο

    1. Θάνος

     Όλα αυτά που λες, καλύτερα είναι να τα λέμε ως συνέχεια τέτοιων γεγονότων, κι όχι σαν αποτρεπτικά, σαν να λέμε ότι αφού δεν κάνετε εκείνο μην κάνετε και αυτό.
     Μην εκπέμπουμε μηνύματα ΄΄Ή κάντε τα όλα ή μην κάνετε τίποτα, ή μην τρώτε τίποτα ή φάτε τα όλα, σκυλιά γατιά όπως τρώνε οι κινέζοι…΄΄ Μην δικαιολογούμε αυτούς που τρων σκυλιά, στους κρεατοφάγους. Και ας διαμαρτύρονται, και, να συνειδητοποιήσουν τι κάνουν. Αν ωθούμε στο όλα ή τίποτα θα επιλέξουν το τίποτα.

     Σήμερα λέμε μπράβο σε όσους έκαναν αυτό που έκαναν, αύριο μπορούμε να τους πούμε κάτι περισσότερο χωρίς να το συσχετίζουμε με το σημερινό.

     Μακάρι, κρεατοφάγοι να οργανώνονταν και να διαμαρτύρονταν για αυτά.
     https://youtu.be/ieezEKlgGNI

 9. ΓΙΑΓΙΑ

  Άντε και η επόμενη κλήρωση θα έχει θέση στον παράδεισο. Το ότι η εκκλησία έχει καταντήσει περιοδεύων θίασος είναι γνωστό από χρόνια, όταν το ιερατείο πρωτοξεκίνησε την περιοδεία ανά την χριστιανική επικράτεια λειψάνων και άλλων θρησκευτικών κειμηλίων, με προφανή κερδοσκοπικό σκοπό.
  Το ότι θα καταντήσει η συμμετοχή του χριστεπώνυμου πλήθους στις χριστιανικές εορτές, να πριμοδοτείται από τη συμμετοχή του σε λοταρία, με επίκληση μάλιστα του εθιμικού δικαίου, αυτό ξεπερνά κάθε προσδοκία σχετική με την ξεφτίλα των ιερωμένων.

 10. Βασίλης

  Επίσης σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega κάποια οικογένεια "κέρδισε" το αρνάκι, που φαντάζομαι θα έσπευσαν να σκοτώσουν γιατί συμβολίζει τον Χριστό, οπότε σαν καλοί χριστιανοί έπρεπε να τον σκοτώσουν (χριστέ μου μόνο να έβλεπες τι κάνουν στο όνομά σου).

  Τεσπα...γνωρίζει η συγκεκριμένη οικογένεια πως η σφαγή ζώων προς κατανάλωση στην ΕΕ διέπεται από νόμους για τον τρόπο θανάτωσης του ζώου; Γιατί αν προέβησαν στη σφαγή μαχαιρώνοντας το μωράκι στην αυλή τους, τότε πρέπει να διωχθούν από την αστυνομία για παραβίαση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας. Για ψάχτε λοιπόν και ποιος καλός χριστιανός δολοφόνησε το μωράκι και πατήστε του μια μηνυσάρα να του μείνει αξέχαστο το αίμα που έχυσε.

 11. Βασίλης

  Το πρωτόγνωρο της υπόθεσης δεν έγκειται κατ'εμέ στο σαδισμό των τραγόπαπων που παραβιάζοντας κάθε έννοια σεβασμού στο ίδιο τους το θρήσκευμα, βγάλαν στην βιτρίνα του μαγαζιού τους το αρνάκι σαν κράχτη για πελάτες. Για το κατά πόσο οι συγκεκριμένοι ιερείς έχουν μετά από αυτό δικαίωμα να εκπροσωπούν την εκκλησία τους οφείλει να πάρει θέση η ιερά σύνοδος και ελπίζω να τους αποπέμψει για προσβολή κάθε έννοιας χριστιανικότητας. Ενώ το κράτος έχει υποχρέωση να τους αποδώσει την προβλεπόμενη ποινή.

  Το αληθινά απίστευτο είναι ότι υπάρχει εισαγγελέας σ'αυτή τη χώρα, η Δανηιλίδου, που ευθαρσώς δηλώνει πως αγνοεί τον ελληνικό νόμο. Και αδυνατεί να αναγνωρίσει αξιόποινη πράξη την ώρα της τέλεσής της. Αυτό νομίζω είναι πανευρωπαϊκή πρωτιά. Να τη χαιρόμαστε και να τη χαίρονται όσοι την διόρισαν.

  ΥΓ:Προς τον τραγόπαπα που μίλησε περί εθίμων και εναντίων των γυναικείων δικαιωμάτων. Έθιμο αυτής της χώρας τραγόπαπα (που αν υπάρχει θεός σίγουρα σε περιμένει κάτι πολύ σκοτεινό όταν ψοφήσεις) είναι και η δωδεκαθεία, οπότε δεν σε παίρνει να μιλάς για ελληνική παράδοση... Και στα μάτια όσων από μας πέρασε και κάτι άφησε αυτός ο κακομοίρης ο διαφωτισμός, είσαστε το ίδιο γελοιοί είτε προσκυνάτε δία είτε τον διαστρεβλωμένο θεό σας που διψάει για πασχαλινό αίμα.

 12. μαρία

  Τελικά το αρνάκι που το πήγανε; τρέξαν οι φιλόζωες για να κάνουν καταγγελία αλλά δεν άρπαξαν το αρνί να το πάνε σε ένα ασφαλές μέρος;η ουσία είναι να σώζαν το αρνι στην κυριολεξία.

  όσο για τον ιερέα που δεν σεβάστηκε ιερό και όσιο και για την ανίκανη εισαγγελέα κρίμα για τα πτυχία τους και για την δήθεν κοινωνική μόρφωση!!!!

 13. Μαριλλού

  Για να καταλάβουμε με τι έχουμε να πολεμήσουμε.
  Άγνοια για την εφαρμογή του νόμου από εισαγγελέα. Που είναι η αρμόδια να καταλάβει τι ρυθμίζει ο νομοθέτης. Τι περιγράφει στο νόμο.
  Άραγε τι είναι χειρότερο; ένας παπάς που ανάγει το βασανισμό και τη θυσία των ζώων στη σφαίρα της Θεϊκής ευλογίας, ή μια ΜΗ φιλόζωη Εισαγγελέας, ενδεχομένως και θρησκόληπτη που τα καταλαβαίνει μόνο από τη μια μεριά;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.