Στηρίξτε μας

40.000 ευρώ πρόστιμο και ποινή για την κακοποίηση σκύλου στον Απαλό Αλεξανδρούπολης

9 Ιουλίου 2015 17:13 | Καταγγελίες
40.000 ευρώ πρόστιμο και ποινή για την κακοποίηση σκύλου στον Απαλό Αλεξανδρούπολης

Με ποινή φυλάκισης ενός έτος χωρίς αναστολή αλλά εξαγοράσιμη και με χρηματική ποινή 5.000 ευρώ καταδικάστηκε σήμερα από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αλεξανδρούπολης ο άνδρας που συνελήφθη στις 6 Ιουλίου στον Απαλό Αλεξανδρούπολης να χτυπάει ένα αδέσποτο σκυλί μ’ ένα ξύλο στο οποίο είχε βάλει καρφιά.

Πληγές και οιδήματα από τα χτυπήματα.

Πέραν των ποινών που ορίστηκαν από το δικαστήριο, στον δράστη βεβαιώθηκε από το Α.Τ. Αλεξανδρούπολης μετά και την καταδίκη του και το διοικητικό πρόστιμο ύψους 30.000 ευρώ για την κακοποίηση του ζώου όπως εξήγησε στο www.zoosos.gr η Μελίνα Σπυριδάκη πρόεδρος της Φιλοζωικής Αλεξανδρούπολης «Φροντι-ΖΩ».

Θα πρέπει να επισημάνουμε ότι ο καταδικασθείς θα πρέπει να πληρώσει άμεσα  την ποινή του καθώς δεν έχει ανασταλτικό χαρακτήρα και αυτό γιατί ο δράστης παραβίασε παλιότερη αναστολή, η οποία του είχε επιβληθεί μετά από προηγούμενη δίκη. Έτσι το συνολικό ποσό που καλείται να πληρώσει ο δράστης φτάνει τα 40.000 ευρώ μαζί με τις προσαυξήσεις.

Ο Αυτάκιας έχει δεχτεί πολλές φορές επίθεση από τον συγκεκριμένο άνδρα.

Ο δράστης με πλήθος ψευδομαρτύρων προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα λέγοντας ότι είναι καλός άνθρωπος γιατί από την παιδική χαρά μαζεύει τα απορρίμματα! Αλλά οι δύο άνδρες και μια γυναίκαπου κατέθεσαν ότι τον είδαν να χτυπάει το ζώο είπαν μπορεί να μαζεύει τα σκουπίδια αλλά ως τέτοιο αντιμετωπίζει τον Αυτάκια τον σκυλάκο της περιοχής τον οποίο συστηματικά κοπανάει όπου βρει για τον διώξει από εκεί.

Το δικαστήριο πείστηκε από τις μαρτυρίες τους αλλά και από την γνωμάτευση της κτηνιάτρου Ξανθούλας Ζαχοπούλου που πήγε επί τόπου με το που πληροφορήθηκε την κακοποίηση του ζώου το απόγευμα της 6ης Ιουλίου και αφού εξέτασε τα τραύματα του ξεκίνησε να του δίνει τα κατάλληλα φάρμακα για να μην μολυνθούν οι πληγές του. Ο δράστης έχει δικαίωμα να καταθέσει έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης.

Η διαδικασία επιβολής και κύρωσης του διοικητικού προστίμου

Το πρόστιμο που βεβαίωσε το αρμόδιο Αστυνομικό Τμήμα, όπως ορίζει η νομοθεσία, θα επικυρώσει τις επόμενες μέρες ο διευθυντής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της αρμόδιας Περιφέρειας ή του αρμόδιου Δήμου αφού ακούσει την ένσταση που μπορεί να καταθέσει ο δράστης.

Το πρόστιμο στη συνέχεια θα κοινοποιηθεί στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. του παραβάτη για τα περαιτέρω. Ο νόμος ορίζει ότι το διοικητικό πρόστιμο καταβάλλεται στον δικαιούχο Οργανισμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α.):

- κατά το ήμισυ, εντός δέκα (10) ημερών από τη βεβαίωση της παράβασης.

- χωρίς έκπτωση, εντός δύο (2) μηνών από τη βεβαίωση της παράβασης.

Μετά την πάροδο άπρακτης της ανωτέρω προθεσμίας, το διοικητικό πρόστιμο βεβαιώνεται υποχρεωτικά εντός τριών (3) μηνών από τον οικείο Ο.Τ.Α. στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. φορολογίας του παραβάτη.

Διαβάστε επίσης:

Αύριο η δίκη του άνδρα που ξυλοφόρτωνε με καρφιά έναν σκύλο στον Απαλό Αλεξανδρούπολης

Συνελήφθη επ’ αυτοφώρω καθώς χτυπούσε τα σκυλιά με καρφιά στον Απαλό Αλεξανδρούπολης

3/11 η δίκη του άνδρα που σκότωσε σέρνοντας με το αυτοκίνητο τον σκύλο του στην Μαΐστρο Έβρου

Με συρμάτινη θηλιά βασάνισε τον σκύλο στην Μαΐστρο Έβρου

40.000 ευρώ πρόστιμο και ποινή για την κακοποίηση σκύλου στον Απαλό Αλεξανδρούπολης

Κίρκη Αλεξανδρούπολης: Εκτέλεσε το σκυλί μπροστά στο παιδί του και οι μάρτυρες δεν τον καταγγέλλουν!

Tagged: , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

9 Σχόλια

  1. legionarius

    Άρε Ελληνάρες που είμαστε! Εκεί που πέφτει φωτιά εκεί καίει!!!!Το κακό με τις κακοποιήσεις πολιτών εναντίων των αδέσποτων αλλά και οι επιθέσεις από αδέσποτα έχει παραγίνει!!!Ο δήμος πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του και να προστατεύει τα παιδιά μας και τα αδέσποτα με πιο αυστηρά μέτρα .Καταγραφή δεσποτικών και αδέσποτων ,παρακολούθηση για επικίνδυνη συμπεριφορά ,εμβολιασμός και στείρωση αδέσποτων ,πρόστιμα σε όσους παρατούν και κακοποιούν τα ζωντανά κ.α.
    Το τεράστιο έργο που γίνεται από τις φιλοζωικές δεν φτάνει ,εμείς πρέπει να γίνουμε πιο υπεύθυνοι πολίτες και να μην συντηρούμε την κατάσταση δημιουργώντας κακίες και προπάντων επικίνδυνες συνήθειες στους τετράποδους φίλους μας.
    Όσο για τους φανατικούς (φιλόζωοι και αντιφιλόζωοι )μόνο κακό κάνουν ,γιατί ως γνωστόν ‘’έξω από τον χορό πολλά τραγούδια λένε’’!!!!

  2. Theresa Tzitzira

    EGW PALI THA KANW ENA ALLO SXOLIO: OLA AFTA TA PROSTIMATA PLHRWNONTAI? KAI AN KAPOIA APO AFTA ONTWS PLHRWNONTAI, DEN THA EPREPE NA TA LABAINEI O DHMOS KAI NA TA DIATHETEI STIS FILOZWIKES THS PERIOXHS? DEN MILAW GIA DHMOTIKA KYNOKOMEIA, GIATI AFTA EINAI MONO KERDOSKOPIKOI ORGANISMOI, SYSTATHENTES GIA TA MATIA SYNITHWS, KAI MONO ERGO DEN PARASXOUN (TOULAXISTON H SYNTRIPTIKH PLEIOPSHFIA...)/.

  3. 3cpo

    Πω πω πω χαλαρώστε... Στην γειτονιά σας δεν ήταν εκείνο το αδέσποτο που ρίχτηκε σε ένα οχτάχρονο αγοράκι;;;Ρωτήστε να μάθετε πόσα πέρασε ο μικρός για να ξανασταθεί στα πόδια του,ρωτήστε να σας πουν ποσα χειρουργεία έκανε για να του σώσουν το ποδαράκι και το χεράκι του.
    Υποκριτές,Για να μαντέψω...εσείς δεν είστε αυτοί που σουβλίζετε αρνάκια για να γιορτάσετε (και καλά)το Πάσχα;το κοτοπουλάκι στο φούρνο δε σας ενοχλεί; να μην μιλήσω για τις μπριζολίτσες...Υποκρισία- υποκριτές

    1. Διογενής

      Γνωρισα τους ανθρωπους και αγαπησα τα ζωα. Οσο για τον επιλεκτικο ανθρωπισμο σου, ντρεπομαι για λογαριασμο σου. Το σκυλι που λες ηταν στη Μαιστρο, η κακοποιηση αυτη εγινε στον απαλο. Δηλαδη με τη λογικη σου επειδη ενα επιθετικο σκυλι δαγκωσε ενα παιδι, πρεπει ολα τα σκυλια να κακοποιουνται? Η ποινη που επρεπε να φαει ειναι να καθαριζει 1 χρονο σκατα στο καταφυγιο ζωων για να δει τη γλυκα και οχι μια ποινη χωρις νοημα η οποια δε προκειτα να εκτελεστει ποτε. Υποθετω εσυ γουσταρεις να σε βαρανε με ενα ξυλο με καρφια ετσι? Ειναι μεγαλο κατορθωμα να κοπανας ενα ανημπορο σκυλακο ετσι? τσαμπα μαγκες

  4. Manosm

    Αυτά είναι. Επιτέλους, απόφαση χωρίς αναστολή.Να πληρώσεις άψυχε, να πληρώσεις, να το δούνε και όλοι οι υπόλοιποι που κακοποιούν ζώα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.